- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Dyraxx #72816 üzenetére
Úgy értettem, hogy ha elsősorban hátizsákos turista vagy, akkor nem mindegy a méret.
Nekem ekkora a kiránduló szettem. Van benne +1 akku és szűrők is.
Egyébként is inkább egy olcsóbb modell vásárlását javaslom elsőre tapasztalat szerzéshez.
Utána el tudod dönteni, hogy egyáltalán kell-e neked ez az egész és ha igen, mik a hiányosságok, miben kell több, jobb.
Én is nagyon lelekes voltam az elején, de már nemigen használom.Persze ha profi fotós vagy, akkor nem a méret a lényeg.
A jelvesztés a gyakorlatban úgy működik, hogy először megjelenik egy figyelmeztetés, aztán akadozik a kép, legvégső esetben pedig beindul az RTH. Ilyenkor esetleg csak odébblépsz, állítod az antennát vagy a kontroller pozíciót.
A mini a wifis kontrollerrel elég gyengécske ilyen szempontból. pl. a fák lombja is erősen árnyékol illetve, ha pont fölötted van a drón, akkor is nagyon kicsi a hatótávolsága. -
duni84
aktív tag
válasz
Dyraxx #72816 üzenetére
jelvesztés ilyen apróság miatt nem lesz, mint pl egy oszlop. én azt írtam, hogy te ismered magadat és a saját példámat írtam, miszerint engem nem vág földhöz, hogy a mini2 (drón + táv + 2 tartalék akksi kb 900g) helyett a mavic2-t (ugyanezek együtt már 1.9kg) viszem magammal. helyben kb annyi a különbség mini és "normál" között, hogy ezt a fenti listát mini esetében kb akkora helyre tudom elrakni, mint a mavic2 drónt a kemény tokjában. és akkor a nagytesóhoz még hozzájön a táv és az akksik, amik kb egy 0.75-ös palack helyét viszik el.
ha minden kiránduláson rogyásig pakolod magad, akkor javasolt a mini. ha van még helyed vagy tudsz kidobálni felesleges dolgokat, akkor jöhet a nagyobb szenzoros (akár az air2s, ami félúton van köztük). a te preferenciáid fognak dönteni úgyis.
-
-
Celtis
veterán
válasz
Dyraxx #72813 üzenetére
Amihez te akarod használni, ahhoz szerintem nem kell akadályszenzor. Én is kirándulásokhoz vettem a mini-t anno. Nem ütközött soha, igaz elég óvatosan használom.
Ha pl automatán akarok a téma körül kört repülni, akkor előtt körbeforgok és megnézem a fák szintjét, de úgyis inkább eleve magassabban repülök.
Ami többször necces volt, hogy kilátóban szálltam fel és a kezemből indítva magától emelkedett vagy egy métert, kis híján a tetőbe ütközve. Na ezen szerintem a szenzor sem segítene. A leszállás kézbe sokkal simább.Még egy. Korábban itt felhívták a figyelmemet, hogy a Mini hiába 249 gramm, a maximális felszállótömege a kiegészítők miatt több, ezért valójában nem is a <250gramm osztályba esik. Azt nem tudom, hogy a Mini2 megkapta-e a C0 jelölést.
És még valami. Kiránduláshoz számít a méret. Ebben nagyon jó a mini. Vettem hozzá egy kb. 15x13x9 centi puha hordozót. A drón és táv mellé belefér egy akku és a szűrők doboza is. Kényelmes elfér a hátizsákban.
-
duni84
aktív tag
válasz
Dyraxx #72808 üzenetére
én pl poggyászban szoktam vinni a mavic2-t is. az akksikat berakom "lipo zsákba" (így találod majd meg a neten) és egyik országban sem problémáztak a security check-en.
repülésnél számítana a 250g, HA nem lenne rajta kamera, de mivel van, ezért ahogy #72811 vape1 is írta ugyanúgy vonatkoznak rá a szabályok (repülés és gdpr is)#72813: ha úgy repteted, hogy látod is, akkor nem jelent nagy problémát a szenzorok hiánya. én is reptettem mini2-t ágas-bogas részen. a szenzorok amúgy is túl nagy távolságról bejeleznek/megállítják, szóval ha annyira szűk helyen vezetnéd el, akkor eleve kikapcsolod a megállj funkciót és szinte ugyanott vagy, mintha nem lennének (én a mavic2-t pl tripod módba szoktam rakni, akkor jelzi, hogy már nagyon közel van XY irányokból, de megy tovább, én meg ugye látom, hogy nem fog nekimenni
)
nem tudom, hogy fizikummal és pakoló hellyel hogy állsz, de nekem hosszabb magashegyi túrákon sem volt megerőltető pl a mini2 helyett a mavic2 pro-t magammal vinni (épp az ilyenek miatt vettem tavaly a mini2-t, aztán végül repültem vele kb 30 percet, mert annyival nem volt könnyebb, mint amennyivel rosszabb minőségű, mint a nagytesója)
-
vape1
csendes tag
válasz
Dyraxx #72810 üzenetére
Ha van kamera, akkor hiába 250 alatti, kell drón reg, kell a1-a3 jogsi (pl. ingyenes osztrák online is jó) kell drón üzembentartói, 250 alatt biztosítás nem kell repüléshez ha külterületen és korlátozás nélküli területen, mydronespace appal engedélyt kapsz. Én itt tartok egyelőre info szerzésben. Lakott területen, emberek felett felejtős a legális mutatvány szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged