-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zarew
senior tag
Telemetria: nagy távolságú adattovábbítás. Gyakorlatilag a repülő objektumról küld adatokat az adópultra,illetve az FPV-nél a monitorra. Pl: akkufeszültség,magasság,irány ,dőlési adatok (horizont)stb.
Elég vacak felvétel,de látszik a lényeg..Ja és természetesen a naza-hoz is van osd modul.
-
fape
senior tag
Köszi.
A Walkera G-2D-re gondolsz?
A Eachine Light-2D nézegettem még. Kicsit nehezebb mint a Walkere (120g vs 160g), cserébe olcsóbb.
Van bármi egyéb pro/kontra érv? -
SpydeR3412
aktív tag
Én itthon is láttam 4000-ért.
Én is ilyet akartam.Valaki tud mondani erről véleményt? X5sw-re szeretném, mert a gyári nagyon kaki. Sztem még a 30m-t sem bírja. De ha kikapcsolom a wifi-t akkor is elveszti a jelet. Az X5c kb.10-15x tovább bírja.
Utanna kell néznem valami tuningolásnak. Mert ezt még hatótavnak sem merem nevezni. -
Teréz Atya
senior tag
Ok, arra vigyazz h ne full gazzal probald ki, ugyanis nem tudom h az X8-nal hogy van, de a legtobb kopter 2-4 masodpercig ismetli az utolso jelet. Tehat, ha az utolso parancs az volt, h nyelgazzal elore, akkor szivas van.
@ wyattthoearp - pontosabban 8,5 X 20 mm. A Dromidaban az van. Azelott V959 motorokat hasznaltam, de nekem csak 3,5 orat birtak. Es ahogy en vezetek es amilyen gyakran, volt olyan het, h 2X kellett cserelnem.
Legkozelebb U807-es motorokat probalok ki
Vagy vehetnek eredetit is de egy 55 euroert szerzett kopterbe fog a fene 12 dollaros motort rakni. Ami nalunk 15 euro, de ezen mar meg sem emelem a szemoldokom. -
-
Teréz Atya
senior tag
Nekem a H8 mini-jeim egyik tavja produkal ilyeneket. Repules kozben sehol semmi a kopter elveszti a jelet majd leesik. A baj az h az utolso command-ot ismetlia kopter meg par masodprecig, szal siman elerpulhet a csaba. Ekkor egy hatalmasat ra kell csapni oldalrol es mar mukodik is.
Elobb szetkaptam a tavot es nem lattam semmi hidegkotest. Ja, meg valami. Gyakran akkor jon elo amikor gombot nyomok. A vege az lesz, h kukazom a tavot mert meg van 3, csak sajna ezen csinaltam meg a yaw mod-ot@ Akos_512 - a h8c nem rossz, csak eszi a motorokat. Ennyi penzert kibirhato. 3 dolgot csinalnek:
1. A bronzcsapagyakat cserelnem golyosakra. Mind banggood-on, mind gearbest-en talalsz. Meretre vigyazz, de szerencsere van egy fanatikus francia, SeByDocKy, o mindent megmer. Innen is egy fohajtas neki.
2. Valamilyen hutobordat eszkabalnek a motorokra es ahol lehet lyukat fornek a motortarton h levegozzon a motor. Persze nem esz nelkul, h aztan leszakadjon.
3. Jobb tolto. 2S akkuhoz nagyon halvany toltot szoktak adni kinai barataink.
+1 emberek, draga autok fole nem vinnem.Na leptem melozni. Joccakat!
-
Teréz Atya
senior tag
Istenigazabol a videos esetek tobbsege user error. Meg azert boven kijart volna a f*szkorbacs azoknak a kreteneknek akik lakott teruleten, emberek es kocsik kozt ropkodnek. Megha egy Hubsan x4 lenne...
@ air - ugy latszik nem keltem fel foloslegesen. Megyek is aludni. Joccakat mindenkinek
-
vegyszer
addikt
Ok, ok, hogy neked poén, de az UFÓ hívők Szent Grál Lovagjait újabb teljesen egyértelmű bizonyítékkal láttad el, mert "ufók már csak igenis vannak" hisz itt a 100%-ig hiteles dokumentum. Azt azért még sem merem mondani, hány olyan videót láttam már, amin egyből látszott a hiba. Az egyik kedvencem a főváros felett kora este elhúzó világító lampion. A másik meg az 1024x-es nagyítás alatt megörökített puszta kézzel tartott fényforrás (Vénusz, távoli lámpa, stb) által hagyott kurva gyorsan mozgó pöttyök kérdése. Mert ugye az fel sem merül, hogy a delikvens keze nem szuper statív, és nem a fény forrása mozog.
-
marciart11
aktív tag
Az F450 se rossz választás, jó minőségű propellerekkel motorokkal. Elég jól megközelíthető a P3.
Árban viszont közel leszel,
kombó:
http://www.banggood.com/DJI-NAZA-M-V2-GPS-F450-ARF-KIT-Landing-Skid-Combo-p-939616.html +
gimbal:
http://www.banggood.com/DYS-3-axis-Smart-Gopro-BL-Gimbal-for-FPV-Aerial-Photography-p-920668.html
Kamera:
http://www.banggood.com/Original-XiaoYi-Ambarella-A7LS-BSI-CMOS-WIFI-Sports-Action-Camera-p-969228.html
aksi:
http://www.banggood.com/ZOP-Power-11_1V-5000mAh-30C-Lipo-Battery-XT60-Plug-p-959907.html
táv legolcsóbb:
http://www.banggood.com/Flysky-FS-T6-V2-2_4GHz-6CH-Transmitter-For-V959-Syma-X1-Mode-2-p-73199.html
fpv adó:
http://www.banggood.com/Eachine-TS832-FPV-5_8G-32CH-600mW-Wireless-AV-Transmitter-p-975425.html
vevő:
http://www.banggood.com/Eachine-LCD5802S-5_8G-32CH-Diversity-Receiver-Monitor-7-Inch-with-Build-in-Receiver-Battery-p-993668.html31+120+20+10+16+7+47=251K ra jön ki és ez még egy aksival táska és tartalék pro nélkül össze kell szerelni és állítgatni kell. Cserébe minden cserélhető, akármilyen aksi val repül.
http://www.banggood.com/DJI-Phantom-3-Professional-With-4K-Camera-Advanced-1080p-HD-RTF-p-973201.html
P3 advanced 300K
differencia 49K de cserébe kapsz egy gépet amit kiveszel a dobozból és repül, halszem effektus nélkül. Viszont nehezen javítható ha összetöröd, csak DJI féle smart aksi jó hozzá.
-
Teréz Atya
senior tag
Szerintem a haverodnak hatalmas szerencseje volt, hogy a fuzfat kapta el es nem a kozonsegbol valakit. Tegnap lattam egy videot, ahol az urge a Phantom 2-jevel vagta el a karjat, majdnem csontig. Kb. 6-7 centi lett a seb, szepen verzett, a karja megmaradt, a varras viszont eleg csunya. Nem akarok senkit sokkolni, inkabb nem linkelem.
Ha valakinek megvata volna a fejet vagy megdaralja az ujjat mint Enrique Iglesias-nak, nem hiszem, hogy megussza egy kopter araval. -
zarew: a legtöbb vezérlő többféle konfigot is tud kezelni, a naza m v2 pl ezeket
az edda koncertes sztorit én sem értem egészen, p3-nál ha nincs gps vagy iránytű, azt mindenképp jelzi, de ha el is indul a rossz irányba, az elejét a home point felé fordítja, legkésőbb ott gyanúsnak kellett volna lennie, hogy rossz irányba tart. aztán lehet, hogy felszálláskor türelmetlen volt a kezelő, és nem várta meg, míg rögzíti az indulópontot...
-
Teréz Atya
senior tag
Ez nekem valahogy nem kerek. Ha a foszer latta, hogy kezd elrepulni a koptere a rakba, miert nem vette at az iranyitast?
Ha meg nincs megfeleloen felkeszulve a kopter kezelesere, megis hogy gondolta, hogy emberek fole viszi?
Azert mar egy Phantom is csunya seruleseket tud okozni. -
Pikachu24
aktív tag
Az ebben a kit-ben lévő motorok kb 1KG-t bírnak el. [link]
Azért ezt a kitet linkeltem mert ebben minőségi motorok vannak, ha nem hamisítottak.
VIDEÓ 2:00-tol nézdMotor
Az utolsó linken van ez:
Feature:
Long-life Japanese NMB ball bearings.
Efficient Japanese Kawasaki stator steelVagyis Japán
-
-
Minstrel
senior tag
-
-
zsiz
őstag
nekem az x5c is pont ugyanezt csinálta (/csinálja?! - még tesztelnem kell)... ereszkedésnél hiába tolom fullra a gázt, csak süllyed tovább aztán vagy megfogja földet érés előtt vagy nem (többnyire nem, mivel nem szoktam magasra küldeni, így kevesebb ideje van rá). tegnap volt motorcsere -mind a 4 egyszerre- valamint új akkut is vettem bele. 1 kört repültem még meló előtt este, de nem győzött meg.. majd ma már ráérek próbálgatni. teszek egy próbát a súlycsökkentéssel is, újrakalibrálással is, vagy ha nem lesz jobb és valakinek van más tippje akkor hallgatom
-
jony77
tag
Sziasztok ezelőtt írtam ,hogy néha lezuhant az x8w és nem tudtam miért!Rájöttem miért,túl volt terhelve!
Leszedtem a propeller védőt -20g és így már jó!
Ezelőtt magasból kicsit gyorsabb leeresztésnél,már nem bírta megfogni és csak zuhant-zuhant,akár 4 emelet magasból teljes gáz adás mellett.A syma x5c akár 20m szabadesés után is fent maradt!Szóval nem szabad túl terhelni.Így most már nagyon stabil,imádom -
Teréz Atya
senior tag
Najo, de ha az arakat nezzuk:
X8c + 4 X brushless + 4X ESC + FCB* + TX* > uj gyari kopter
Persze, meg lehet csinalni, de minek? Pl. itt vagyok en. Egy Revell Atomiumba belevertem annyi let, hogy megkozelitsem a h8 mini repteljesitmenyet, hogy a vegen vehettem volna az egesz projekt arabol 6-7 h8 minit.
Legalabb lenne egy BMW, de ezzel meg dicsekedni se lehet
* - talan nem kell -
dudicukrasz
tag
Nekem meg még az sem,de végigolvastam itt fórumot,gyakorlatilag mindent tudok róluk,lenne rá lehetőségem,azt hiszem egy olcsóbb lesz először,azt harapja ketté a kutya.
Meg kell tanulnom rotorvédőssel navigálni.
Komolyabb darabokban gondolkodtam de győzött a józan ész egyelőre/meg az asszony/
-
Teréz Atya
senior tag
Tehat, a video alapjan a kopter azert zuhant le, mert gagyi volt a gyari cinezes a kopter alaplapjan ami kesobb eleresztett. Cinezovel orvosolhato.
Nekem hasonlo eset volt a H8 mini es az egyik tavirnyitoval. Azt hittem, h merul az akku a taviranyitoban amikor a kopter leesett, de nem. Az antennahoz csatlakozo alaplapon valami nem erintkezik jol, mert amikor megmozgatom minden ujra jo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Eladó Honda Forza 125
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest