Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Postas99

senior tag

válasz sub71 #108 üzenetére

és 2 felmosó cuccot is. Tisztaság mániás vagyok, sok kutya mellett nálam nem érződik semmilyen szag. Ellenben jártam már olyan igénytelen lakásban is ahol csak 1 kutya volt és megdöglöttem a szagtól is. Jártam olyan helyen is ahol a cipőm hozzáragadt a járólaphoz is. 2 kutya mellett.
    Jah a kutyáim hetente fürdenek is, és kozmetikázva is vannak. Ennyit erről. Aki ennél kevesebbszer fürdeti a kutyáit mint mi, az számomra igénytelen.

• Postas99

senior tag

válasz haxiboy #102 üzenetére

Zárt dobozos macska almunk van. A tied tetszik mint megoldás. Erről esetleg tudnál dobni PM-ben egy linket, nem akarok ide szemetelni.

Most csináltam egy automata kutya etetőt, de nem olyan mint a szokásosak. Ez szemenként adagol és nedvesíti a tápot is. A kutya különleges etetési módot igényel és mivel a piacon nincs ilyen megoldás sehol sem, terveztem egyet. Mechanika, elektronika, egyben. Saját szoftver ESP32-n. Az androidos kódot még nem raktam össze hogy egyénre legyen szabva a beálltás, mint adagolás sebessége, nedvesítés mennyisége satöbbi..

• Postas99

senior tag

válasz Graphics #104 üzenetére

Valahogy úgy, már megszoktam, de azért várom a csodát. Alant megfogalmazva.

Tudod találtam a yt-on egy magyar fickót aki elég sok paramétert megfogalmaz ezekkel a cuccokkal kapcsolatban.
    Abban igazat adok neki, hogy az a gép amely nem 2 tartályos (tiszta víz, koszos víz) módszerrel dolgozik tehát csak kinyomja vizet majd az átsikál, satöbbi és felszippantja a vizet az inkább csak maszatol, de nem takarít.
    Ő csinál majdnem "real life" teszteket, de ott is hiányolom a valódi real life dolgokat...
    parkettára nedves majd száraz virágföld teszt, konyhába, vagy márvány, gránit, gres lapra száraz darált kávé, majd utána nedves kávézacc takarítás, és a kedvencem pedig a törött pohár teszt, apró és nagyobb szilánkokkal szintén márvány, gránit, gres lap felületen, majd mezitlábas végiggyaloglás teszt. A legvégére pedig egy kis sütő olaj teszt. Nem kell hogy kutyapisit szedjen fel vagy kutyakakit... azt nem várom el.
    Ellenben örülnék egy ilyen tesztnek ahol szerintem a készülékek legnagyobb része alulmaradna. Sajnos ezek kimaradnak, van liszt felszedés, hiányzik a cukor és a búzadara teszt van helyette vasgolyó teszt. Mintha mindenkinek az otthonában lenne 100 db vasgolyó vagy esetleg az illető csapágyakat barábolna szét és ezért mindig van belőle egy nagy bögrével otthon.

Ha már úgy is takaritó robot akkor ennek a névnek feleljen is meg. Ha ezeket tudná, akkot lehet elnézném neki, hogy kisded módjára nekem kell pakolgatnom őkelmét külön külön a szobákba, hogy el tudja végezni a rászabott feladatot.
    Igen elvárásaim vannak. Nem én akarok a tárgyakért lenni, ők legyenek értem.

• Postas99

senior tag

válasz Graphics #98 üzenetére

Tudod az a bajom, hogy azért állok neki negatívan ehhez az eszköz típushoz, mert ha valamit veszek az 100%-ban oldja meg azt a problémát, feladatot satöbbit amiért arra a feladatra kitalálták. Ha az általam kívánt feladatot nem tudja ellátni csak 70%-ban, (ha látnád azt hogy hol vannak olyan pontok akár a nappaliban ahol nem lehet ezt a robotot használni és így a takarítandó területen még be kell avatkoznom más eszközzel) akkor ez nem segítség számomra hanem egy számomra felesleges és haszontalan eszközre kidobott pénz.
    Eklatáns példa (banális de érzékeltetni szeretném):
    Veszel egy mosógépet ami a meghírdetett funciókból mindet tudja egy kivétellel, valójában kimossa a ruhákat viszont "maradjunk a gyerek példánál" bármely gyerekruhánál a kosz benne marad pl, szaros marad a gatya, vagy mondjuk pisis, mert ezt nem tudja kimosni. Sőt amikor kiveszed a ruhát ahhoz hogy tiszta legyen a kád fölött kell görnyedned hogy kimosd kézzel.
    Csodálkozom, hogy gyártók miért nem ezzel a szlogennel hírdetik a terméküket, mert van olyan gyártó aki hírdeti, hogy fű,bor,vér foltokat kiszedi a ruhából. Értem én de a gyerek szaros fehérneműjével mi lesz?

Mások vagyunk, mások a preferenciáink. Megnéztem amit írtál eszközt, ha valaki hozzám dobná 1 hétig tesztelni az eszközt vagy bármely hasonló tudású ilyen robotot akkor el tudnám mondani a legtöbb bukatóját olyan helyzetben ami itt ilyen körülmények között sohasem lesz tesztelve.
    De, hogy azért adjak ki 200e Ft-ot egy kütyüre amiről használat során derül ki, hogy nálunk alkalmatlan a feladatra, azt luxusnak tartom. Hidd el, hogy nem vagyok impulzus vásárló, ahogy tudom, hogy TE sem, és legtöbben itt fórumon. Végig rágtam már párszor ezt a lehetőséget. Talán a 10-ik vagy hanyadik generáció már olyan lesz amire én is áldoznék pénzt mert azt tudja amit én elvárok tőle.
    Nálunk van kutyaszoba, oda nem mehet be minden kutya, a robotot fel kell vennem a földről, majd le kell tennem bevinni pluszban a szobába, a szoba mérete 14m2 ezért még külön pakolgatni a robotot, elpakolni a cuccokat a szobából a kutyákat kiengedni amíg dolgozik satöbbi, plusz munka amit inkább elvégzek én vagy a családból bárki gyorsabban mint ahogy ez a robot ezt a területet akár csak feltérképezi.

• Postas99

senior tag

válasz Reggie0 #96 üzenetére

új építésű családiház...tehát van kert, de nem mindenhol van fű, a helyiségek bejáratánál mindegyiknél van elválasztó sín, mert ha valahol valami kömlik nem fog befolyni a szomszédos helyiségbe. A helyiségek gránit laposak a szobák parkettásak.
    Kutyák vannak, van melyiknek hullik a szőre, igen a való élet már csak ilyen, a kutyák ki be járnak a házból. Óhatatlan, hogy ne hozzanak be a lábukon a szőrükön homokot, földet esetleg lehullott elszáradt falevelet, némely kutya hullatja a szőrét is. 1 nap alatt hidd el, hogy mérhetetlen mennyiségű kösz összegyűlik, még az ajtó mögött is. Nem valótlan élethelyzetről beszélek. Vannak bútorok is, és ha csak a fürdőszobára gondolok ahol ki van alakítva a mosógépnek és a szárítógépnek a hely oda be sem fér ez a kütyü, marad a jól bevált parvis és a felmosó mop. Az amerikai konyhában a konyhabútor nem ér le a földig hanem lábazata van, ha leérne akkor idővel elrohad a felmosás hatására. Tehát ott is meggyűlik a kosz. Van olyan forgó fotelünk aminek hatalmas körlába van a belső részhez ezek közül egyik kütyü sem fér hozzá hogy ott kitakarítson. Nem sorolom tovább. ..

• Postas99

senior tag

válasz Graphics #77 üzenetére

Ez nem extrém véglet. Van ennyi kutyám itthon. Ezért mondom, hogy a termék nekem úri huncutságnak tűnik az én szemszögemből.
    Bármely videót néztem ezekről a szerkezetekről olyat egyik sem tud, hogy a kinyitott fürdőszoba ajtót becsukja és a mögötte lévő részt is feltakarítja, mert bizony ilyen építésű házban élek, ahol van hely még a kinyitott ajtó mögött a házi létrának a vasaló deszkának stb..
    Ez élethelyzet, nem extrém dolog. Ahol ezeket a videós anyagokat készítik ott nincs ajtó sehol és a padló teljesen egybefüggő. Számomra ez az extrém dolog, hogy valaki úgy él életvitelszerűen egy lakásban vagy házban!!! hogy nincs ajtó sehol a különböző helyiségekhez sehol!! és ehhez még a padlózat egy teljesen egybefüggő márvány vagy egyéb fa hatású kerámia lap a bejárattól egészen a gyerekszobáig, márpedig bármely videós szóróanyagot nézem ott csak ez jön szembe, nem a való élet.
    Pusztán ezért mondom azt, hogy ez a berendezés nem nekem készült, mert olyan dolgokat várnék el tőle amire alkalmatlan számomra. Ettől még lehet jó bárkinek, akinek nincs túl sok elvárása a berendezéssel szemben, mint nekem.

• Postas99

senior tag

válasz Graphics #74 üzenetére

Tehát még nekem kell mutogatnom (bébicsőszködni) hogy mit hagyott ki, fél milláért qrvasok fullos viledát lehet kapni.

Ez ilyen úri huncut lakásokba, házba való... ahol nincs kistestű állat, gyerek, hanyag férj, satöbbi...

• Postas99

senior tag

Bog! Mi a tapasztalat a mozgó állatokkal kapcsolatban? Itt pl olyanra gondolok hogy a helyiségben van 10 kis testű kutya, vagy legyen macska. Mozgó tárgyakkal mit kezd? Mert ugye, megette a fene az egészet ha itt leblokkol vagy ha eltűnik az akadály vagy csak mozog akkor azokat a területeket kihagyja stb.. mit kezd ezekkel az esetekkel?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés