Hirdetés
- Egy kompakt készülék ma a legkelendőbb
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Postas99 #111 üzenetére
Topicot tevesztettél ez már biztos
Te ne vegyél robotot. De tényleg nem bántás, csak itt nekünk, akiknek van esetleg lehet egy tapasztalatra alapuló véleményünk, neked ilyen nincs.
Szerintem is kissé szőrszálhasogatás. Sokat nem tesz hozzá a tesztelt termékhez
Újabb és újabb igényeket fogalmazol meg, de a robot porszívó lényegét szerintem nem értetted meg vagy máshogy értelmezed.
Viszont meddő a téma, szerintem itt engedjük el, jobb lenne esetlegesen robot porszívó tulajok tapasztalatairól olvasni, vagy esetleg olyat, aki ilyen Dreame masinákat használ.
Vagy legalább legyen off.
Az meg, hogy nálad szobánkent kell pakolgatni megint nem a termék hibája. Nem megfelelő kialakítás.
Újabb és újabb kifogásokat keresel magadnak, legyen már annyi elég, hogy neked ez a termékkategória nem való. Pont. Nem kell megmagyarázni miért, sokadjára leírod ugyanazt.
Én azt látom, hogy totál félreerted a robot porszívó lényegét.
Ez arra való, hogy egy meglévő tisztasági állapotot fenntartson, nem arra hogy olajat szedessek fel vele, erre egy sem képes!
Totál irrealis .... Ezek mentén pedig nem is látom értelmét miért merülne fel nálad valaha... Kitaláltad, hogy miket kéne tudnia, de ez nem az a gép, nincs is olyan gép, amivel te olajat fogsz felszedetni, ha már terveztél valami masinát láthatod a kerekei alapján ez nem viszkozus anyag takarításra van tervezve.
Van ezeknek egy specifikációjuk, hogy mire alkalmas, ne akarjunk már olyan dolgokra használni egy ilyen eszköz, amire nem is való, macska sem fog házat őrizni... Legalábbis nem elvárható tőle.... Mosogepbe sem tennék olajos rongyot.. stbstb
Szerintem lapozzunk , mert szét lett robbantva kicsit a topic.
-
sub71
aktív tag
válasz
Postas99 #106 üzenetére
"Abban igazat adok neki, hogy az a gép amely nem 2 tartályos (tiszta víz, koszos víz) módszerrel dolgozik tehát csak kinyomja vizet majd az átsikál, satöbbi és felszippantja a vizet az inkább csak maszatol, de nem takarít."
Miért? Amikor ti otthon felmostok, 2 vödröt használtok, egyet a tiszta, egyet pedig a koszos víznek????? Vagy ti s csak maszatoltok..... -
-
Reggie0
félisten
válasz
Postas99 #101 üzenetére
Talalo a peldad, mert a mosogep sem 100%, van ami vegytisztitot kivan, van ami pedig ecetes ollot. Amugy meg a takaritono se 100%, sot valoszinuleg te se. 100% elmeletben letezik csak, meg az agyonmernokolt, hepazot, stb. tisztaszoba sem 100% tiszta.
Amugy sok eszkoz van amit hasznalunk es nem 100%, peldaul a homaro. A megmarado kis reteget manualisan kell lekaparni vagy erosebben kell sozni. De meg mindig jobb, mint az egeszet kezzel csinalni.
-
haxiboy
veterán
válasz
Postas99 #101 üzenetére
Azért eléggé lesarkítod a dolgot. Nekünk pl elég nagy segítség a robotporszívó itthon (S10+), naponta 1x körbejár, akkor is ha nem vagyunk itthon, összeszed egy csomó macskaszőrt amit egyébként nem is látunk. A "nagy" porszívót elég hetente egyszer nagyon max kétszer elővenni. A robot pedig a napi takarítást oldja meg. Ha nagyon koszosnak érzem a lakást akkor 2x is végig küldöm rajta. A felmosásról ne is beszéljünk. A gyerek csokifoltját a földről gyönyörű szépen feltakarítja, emiatt nem feltétlen venném elő sem a felmosó vödröt, sem a gőztisztítót.
A ~60m2-ből körülbelül 50-en végig tud menni tökéletesen, sőt olyan helyeken is takarít ahova én a normál porszívóval nem, vagy csak bútormozgatással férek hozzá. (Ágy/szekrény alatt ilyesmi).
Ez persze lakás függő is, ahol szőnyeg van mindenhol nem biztos hogy egy robotporszívó ki tudja váltani egy jóval izmosabb manuális társát. Nálunk ahol összesen 2 kisebb szőnyeg van, egyébként laminált padló és kő viszont hasznos.
Nem beszélve ha az ember automatizál bizonyos folyamatok (pl. nálam a smart macskaalom, amikor elkezdi takarítani magát, a robot is odamegy és amit a macska kihord esetlegesen macskaalmot a lábával azonnal felporszívózza)
-
-
Akkor megint csak azt tudom mondani, nem a termék a hibas, mert Neked nem hasznos.
Hozzáteszem én az általad említett környezetben is simán használnek robotot.
..
Földet, homokot a gyerek is behoz a cipőjen, egy S10+-t simán bevállalnek ott is. Pont nálad lenne értelme a napi takarítás kapcsán. Sőt egy Xiaomi X20+.
Tehát felületvaltó van nálatok, gondolom nincs 2cm magas.
Van egy csomó hely, ahol tud takarítani helyetted viszont.
( Nálunk nem rohadt el a konyhabútor pedig nem mai, mivel vízzáró csík van az alján. )
Én inkább azt gondolom, hogy neked valóban nem lenne megfelelő az eszköz, mert alapból negatívan állsz hozzá, így valóban nem lenne értelme venni.
Reggie0-nak abban igazat adok, ha már 80% területet bejár, akkor az általános koszmennyiseg drasztikusan csökken. Ez valid. Nálunk se megy minden szobába... Van egy pl. ami szinteltolasos.
Ha a '74-es Kádár kockában van mit összeszednie, akkor egy modern házban/lakásban is. ( 5 éve a belépő Mi Robot Vacuum annyi koszt szedett össze , hogy párom elszörnyülködött... 😂) -
Reggie0
félisten
En ritkan szoktam a furdoszoba ajto altal elzart kis teruleten setalgatni, igy ott ha egy fokkal tobb por van a manualis takaritasig az nem nagyon zavar. Ellenben ott ahol kozlekedunk es elunk kevesebb van, mert mi nem szeretunk naponta porszivozni, a robotporszivo viszont eddig nem jelezte, hogy problemaja lenne ezzel.
Masfelol a por az egy olyan dolog ami nem tud vegtelen mennyisegben felgyulemleni sehol sem. Ha jartal mar nagyon reg elhagyatott epuletben akkor feltunhetett, hogy ott sem lesz 10-15 centis porreteg. Azaz a por folyamatosan ujra eloszlik. Igy logikusan kovetkezik, hogy ha a terulet 80%-an hatekonyan csokkentem a por mennyiseget, akkor az el nem ert teruleteken is kevesebb lesz, mert az eloszlo por mennyisege is kevesebb.
-
Kádár kockát ujitottunk fel, van ajtó mindenhol, de a küszöb már nincs, hisz új ajtoknal már nem jellemző.
Ez nem annak a kérdése ki hogy el. 1974-es házban élünk és robotporszivonk van.
Szóval való élet szerint élünk, greslap, sima járólap és diegos laminált padló... Egyszerű, szerény anyagi megoldásokkal.
Lefotozom szívesen, de ez nem kiváltság.
Hozzáteszem, amikor megvettük a házat fel sem merült hogy lesz robot. Tehát még csak a kialakítasba sem szólt bele.
-
Ez nézőpont kérdése én nem fogok senkit rábeszélni nekünk megkönnyítette az életünket.
Biztos hogy van akinek a vileda is megfelel.
Aki tíz kutyát tart a lakásban annak ez nem ideális. És valószínűleg ez nem a porszívó hibája.
Érdemes figyelembe venni a technikai lehetőségeket és utána olvasni teszteknek majd az alapján döntést hozni.
YouTube nagy segítség, Bog linkelt is egyet.
Amúgy nem kell semmit mutogatni neki, de azért egy extrém végletet hoztál fel.
Gondolom te sem gondoltad komolyan, hogy 10 kutya közé beküldesz egy ilyet...Macskával amúgy nincs baj. Más típusú állat, az pl. leszarja... Nem szó szerint.
Gyerekkel is "elbír".
Ha meg mindent felborítana az lenne a gond vele... Ha kikerüli az sem jó.. Hozzáteszem ha eléallsz kikerül, de azért visszapróbálkozik.
( Mint például Swifttel sem megyek terepjárni.
)
És a robotporszívóknál is igaz, az, hogy van aki használja, valaki sosem fogja. (Mint az is, hogy kétféle ember létezik, aki járt urológusnál, meg aki majd fog.( Én nem vagyok úri huncut, mindössze tech és rendszerető, így mindenki jól járt a Q Revoval itthon, nem önigazolás, egyszerűen a mosógép, mosogatógép, szárítógép vonalra helyeztem... Azok sokszor drágabbak sajnos...)
Környezetemben, aki vett robotot pozitív véleménnyel volt róla. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek jó lesz, de ez megint csak nem a termék hibája.
-
Nem fogja megjósolni azt, hogy Morzsi elmegy-e onnan.
Megjelöli akadályként. De azért 10 kiskutyával odabent már nagyon nagy a szarkence esélye is, márpedig bármennyire jó az algoritmus, nincs rosszabb élmény, mint robotporszívónkat kakátlanítani.
hanem a kutya, a gyerekek, vagy a trehány férj mindig mindent szanaszét hagy. Mert az X40 Ultrát ez nem zavarja, ő ettől még mindenhol kitakarít, ahol tud, aztán utólag lehet a térképet megjelölt és fotós bizonyítékokkal is ellátott bigyókra mutogatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- Bontatlan iPhone MagSafe - ANKER MagGo 622 5000mAh powerbank - vezeték nélküli+vezetékes töltő/akku
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Apple USB C kábelek - Új
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest