- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fuhur
kezdő
Lehet, hogy nem jól teszem de én én nem szoktam nagyon rányomni a légcsavarokat a tengelyre. Érzem, hogy megszorul és akkor elég is. Kicsit meg szoktam forgatni a tengelyen rányomáskor (közben fogom a motort, hogy ne forduljon el) és akkor érzem, hogy kellően szorul. Így leszedésnél elég megfogni a motor forgórészét és a légcsavar aztán tekerő/húzó mozdulattal általában lejön.
Azt a leszedő izét nem is nagyon értem. Egyszer megpróbáltam használni de az az érzésem volt, hogy legjobb esetben is elgörbítem a motor tengelyt de leszedni nem tudom vele a srófot.Más:
A trikopter projekt megint parkolópályára került
A szervó -mint kiderült- nem a Yaw PID miatt gerjedt hanem önmagától. Pontosabban attól, hogy túl nehéz számára a farokmotor. Most rendeltem a BG-től másik kétfajta hasonló méretűt remélve, hogy az egyik jó lesz. Addig várok. -
syler123
veterán
9? Nem a tekercsek, hanem a mágnesek számát kell beírni, 9 az nekem gyanúsan kevés.
Itt mutatja, mit kell számolni, alulról látszanak.
Motor tabon az errors részt is érdemes megnézni, azt is mutatja a videó.
-
Peaceliker
addikt
Az fura, mert nekem 75 ös gépeken nagyon szembetűnő a különbség.
85os nél már nem sok, toothpick nél semmi kb.
Rpm filterhez kell legalább 4.1es bf, oscarliang nak van leírása róla.
De 48khz az magában is életképes és sokat segített nekem kis gépeken. Motor hidegebb, szinte csak langyos lett, akku is hűvösebb, szembetűnő.Jah de várj, flash fw megvolt? Flash all esőnek, látod majd a verzió számot hogy változik. Ha az kész akkor 48khz write és ennyi, igen
-
syler123
veterán
Nem csak annyi, betaflight-ban is be kell állítani.
Filtereket addig ne bántsd, amíg nem néztél utána, de az rpm filterre szükséged lesz.
Nekem a JESC-ben az a szimpatikusabb, hogy ott nem megy ennyire a kókányolás, hogy 600 verzió van aztán azt se tudja az ember, hogy most akkor mit tegyen fel. JESC sokkal egyértelműbb. -
Peaceliker
addikt
De tudod miért nem ment az elején!? Mert nem akartad.
Aztán mágis hiányzott az fpv, érezted, hogy kell és tudtad, hogy kell hozzá a tudás, a tudni akarás...akartad és lett.
Persze ez nem csak erre a hobbyra igaz, de erre különösen. Bele kell állni, nem lehet megúszni, kikerülni, akármennyire is akarja az ember.De túljutottál a saját gátadion és innentől határ a csillagos és. Van elszűntságod utána menni, nem kell sok és te osztod majd meg velünk azt az újdonságot, amit épp valahol megtaláltál. Így megy ez itten.
48khz meg nem nagy vmi, már van blheli_m configurátor, ott csak pickelni kell az fw-t és kattintani hogy 48khz, semmi extra. Korábban össze kellett azért vadászni mi kell rá.
Turtle-el csak okosan, fűben nem érdemes, könnyen escet lehet vele sütni. Beltérben marha hasznos és kb veszélytelen
-
ezoltan
tag
Csak az élmény miatt van,analóg fpv képek között tudok élőben váltogatni,ennyi számomra elég.
A Gopro-nak van elöl dedikált helye,de ritkán teszem bele.
Ez a gép valóban “csak” a korlátlan szabadság érzete miatt van.Olyan 1500 magasan elrepülni 5-6 km-re,játszadozni a pamacsokkal odafent,majd kilométereket vitorlázni visszafelé becsukott propival,0 gázzal...Maga a relaxálás.
Ennyit mutat ez a szög: -
Fuhur
kezdő
Én sose állítottam magamról, hogy normális lennék
Most várom a gőzturbinámat mert három darabos gőzhajó flottámat egy gőzturbinással akarom bővíteni.
Whoop tekintetében kb Vandor01 -hez hasonlóan állok.
Mindezek felett épp pénteken próbáltam ki a 3D nyomtatott "lézerágyúval"felszerelt FPV tankomat amivel ellenséges léggömböket semmisítettem meg a szomszéd irodában
Aztán vasútmodell, terepasztallal, Inspire drónok és hasonló méretű custm drónok, RC repülők elektromos és robbanós kivitelben....
És hát ügye repülök is ha időm engedi.
Szóval halmozottan lökött vagyok. De ezt nem bánom -
cd334
tag
A ports fülön a megfelelő soros portál be van állítva a megfelelő VTX protokol(Happymodel háromszög esetén ez TBS SmartAudio)?
Illetve innen töltsétek le a VTX táblázatot és importáljátok be VTX fülön. Nekem is ez a happymodel háromszög teljesít szolgálatot és minden működik vele. Holnap tudok küldeni diff-t, ha kell.
A BetaFlight-os képernyőképeden a power levelek biztos rosszak. -
Szancsó
aktív tag
Pedig olyan sok helyen nem mehet el a dolog, elejétől végéig végignézném még egyszer és ha nem akarja, akkor marad a hardware -es megoldás a gombbal
- VTX -ből a zöld smart audio az FC -n szabad TX helyre van forrasztva
- Betaflight alatt a ports -nál azon be van állítva a perifériáknál a SA vagy a Tramp
(Eddig rendben kell lennie, mert a képernyőképeden "A készülék készen áll" sor ok.)
- VTX tábla és teljesítmények jók -e. (Itt nekem gyanúsak a teljesítmény értékek egyébként: úgy rémlik Tramp esetén a mW az érték, de SmartAudio esetén mások, és neked VTX típusnál SmartAudio -t ír. Ráadásul SA-ból van több verzió is egyébként. Joshua Bardwell-nek van videója róla. szerk: [link])
Esetleg meg lehet próbálni az "Adja meg közvetlenül a frekvenciát" (ezek a fordítások...) checkbox-ot, hátha. -
Peaceliker
addikt
régen engem is zavart és vt hogy órákat tettem nem fontos dolgokba repülés helyett...ma már csak teszek egy próbát, ha nem jött össze el is engedtem
mob7 jó gép, trashcan meg papíron jó inkább
Nekem is van egy custom build, 3br 08028 75mm en, 2s en ordenáréMost jön 1102 13500kv meg 1102 19kkv, azookal tesztelgetek majd
Nade vissza mob6 ra...vedd meg, én nagyon élem kis gépem bent, írtó jó
-
Peaceliker
addikt
Nekem sem sikerült. Bekötöttem megfelelő uartra, smartaudiót ott aktiváltam de nem vált csatit. Pont eddig érdekelt, megnyomtam kézzel, soha többet úgysem nyúlok hozzá, mw-ot meg nem állítok úgysem.
az nem snapper6? Az nagyon más világ.
Az sztem nehezebb vt meg 07 vagy 06 motor ami gyengébb is.
Nade az 755m es gép e emg 65, naaagyon más az erejök már 2s en isMondom ez úgy hogy 65ös gépem 22kkv, pl tinyhawk meg egy nehéz dög és 15kkv és hát tiny lelépte durván pedig akkur is 450 nem 250-300 mah
1 cellára nekem tavassazl épül majd 3" 1202 körüli valami...vidiken ordenáré mit mennek 11-12kkv val -
vandor01
senior tag
de ha meg1x megkene csinalni? parszor neki kene futnom mire osszejonne
de jo lecke volt a kukat mar jol ismerem mar sotetben is korbe repulom ezt a palyat.... nem raknek fel videot mert a 80% korom fekete foleg a tube is igazitana rajta.... de tegnap mire az afrikai kulonitmeny osszepakolt es hazatakarodott.... az utolso aksikra mar ram sotetedett csak a ritkas lampak fenye iranyitott meg a KUKA mivel az aszfalt csik megtori a fuvet es a fenyesebb a kuka sziueletje latszik meg 1 oraval a naplamente utan ezert a kuka fekete gomboca kiveheto es a fa sac/kb benerheto.... a sotet fekete ejszakaban 2 is megkerultem a fat es irany vissza a masik oldali utcai lampa iranyaba....
a masik oldal a KUKA baratommal
-
twine
veterán
Próbálok azért javítani, ha hülyeségeket írok.
Még ha későn is, de legalább a saját lelkiismeretemet megnyugtatva, hogy javítottam a hibát, vagy a félreértett tapasztalatot...Írtam abban a hozzászólásban amire válaszolok, hogy a Turtle 2 képe botrányos, és hogy a MObula7 képe mennyivel szebb...
Én ezt nem tudom ,hogy hoztam össze, vagy milyen fos képet kaptam anno mikor ezt láttam, de javítanám ezt a hozzászólást, és véleményt,,,,
tegnap este egymás után tesztelgettem kis fény mellett a nappaliban a két gépet(kamerát), és hát fényévekkel jobb a Turtle2
Világosabb, színekkel teli egészen vállalható képet kaptam vele ott, ahol a Mobula7 kamerájának a képe, már csak csupazaj szürke képet produkált...
Azonnal eszembe is jutott, hogy a múltkori véleményemet ,eléggé elkapkodtam...viszont úgy tűnik nekem ez a 85-ös vázméret nem nagyon fekszik
Repkedek a lakásban, és a 75-ös Mobula7 annyira más élmény, mint a 85-ös UR85HD,
hogy el is gondolkodtam, hogy csinálok belőle egy MOB7HD-t... -
Peaceliker
addikt
Ur85 szar anyag sajna illetve nem fér be modem 2" prop csak avan meg 1.9esek. De strapát bírta nálam is, csak sok helyen fehér már, jelezve hogy csak a lélek tartja már össze
akku tartója is gagyi.
Amúgy vevő témánál remélem nekem is lesz erőm tesztelni, mert ha már van egy ilyen fancy vevő érdekelne miért 2-3x annyiba kerülő cucc :-)
Mondjuk pár tesztet néztem anno pro58 vásárlás előtt és sztem elég kemény hogy nálad sokkal drágább cuccok tól minimálisan maradt csak el amikor épp nem hozta a szintet. Ott nekem egyértelmű lett hogy ár érzékeny arányban bajnok :-) Csak aztán véletlen nagyon akciósan tudtam venni egy ilyet oszt gondoltam miért ne... Most meg kb másfél év után ki is bontottam -
cd334
tag
Az UR85 vázat nem annyira szeretem, nem annyira strapabíró mint a cinecan. De remélem uz85 vázát is lehet majd külön kapni(ami tökugyanaz mint a cinecan váz).
Cinecan vázból egyet sikerült elpusztítanom, egy elfuserált power loop közben állt bele teljes sebességgel az aszfaltba. Egyébként a gépnek semmi más baja nem lett.Téli időkre tekintettel megrendeltem a mobula6HD-t.
-
Peaceliker
addikt
Én nemrég próbáltam az achilles vevőt és hát...egyelőre nemtom hogy jobb-e, mint a pro58. Pedig Oscar Liang azt írta hw ra hogy nemtom mije ugyna az mint a rapidfire-nek (vagy vmi hasonló nagy névnek) a procija meg erősebb. Mondjuk antennáim azok semmennyire nem por cuccok, egyiket egy régi emax x5 ről mentettem pár éve másik meg mondjuk egy triplefeed patch de az beltérben szart sem ér.
Mondjuk a ház is vmi elektromágnesen bermuda háromszög, mert a wifi az udvarra már nem jut ki (peig vmi jobb féle sok antennás nemtom mit vettem) a ház közepén meg telefonálni nem nagyon tudok.
Nade első pár körre tesztre nekem kb pro58 szintet hozza ez is...most útpn van 2db stuby antenna, kívncsi vagyok az hoz-e vmi fejlődést.
-
Peaceliker
addikt
Nekem bevált. Kíváncsi leszek nálad fw volt-e a hiba.
Amúgy asszem gyári fw vel nem driversityben ment a vevő hanem fixen csak egyik antenna? De még mindig nem rémlik miért is volt "kötelező" frissíteni :-)
Viszont ős régi pirx van fent nekem, mert nem éreztem késztetést hogy frissítsek... De egyszer kéne majd az update :-) -
Fuhur
kezdő
A HDO2 szemüvegnél majd figyelj arra, hogy direkt napfény ne érje a lencsét. Erre külön figyelmeztető matrica is lesz a csomagban de érdemes megfogadni. Egy ismerősömnél a szobában sérült úgy, hogy csak a tükröződő napfény vetült rá igaz egy hónapon keresztül de maradandó nyomot hagyott a képen.
-
vandor01
senior tag
nem lehet arra vmi aluminium cuccot fejleszteni sose torik ha deformalodik ki lehet egyengetni.... megmunkalni sem ordongosseg kis reszello/lemezollo furo..... vmi 0,5 lemezbol? elotte papirbol lemodelezni azt alulemezen korberajz kifur/kivag helyre hajtogat..... jo persze ilyen szep ives gombolyu cucchoz mar ekszeresznek kell lenni de vmi egyszeru tervel ami egyenesekbol es 1-2 kisebb gorbuletbol all? lesz kis badogember.... én hamarabb megcsinalom mig a 3D nyomtato kifossa.... kameratartom csak handmade van alubol..... de mar canopyn is morfondiroztam a Tyrora.... de azt megjott a BG-es 3D-es kupak..... faja jo puha nem torik....
-
ezoltan
tag
Nekem a 6” vált be leginkább.
Van,aki a pillekönnyű racer-es,ideges gépeket kedveli.
Nekem a tömeg,méret okozta “tehetetlenséggel” járó érzet jön be,ha van elég power alatta.
Fluidabb,teltebb íveket lehet húzni,érezni ahogy kicsit sodródik de gyönyörűen fogható,szinte “folyatni” lehet a manővereket.
Ez úgy viszi a 4000-es Lipót GoPróstul,mint a rongyot,alig érezni.Persze leginkább a 8” adja az érzést,de az irreálisan felnyomja a költségeket.
-
-
vandor01
senior tag
igen az epites azert szoszmotoles......
egy egyszerubb konfig is nem olyan amit kriszbon EPIT csak olyan amit osszeforraszt az ember azt repul vele
ha az elso verzio akkor kb van 8oranyi meregetes mm ide oda, hogy legjobb hogy fer el, hogy lenne bevedve esetleg vmi kisebb kiegeszito legyartasa kameratarto vagy mas... etc etc8ora tilitoli utan mikor meg van minden alkatresz.... a tervek 90%osak.... reggel nekiugrik az ember azt estere meg is van lehet menetkozben kell egy kicsit improvizalni? szoval elso tipus epitese 8+10ora also hangon.... a masodik mar lehet csak 6ora! mert mar minden kiadja a mereteket....
nos mikor ilyenen kell matatni javitani cserelni? ha okosan epitette az ember azaz nem szopatta meg magat vmi spec kialakitassal etc... akkor egy kar csere vagy egy alsolap csere 1 ora max 2....
pont tegnap csereltem 2 gepen fel a motorokat 4ide 4oda cserebere..... csavarozas 2x24db forrasztas.... ugye le es fel.... kis matatas igazitas forgasirany beallitas sum 3ora....
-
Peaceliker
addikt
Hát ez mocskos drága így. Akkor már inkább csak a váz, de én arra is spur vagyok adni ennyit. Itthon akkor inkább veszek hazai gyártmányt fele ennyibe... Lehet nem ilyen csinos meg hype, de fpv ből nem látszik ;-)
De így egyben sztem irreális drága, inkább építs.Amúgy 5 colos gépet sokkal könnyebb vezetni, mint a kicsiket, tanulni könnyebb azzal ;-)
-
DJGABI
addikt
[link] hobbielko topig, szerintem előbb válaszolnak.
a volt szám stimmel, szóval nagyon elrontani nem tudod. gondolom vagy jobban fogja szűrni a tüskéket vagy kevésbé. de úgy rémlikj volt valami elemezgető cikk is erről, hogy hogy jutottak erre hogy kondit kell beforrasztani, sztem ott is lehetnek alternatívák
-
Blizzardking
őstag
Az hogy a gép mit rögzít, és az hogy te mit látsz a szemüvegben, két teljesen külön dolog. Attól még tud kurvajó minőségben rögzíteni hogy te egy analóg szemüvegben követed az autókat. Nem kell neked ugyanazt látni, ott a minimális késleltetés és a stabil működés a lényeg. Digi szemcsinek szerintem pont akkor van értelme ha valaki magát akarja kényeztetni és élményrepkedni. Melóra egyelőre
Főleg ha százötvennel száguldozó autók között repkednél vele. -
cd334
tag
Én kivárok még ezzel digitális dologgal. Egyrész nekem még túl drágák ezek a digitális cuccok. Egyenlőre parkban kis területeken whoopozok. Én egy EV800+Pro58+DVR kombóval nyomom. Nem tökéletes, de elég szépen teszi a dolgát. A csikszemüvegek meg a szemem miatt eddig nem jöttek be. Én gondolkodtam, hogy feccöljek-e ebbe most pénzt, de inkább táv és RC rendszer upgrade-re ment az idei keret. (Bennem van a kisördög, de tavaszig én biztos kivárok).
Forrják ki magukat a digitális rendszerek és olcsósodjanak le valamennyire és mivel én whoop párti vagyok még a méret és súlycsökkenésre is várok. -
ezoltan
tag
Fene tudja,azért még elleszel sztem azzal a HDO2-vel,amennyiben nem akarsz azonnal a HD-témába ugrani.
A dji rendszere már mióta a piacon,és azért vannak gondjai máig is.
Ki kell annak még forrnia,addig meg lehet használni a bevált és stabil analógot.
Az egy olyan minőségi és értéktartó cucc amin nem fogsz sokat bukni később sem. -
twine
veterán
-
cd334
tag
Sajnos főverziók váltásnál 4.0.x > 4.1.x -> 4.2.x nem javasolt a teljes diffek visszatöltése, mert két verzió között általában sokminden változik, lehet ugyanaz a paraméter máshogy befolyásolja a szabályzókört. A régi diff részeit lehet használni de az egészet biztosan nem.
Idézet a 4.2 kiadási megjegyzéseiből:
as you have come to expect, there is a detailed Tuning Notes for Betaflight 4.2. Use them, or use the improved tuning sliders in the Betaflight configurator 10.7.0 to get your craft tuned. Please do not paste tuning configurations from previous versions of the firmware. Some defaults have been changed, and some parameters are used in different ways, so previous tuning settings will not work well with Betaflight 4.1 (#8623, #8736);Én általában főverzió váltásnál a board defaultjából kiindulvs a diff segítségével szoktam felépíteni újra a konfigot.
Ha kell extra segítség keress privátban és megoldjuk.
-
Peaceliker
addikt
Az a helyzet, hogy sosem próbáltam még ilyet :-D
Kb 2 beállítás kell és repülnek, stock on most már.Sztem dobj fel egy bf 4.1et (ha nem f3 bár én arra is azt raknám, performance edition kell akkor) egy 48khz et mellé, rpm filterrel (feljebb linkelt kolléga jazzmaverick féle cuccot, configurator linkelve van oda) és rá sem ismersz majd
Amit állítani kell, az bind, small angle 180, receiver fülön taer, modes, osd ahogy tetszik, ha akarsz dshot buzzer. És kb mehet is ha fc irány jó. Illetve ha prop out akkor megint konfig fül, dron kép alatt pöcök katt, ennyi. Ha esetleg motor order rossz akkor dobj privit, segítek, az is 2p
-
Peaceliker
addikt
Jó az 5 col, de nehéz neki placcot találni és akkor oda ki kell menni, nagyobb aksi kell, repidő is kevesebb. Jah és oda nekem jobban kellett a pót gép, 1 el sosem mentem ki, kocsik jobban bírják :-)
Van egy 5 colos gépem, vagyis 1 maradt inkább így mondanám. De 2 éve nem repültem vele, csak azért nem adom el, mert... Nem is tudom miért nem :-D
Pedig jól megy. 200g 2204 3022kv...hasít rendesen :-D -
vandor01
senior tag
azert nem olyan biztos hogy olyan jo lesz az?
2015 ben "csak" ez volt ezert azt kellett szeretni ma mar azert van választas....
ha megtehetne vki akkor sem biztos hogy nagy autoval jarna....
mert ugye a praktikum meg kenyelem es egyeb indokok miatt nem kell a ferrarién is mar 3hete csak a kefeseket hajtok...... pedig lenne valasztek
viszont a kinai rendeleseket mosolyogva es kisimult ranctalan arccal varom -
kriszbon
őstag
Majd még gondolkodom rajta, hogy az egyetlen gépem miatt a szemüveghez vegyek-e ilyen drága holmit.
(#69861) Peaceliker:
A füsttel az a gond hogy nem az enyémek.
Óóó... a vezeték ne tévesszen meg hogy vékony, mert nincs forrasztás, hanem maguk a huzalok vannak kivezetve.
Így ha az nem bírná akkor a tekercsek sem. -
Peaceliker
addikt
Igazából nálam is van annyi gép, hogy fele ennyi is sok lenne és akkor lehetne pro-bb cuccba rakni. De egyszerűen fizikai fájdalom jön rám, ha tudom hogy vmi ből nem a legolcsobbat veszem vagyis ár érték arányban. Ha 10%al vmi jobb, de 50 el kerül többe... Nem bírom rávenni magam sajna akkor sem. :-)
-
Peaceliker
addikt
sailfly t is 3s el küldik oszt jól le is tud égni
ha hd mentes lenne sem lennék nyugodt 3s el, de így meg nem merném rádugni
70% ra vedd le sztem a gázt bf ben a biztonság kedvéért.nem 16.77 volt csak 48khz el? Rossz helyen kerestem?
Szal akkor jesc 48khz vs jazzmaverick 48khz+rpm filternél nincs difi?
Vagy jesc nél licencelted rpm filtert? -
cd334
tag
Még egy ötlet a pro58 forrasztási minősége hagy kivánnivalót maga után. Sokszor a vevők árnyékolása nincs rendesen leforraszva a panelra(több ilyen modul megfordult a kezem között), ez is okozhatja a vétel zajosodását, nézd meg nálad mi a helyzet és forraszd körbe, ha kell.
-
cd334
tag
Én egy ev800-hoz heggesztettem hozzá a pro58-t pirx firmwarrel és nekem is szépen teszi a dolgát. Én is gondolkodom a csík szemüvegben, de eddig próbáltam párat de nem jött be(mondjuk egy skyzonnal, asszem sky02c, tűrhető volt), mert van egy kis vertikális szemtengely ferdülésem és emiatt az agyam nagyon nehezen rakja össze a két külön képet eggyé. Emiatt gondom van a távcsővel, 3d mozikkal és a filmes feliratokkal(mondjuk talán ezzel a legkevesebb). Ha fáradt a szemem még roszabb, bár az agyam azért próbál kompenzálni. Pedig nagyon gondolkodom. (Illetve most vetrem új távot és crossfire rendszert, így most eléggé üres a hobbis kasszám).
-
Peaceliker
addikt
jah hogy gyári fw? Úgy be sem kapcsoltam.
Írták is vhol hogy miért ergya gyárilag de nem emlékszem, de azt tudom, hogy pirx free és faja, azzal hajtom.
Igen, kell egy fw csere, 2-3 kábelt felforrasztani (csak a flashelésig), egy program, fél óra meg az a 2usd s cucc.
De lehet vele spórolni 20-40k-t. Nekem megérte, hibátlanul működik több mint 1 éve a vevő. Ott ahol ev100 meg barátainak már gyenge vt a jel, nekem tán döcögni kezdett. És egy alja 3ft os antenna van rajta meg egy triple feed patch, semmi extra.mihez kell a 3s akku? 85-ösre nem raknám fel, just sayin'
Amúgy ezt az ordert le fogják refundolni (legalábbis 2s akkus részét)szal 2s akkuk ingyen lesznek
Persze írj nekik meg elsőre kötekednek majd.
-
Peaceliker
addikt
pro58 nem sokkal gyengépp egy pirx fw vel csak cserébe negyed annyi della
...jah meg nincs benne akkora hype meg fancy faktor sem
amúgy ex1102 sajna ilyen tövében kábelek elengednek konkréten a forrasztásnál, még csak el sem törik vagy vmi...kis kínai nem tud forrasztani, ennyi a motor bűne, amúgy jó cucc
-
vandor01
senior tag
az szokott lenni hogy valahol a tekercsben atenged azt csak remegteti propellert vagy akar meg le is fustol azt szevasz...
aztan van olyan hogy a kis tekercsek tetejen elszakad egy kabel.... valszeg a harang ert bele azt megkostolta.... mert vagy akkora a tengelyiranyu logasa es plus meg a kis tekercs koszoru is megmozdult a tengelyen felfele hogy osszeertek
vagy van az ilyen fajta kabelszakadas....
ilyen esetek elkerulesehez nagy segitseg a gyorsragaszto GEEL! es mielott beroffenti az emberfia nem art azt a belso gyurut a tekercskoszorut ami a kis tekercseket tartja fajan megtomni a ragaszto gellel plus a vezetek csatlakozas kornyeket... csak azert hogy amit fixnek terveztek az fixen is maradjon!azt tudja csinalni hogy forgoresz azaz a harang magnessei allandoan huzzak cibaljak a tekercsket.... ha a tekercskoszoru nincs fajan lefixalva az alloresz talpara akkor kepes elmozdulni es kovetni a forgoreszt.... azt 1x csak elszakad a kabel...
lasd eachine tyro69 1104/8600KV vagy minden olyan motor ami a pentek delutani muszakban keszult azt jingjangjunk fossott az egeszre.... vagy 1x ruen csak gyors es occora lett gyartva.... tervezve nem mert a koszoruban ott van a kis nut a pocoknek ami megfogna hogy korbe NE porogjon csak az alloreszen nincs luk a pocoknek es pocok sincs ..... meg semmi nincs ami megfogna.....csak rautik a tekercskoszorut azt amig le nem razodik addig birja.....
-
Blizzardking
őstag
-
cd334
tag
Ha jól látom a ex1102 motor. Ennek a motornak a kábelek a gyengesége. A motor tövében a fekete gumi szerű anagnál szoktak szakadni, érintkezési hibásak lenni.
Cseréld fel a két egymás melleti motort csatlakozóját az FC-n. Ha ugyanaz a motor csinálja a galibát, akkor motorprobléma, ha az eddig jó motor kezd rakoncántlankodni akkor valószínüleg esc probléma.
-
Fuhur
kezdő
Már talán írtam, hogy alapvetően a pénz visszafizetési garancia az ami miatt a BG-t vagy az eBay-t szoktam preferálni. Mindkét esetben Paypalon keresztül fizetek és ha gáz van a Paypal visszatérít. Aztán, hogy ez az eladóval hogy intéződik el már nem az én dolgom.
De például az Alin már megjártam mert hadováltak mindent, de 100 USD-m eltűnt és termékem se lett. Ott nem lehet Paypal-al fizetni. Én átutalást választottam és így jártam.
A Paypal-nál még akkor is kezdeményezhetsz reklamációt, mikor az eBay-en már lejárt a határidő. Ezt is tapasztalatból mondom. De a BG esetében nálam erre még nem volt szükség. Reklamációm már volt de vagy visszakaptam a pénzem vagy újra küldte az eladó a terméket és azt meg is kaptam.
Persze mindezektől függetlenül bármikor előállhat egy "első" eset.
-
Peaceliker
addikt
Melyik típust?
Amúgy drh adok veszekben mostanság vt 1-2 dominator v3, hd2 hd3 jóáron, persze azt ki kell fogni. Most egy skyzone sky02x van fent pl 75be, az elég jó ajánlat.
Bár most az ugrott be, hogy talán neked nincs FB...ha gondolod kiírom, hogy keresel, ha használt is érdekes lehet. -
Fuhur
kezdő
... igen, még nincs neve de nyitott vagyok. Quasimodo
... még töprengek
Egyébként ami a stabilitást illeti néhány posztoddal előbb használt kifejezéseddel élve "öreguras".
Az előző változatnak volt egy olyan baja, hogy nehezen emelkedett el. A levegőben már OK volt. Ezen már nincs ilyen baj. Könnyedén elemelkedik és baromi stabil. Egyedül a repidő karcos. Az kb 1:30 - 2:00 perc. Igaz, hogy erősen "nyeszlett " aksikkal, de mondjuk a Mobula ugyanazzal az aksival meg simán repül 3:00 percet.Eddig csak "stab" módban próbálta, de mivel a mostani váz tényleg törhetetlen ki fogom próbálni az "Acro" módot is. Kíváncsi vagyok, hogy meg tudom-e fordítani
Még annyit, hogy fordulóban szépen bedöntve nekem nagyon tetszik a repülése. Ha nem FPV-zek akkor épp ezeket a csúszásmentes fordulókat élvezem.
-
vandor01
senior tag
szaguldozni es csapatni a kanyarban....
vissza 3 padlogaz oda mehet a mobula
de ha vmi johelyen akarsz jokepet rogziteni?
nem a sebbesseg a lenyeg hanem a jobb kep?
akkor oda mehet a HD.... itt van pl ez a felvetel [link]
ez is vmi whoppos jatekfilm de ugye nem a szemcsibol felvett... -
Peaceliker
addikt
mert nehéz, mint a sár, mi szóltunk
3s el ne nagyon hajtsd, mert meg tud úgy sülni az fc, az inkább csak 2s re való lap
ha érdekel tudok mutatni dvr-t, ahol irodában repülök 2s el egy bushido vázba átépített sailfly al. Nem azt mondom, hogy a legfeszesebb gépem kanyarban, de még így is nehéz 2" prophoz képest (42g). Kb ugyan ilyen súllyal egy 2,5 colos toothpick úgy áll meg kanyarban, mintha falat fogott volna -
cd334
tag
Ilyenre gondoltam: DC/DC 5V AMS1117-5V 800mA Power Supply Module Voltage Regulator
De ilyet otthon is nagyon könnyű építeni, nem kell sok minden hozzá, csak egy kis próbanyák, pár kondi és egy IC:
KF50
LP2940
Természetesen a kondik a második ábrán lehetnek alacsonyabb feszültségűek. Ökölszabály nálam, hogy elko esetén a az adott ponton lévő max. feszültség minimum kétszeres legyen a kondenzátor feszültsége. És a 100nF kondik mindg a lehető legközelebb legyenek az IC lábához. 5V lineáris regulátorból is lehet mást használni, ebből a legközelebbi elektró boltban biztos lehet kapni valamilyet, a lényeg, hogy "low-dropout" legyen, mert 2S esetén nem árt, ha elműködik 6V-ról. -
cd334
tag
Szia!
Pontos típust tudnál linkelni? Ezen a konverteren nem sok szűrő és puffer kondi van, éppen csak az elégséges szerintem. Én bemenetre egy minimum 10-100uF 16V kondit, a kimenetre meg legalább 100-470uF 10V kondit tennék. Ha ez se segít akkor jöhet a kimenetre egy LC szűrő.
Ami még segíthet, hogy ide nem DCDC konvertert tesz az ember, hanem egy hagyományos lineáris regulátort, rendesen megkondizva, az nem csinál "zajt".
Ha jól nézem, amikor a belső 5V-ról vetted a tápot sajnos a nagyobb teljesítmény miatt a belső dcdc konverter máshogy működik és emiatt jöhet hallható harmónikus. Itt is segíthet esetleg egy kondi belső DCDC közvetlen kimenetére, bár szerintem ezt nem egyszerű eltüntetni és szerintem is jobb megoldás egy független regulátor.
-
fape
senior tag
Az out részre a másik két lukba kell egy 10-16V 330-470uf (low esr) kondi és minden szuper lesz.
Aszem ez a videó való ide: Best Voltage for VTX Voltage Regulator and Why // Voltage Regulator FPV Noise (az elvet kell nézni, nem azt hogy hány voltra állítja) -
vandor01
senior tag
mivel a legoccobb tornyokat hasznalom ezert gyanitom nem igazan raknak akarmilyen jelkisimitot azaz filtert a vtx/kamera kimenetre.... szoval nekem ajanlott vmi féle power LC filter hasznalata ha jol lathato/elvezheto kepet szeretnek kapni a szemcsiben.... szoval én ezeken keresztul etetem az FC rol a VTX-et! [link]
lehet neked is vmi hasonlo kéne?? -
Fuhur
kezdő
Szia,
Milyen konvertert használsz. Nagy valószínűséggel simán szűrhető a táp és meg fog szűnni a zaj.
A sípolás azért van mert az 5V-os tápon nagyon megterheli a vevő és a kapcsoló üzemű táp elkezd sípolni. Ez normális csak nem jó
Visszatérve: esetleg egy skiccet a konvertered bekötéséről és típusáról feldobsz?
-
DJGABI
addikt
Joshua videó jók, azokat amúgy is érdemes megnézni. Hát ja, mentés nem ártott volna, de nem a világ vége.
Itt nézzél egy community presetet [link] szerintem a Mobulás teljesen jó lesz, azt hiszem én is azt használom a 85 millis gépemen. Kiindulásnak legalábbis jó. Armot meg mód váltót (acro/stab) állítsál be, aztán go.
-
Peaceliker
addikt
erre szoktam mondani, hogy : "FPV-ből nem látszik.
Mit számít, hogy néz kik, mekkora, stb, ha faján és sokat repül és ahova még érdemes be lehet vele repülni ezzel isVan benne valami, mmint amit twine ír...5" toothpick is mi már?
-
Peaceliker
addikt
Én tavaly vagy tán tavaly előtt építettem kefés gépet. Asszem az is olyan visszatérés szerű időszak volt nekem, mint ami most van. :-D
Nade a lényeg. Nagyon éltem, aztán kezem közé került bl gép (igaz csak 1s,de bentre az elég) és onnantól a kefés nem repült, hamar el is adtam :-)
Most amit nagyon élek bent az az 1s 65mm gép (custom build, kicsit nehéz is 22,4g 0802 22kkv). 48khz és rpm filter ment fel, nagyon kezes, erő elég és hihetetlen stabil, tán ilyet még sosem láttam eddig. Repidő szar akkuval 3p,hihetetlen...Most minden gépemre megy fel a 48khz mert ez tényleg egy csoda dolog :-D Motor is éppen csak langyos miatta. Kemény :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged