- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
X-COM
nagyúr
Please check with the hard drive manufacturer. With some drives we will
give false events like this because the drive in question doesn't respond to
some commands issued by Windows. This doesn't affect the functionality of
the drive but it does generate these ''The Driver disabled the write cache on
device'' events. -
Gregorius
őstag
USB. Csak enyhén idegesít, hogy az egész HDD cammog mint állat egy tetű pár 10 megás adatbázis miatt. Megaztán nehogymár a rendszer döntse el helyettem, hogy én milyen kockázatot vállalok fel.
Azt tudom legfeljebb csinálni, hogy DC Policy-ban a registry értékeket kényszerítem bekapcsolt cache-re, de az nem biztos, hogy a hdd drivernek is továbbküldődik és a rendszernaplót is telefirkálja.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Van új a nap alatt
Tünet:
The driver disabled the write cache on device \Device\Harddisk0\DR0.
(Event ID 34)
Ezt eljátssza minden újraindításkor. Igen jó volna, ha szépen bekapcsolva hagyná a write cache-t, lévén UPS-en van a gép, mindezt annak ellenére, hogy Active Directory Database van rajta... -
Gregorius
őstag
Olvastam a kérdéses cikket, a tünetek nem igazán passzolnak. Látszólag a COM+ alrendszer borult meg valami miatt (legalábbis az IEventSystem::Query dokumentációjából meg a hibakódból számomra az derül ki, hogy a hiba ott keletkezik - 0x80040155=az objektumfelület nincs regisztrálva)
Azt tudom legfeljebb elképzelni, hogy összebalhézott a rendszer a Diskeeperrel. Most anélkül megy (visszamentem egy korábbi backupra). -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #12 üzenetére
Bővebben: link
kérd a javítást az mssugo@microsoft.hu címen -
Gregorius
őstag
Most már csak azt szeretném tudni, hogy mitől kezdett ez a szerencsétlen ilyen üzenetekkel bombázni:
-----
Event Type: Error
Event Source: NTDS Backup
Event Category: Backup
Event ID: 1912
Description:
The attempt to initialize the shadow copy service failed for Active Directory.
Attempts to backup or restore Active Directory using the shadow copy service will not succeed until this is corrected.
Additional Data
Error value:
Catastrophic failure 8000ffff
-----
Event Type: Error
Event Source: VSS
Event Category: None
Event ID: 8193
Description:
Volume Shadow Copy Service error: Unexpected error calling routine IEventSystem::Query. hr = 0x80040155.
----- -
Rici
tag
Amiket biztosan érdemes megcsinálni: a külső hálókártya TCP/IP tulajdonságainál kivenni a pipát az automatikusan reigsztrálja az IP címet a DNS-be nevű dologból, és a DNS szerveren a szerver tulajdonságainál beállítani, hogy csak a belső IP címén listeneljen.
Ezen kívül még ajánlom elolvasni:
Az utóbbiból a DnsAvoidReigsterRecords értékhez tartozó LdapIpAddress és GcIpAddress beállítasokat ajánlom figyelmedbe. Ezek beállításával a DC nem regisztrálja be a domain.nev és _gc._msdcs.domain.nev A rekordokat egyik IP-re sem. Tehát miután ezt beállítottad, először töröld ki a DNS-ből a benne lévő összes ilyen A rekordot, és hozd létre őket kézzel, de már csak azokat, amik a belső IP-re mutatnak. -
Gregorius
őstag
Nagyon köszönöm a segítséget, úgy néz ki RRAS-sal megy a dolog. Már csak némi finomhangolás van hátra.
-
Rici
tag
A helyi DNS szerverben még megnézhetnéd, hogy a dcnev.domain.nev és a domain.nev A rekordok milyen IP-re, esetleg IP-kre mutatnak. Mert erősen valószínű, hogy mutatnak a NIC1 IP-jére is és a NIC2 IP-jére is. És ekkor néha a külső, néha a belső IP címre oldódik fel az a név, hogy dcnev.domain.nev, ill. domain.nev.
-
Rici
tag
Egy kicsit félreértettem a dolgot: azt hittem, hogy az a gond, hogy szűri a tűzfal a gépen belüli forgalmat. De újra átolvasva azt látom, hogy azt szeretnéd elérni, hogy szűrje a forgalmat? Mert az sztem nem baj, ha egy gép saját magát a netre kötött hálkártyáján keresztül éri el.
-
Rici
tag
Esetleg keress a tűzfalban olyan beállítást, hogy a helyi gépről helyi gépre érkező kéréseket mindig engedélyezze. Egyébként tudomásom szerint a legtöbb tűzfalban elég nehéz is elérni, hogy a helyiről helyire menő kapcsolatok tiltva legyenek, úgyhogy a tied egy érdekes darab lehet.
-
X-COM
nagyúr
-
Gregorius
őstag
Üdv.
Adva vagyon egy friss ropogós domain controller win2003 alatt, van neki kettő hálózati interfésze, az egyszerűség kedvéért legyen NIC1 és NIC2.
A NIC2 a helyi hálózatra kapcsolódik 192.168.0.1 IP-vel, a NIC1 az internet felé kapcsolódik (és osztja a netet), dinamikusan kapja az IP címet, de a DNS szervere nem a DHCP szerver által adott, hanem a helyi gépre van irányítva (a helyi DNS szerver a nem helyi kéréseket továbbítja a szolgáltatónak).
Szeretnék egy tűzfalat rápakolni a gépre (nevezetesen Outpost), de a következők a problémák:
1. Ha egy processz a helyi gépről kapcsolódni akar az Active Directory-hoz (LDAP), akkor a tűzfal szerint a NIC1 IP-címével kapcsolódik, amit nem tudok megszűrni (lévén dinamikus).
2. Ugyanez a helyzet, ha valaki DCOM-hoz kapcsolódik
Hogyan tudnám rávenni ezeket a szerencsétlen szolgáltatásokat, hogy csak a belső (NIC2) interfészt használják?
A DNS szerverben be lehet állítani, ezért az oda irányuló kéréseket a tűzfal a 192.168.0.1 IP címről jövőnek látja.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OTP Bank topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest