-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #65353 üzenetére
Hátőőő... Ja
Úgy a szívemhez nőtt a kis szaros.
De (#65354) defy456 kommentje sem rossz ötlet. Pénzben még jobban is kijönnék egy ilyennel mintha próbálnék vadászni egy FC-t, meg motorokat meg mindent. Hasonló BNF whoop-ok közül melyik ajánlott még?
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #65346 üzenetére
Azért az a kamera rendesen benne van a top leghulladékabb listában, és itt nem a VTX-re gondolok.
Ettől sokkal jobb egy LST S2. Nem is értem miért spóroltak ennyire a kamerán, adták volna 1-2eFt-al drágábban... -
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #65344 üzenetére
Azt néztem korábban, de konkrétan semmi alkatrész nem kapható hozzá. Semmi. Az FC ránézésre spéci méret, tehát az sincs, hogy fogom a trashcan vázát és ráépítem, nem fog menni.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #65338 üzenetére
Azt beszélgetik, hogy a Sky02C/X képe jobb. Plusz a feature lista is.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #65335 üzenetére
Építéssel az a baj, hogy pl egy Eachine Reddevil szintű gép, legalább egy 10-essel drágább összerakva, de inkább 15. És én a fillérba..ók királya vagyok. Inkább várok.
Az eos2-vel nem a 16:9 miatt volt gond? Több helyen olvastam, hogy nem tetszik a vásárlóknak az a kamera. Jah látom, már van 4:3-as.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #65314 üzenetére
"veszek még egyet "
meg is rendeltem tegnap és elvetemült gondolatom támadt, miután találtam pár gf2035x4 propot. Ma rá is próbáltam és faján megy. Mondjuk csak irodában próbáltam, de sztem kb úgy megy mint 65mm en és talán többet sem eszik de halkabb.
Egyik gépet átrakom ilyen proppal egy 85x vázba és összenézem egymás mellett mit mutatnak
Ha minden jó kb súly is azonos lesz.Azt mondja meg nekem vki pls, hogy 85x vázra tiny6x canopy jó lesz?
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #65320 üzenetére
dehogynem majd jon csekk!
azt lehet reklamálni hogy az ott az az azonositatlan lodarazs repult el a dron mellett es lett bemerve! es kulonben elozes volt es nem dupla felezovonalelég szakszoveg
de a lényeg ez jott le hogy a 250gramm....
ja legyen kicsi ne tul hangos.... 3collos de 250grammos azert tud visitani! ugyhogy ha meg sulyban is van? a vonyitas miatt reklamálhatnak.... de persze varostol lakott terulettol emberektol messze repulve? szerintem ugyanugy reptethetunk akar 5collos 400grammost is mint eddig.... ha nincs aki reklamáljon es rendorert kiáltson...volt meg olyan hogy
"ütközés esetén 80 joule-nál nagyobb mozgási energiát adhatnak le az emberre"
gyanitom a 250gramm es 19m/s bol szamithato maximális érték! -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65314 üzenetére
..majd ha a legelső S7-em motorjai elkezdenének hullani, akkor azt mondom, igazad van. A 11xx-eknél, az 1.0-s tengellyel szereltek hullanak, azért is kezdik egyre több helyen leváltani a másfelessel. De 0703/05-0802/03-nál ez annyira még nem jön elő. Az S7-ben annyi repült üzemóra van egyedül, mint az összes többi gépemben együtt sincs.. A csatlakozók szarok, de azok szarok mindegyiknél, nem motorfüggő. Amióta nem rakosgatom át olyan sűrűn másik vázakba, hanem inkább ragasztom a vázam, nincs annyi cumi vele.
. A Bétát lezsugoroztam, azzal semmi gondom nem volt, de az M7-el sem. Az S7-nél voltam türelmetlenebb inkább, no meg kétszer amikor berongyoltam a csipkebokorban, az megbontotta a rendszert.
. De azóta a kábelmenedzsmentet is megoldottam .
. A 3D nyomtatott váz jobban is védi. És többet is kibír.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #65299 üzenetére
Fura lenne, ha így lenne...
800, vagy 900mAh töltés kapacitásra... Ez így szerintem nem létezik!
A töltőnek szerintem "teljesen" mindegy az akku kapacitása. Neki csak azt kell tudnia érzékelje, hogy elérte az akku azt a feszültséget, amit beállítasz neki. LiPo esetében 4.2v./cella. Ez mindegy, hogy 150mAh, vagy 5000mAh. Amikor eléri a töltöttségi szintet akkor áll le.
Peaceliker azt jól írja, hogy a C értéket vedd figyelembe, ami legjobb 1C, de akár több C-vel is lehet tölteni. 850mAh akkunál, ha jó akku 1.7A is mehet töltéskor, vagy több. Én általában 2-3C-vel töltöm, mert úgysem attól nyírom ki, hogy több C megy, hanem azzal, hogy reptetés közben bizony van, hogy megküldöm neki több másodpercre. Na az jobban gyilkolja, mint a 3C töltés. Van akkum, amire 5C is rá van írva, de azért azt mégsem csinálom.Vagyis fogalom zavar van. Nem a töltöttségi szintet állítod, hanem a töltésit.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65293 üzenetére
..nem is 2s-en paráznék ettől.
. De mindegyik úgy hirdeti, hogy 2-3s, de láttam már 4s kompot is valahol
.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65292 üzenetére
"de horror drága sosem vt amúgy sem ez a gép"
-141 euró volt.. És akkor volt ár egy akciós kupon, amivel olcsóbb volt. Kb mint most, csak akkor valami 110 euróért sikerült megvenni. Nagyjából ekkor derült ki, hogy egy kalap xar.
. Ahog ynézem, talán két év alatt kiforrta magát. Ha kedvet kapnék hozzá, van hozzá pár garnitúra jobbfajta propom, mert ugye a gyári abban is tré volt.
. Ha jól látom, most is ugyanolyan gyér mocik vannak a nagy súlyhoz. Mamba 1105-5500KV. Ahogy írják is, 4S-en már menne szegény, de ott meg ilyen akkuval olyan, mint egy féltégla négy proppal, és úgy sikít, mint egy damilos fűnyíró.
És most is Mamba F405+Esc van rajta.
A 3"-os verzió már nem lenne rossz elméletileg, de olyanom már van, ami sokkal könnyebb és jobb is ezen az áron, és nem stock. Súlyban is jónak tűnik, ha igaz, mert 130g nem annyira rossz a 3"-tól akku nélkül. (Enyém 122g). Szal a 3"-t még meg merném venni, de lejjebb biztosan nem mennék ezzel. Arra meg ott a másfél coll/40 mm-es propokkal, 2S-en..
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #65276 üzenetére
Egyedül most repcsi eldobásnál látnám értelmét,kevésbé körülményes.
Minden más téren annyira bevált az évek óta használt 800D hogy ihaj,nem cserélném le.
Ha valami helyrehozhatatlanul megállna benne,ugyanezt rendelném.Lehet hogy egyszerre kettőt is. 😀 -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #65265 üzenetére
Jogos, az enyém pont nem.
De akkor is húz 3s-en.
Ez az első gépem, ahol ritkán igénylem az 50% feletti gázállást, pedig 30%nál száll fel. -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65260 üzenetére
Az udvaron, a gyümölcsfák közt ez a tempó talaj közelben szerintem elég.
Sokszor így sem adja ki. Csodálkoztam is, hogy a héten nem lett újabb törés a legutóbbi vázon, csak a két ragasztás közül az egyiket kellett újra ragasztani.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65258 üzenetére
Dehogyneeeeem. Ki kell nyomni a szemét.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65251 üzenetére
Nekem 2s/300-GNB van XT30-al. Ezek 0802-03-ra pont jók. 1103-ra lehet hogy több kellene, de ugye a súly meg adott. :/. A Mobula 7-et nekem anno 2 db 260-assal és 2 db 300-as 1s akkuval adták, ézért is “hegesztettem” át xt30-ra, és használom a 2s akkuval. Nagyon szimpi. Szerintem ez a setup elbírná a 2s/450-et is, van olyan erős.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #65245 üzenetére
Az FC bejáratott dolog, az teljesít a Trashcanben. Szerintem ha 2S-el hajtom nem lehet baj. Most az hogy törik, nyilván ha nyélgázzal betonnak vagy fának megyek, akkor törni fog.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65232 üzenetére
Az SPC maker alja full karbon. Azért nem 40g...
És csavarból is van pár.
.
És a képen érdekes módon 11kkv-s mocik vannak rajta.. -
Geller72
veterán
válasz
"1103 nak ekkora súly egyszerűen sok...3s kell hogy valahogy menjen."
-Ne hülyéskedj már..Emlékszel a QX90S-re? Kefés 8520-as mocikkal, 1s-en majdnem (~51g a karbon és 39g a müa vázzal) ilyen nehéz volt és ment mint az állat a keféshez képest.
. Na nem a 600-as akkuval, amit adtak az első szériához.
. A 47g-s 2"-os géped nem 2s-en ment véletlenül, ha jól emlékszem, AMúgy ezeket már eleve valóban 3S-re is tervezik, ha elolvasod a leírását. Vannak nagyon faja vékony, 450-es Infinity akkuim ilyenre.
. De az 550 is jó még simán.
Az iFlight szinte összes szériája, ami ilyen, ilyen mocikkal van és szinte mind nehezebb, vagy ilyen nehéz.
Turbobee 77r, CinebEE 75Hd, etc. A tóthpistit megrepülném milyen, meg hogy mennyire pálcika, hogy törik, de mondom, az 5A elriaszt..
-
Geller72
veterán
válasz
A GT-R90 2"-os volt, nem 2.5. Ezért is volt 90 a neve. A 40-es prop sem 2"-os ugye, mert csak másfél. Tudta az a 4S-t is, hiába csak 3s-re írták utólag, az elején ki merték írni a 4s-t. Csak a mocik voltak ott elcseszve. Alacsony kv-s mocik voltak. Még a legutolsó (Nem R2xx) széria is csak 1105 5500KV-s Mabma mocival volt. (Most nézem, hogy az első szériás R239 is). Sokat elmond, hogy a mostani, már müa vázas verda is 72g. Előtte egy nehéz, karbon vázas széria volt ugyanilyen gyenge mocihoz. Most ezt képzeld el 2S-en.
. Viszont eszméletlen jó képe volt annak a kamerájának, előtte még nem láttam ilyen jót. (Ennek már ~2 éve?)
Eleve méret növekedés volt, a 2" helyett 2.5" lett, ami meglepően sokat számít, plusz a súlycsökkentést kombinálták a sokkal nagyobb KV-s mocikkal. Így a mostaniak már lehetnek akár jók is.
. De nem hiányzik a másfél perces repidő.
.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #65228 üzenetére
az tuti...
egy jo 2" vagy 2,5" a 3" colosrol mar nem is beszélve 1104tol felfelé!
főleg 3S-en egyszeruen SOK jatszoterre! 3SEC es elszáll mekkába !szerintem játszoteéri játékra vagy kert végébe 1102/1103 max 2S-en!
egy jo whoop esetleg kisebb mocival 2S-en vagy a piszkafika
maximum 50 grammig de inkabb csak 40gramm!
mert nagyobb sulyhoz már tobb aksi is kell!
60 grammos géphez a 300mah már csirke....
vagy csak masfélperc leszvagy VoltDrop
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #65222 üzenetére
Kíváncsi vagyok mit mondasz a Sailfly-X re ha már megröptetted. Lehet az elég is lehet 2s-en a súly miatt, 35g, az nem sok. Canopy-t meg majd megszokom. Gondolom elég komoly előrelépés lenne a 19000kkv-s brushed whoopokkal szemben.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #65220 üzenetére
Nekem tetszenek a Toothpick-ek is. De ott az 5A-es esc nem fog elhalálozni? A RedDevil jövőhéten jelenik meg, azt meg tudom várni. Jó lenne a Sailfly-X is, de valami ritka undorító a 3d nyomtatott canopy, komolyan mondom nem is értem, hogy gondolták. Szerintem a gyártása is drágább + idő. Már a 3d nyomtatók is fejlődtek, képek alapján mintha valami első generációs 3d nyomtatóval készült volna.
Reddevil lenne a legjobb, ha beletették volna a 12A-es esc-et.
Ezek közül eddig a Diatone a legjobb nem? Meg van támogatva rendesen ESC-el, tömegre azt mondtátok rendben van. Igaz 1 akkut sem adnak hozzá, de az nem gond.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #65216 üzenetére
A HD az nem biztos hogy kell. 2,5"-osban mi az ajánlott? Az mondjuk probléma lehet, hogy azzal nagyobb kárt tudok okozni, mint egy whoop-al. Meg jobban is törik a nagyobb súly miatt.
Amúgy van belőle hd nélküli verzió is, gondolom könnyebb is.
41g vs 55g Lehet akkor jobban járnék a hd mentes verzióval, tudom hogy a felvételek csak 1-2 videó erejéig érdekelnének. Elvileg komolyabb szerkezet, mint a Trashcan. -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65187 üzenetére
FS-ben nem "kétésfélpercezünk".
Az nekem eleve majdnem 5 a 3-as propokkal is.
Na jó, 4. 3.5 alá nagyon nyelezős tempóban megyek.
.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65181 üzenetére
Eleve a hangja valami kiba jó lesz tőle, meg mint írtam, majd a duplája a repidőd.
.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #65171 üzenetére
4S 120grammos..... 6perc pörgesre elég egyenlore nem töltöm meg HV-re
hááát az 5coll utan nagyon furge-ugri-bugrinak tunik!
abbol fozok ami van.... 1000-es van flexible jo az 5"-ra meg a 3"-ra is!
500-600-ast teszek a 11xx re igaz csak 3S! -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #65166 üzenetére
Nem a 2S-re gondolok, hanem a Tinyhawk-ra, azon belül is az S-re.
Lesz ebből vajon RTF? Kellene egy ismerősnek. Teljesen új a hobbiban.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #65159 üzenetére
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #65162 üzenetére
Itt is alkottak valamit korábban csak D8-cal volt kompatibilis.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #65159 üzenetére
Ezen most nagyon elgondolkoztam...
BNF, de melyik protokoll?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #65155 üzenetére
Én is így gondolom.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #65153 üzenetére
Nekem sajna fontos, mert fölötte szigorúbb a rendelet:
- kell rá plakett a tulaj adataival
- nem repülhetek lakott területen
- ha rendőr arra jár és leméri megbüntet. (Böszmét mérni se kell, elég böszme alapból) -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #65133 üzenetére
850-es Graphene lett. Vettem ötöt négy áráért
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65138 üzenetére
Én többek közt ezért vettem már tavaly (azt hiszem, év végén) F4-es boardot. A mostani már 2-4S/12A-t tud. ez alatt én akkor sem tennék mást fel, ha elhinném a füves mesét.
. Én elég sokszor borotváltam (sokszor direkt, poénból egy picit
) a füvet több géppel is, és nekem még egyszer sem pukkant el az ESC-em ezért. Ahogy már sokszor elmondtam, öreg hiba 2-3S alá 5A-es ESC-et rakni. Szép lassan, de biztosan egyre több ilyen lesz, ami véletlenül ARM alatt lefüstöl.
. (Amúgy ez ACRO-ban mióta számít? Vagy volt egy minimal alap fordulat állítva ARM-ra? (De az akkor sem akkora áramerősség növekedés, mint egy full gáz
) Nekem az 1s-es gépen a 1703-as mociknál szinte végig full közelében van amúgy is. 11xx/8xxx mociknál 3s-en minimum vicc az 5A-s ESC.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #65131 üzenetére
Igen a kisgéphez lesz, aminek még mindig nincs neve...
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #65122 üzenetére
meg szerencse, hogy nem KV8666,5.....
na persze ki tudja megszamolni? az annyi! az annyi?egy motor probléma utan nem jo erzes negy uj motort venni mert pont ninccs 8666,5-ös
lehet 3S-en eleg a 8000-es is...... foleg az ESC sem vmi combos....mindegy...nezegetem fulelem a hireket
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #65116 üzenetére
beépitett vevo? max 300meter takaras nélkul takarassal csak 200
most nézem milyen elvetemult rakott a reddevilbe 8700-as motort?
nehogyma vmi altalanos 8-9-10 ezres keruljon bele! hanem ez! sehova nem tartozik... lehet a 9000-sek gyartasa soran a minosegileg kiesettekre megy az eachines matrica -
mrbig
csendes tag
válasz
Peaceliker #65110 üzenetére
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #65113 üzenetére
jaja... lehet ez a Sailfly-X designe lesz az autentic fogpiszkálo
a tobbi csak lovagol a hypon
mindenbol a minimum vedett de konnyu!
a vegen lehet azert benevezek egy Reddevil jellegure!
hasonlo suly 38gramm es mégis jobb kamcsi es VTX
rakok ra XM+ aztan mar mehet is akar 500meterre is!
azert a 200-400 meteren stabil kapcsolatnak orulok.... -
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #65110 üzenetére
Jóóójaaaz
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #65105 üzenetére
értem hogy a fogpiszkalo a whoopbol notte ki magat de milyen idetlenul nezki azaz AIO ESC keresztbe forditva a gép közepén kilog jobbra ballra.... ugye ma mar nem minden fogpiszkalo fazonja olyan mint a Sailfly-X !
pl geprc FullSpeed(#65110) Peaceliker
én csak kint repulok nekem az AIO meg 25mw-es VTX lofü...i
nem kerek belolle! arra ott van a kefes csipet csapat. ha fost akarok reptetni.... -
vandor01
senior tag
válasz
na majd a télen épitek pár ilyen fogpiszkálot
de mire beuzemelem már mas lesz a "hype" -
Geller72
veterán
válasz
Valami jó kamera?
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65099 üzenetére
mob7hd-ban nem csak az hullik.. No HD 2s-en szerintem jól eltalált gép. Át kell forrasztani Xt30-ra és hajrá. Megyek, ki is tolok vele pár akkut, mielőtt ideér a vihar.
.
Majd azért írjátok már meg, hogy ezekből a tótpikkekből melyik faja és milyen konfiggal.
.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #65099 üzenetére
ja van..... 46-48 taggal abbol a fele most kuldte be a vampapirokat
de az eachines már jobban teccik
jobb kamera es VTX megoldással....
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #65097 üzenetére
egyenlore Sailfly-X sem hallani csak a fizetett ugynokoktol!
megvarom mire a Gellert is mea culpa zik ... vagy sem....
van mivel repulni kicsi nagy kisebb nagyobb akad a het mindennapjára egy.... -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65095 üzenetére
Nos, igen, 1102-es 8700KV-os mocikkal, de 5A-s esc-ekkel 3S-re. Megint csak a füst lesz ebből is.
.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #65074 üzenetére
&& all:
Úgy néz ki kedden kipróbálok egy HD3-at. -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65071 üzenetére
Azt akartam írni. És miben jobb az az sw? Majdnem azt vettem de aztán inkább a fúriusz jött be egy rakás yt vidit megnézve.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #65068 üzenetére
Pássz. Neked mid is van, X58?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #65046 üzenetére
Joshua az erősen prototípust próbálta már régebben. Akkor bízott a gyártókban, akik, ha jól emlékszem lengyelek.
ezoltan
Igen, ez a visszafordulás utáni kép ma eléggé megtréfált. Távolodáskor egész jó kép, majd jött a visszafordulás... Volt ott para. Totál elment a kép, de eszemnél maradtam. Elforgattam a gépet 90°-ban és máris nyugalom. Aztán kissé döntve hoztam egy darabig, majd amikor újra ráfordítottam irányba már jó volt, pedig nem is mentem annyira nagyon messzire, viszont elég magasan húzódó magasfeszültségű tornyok mellett vezetett az utam. Ma annyi propellert törtem, mint fél év alatt szoktam törni
Full gázon átronygyoltam egy egy kopasz faágkupacon. A gép a lendület miatt nem igazán panaszkodott, viszont a 868MHz vertikális antenna beleakadt, így azt szerintem a propeller elkapta és eléggé átrendezte formailag
Valamennyire kiegyenesítettem az amúgy S betű formát felvett antennát, de a szigetelése megsérült.
A szigetelésnek van szerepe? -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #65042 üzenetére
Skyzone-od is volt nem?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #64943 üzenetére
Igazából nem vagyok meggyőződve róla, hogy túl gondolnám a dolgot.
De ez csak találgatás, szóval legyen nektek igazatok. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #64939 üzenetére
Ellenőriznie kell, különben mi mást csinálna?
Igazából nekem ez csak szopás lesz. Eddig sem nagyon mentem emberek közé, ezután sem fogok. Csak eddig mindenki tojt mindenre, ezután meg ha meglát egy rendőr simán odajön basztatni.
Akkor ne propeller legyen (de tuti meg kell adni a színét), hanem mondjuk motor, vagy aksi, vagy váz. Ezekkel sokszor egy teljesen más gépet kapsz. -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #64939 üzenetére
na ja a problémák nem akkor lesznek mikor regelsz meg ellenőrzés lesz HA lesz?
probléma akkor lesz ha esetleg "akcio" van aztan dronosra huznak a vizeslepedot!
akkor mar az is szopatas alapja lesz ha mas szinu a canopy rajta? -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #64929 üzenetére
multkor volt a kezemben vmi 5collos aramatan vazas gép....
olyan volt mintha vmi femvazas cuccot tartottam volna nehez es merev...
mondtam is háááát ez nem az occco kinnyai carbon amit körömreszellővel
1mm/sec lehet alakitaniami annyira "gyengének"
rugalmasabbnak erzodik...
ez van puha, hajlékony de legalabb occco!és nincs örökélet gari!
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #64926 üzenetére
A karbon nem csak arrol hires hogy eros hanem hogy eleg nehez is.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #64924 üzenetére
teee sorosberenc... nacizol... a gramokkal!
kivancsi vagyok a vazra....
125mm tuti vmi fogpiszka kartonpapir vastagsagu...
talán 1,5mm-es de lehet csak 1,25?
erre raakasztasz erosebb azaz nehezebb motort azt egy razosabb land es ropi!mondjuk ez gepprc moci 4 csavaraos szoval tuti 3g-nel nehezebb talan 3,5-3,8?
ha rakok ra 5g-es 1104-t? talán meg el is birná??? -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #64922 üzenetére
erre azert összefut a nyal a számban....
125mm 51gramm 12A Caddx camera 200mw whoop FC -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #64899 üzenetére
Én pont a toolpicket (vagy hogy hívják) untam meg és váltottam whoopra.
És már nem törik a váz. -
F.E.K..
senior tag
válasz
Peaceliker #64916 üzenetére
Amilyen szerencsénk van egy szabványosított ólom lemez lesz kötelező, legalább 250gramm súllyal, amit persze csak a nemzeti drónrendszám hatóságtól lehetséges beszerezni, és évente meg kell újítani (gépeket ehhez be kell mutatni az ország egyetlen nemzeti drónhitelesítő inézetében, ami persze mindenkinek messze van helyileg, dd legalább csak személyesen lehet időpontot igényelni 3 hónappal előre.)
Remélem sikerült eléggé elrugaszkodnom a várható valóságtól...
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #64916 üzenetére
Tűzálló címkéről tudok.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #64894 üzenetére
A toothpick a plusz repidőt a kettes propoknak köszönheti, valszeg. Te is tudod, mennyivel másabban repül egy ilyen kettes proppal, mint hármassal. Szerintem te sem kettessel nyomatnád.
. A vidiket amiket találtam, már most 3s/450-es tattukkal, gnb-vel nyomatják..hát nem tudom. Böszme nagy akku ugyan nem annyira az, mert nekem is van 450/3s-em is, de pont a varázsát venné el ennek a gépnek. Ilyen gépre szerintem az sok. Súlyban. Ilyen pöts vázban mondjuk még nem volt 11xx-es mocim, de abban sem vagyok biztos, hogy nem aprítanék fel ilyen vázból egy nap hármat.
. Ha csak a fűben esésről lenne szó, az semmi, de itthon nekem azért van egy és más, ami amortizálja a vázaimat ilyen kis méretben, még a rugalmas abs vázak is szakadnak szét. Falhoz csapom fordulónál, a kiülő padjának, asztalának megyek neki, kapunál is pont a fordulóknál szokott néha kisiklani a mutatvány.
. A Q105 Bat a karbon vázzal egy napot élt túl ugyanitt két éve
.
De bármi megtörténhet, mivel nem volt ilyenem, az is lehet, hogy minden ok lenne vele. . -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #64894 üzenetére
NFE se véletlenül mondja, hogy a 816 Boss a legbetegebb.
$5 bele a 4db motor, aztán hell yeah... -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #64887 üzenetére
Csak mert a 2.5" eleve 63.5mm.
. A "többi" ellesz azon a másfélen?
Egyébként én a GT-R 90-ből indulva ki, azt úgy nem szeretném, mert az egy zsákutca volt abban a formában. (És minden olyan, ami most hozzá hasonló, szerintem jelen pillanatban is az abban a súlykategban). Az tényleg ólomveréb volt. 4S-en ment volna szegény, de majd leolvadt, másrészt olyan érzése volt az embernek, mintha tényleg egy B30-as téglára hajtóművet tennél. Repül az, na de hogyan?
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #64883 üzenetére
Ez hogy jön ki?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #64880 üzenetére
A 65mm = 2.5" ?
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #64878 üzenetére
Tisztában vagyok vele.
. 5 ilyen kis gyöszöm van. Annyira nem mindegy, hogy a nyomtatott vázzal ólomverébnek érzem a Snapi7-et a gyári aluhoz képest is.
. És akkor a papír-müa vázat nem is nézem. Itt az igazi király cucc valahol az lenne, ha 3" körüli propmérettel, hasonló vázban, mint a Monula 7 V3, 3S-en egy jó kammal építene valaki egyilyen egyszerű FC-re, mint az F4 V2 pl. Normális ESC-el. Még nagy KV érték és nehéz moci sem kellene hozzá. Ha pilla a cucc, az alacsony KV is sirály tud lenni. (Lsd. 3"/1408/3800-4100KV) Mondjuk ez azért elég kemény moci és annyira nem is könnyű, de pont azért jó, mert ha nem is könnyű, de baromi bika. Ez a 11xx nekem annyira nem jött be eddig sem.
Lehet, hogy én megállok a 2s/300-nál 0803-.as mocikkal a V3 vázzal. Ez egy nagyon kellemes setup. Könnyű és megy mint a meszes.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #64876 üzenetére
6 mikrogrammal, gondolom.
Neked az már nagyon cink.
. Mikor volt a kezedben rendes, 6S/1300-as akku?
-
Bishi
tag
válasz
Peaceliker #64873 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Az említett gépeket megnézem és visszaolvasok többet. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #64873 üzenetére
Kicsit hasonlít a Robocat-re.
-
Bishi
tag
válasz
Peaceliker #64869 üzenetére
Köszi, ez a goflyrc scorpion 80hd már egész jópofa
Oké értem, hogy a gazdaságosság lehet, hogy elengedendő, ha nagyobb teljesítményű, de még veszélytelenebb gépet szeretnék.
Ha jól látom 150-200 usd körül vannak azok, amik kihozhatóak a kategóriából lehetőségek. -
fape
senior tag
válasz
Peaceliker #64848 üzenetére
sztem ez nem úgy "contact customer" hanem még az BG fog egyeztetni. Azt hogy miért az passzolom. De mivel nincs tracking number ezért nem hiszem, hogy bárhonnan lenne is infó arról merre jár a csomag.
Edit: Az aljából látszik, hogy majd 27 körül adják fel. Ilyenkor szokott jönni levél, hogy mennyi pontot kapsz ha 1-7 napot csúszik és mennyit ha 7+t. -
KisBundi
őstag
válasz
Peaceliker #64848 üzenetére
Direkt azért kértem EU Priority Line-al, hogy vámmentesen érkezzen be. Még csak el se küldték! Miből gondolod, hogy vámügy lesz? 27-ére írták, hogy akkor adják fel.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #64767 üzenetére
Miért? Felszáll?
Azt nem is néztem.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #64760 üzenetére
Már MK2-nek írja a BG...
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #64746 üzenetére
"nekem 15A es hakrc vel megy 4s en a 4 colos, 18A el ment 4 colon"
A 4100KV-s adatlapján 3042-es proppal bezabál 21A-t állandó gázon. A burst ennél több lehet, plusz mi van ha a jövőben 3050 vagy 3061-es propot is akarok rátenni? Az azért már harap és egyből megugrik az amper. Lehet, hogy én vagyok a nyúl...GEPRC:
Ezt jó hallani, ilyen infókat nagyon nehezen talál az ember a neten. Megfontolandó tehát... -
total90
veterán
válasz
Peaceliker #64729 üzenetére
Ennek már utána néztem, de válalom
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #64729 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy az a rossz dvr élőben kicsit jobban mutat. De adom.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #64695 üzenetére
10K mocival jött, ezért be is állítottam a 70% throttle scalet, nehogyleégjem nekem itt
Ami viszont fura, hogy a dobozban lévő tartalék prop szett az nem a gyári, hanem HQ 1.6x1.6
Mivel a gyáriból első lakásban esésnél el is tört egy, így összehasonlítani nem tudom
Rendelni meg gemfant rendeltem hozzá, remélem az is jello free lesz
Még azt nem tudom hogy van ND filterem is, de ezen kisebb a lencse mint a másik Turtlén... illetve a canopy elég közel van a lencséhez, így ré se tudom rakni :/ Pedig jót tenne neki, meg vagány is
GepRc-n ilyen... -
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #64692 üzenetére
És ami a durva ugye, hogy ez első aksi, tehát nem is érzem még a gépet, de lehet nem is kell érezni, olyan könnyű vezetni.
Illetve semmi pidelés vagy bármi, ez így dobozból kivéve. -
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #64686 üzenetére
Az hát, komolyan mondom vicc, azt hittem 2 nap után elfüstöl. De semmi baja.
Bőven jó egy gépet összerakni, egyet azzal raktam össze, az sem lett rosszabb , mint amit a TS100-al raktam össze.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #64680 üzenetére
Én eddig csak azt hallottam róla, hogy "sok rosszat hallani róla"
Konkrétumokat eddig nem, de igaz nem is jártam utána alaposabban.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #64675 üzenetére
A súly és az ár, plusz a rábeszélésetek alapján kezd hajlani a mérleg nyelve
Más: Gearbestről is lehet vámmentesen rendelni EU-ba?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #64667 üzenetére
Robocat FTW
-
mrbig
csendes tag
válasz
Peaceliker #64652 üzenetére
Ez az izgalmas ezekben a kínai holmikban. Vagy kifogsz olcsón egy jót, és boldog vagy vele, vagy 10-ből egyszer megszívod, és ugrott a pénzed.
Én egy ilyen töltőt használok egy éve, lement rajta több mint 300 ciklus 2s-en, 3s-en, és a töltőnek semmi baja.
A hozzá adott táp viszont megpusztult úgy 80 töltés után, de ezt egyszerűen pótoltam haza forrásból.
Majd kíváncsi leszek Blizzardking tapasztalataira, lehet majd upgradelek.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #64643 üzenetére
Köszönöm, közben elolvastam ezt, és minden világos
mrbig neked is!
Még olyanra bukkantam, hogy a Ultra Power UP-S4AC hajlamos keményen túltölteni az akkukat, annyira hogy hazavágja. Youtube teszt alatti kommentek fele erről szól -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #64584 üzenetére
Hype vagy nem, megnézném az ábrázatod, miután mentél egy kört egy ilyennel.
. Nekem a 6S (inkább 5, hatosból csak kettőt rendeltem) a 2000 Kv-s mocikhoz van (2306). 6"-os géphez. Kettes propokkal. Még az 5S is "húbazdmeg" volt.
. Mondjuk könnyebb a vázam, mint egy 5"-os átlag gépnek. (280g)
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #64584 üzenetére
Nem hype!
Tekko32 35A ESC nem véletlenül melegedett túl, és lőtte ki az egyik motor vezérlőjét a múltkor.
Telemetria adatok alapján (5 cellás akkuval):
Ezért raktam bele húsosabb ESC-t. Fura, hogy ennyit bezabál AVAN prop volt rajta.
A jelenség meg az volt, hogy szabadesés, majd full gáz, és balra bebicsaklott a gép, amit gyorsan korrigáltam és onnantól már az a hármas motor kb fele fordulatot tudott leadni a többihez képest. Bleckbox visszanézve előtte semmi jel, vagyis az, hogy 100°C hőmérsékletre emelkedett az esemény előtt az ESC, amit persze nem is figyeltem az OSD-b, pedig be is volt kapcsolva. Szóval elszállt az ESC 3-as motorvezérlője, amihez már vettem egy Wraith32 V2 szingle vezérlőt, amit szükség esetén rákötök, kiiktatva a 4in1 hármas motorvezérlőjét. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #64582 üzenetére
Mert nincs 6S akkum, és ez miatt nem fogok beruházni 18db 4-5S akku cserére
(főként 4S akkuim vannak kettő kivételével)
Részemről a freestyle bőven megelégszik 4S -el. Bár 5S akkunál azért rendesen megugrott a teljesítmény, de nem akarok annyira nagyravágyó lenni. -
-szabi-
addikt
válasz
Peaceliker #64570 üzenetére
Eachine E013 Plus és VR006 csomagban 75$ (~22000Ft) kezdésnek, vagy van ajánlottabb?
-
-szabi-
addikt
válasz
Peaceliker #64570 üzenetére
Ohh... értem.
Ez sem olyan egyszerű mint gondoltam.
Köszi. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #64510 üzenetére
Nekem itt van a polcon egyenlőre bontatlanul, és azt szánom az új Ortus-250 gépbe, ami az Ortus-245 ráncfelvarrott változata. Nem sok a változás, de amin változtattam bizony előnyére szolgál.
Tulajdonképp sokat gondolkodtam, hogy mit is rakjak bele, mert volt a RunCam Split2, van RunCam Split 2s, RunCam Split mini, RunCam Split mini 2. (Utóbbi még szintén nics gépbe, de azt kicsi 3" gépbe szánom.
Ebből is látszik, hogy RunCam téren nem vagyok csalódott és ez a Foxeer is azért került képbe, mert a Foxeer Falkor nagyon szuper kamera, és ezért mertem bevállalni a Mix változatot. Remélem nem csalódom benne.
A RunCam szalagkábelről meg annyit, hogy már néhányszor meghajtogattam, de még nyoma sincs, hogy tönkre akarna menni, pedig teljesen élbe van törve az egyik 3" gépemben.
A Mix videóképe a látott videók alapján hozza az elvártakat, de majd meglátom. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #64510 üzenetére
Kösz a véleményt!
Nekem is, fpv képpel sincs gond Albert Kim tesztelte is.
Split a szalagkábel miatt sem szimpatikus.
Bepróbálom mi baj lehet belőle. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #64460 üzenetére
Beta85x-ben pont patent.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #64443 üzenetére
Az említett Realacc Triple Feed-et már tegnap megrendeltem a Pro58-cal együtt, így max. összehasonlításra lett volna jó a Stingpad. Nomeg passzol a szarból várat mentalitásomba
Ősszel (új munkahely) elkezdek minőségi alkatrészeket is vásárolni, de most ennyi a budget erre a hobbira és őszintén szólva baromira élvezem a
reménytelenbarkácsolást -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #64441 üzenetére
Ha elhinném nem tettem volna fel a kérdést, hanem berendeltem volna két tucatot
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #64427 üzenetére
Nem vettem észre késést, de egyenlőre 40-50km/h-nél még nem mentem többet vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nintendo Switch 2
- Raidou Remastered: The Mystery of the Soulless Army teszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Konteó topic
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged