- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #35871 üzenetére
Ha kínai, akkor már Mixza.
Gearbest ilyen szempontból remek választás.
Igaz, elsőre zavaros lehet a színválasztási lehetőség, de ez senkit se zavarjon meg:
Ezek a "normál" kártyák, de már itt is elég nagy a sebesség (akció kamerám 4k/24-l megy vele).
és van a még gyorsabb. Ugyanis, a marketingesek pont azt a sebességet preferálják, ami kevésbé számít. Hiszen, az ÍRÁSI sebesség a fontos inkább, hiszen a gépben (pl fényképező) EZ a fontos, befolyásolja a sorozat felvétel sebességét is, stb. Ha ez kisebb, inkább csak éppen class10-s, azt megérezheti az ember. Az utcsó kártya már 95MB/s olvasás + 80MB/s írási sebességet ígér.A kisebbek meg 80/15-t (bár már ez is elegendő).
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #34818 üzenetére
Ez szerintem így használhatatlan. Ha 15 perc az üzemidő, az semmire nem jó, még FPV-hez sem. Én ha kimegyek, akkor tuti kint vagy 1-3 órát, ergó ezzel a kamerával ki sem mennék.
Egy Foxeer Legend 2-t azért én még kipróbálnék, de azt ne felejtsétek el, hogy van az a szint, ahol az ár már nem mérvadó, mert a készülék használhatatlan. Runcam 1-2-t próbáltam, az 1-nek megdöbbentően jó a képe ha van fény. Egyikkel sem FPV-ztem, engem a késleltetés jobban izgat, de az 1-es az vagy 1-1,5 órát elment, kb. ennyit várnék a konkurenciától is.
A Mobius Mini meg mindenkit ver súlyban, ott meg az óriási előny, csak arról nincs üzemidő infóm.
Ha viszont 45 percről 15 re viszi a stabilizáció az akku időt, akkor az szerintem egy rossz kamera.
-
Geller72
veterán
válasz
_X10Dead_ #33629 üzenetére
"Na, ehhez akarsz te jogsit, meg biztosítást"
-Nem én ezt az egészet egyáltalán nem akarom, púp lenne az én hátamra is, csak pontosan attól félek, hogy igazam lesz. Ha meg így lesz, akkor csak - mint egy lehetséges alternatívaként - nem lenne egy hátrány, hogy ne szívjunk megint sokkal nagyobbat, mint a többi EU-s országban.
A bizti meg gondolom, nem csak azért van, hogy ha ráesik egy bicajos fejére és behorpad a sisakja, hanem ha netán leversz egy kamovot az égről, azt is állja.
. Tudom, ez extrém és igen kicsi rá az esély, valamint szerintem is baromi sok a díja. Az az évi 10 eur/usd/3k huf még emészthető lenne.
-
DJGABI
addikt
válasz
_X10Dead_ #33629 üzenetére
amúgy ja, egyértelműen politika van mögötte, kedves vezetőnknek nem tetszett hogy a kertje végében kameráznak, ezért gyorsan törvényt kellett hozni. a robogók rendszámoztatása mióta is van tervezetben? pedig abból aztán azért több pénz jönne be, meg több értelme is lenne, mint a <1000 rendszeresen drónozó szívatásából...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #33397 üzenetére
Jah, az is biztos h ez nem nekem valo gep. Ez igy van kesz, igy van jol, semmi furas-faragas, nem nyulka-piszka.
Valami ilyet akart az Eachine a 180-as Assassin-al, de az naggggyon nem jott ossze.
Viszont azt is meg tudom erteni, akinek se ideje se kedve kitanulni a dronozas csinjat-binjat, csak reptetni akar. Azert nalam is idegorlo h van parhuzamosan
35 "drone" projektem. Egy majdnem kesz, 2 megvan, "csak" ossze kell rakni, egy tervezes alatt egy meg szetkapas elott. Na, ha most ebben a percben kitavaszodna, vakarozhatnek, ha FPV-zni akarnek, mert a QX alapu Tiny Whoop es a majdnem kesz X1-en kivul nincs "rendes" racerem.Ja, igen X1. Meg mindig egy antennas PWM vevo van benne, mert az iA6C nem fer be. Bazzz....
-
molnigee
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #33382 üzenetére
Nézd végig ezt a vidit, na így kell tárolni a cuccokat
Mr.Steele garage -
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #33382 üzenetére
Komod pipa. Akatreszek agy alatt Lidl-os alkatresztartoban. Mivel en bordelt is rendszerezetten hozok letre, igy ezekben sincs rend, megis mindent megtalalok. Csak annyi a titok, hogy a logikailag osszekapcsolodo dolgokat egy helyre kell rakni. Aztan inditani egy keresest a binaris faban a keresendo alkatresz attributumai alapjan. Mutter pislogott, amikor a pince legalso szegletebol eloturtam egy 2 gigas micro SD kartyat sacc/kb 5 perc alatt.
Gond csak akkor van ha mutter / baratno / barki rajtam kivul rendet tesz.
Am. baratnom mar pedzegette az osszekoltozest. Aztan meglatta az alberletem, amikor epp javitok. Gyerekek, olyan hullafeher arcot es remult tekintetet... -
Geller72
veterán
válasz
_X10Dead_ #33369 üzenetére
"a nagyok meg úgysem férnek bele :-)"
- Nanee.. Mekkora drónod van, hogy nem fér bele? Az alsó fiókok nekem mind dupla méretűek. Úgy csináltattam, mint írtam is. Azaz 60x30 cm-es a nagy fiók mérete. Ha ide nem fér bele a drónod, akkro bocsi.
. Bár mint írtam, lehet gyártatni akármilyent.
-
vandor01
senior tag
válasz
_X10Dead_ #33083 üzenetére
pont most válaszolt a EU-s cimboram....
szokott brusselbe járni meetingelni pont ilyen muszaki teruleten
ha otthon hoznak akarmilyen torvenyt aminek muszaki tartalma van
leirás meghatározas etc.. nost azt a kihirdetés elött be kell jelenteni az EUnak
elfogadási eljárásra.... na az minimum 3 honap és még akár modositást is kijelőlhetnek!a fityesz mikor hatalomra került párszor beleszaladt ebbe! torveny tegnapra!
lehet! DE ha muszaki tartalom van? meg EU-s iranyelvek?... meg kell felelnie!számunkra az a nagy kérdés hol hozzak meg a gyerekjáték kategoriát?
e010 vs phantom? -
vandor01
senior tag
válasz
_X10Dead_ #33032 üzenetére
kötelező nyilvántartásba vételt az emberre és a gépre is
itt lesz a burokracia es korrupcio melegagya jol fizetett politikusi cimborak munkahelye ahol majd lehet vastagon fizetni! h36-ert annyit mint egy 250-es racerért vagy Phantomert!
vihetem a gyerek TAV-ot radio engedélyre.....
-
Saccco
nagyúr
válasz
_X10Dead_ #32975 üzenetére
Hát most már én sem tudom, hogy mit is csináltam.
A következőt csináltam:
1S akkura (150mAh 30C) rákötöttem a TX5813-at, amire rá van forrasztva a korábban említett kamera, mégpedig úgy, hogy a multimétert sorosan beillesztettem a + ágra, ekkor a műszer 69mA-t mutatott.Nem baj, ha pukkan, elkönyvelem járulékos veszteségnek.
Rendeltem egy ilyet is: 2-5V to 5V
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #32975 üzenetére
No, megjott a KingKong micro cam. Tok minosegi erzes, az Eachineokat zsebre teszi hatotavban. Amikor elmegy a tavon a jel, itt meg szakadasmentes a kep.
A baj az h porszem kerult a gepezetbe. A kamera kozepen van egy homalyos folt. Leszallasnal az tunt fel h tokeletesen kicenzuraztam magam, minden mas faszanyosan eles.
Hnap reklamalok.No, akkor kerdes:
Melyik microcamot vegyem a masik Whoopomra? Hnap dobok fel kepet a KingKongrol, azzal megegyezo vagy jobb kepminoseg kell. Ja es ne cenzurazzon! -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #32960 üzenetére
Igen, nekem jobban tetszett a 2x annyiba kerülő, fele akkora súlyú kamera képe.
De az ef a másik ami legjobban tetszett képminőségben a többi próbált kamera közül.
Mindenkinek más.
A súlyát meg összekevertem, igazad van.Saccco: Van multiméterem.
Én egy 200mAh-s aksival etetem a kis hibridemet (ezen része fx798t) és olyan 30-40p alatt eszi le 4 2v-ról 3.8-ra.Geller_1972: Nekem úgy tűnik jól értelmezted.
-
virbo
csendes tag
válasz
_X10Dead_ #32123 üzenetére
Na ez már döfi.
33 vagyok, kényelmesen 30-40 centiről olvasok, az imént kipróbáltam kb 20 centire még tudok fókuszálni olvasáshoz, de azért eléggé "fáraszt". Fejforma passz, nyilván ez (is) egyéni adottság.
Pont ez a bajom akármilyen tesztnél, hogy eléggé függ a tesztelő adottságaitól, de pl ha valamira azért azt mondják hogy pl szar a lencséje mert akármi, akkor lehet nem azt nézné az ember.
Itt is az a baj, hogy földi halandó hiába választ specifikációk alapján, élehet egy alig használható valamit vesz meg.Ez a cyclops is pl egészen jónak tűnik, és legalább a fókuszpont is tologatható.
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #32123 üzenetére
Eddig ez a kedvenc hozzaszóládom tőled
Terézatya: pont ugyan ez a véleményem. Quanumot vettem, pedig kinézetre igénytelen szar, még is jobb mint a szemcsik 80%-a. Legfontosabb, hogy a fókusztáv jó benne és egyszerű az egész mint a szög. Beledobom a használt akkut és a világ végéig működni fog.
Spyder: dettó, pedig nekem a fejem is nagyobb mint a tied
Összefoglalva, nem csak az én véleményemet, hanem úgy látom a fórum nagyobb részét:
- a budget Eachine gépek, amik brushlessek, igazából rosszak. A fő baj az, hogy száz helyen hozzájuk kéne nyúlni ahhoz, hogy jók legyenek és még azt sem mondanám hogy az ár/érték arányuk jó, mert ha nem működik valami az nem tudja betölteni a feladatát
- én már nagyon kevés Eachine gépet vennék meg, a Wizard tetszik, bár tényleges tapasztalatom nincsen vele, más is azt mondta, hogy jó és jellemzően ezek olyan emberek, akik nálam jobban értenek hozzá, tehát adok a véleményükre (jellemzően FB nyilt/zárt csoportjaiban irkáló versenyzők, meg 10 éve modellezők, esetleg szimulátor fejlesztők)
- tudom hogy sok a 2x ára, de ha összeszámolnám, hogy a Falconra vettem egy új FPV adót, 4 db kart, mert mindig a led furatnál végig reped, hogy rossz benne a vezérlő, tehát cserélni kéne, a kamerája nem tudom mitől de beszart, hogy az akksi forrasztás gyárilag szar volt, akkor lehetne az egészet átépíteni. Ezek cseréje kb. 15-20.000 lenne, ha beleszámolok még 4 kart, mert úgy is törni fog és akkor is egy hitvány vázon van a gép. 47.000 ért vettem az RTF-et, a Kingkong 210 meg 60 és jobbak a motorok meg az ESC-k rajta. Wizard se drágább, de ennyi a Diatone Tyrant 215 is kb.
- a vicc az, hogy erre a Falconnál is rájöttek és megcsinálták a Pro-t ami már sokkal jobb, nyilván nem véletlen ez semHa meg még rádobok 20-30K-t már egészen "profi" gépet össze lehet hozni akár építettben is, normális, márkás ESC. ZMW/Rotorgeeks/Brother Hobby/Emax RS motorokkal, kevésbé törő vázzal.
Én rohadtul utálom már az 1-2 órás szerelést minden repülés után, ti nem?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #32111 üzenetére
Hmm, ezt azert cafolnam. A raceres videoimban alig van jello, pedig magasrol tojok a rezgescsillapitasra es nem balanszolok propot. Egy kivetel volt, amikor megegett az egyik motor tekercselese, de meg mindig jobb volt, mint az atteteles gepeim. Az osszes brushed gepem meg olyan zseles videot csinal, hogy megfajdul a szemem.
Es ami a durva, h az X1 sem nagyon jellozott, pedig annak aztan se a motorjai sem a teste nem muszaki csoda. -
molnigee
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #32112 üzenetére
Azért nem teljesen, tavaly karácsonykor az auchan tömegesen vette vissza a syma x5c-ket, köztük az enyémet is, motor hiba címszó alatt. Egy hónapig repkedtem vele, majd vissza kaptam az árát. Persze erre nem lehet alapozni, meg akkor az jó árban volt.
Nekem eachine ev800-as szemcsim van, meg vagyok vele elégedve, igaz más szemcsi még nem volt rajtam.
Most 16K banggodon, annyit biztos megér. Könnyen szerelhető rá dvr, belső aksis de külsőt is rá tudsz dugni, ami tölti is a belsőt. Ja és ketté lehet szedni hogy állványra rárakd, így monitornak is használható.
800*480, raceband, beépített vevő, mondhatni rtf -
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #32102 üzenetére
Arrol nem is beszelve h a csatolt kamera borzalom. Akkor mar egy YI-t vagy Runcam-et raszegezni. De a kep ekkor is remegni fog. Akkor raja egy gimbalt. Csak akkor meg ott tartunk h mi ertelme egy kefes gepre bizni a draga technikat.
En is amondo vagyok h kezdeni egy X5C-vel kell, ilyen batarbol meg egybol brushless. -
kriszbon
őstag
válasz
_X10Dead_ #32059 üzenetére
Hmm... én is nézegettem hogy hova is, de egyedül a DC converter helyére lehetne tenni, ahol elég nagy macera lenne a rögzítése.
Továbbá akkor meg a convertert kellene valahol elhelyezni, most vagy alul a lámpa helyére, vagy a gép első részében, de akkor meg sokat kell vezetékezni.
Majd meglátom, ha leszakad akkor keresek más megoldást. -
vandor01
senior tag
válasz
_X10Dead_ #31834 üzenetére
x100-on a TX01-es kameraval az aksirol uzemeltetve (plus csati forrasztva az alaplap aksijahoz) nincs semmi problémám teljesen jol mükszik kb 300meterre is elrepülök vele és van adás!
a problémam az x100 alaplappal van... kicsit durvabb landolásnál! nem fás baleset! azt az alaplap külsérelmi nyom nélkül befosik... 2db kinézetre zsir uj ment a kukaba 1 orányi repülési idő utan... van esetleg vmi jotanacsod mit lehet az alaplappal kezdeni... az uj beuzemelése elött? megerősiteni etc??
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #31834 üzenetére
Igen látom, osszekevertem a csupasz kamerákat. Az fx-en nincs semmi jel es annak háza sincs.
Én senkitől nem halottam, sehol nem olvastam olyat (persze csak magyar nyelv játszik), hogy fordítva van bekötve.
Az utolsó bekezdést nem igazán értem.
Azt irtad, hogy a kamerát külön aksiról érdemes tápolni? Nekem nincs vele gondom, hogy a board-ról kapja az áramot a kamera.
Melyik a hány V-os forraszpont?
Melyik az a "híresen rossz zajszűrésű kamera"? -
kimista
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #31612 üzenetére
nagyon nem tudok vitázni veled, mert az x100 tényleg jó gép, és integrálva van minden ami kell.
Az f3 esetleg abban jobb, hogy vezérelhető, configolható, lehet butítani okosítani.. rámegy mondjuk 2S aksi is, amivel megint gyorsítható.
plusz olyan távval irányítod amivel akarod. -
-
Jackal2
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #31267 üzenetére
Más miatt nem jó ez a motor, kifejtem, alapelvekkel:
- a motor karakterisztika fogja meghatározni a felhasználást vagy éppen ha megfordítjuk, akkor a célunkhoz kell választanunk megfelelő karakterisztikájú motort (egy ideje már szenvedek ezzel, kb. 400 motornak olvastam el a gyári leírását)
- a versenymotorok estében a reszponzivitás nagyon fontos, mert ha nem reszponzív a cucc, akkor darabosnak érzed a levegőbenErre két lehetőséged van: erősebb motor, nagyobb prop, alacsonyabb fordulat akkor olyan muscle caros lesz, vagy magasabb fordulat, gyengébb motor de gyorsabban pörög fel, gázállásra izgágább, viszont akkor ki kell találni azt, hogy hogyan csökkented a súlyt.
Autóknál ismert tény, hogy a forgótömeg és a magasra emelt tömeg érződik a legjobban, na valami ilyesmi itt is van, ezért az én fejemben két racer gép lenne jó:
- hiper könnyű 3S, nagy fordulató, de könnyű motorokkal, 2205/2800KV pl. DYS-nek van ilyen
- egy brutálisan erős, 3 ágú, 4S-en, 2205/2206 2300KV, pl. Emax RSAhhoz, hogy a linkelt motor jó legyen, ahhoz meg alacsony a fordulat, hiszen az Emaxnak ugyan ez a súlya, de erősebb és gyorsabban is forog, krémesebben fog repülni.
Érdemes egyébként megnézni a Luminier motorokat, ott a 2205 is csak 25 gramm, míg az átlagos 2205 inkább 30. Ez kapcsiból -20 gramm.
Persze ennyiért ez a motor röhejesen olcsó, még így is és a DYS motorok kifejezetten jól bírják az áramot és elég nagy DYS fan vagyok
-
válasz
_X10Dead_ #31265 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy nem is annyira lényeges, hogy milyen, csak fordítva kell bekötni 2 ágat, de vétózzatok meg, ha nem így van. Amúgy nem találok róla semmilyen bench-et, hogy milyen.
(#31267) _X10Dead_: Most írja a kínai kiscsaj, hogy CW-s. Amúgy a 4db lenne 6500Ft, egy EMAX 2205 meg kb 5000. Ár tekintetében lehet elnézed neki, ha kicsit gyengébb, bár ugye "versenyre" minél gyorsabb forgású kellene.
-
kriszbon
őstag
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #31182 üzenetére
Igazából ez rád pont ugyan úgy elmondható, mert te meg nem bírod elviselni, ha nincs igazad és valakinek más a véleménye mint neked
.
A Syma X8C HC volt, csak nem írtam oda, de nyilván nem egy altitude hold nélküli géppel próbáltam (ha felmész a blogra, ott a teszt). Tehát ez is releváns, ugyanis pontosan az MJX X102H ellenfele, méretben, árban satöbbi, vagyis a példáim fele "kezdő gép" másik fele meg mondjuk nem (bár ugye a DJI a NAZA M Liteot kezdő hobbystáknak ajánlja a DJI, most lehet ezen vitatkozni, hogy a skálának hány foka van), szóval ez a leosztás eléggé optimális közeli.
A barometrikus szenzorok - bár nem néztem utána a chipek pontos képességeinek - gyaníthatóan ugyan azok a vackok mindegyikben, az hogy melyik kezdő gép vagy sem, az ebből a szempontból mindegy, hogy egy RTF gépbe épített dologról beszélünk vagy egy külön megvett vezérlőről. Szerintem a 6DOF és 10DOF vezérlők közötti 2000 FT-os különbségből nem az derül ki, hogy abban valami űrtechnika van. A NAZA ebből a szempontból természetesen kivétel, mind árban, mind mindenhogy, de ezt írtam is.
Az hogy be tudom-e állítani, az nézőpont kérdése:
- Syma X8HC-ben/MJX X102H-ban nem lehet beállítani ezeket a funkciókat
- A NAZA nem ad lehetőséget állításra (legalábbis az M Liteban nincs ilyen menü), de lehet, hogy van valami trükkös mód, "szerviz" menüből el lehet érni, de én nem tudok róla, de ez legalább jól működött. Ha visszalapozol, akkor azt is láthattad, hogy oda írtam, hogy maga a funkció működik, de ha te nem egy vákuumban próbálod ezt felhasználni, akkor biztosan lesz szélmozgás, tehát egyébként is sodródni fog a gép, vagyis a funkció létjogosultsága kérdőjeleződik meg, ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy valaki kezdő vagy sem. A különbség ott fog kidomborodni, hogy a kezdő elhiszi amit most itt ide írsz neki és arra fog hagyatkozni, mert nincs tapasztalata és bízni fog a funkcióban, amit minimum fenntartásokkal kell kezelni
- A Naze 32-nél megpróbáltam beállítani, MIUTÁN pár órát olvasgattam a neten, hogy hogyan kellene. Van egy ilyen PID sor, ami erre való, én ezt oda vissza állítgattam a két végpont között, aminek egyik végén a gép szétesős pattogása a másik végén meg a magasság nem tartása található. Ha utána olvasol, nincs értelmes leírás arról, hogy hogyan kellene beállítani ezt a sort, úgy hogy jó legyen, de azt gondolom, ha egy komplett nap szenvedése után nem sikerült, akkor az nem biztos hogy csak az én hibám (pl. ha lenne gyári manual, egy kicsit egyszerűbb lenne). Ez egy ilyen hobby, ezzel nincs is baj, csak ne mondjuk rá azt, hogy ez így jó, de ha te tudsz ilyet, ne fogd vissza magad, linkeld be.Ami a tesztelési metódusaimat illeti, nyilván nem 100%-ban releváns, de az meg nem egy életszerű helyzet, hogy holnap Marika néni bemegy a hobby boltba vesz 5 db altitude hold gépet és ő majd megnézni, neki mi a jó. Soha életemben nem hallottam senkiről, aki így csinálná és relatív kevés dolog van amivel ezt meg tudod tenni (pl. TV, autó stb.), de az tuti nem a multikopterekre igaz. Mivel nincs olyan személy, aki minden gépet le tudna tesztelni, szerintem azt elfogadhatjuk támpontnak, hogy a blogon jelen lévő információ mértékéből adódóan azért van némi rálátásom a dolgokra.
Nem csak én szoktam tesztelni a drónokat, sőt oda is szoktam adni másoknak, pl. barátnőm anyjának, aki soha életében nem repült ilyesmivel, sőt azt sem tudta, hogyan hívják azt, amivel repül. Mégis tudott repülni az XK Detecttel, mert abban GPS alapú pozíciótartás, auto take off és Land van. Na azt hasznos funkciónak tartom és tudod miért? Mert jól működik és biztonságos.
A legutóbbi FPV szemüveget szintén oda adtam másnak, hogy ugyan az-e a véleménye mint nekem. Tökéletes módszer nincsen, de azért igyekszem közelíteni hozzá.
-
válasz
_X10Dead_ #31191 üzenetére
Ja igen van Nihui is. Még nem jött meg a táv, mert meg sem rendelte, szeretné előtte összeszedni mi kell, mennyibe jön ki. Devo 10-et javaslod? De abba is kell ez a 3in1. Amúgy Zotya nem fogja magának megforrasztgatni, mert nem mer annyira hozzányúlni(mondjuk én sem, sajátomba is csak az antenna kicserélésig jutottam el, bár más Flyskyba nem is kell).
(#31192) virbo: Lehet hallani. Élesen csipog.
-
válasz
_X10Dead_ #31189 üzenetére
Asszem a 4in1. ChelloZotya akar venni egy olyan távot, amivel a legtöbb gépet lehet irányítani, hogy ne kelljen annyi távot cipelni. Úgy mint SebyDocky-nak, csak ugye neki 3 modul is bele van rakva a távba.
Flottája:
• Floureon
• H8 Mini
• H36
• x100
• x251
Aztán szerintem lesz még. Tudom utóbbi kettő megy rendesen az X7 távval, de gondolom azt is kiváltaná. -
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #31147 üzenetére
Figyi, a 4-ből 4 szar szerintem kimeríti a 100% fogalmát, annak hiszel, akinek akarsz de én 4 különbözőt vizsgáltam.
- Ogre Mark II NAZA vezérlő
- MJX X102H
- Ogre Mark I Naze 32
- Syma X8CAz Naze 32-nél 1 nap után feladtam az állítgatást, ráadásul értelmes leírást sem találtam a neten, egy két fórumbejegyzés van róla, hogy más is szívott vele
NAZA tartja a magasságot de kúszogat, de abban a pillanatban ha fúj egy kicsit a szél már nem jó semmire
MJX X102H-nak konkrétan megbolondul, erre tanúm van, nem bírtunk leszállni és vagy 3x reprodukáltam egymás után az esetet, sőt néha ránt is egyet a gépen
Syma X8C lassan változtatja a magasságát, tehát pontosnak ezt sem mondanám, de jobb, mint az MJXElhiszem, hogy vannak ideális állapotok pl. egy tornaterem, ahol egy helyben állnak a cuccok és ott "biztosan jó", de ez tipikusan az a feature, hogy ráírjuk a dobozra és ha minden egyforma, akkor erre megveszi a vásárló.
Lehet ezt magyarázni még száz oldalon keresztül, de azért azt senki nem hiszi el, hogy egy 2000 Ft-os technika majd megváltja a világot. Ez a kezdőknek segítség bla bla meg azért badarság, mert akit ez a hobby érdekel, az 1 hét alatt kinövi a Syma X5 szintű drónokat, vagyis vagy megtanulja használni vagy nem, ha van alt. hold vagy nincs és ugyan ez igaz a One-key returnre meg a Headless módra is. Szóval lehet haszna, ezt nem vitatom, de egy kicsit túlmisztifikáljátok a dolgot, nem egy akkora durranás ez.
Nem is lehet az, különben nem tudnák beletenni a 20K alatti drónokba, vagy nem 20K alatt lenne az áruk.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #31112 üzenetére
Úgy érted, hogy a board nem tudja kiszippantani az aksiból a megfelelő kakaót és továbbítani a motorok felé?
(e010 board, 8520as chaoli motor, 54mm-es propeller)
A hűtés részét értem.Van is felül 2lyuk minden motoron, lehet a melegedést már a gyárban is tapasztalták.
Ja, és merjek vele így repülni?
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #30873 üzenetére
Azért egy kicsit ennek ellent mondanék, mert ez nagy általánosítás. Nekem több olyan tapasztalatom is van, hogy az alacsony C értékű akksik rosszak, de olyan is, hogy kibukott, ez bizony kamu C érték. Az egy dolog, hogy itt a fórumon olcsójánoskodás megy, nem is írnak ide komoly versenyzők, meg azok akik 200.000-ért vesznek gépet. Néhány példa:
- próbáltam az XK X380-at Multistar 10C-vel (5200 és 4000mAh) és az eredetijével, érezhetően gyengébb a Multistarral. A Multistar híresen olcsó és mellette könnyű is, rosszul is ment vele a gép (gyári 5400mAh 20C)
- A Turnigy 1800mAh 40C akksit szétrántottam a Falcon 250 3S! 5050x3-mal mert nagyon merev a propeller (még csak 4S sem kell hozzá). Infinity 1850 35C és a Tattu 1550 75C meg leszarjaSejthető, hogy a Tattu kétszer annyiba kerül, de ha race specet veszel, az még az alap árnál is 30%-kal drágább (kb. 10.000 1 db 4S 1550mAh race spec akku)
De addig amíg megy a sírás 5 usd szállítás miatt, ne csodálkozzunk, hogy másra sem költünk.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #30848 üzenetére
Ha most mit mondjak. Ugyanarra az 1500mAh 45C akkura az iSDT kb. 11mOhm-ot, mig a b6 mini 7mOhm-ot ir. Sacc/kb 1,5X nagyobb erteket ir az iSDT a legtobb akkura. A lenyeg h a legtobb szamolgatos weblap szerint az akku 20-25C. De arra jo, hogy ramutasson, hogy a 100+C akkuk 20 dolcsi alatt kamuk!
A Zop Power ebben nagymeno. Meg a dizajn sem valtozott, meg semmi, csak az eddig 30C-s akkujuk mar 40C, a 45C meg meg tobb. Semmi mas, csak a cimkere irt C ertek valtozott. -
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #30848 üzenetére
Amit most leírtál az egy olyan antagonisztikus ellentét problémája ami igazából feloldhatatlan, elmondom, hogy miért.
A blogra kell valamilyen tartalom, ami színvonalban/bonyolultságban/szakmai előképzettségben egy olyan skálán mozog, amit nagyjából a Blikk magazin és a Nature szaklap szegélyez, két ellentétes végponton. Ebbe a skálába kell belelőni a tartalmat, de sajnos a két végpont két ellentétes állapotot is képvisel, ami szerint ha nagyon Blikkes a stílus, akkor semmitmondó lesz a blog és engem sem elégít ki, de nagyobb tömegeket lehet vele elérni és könnyebben emészthető lesz a tartalom.Ha a Naturehöz közelítek, akkor sokkal kisebb az olvasótábor, a téma specializálódik, sokkal több előkészületet igényel és előbb vagy utóbb laborszerű körülmények kellenek. Ez nyilvánvalóan kevésbé térülne meg, mondhatni: a blog szempontjából ugyan előnytelen, de leküzdhetünk vele belső bizonytalanságokat.
Én ezt viszont nem akarom megtenni, több okból is:
- nem gondolom azt, hogy valaha megtérül a belefeccölt energia
- nem akarok olyan színben feltűnni, mint ha jobban értenék hozzá, mint az ezt kitaláló mérnökök
- az olvasó nem emlékezne úgy sem egy 6 hónappal ezelőtt elkezdett mérési folyamatraEgyébként én tankolás alapján ki szoktam számolni a kocsi fogyasztását és használom is az előző és a követező fogyasztási ciklus összehasonlítására, erre pedig tökéletesen alkalmas.
Kitettem a töltős cikket, alig van töltő, ami méri a belső ellenállást.
-
kriszbon
őstag
válasz
_X10Dead_ #30801 üzenetére
Szia!
Akkor tehát ez a DVR felvétel hiba VR D2-nél ezek szerint nem csak nálam jött elő tegnap.
Első felvételt egyszerűen kihagyta, majd 3-at megcsinált, utána meg már be sem jött semmi az AV2 alatt, még a menü sem.
Ma ismét széthúzkodtam, összedugtam az akkuval sokszor, ki-be kapcsolgattam, kártyát rakosgattam ki meg be, és most ismét elindult.
Előtte meg csinált olyant, mint amikor a régebbi TV-nél elmászik a függőleges soreltérítés(vagy mi) és alul előjött kis részlet a képből egy csíkban.
Akkor is a fent leírtakkal szórakoztam, meg reseteltem párszor, azt megint jó lett.
De hát ez így semmire nem való, mert megbízhatatlan, ráadásul sok a fekete kihagyás csíkozódás is nála.
A [Mini ProDVR] amit ráfaragtam a Kylin szemüvegre, az ilyesmit nem csinál és szebb felvételt is készít.
Igaz azzal meg eleinte szívtam hogy levágta a kép alját, de azt már nem csinálja.
Még szerencse hogy vettem ezt a kütyüt is, kár hogy hozzápiszkáltam a lencsékhez, meg a szivacs részhez, mert megreklamáltam volna én is.
De így már sajnos nem tudok reklamálni, viszont ha nem nyúltam volna hozzá, nem is tudtam volna rendesen használni, persze akkor a hiba is sokkal később derült volna ki.Mod. A táska linket én is köszönöm az X251-hez, berendeltem egyet, a Walkerának úgy is van, legyen ennek is.
-
Petyuska111
tag
válasz
_X10Dead_ #30770 üzenetére
Nagyon jónak néz ki az X251-es táska, rendeltem is, kösz a tippet. Olyan univerzális tatyót tud esetleg valaki, amibe egyszerre 2-3 gép + távok, stb. is beférnek? Vagy olyat, amibe csak 1 gép megy, de az szinte bármilyen lehet, úgy van kialakítva? Kerestem, de eddig nem találtam ilyet. Gondolom másnak is jól jönne.
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #30770 üzenetére
Köszi az infókat az X500-ról kb. ezt vártam. Ettől még én csak a gondot látom benne
De sebaj, úgy is épül az 500-asom nem is olyan sokára, majd összevetjük a kettőt
A kamera nekem sem jó, homályos a jobb oldala ÉS, a poén, amit még nem vettél észre, hogy a keret nyomja a kamerát, tehát automatikusan zoomolni kezd, menet közben, hehe
A tatyók jók, postolom FB-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Eladó KTM női kerékpár!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged