- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyamester
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is van egy drónom: Syma X5C. kb. egy hónapja van meg és nagyon szeretem, minden jól működött rajta eddig...
Sajnos pár napja betelt az SD kártyám a videókkal, rámásoltam a számítógépre, majd formáztam a kártyát. Azóta nem ismeri fel a kamera az SD kártyát... több kártyát is próbáltam de egy sem működik. Leformáztam NTFS, FAT, FAT32 fájlrendszerekben is de egyiket sem ismeri.
Elvileg zöld fénnyel kellene világítania a kamerának, majd ha videózunk akkor piros fénynek kellene villognia.
Az én kamerámon bekapcsolásnál felvillan a piros fény majd kikapcsol és nem világít...Esetleg volt valakinek hasonló problémája? Aki tudna segíteni kérem küldjön privát üzenetet!
Köszönöm!
-
gerii
addikt
4 hét után megjött a Cheerson CX-10, tetszik a cucc, 5k-t simán megért.
Jó masszív a háza, erős az ABS, és viszonylag nehéznek érezni, alu-öntvény fogása van.
Sokat esett amíg kitapasztaltam a gépet, a propellerek is jól bírják. Az emelkedés-kar nagyon érzékeny, nehéz vele kicsiket módosítani, lehet hogy én is meghosszabbítom a kart.
Ami furcsa az, hogy teljesen más az irányítása mint pl egy helikopterének, nehezen fogom megszokni, hogy mindkét karral kell manővereznem ha "vadászgép"-ezni akarok. -
peter96
újonc
Sziasztok!
A kérdésem nem teljesen kacsolódik a drónokhoz, csak hallottam hogy kis egyedi rádiós vezérléseket csinálnak hozzájuk, és nekem pont egy ilyen kéne. Egy 1:100 as tankot szeretnék elektronizálni. Bal és jobb lánctalp külön kezelése toronyforgatás fel (és le) kapcsolható fények. Sehol nemtalálok ilyen összetett és kis szerkezetet.
Előre is köszönöm a segítséget és, bocsánat hogy eltérek a témától. -
trialboj
őstag
válasz
Turbobacsi #643 üzenetére
Ilyen helyzetekben fel kell kapcsolni 100%-ra és visszahozható a gép. Amennyiben így sem bírna a széllel úgy már tényleg felelőtlenség és közel sem élvezetes reptetni. Még a közel 1kg-os F450 sem szereti különösebben a nagy szelet. Persze azt nem viszi el, de darabos széllökések instabillá teszik, és inkább küzdelem lesz a repülés mintsem élvezet.
Repülés előtt nem árt megnézni weboldalakon mekkora szelet jósolnak arra a napra időszakra. De a nagyobb fák felső ágait is lehet csekkolni indulás előtt. Ha azok jelenleg levél nélkül mozognak, akkor nagyobb szél lesz mint amennyi egészséges lenne a gépeknek.
-
Minstrel
senior tag
válasz
Turbobacsi #643 üzenetére
Vezetékek közel voltak
Ennyi pénzért végül is elfogadható ez a képminőség, persze inkább adnák kamera nélkül olcsóbban és akkor vehetne rá mindenki amilyet akar, pl. egy kulcstartós kamerát ami már sokkal jobb és HD kb. 9.000Ft-ért.
-
Turbobacsi
senior tag
Ma megreptettem a Syma-t falun a mamáéknál
[link]
Nagyon jól irányítható, élvezetes repülés. A kamera minősége nekem (egyenlőre) megfelel.
Ami nagyon fontos a hasonló kopterek (kezdő) reptetőinek: nagyon érzékeny a szélre. Az éppen érezhető szellőnél nagyobb szélben könnyen elveszthető a kontroll. Kishijján így jártam, szerencsére nagyjából figyeltem hol száll le, kis bóklászás után meglett, de megtanultam a leckét.
A távirányító végig működött, a hatótáv növelésének nem látom értelmét, hiszen nagyon messze már nem is látni, az irányítás hatására merre is mozdul el. -
enter02
csendes tag
új syma gépek:
https://www.youtube.com/watch?v=ZkwNBr0dRDk
-
Karajev7
tag
Es az hogy néz ki, pl.110m-re felkuldod, és elveszti a jelet akkor elkezd zuhanni, és ha vissza jon a jel, akkor megint repul? Az olcsobbak kozul, melyiket érdemes megvenni, ami tud elo képet adni?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Karajev7 #637 üzenetére
Dji Phantom 2 Elrepül több kilométerre Ground Station szoftver segítségével. Telefonról tabletről tudod programozni a repülési útvonalat!
De az 250.000.- fölötti kategória.Kézzel elmondom a 100 méter is sok! Én felküldtem kb 30 méterre ami egy 10 emeletes ház magassága és féltem ,hogy mi lesz ha leesik.
Amúgy is ilyet csak max a faluhatárba mernék kipróbálni ,hogy elmenjen akár 1 km-re. -
Karajev7
tag
Hello! en most kezdtem olvasgatni ebben a témában. Néztem pár dront, ami max300m-ig tud repulni, vannak olyanok, amik tobb kilometerre is elrepulnek? Vagy azok már nagyon drágák? Hol lehet legolcsobban hozzájutni ezekhez?
-
Gsx-rr
veterán
Ha valakit érdekel egy 1 napos Syma X5C ,dobozában akkor nekem van 1 eladó!
Lacilaci: Nem nagyon fogsz találni magyar leírást! Videók vannak a youtube-on a te gépedről is ,meg ami hasonló az a Syma X5c-ről rengeteg ,olyan is ami kimondottan kezdőknek való.
Bár ha nem megy az angol akkor az se fog segíteni! -
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Vettem egy alap gépet tanulni,de csak angol és kínai leírás van hozzá.Hol találok még hozzá leírást vagy magyar videó segítőt?Előre is köszönöm.A gép típusa:JJRC H5C
-
Gsx-rr
veterán
Syma-nál az érzékenységet nem lehet állítani ,mint l a JJRC-nél?
Azt sem értem a ledeket miért nem lehet kikapcsolni! -
rollaz
tag
Bocs, rosszul értelmeztem a kérdésed.
Adott esetben hosszabb üzemidőt is elérhetsz egy 4 cellás akkuval.
Mivel a LiPo akkuknál érdemes 30-40% töltöttséget benne hagyni ezért van jelentősége a dolognak. Amennyiben támogatja az ESC a 4 cellát, akkor legfeljebb az szól a 3S mellett, hogy némileg (10-15 EUR) olcsóbbak. -
Minstrel
senior tag
Nem, én külön rendelgettem össze mindent, bg-ról, hk-ről meg ebay-ről. Látom írják, hogy voltak hibás alkatrészeik, de ez sajnos előfordulhat bármelyikkel, ez egy olcsóbb csomag, de persze ha külön veszed akkor vehetsz jobb minőségű cuccokat, de akkor már nem 60k körül lesz a vége.
-
laccy88
senior tag
Igen, tudom, hogy a V2 2-6 cellát kezel. A motor szabályzók 3-4et. Ezért kérdeztem, hogy 3 vagy 4 cellásat érdemes? Azért kérdeztem, hogy a feszültség hogyan hat a repülési időre, teljesítményre stb.
Például ha két egyforma kapacitású(tudom, nem ez a megfelelő szó =mAh) akkut nézünk, a 4 cellás miben nyújt többet a 3 cellásnál? Remélem érthető a dilemmám -
laccy88
senior tag
üdv!
naza m v2 vezérlőhöz 3 vagy négy cellás lipo akkut ajánlatos venni?
Illetve megéri pl egy 5000mAh-s-at venni, vagy felesleges akkorát? Tényleg annyival több lehet a repülési idő?
f550 gépről lenne szó. -
Turbobacsi
senior tag
Ma megreptettem kicsit kint is a Syma-t: nagyon tetszik, kezes jószág, nagyon nem mertem felküldeni, mert fújt a szél, és keskeny az udvar, csak teszteltem az irányíthatóságot, meg a kamerát. Hétvégén megyünk nagyobb térre...
-
Minstrel
senior tag
válasz
AeSDé Team #620 üzenetére
Szerintem ez jó lenne Neked is [link]
Akksi merülést egy pár száz forintos akkuőrrel megoldhatod [link] Ez hangosan sípol amikor eléri azt a feszültséget az akksi amit beállítottál, ha állíthatós az akkuőr, ha nem, akkor 3.7V/cellafeszültségnél sípol és olyankor már ajánlatos landolni. De ki is tapasztalod pár repülés után, hogy hány percig bírja, ez a gép szerintem olyan 8-10 perc, terheléstől függően, telefonodon elindítasz egy visszaszámlálást pl. és az majd szól mikor elérted az időt.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok! Ha van itt olyan aki nagyon ráér, akkor összedobna nekem Banggoodról egy example buildet hogy kb. milyen drónt lehet kihozni 60k-ból?
Lehetőleg távirányítóval együtt
Motoroknál kb. közepes KV lenne célszerű, ahol már nő a teherbíró képesség de megmarad a fürgeség. GPS és egyéb nagylánkságokra egyenlőre nincs szükség, csak az lenne fontos számomra hogy legyen egy izmos alapgépem, amire később ráeszkábálhatok pl. egy komolyabb akciókamerát.
Ezen kívül még arra lennék kíváncsi, hogy a gyárilag épített drónok pl. a LED rendszeren keresztül jeleznek ha merül az aksi, és szép lassan leeresztik a gépet. Ez hogy működik egy épített drónnál? Ugye nem csak leesik ha lemerült?
Segítséget előre is köszönöm
-
Minstrel
senior tag
Érdemes lenne a témát átnevezni Multikopter/drón-ra.
-
mm89
őstag
Én a távot szedtem csak szét, az eredetileg kb 4cm-es antennát megtoldottam (eszközök hiányában egy "csoki" felhasználásával) egy koax kábellel. Természetesen lecsupaszítva. Nem teszteltem így a max hatótávot, de ahol eredetileg már rossz volt az irányítás, ott most jó. Annál messzebbre meg nem nagyon mennék, mert már így se láttam rendesen
(kb 100-120m lehetett).
Egyébként nálam úgy jelentkezett ez a hatótáv probléma, hogy elkezdett emelkedni magától a gép. Erre reagálva elkezdtem levenni a gázt, de csak ment feljebb. Ha meg levettem teljesen akkor nyilván zuhanni kezdett. Így a hatókör széle felé érve csak egy lehetőség van, megpróbálni minél alacsonyabbról lezuhanni..
Messzire tehát nem érdemes menni. Magasra sem, mert 80-100m magasan már lehetnek olyan szelek, amiket ez a kis gép nem tud leküzdeni és könnyen elveszíthetjük. Én a minap estefelé repültem vele (kutyát futtattam), majd felemeltem kb 50m -re (már amennyire ezt meg lehet állapítani, főleg sötétben), aztán úgy megindult, hogy nem tudtam visszahozni, csak a gázzal játszottam, hogy legalább ne jusson messzire. Az lett a vége, hogy a házunk tetejére zuhant, majd lecsúszott a szomszédba. Szerencsére nincs kutyájuk
Természetesen semmi baja nem lett, pedig betonra esett.Más:
Gondoltam teszek egy próbát, bár az eredmény borítékolható volt előre is.
SJ4000 vs Syma x5c1
A kamerát beleraktam a keretbe, rá az övcsipesz, és egy tépőzára pánttal a copter aljára rögzítettem. Ágyam felett tudott lebegni full gázon kb 20cm magasságban -
Gsx-rr
veterán
válasz
Turbobacsi #615 üzenetére
Nekem ez Kínai én max annyit tudnék ,hogy hozzáillesztek a meglévő antennadróthoz!
Ha valaki megcsinálta akkor szóljon! -
Gsx-rr
veterán
válasz
Turbobacsi #609 üzenetére
Nekem ma jött meg Ebay-ről ,igaz jan 18-án rendeltem.
Volt itt valaki aki elvileg ugyanonnan rendelt és neki se gyári dobozba érkezett!
Én is arra számítottam ,de teljesen gyári csomagolás és hozzá se kellett nyúlni össze volt rakva!
Szerintem a 4gb-os kártya mindegyikben benne van!Érdemes venni plusz motorokat ,vagy van nagyobb kapacitású akksi?
Linkeknek örülnék!
-
Turbobacsi
senior tag
ma megjött a febr. 10-én, aliról rendelt syma x5c-m, remek 2 hét volt a szállítás, szerencsére még a kínai ünnep előtt feladták. Csak ajánlani tudom a gyári csomagolás helyett az un.: "packaging box"-ot.
Olcsóbb volt, és atombiztos csomagolás, tulajdonképpen egy vastag hungarocel doboz, benne kiképezve mindennek a helye. Ráadásul 4G-s memóriakártyával jött. -
Minstrel
senior tag
válasz
szasza0802 #607 üzenetére
Mondjuk egy ilyen kéne [link] vagy egy [Cheerson CX-20] Ezek már tudnák vinni a gimbal+sj4000 párost 8-10 percig. Hidd el, hogy a v353 fel se bírna emelkedni vele, azokat nem erre találták ki.
-
Minstrel
senior tag
válasz
szasza0802 #605 üzenetére
Én is ezt vettem, de ez is egy sj4000-rel már 200g amit kefés motoros gép nem tud felemelni.
-
szasza0802
tag
egyébként erre vagy valami hasonlóra gondoltam.Ja és talán nyerek pár grammot ha megfosztom a madarat a habosított házától....
-
Minstrel
senior tag
válasz
szasza0802 #601 üzenetére
Arra se tegyél gimbalt, a legkönnyebb mobius gimbal is 160g kameraval együtt a géped meg 205 és a gimbalhoz 12v akksi kell, nem 7.4v.
-
GeryGreyhoun
tag
Azt tudni kell, hogy az irányítás ugyan könnyen megtanulható, de nem érdemes ilyen nagy géppel kezdeni (kb mint ha 15 éves gyereket egy 600 lóerős sportkocsival tanítanád vezetni...)
A CX-20 jó alapgép, de az kamerával együtt nincs meg 120-ból (maga a gép annyi) ilyen árkategóriában én mindenképp az épített quadcoptert ajánlanám - itt az enyém például, hamarosan kész, egy ilyen 450-est ki lehet hozni 60-70 körül:
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Xiaomi Scooter 4
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest