- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #22710 üzenetére
Szerintem az is jelentősen befolyásolja az előfizetők számát, hogy Invitel vagy Digi egyéb előfizetessel is kell rendelkezned. Szívesen tesztelném, sőt fizetnek is érte, de nincs rá lehetőségem
Ebben egyetértek veled. Lassacskán oldani kellene ezt a szigorítást. De ezt csak akkor lehet, ha már előfizetési díjat is bevezetnek a netre.Habár nem tudom az Nmhh-nak milyen feltételei vannak.
A DIGI-nek nem volt semmilyen feltétel előírva. Pl. nem volt előírás, hogy x időn belül el kell indítani a szolgáltatást, különben elveszti a frekit. De lefedettségi előírás sem volt. Ezért is tehette meg, hogy évekig kivárt. (Szerintem ez pl. hiba volt.)Kell országos roaming szerződést kötniük?
Nem. Épp ellenkezőleg van. Ha a hatóság a verseny érdekében segíteni akarta volna a DIGI elindulását, akkor előírhatta volna, hogy a többiek kötelesek belföldi roaming lehetőséget biztosítani a DIGI-nek, mondjuk 2 évig. De ilyen nem volt. A Voda indulását pl. épp ezzel segítette anno a hatóság, amivel a Voda élt is. A Vodát segítették azzal is, hogy egy ideig magasabb hívásvégződtetési díjat számolhatott fel a többieknek, mint azok nekik. Úgy látszik, a Voda indulása a hatóság stratégiai céljába illett. És eddig úgy tűnik, a hatóság (állam) stratégiai céljába a DIGI nem illik bele. -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
sifarr #22708 üzenetére
Szerintem az is jelentősen befolyásolja az előfizetők számát, hogy Invitel vagy Digi egyéb előfizetessel is kell rendelkezned. Szívesen tesztelném, sőt fizetnek is érte, de nincs rá lehetőségem vagy csak Digi műholdasra kellene váltanom.
Szerintem, könnyen összejön nekik az 500ezres tábor.
Én a helyükben júliusban szintén váltanék, a teszt időszakot befejezném.
Habár nem tudom az Nmhh-nak milyen feltételei vannak. Kell országos roaming szerződést kötniük? -
DevKiller
senior tag
válasz
sifarr #22708 üzenetére
Nagyon összeszedett érveid vannak amik igazak is de úgytudom, hogy nagyon kevés 900-as frekit fognak majd árverezni.. Ergó jó magas összegért csípheti el a DIGI. A Jelenlegi frekipályázatot eddig nem is értettem, hogy minek akarja ennyire a DIGI de amit mondasz annak valós alapjai lehetnek. A 700 MHz "fölös" egyelőre, 5G-n Meh, 4G-n meg kevés telefon tudja.. Ha viszont tudnának hoznának szerintem 2100-at. Sebesség szempontjából mindenképpen jól jönne nekik.
Mindenesetre én drukkolok a DIGI-nek és remélem alkotnak valamit -
sifarr
senior tag
És akkor mi van. A frekit addigra szétosztják, ...
A 700-as per döntően már nem a 700-ról szól, a 900-ról. Az EU bírósággal "fenyegetőzés" is inkább nyomásgyakorlás. Ott elég nehéz megmagyarázni, hogy a Telenor júniusi észrevételére a freki kiírásba bevesznek egy DIGI-t kizáró passzust, s utána októberben az állam megveszi a Telenor negyedét. És ugye az sem 1 hét alatt, októberben dőlt el. Így a pályázat hatósági oldalán és az egyik pályázó révén is ott az állam. Van ilyen máshol is. Pl. Németországban a DT-ben is van állami tulajdon. De ott ritkábban szokott a pálya lejteni. Hogy pont a Telenor szólt, az mára minimum kínos. Európában biztos.
A 700-at szerintem is elbukja a DIGI. Az igazi tét most nem egy esetleges kártérítés, inkább az, hogy mi lesz 900-on. Ha ott is a "kézivezérlés" kiszórja a DIGI-t, akkor már nagyon kilóg a lóláb.
A DIGI a 900-as pályázatnál a 700-as perrel próbál pozíciót erósíteni. És nagyon fontos tényező lesz, hogy a mobil részen minél nagyobb ügyfélbázist tudjon felmutatni. Gyengíteni kell a 3 jelenlegi azon érvét, hogy minden eddig 900 nekünk kell az ügyfeleink érdekében. Ehhez jó lenne egy legalább 3-500 ezres előfizetői bázis. De ...
Jelenleg a fogyasztókban (itt is) az a kép él, hogy a DIGI mobil tesztüzemben működik. Műszaki szempontból kicsit igen, de jogilag nem. AZ ÁSZF-ben egy szó sincs tesztről. Csak a előfizetői csomag nevében szerepel a teszt szó, de ettől ugyanolyan csomag ez is, mint bármely konkurensé. Pl. ha módosítani, lezárni, kivezetni szeretné, azt is ugyanúgy 30 nappal korábban közzé kell tenni.
A havidíjmentes, az ingyenes net is azt a képzetet erősíti, hogy "próbálkozik a DIGI, vagy sikerül, vagy se; a tesztelők tesztelgetnek, de nem is valóságos előfizetők". Ilyen vagy hasonló érvet ki fog játszani a másik 3, és kommunikációs szinten ez meggyőző is!
Szerintem ezért is le kellene időben zárni ezt a "tesztidőszakot".
Jómagam hónap végén a 2. számomat hordozom át a DIGI-hez. Lesz, ami lesz, nem érdekel. -
DevKiller
senior tag
Sziasztok!
Németországban csak roaming + van ami a digi honlapján is van?
Pletykákból halottam, hogy az O2 ott a roaming partner normálként. Ez mennyire igaz?
Valaki aki roamingolt Németországban meg tudja erősíteni, hogy van normál roaming?Előre is köszi!
-
Castell
aktív tag
Üdv mki,
Csak egy megjegyzés: hiába kapcsolták be a településünkön (Bácsalmás) a Digi-t, gyakorlatilag nagyon gyér a hálózat "ereje"
Csupa kék az utcánk és környéke, de még 2G sincs beltérben, kültéren sem mindig. Próbáltam máshol is, pár száz méterekkel arébb is, ahol szintén kék, de vagy nincs vagy csak 2G, 4G csak egy helyen volt. Továbbá a szomszéd városban, Kiskunhalason sem minden ok, az egyik ügyfelet többszöri hívásra lehetett csak elérni, utána kiderült, hogy digis, mi hallottuk, hogy kicsörőg, ő nem.
Sajnálom azért, talán majd később javulni fog a helyzet.
-
fil
őstag
válasz
Lajosnagy17 #22662 üzenetére
Szerinted 2-3 év múlva fog kapni frekit? Én nem úgy látom ,hogy bármi is változhatna. Akkor is kézi vezérléssel fog minden menni, és addíg is égeti a pénzt a Digi...
De ne legyen igazam. -
DevKiller
senior tag
válasz
#72445440 #22658 üzenetére
Van egy másik véglet is ami a rendkívül "szerencsétlen" véglet ebbe tartozom én is.
A SIM kártya EREDETI helyén kívül(ahol a DIGI otthoni szolgáltatás igénybe véve és ehhez kaptam a mobil SIM-et) nekem sajnos nem működik. Miskolc rengeteg részén gyenge gondolok itt elég forgalmas és fontos helyekre Pl: Villanyrendőr,Városház tér.(bár 1 hónapja néztem de akkor is) ill. a Kazinczy ált sulinál is nagyon gyenge. Igen ezen helyeken kültéri lefedettség van(1 max 2 csík 4G) de azonnal jön ebből, hogy beltéren 0. Nem az a probléma, hogy nincs csak így én ezért jelen állapotban még nem tudnék fizetni. Szeretem a DIGI-t VoWIFI-n használom is telefonálásra de valahogy olyan szerencsétlenül mozgok, hogy amerre járok ott nincsen megfelelően..
Tudom, hogy ez az alacsony freki hiánya de akkor is jobban kelett volna számolni az ilyen fontos helyeken mind pl villanyrendőr stb. erősebb legyen. Ha valaki Miskolcra jön bármi miatt, ott fogja használni és nem lesz túl boldog
Mindenestre én drukkolok a DIGI-nek mert végre felcsillant a remény, hogy lesz valami változás a jelenleg extrémen duló "versenyben" ami a szolgáltatók között megy.
-
csacsi67
addikt
Egyre kilátástalanabb a DIGI helyzete az 5G-s aukción [link]
-
fecke78
senior tag
Siasztok tegnap ota van digi mobilom. Észrevételek hátha segit valakinek
Bp 7 kerület valamiért a munkahelyemen 0,53/0,10 ma mérve 0,23/0,01 szoval gebasz , de jelentettem , hármas metron lehel tér ujpest központ , végig használható net , youtube vidokat néztem . ott nem mértem sebbeséget . Illetve ujpest kertváros ma reggeli mérés 12,4/3,78 ami azért elég jó . Speedtesttel mértem . Jelenleg dual simben használom telekom mellet . de ha minden ok lesz akkor pá pá telekom , hajrá digi
Telefon meizu m6 note , ott be kellet állítanio a apn et de nagyon egyszerű volt.
Gyereknek xiaomi readmi 4 note van , aszonnynak meg xiaomi readmi 8 pro , mindkét tellefon beállitás nélkül kezeli a netet . Remélem segítettek az infok valakinek ... -
sifarr
senior tag
válasz
rothfb #22632 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy a térkép 75%-ban kék lesz. A lefedettség nem lesz ennyi.
A térkép területi lefedettséget mutat, én lakossági lefedettségről írtam. Utóbbi mindig, a másik háromnál is magasabb. 800 és 900-as frekinél pár százalékkal, a többinél már jelentősebben.Sok helyen beltéren használhatatlan a szolgáltatás.
A másik háromnál is kisebb a beltéri lefedettség. Itt is jelentősebben a magasabb frekiknél. A DIGINÉL ez a különbség biztos nagyobb. De ...
Meg kell különböztetni a műszaki szintet (objektív) a tapasztalati, használhatósági szinttől (szubjektív). Példaként: én Észak-Pesten létezem az év 90 %-ában. Ahol beltéren megfordulok (üzletek is) sehol sincs gondom a beltéri lefedettséggel. Senkit sem az érdekel, hogy megegyezik-e a beltéri és a kültéri szint, hanem az, hogy ő használni tudja-e ott, ahol jellemzően tartózkodik. Ehhez vedd hozzá, hogy a DIGI ezerrel támogatja beltéren a wifi-vel kombinált használatot. A tesztidőszakban mindenki kipróbálhatja, neki használható-e így a DIGI.Sokan kihozták a megengedhető 4 sim/háztartás, előfizetés mennyiséget. ... Ha havidíjjat fognak kérni, ezekben az esetekben jó, ha egy meg fog maradni a lefedetlenség miatt.
Azért van itt egy kis ellentmondás. Ha most a tesztelők többségénél a DIGI szinte csak kültéren használható, akkor sim-et felesleges a mobilban tartani. Csak a helyet foglalná el, sok telefonnál az sd-től. Elég lenne havi 1-2 napig tesztelni a változást.
Műszakilag biztos lehet mérni, hogy adott pillanatban és átlagosan a sim-ek hány százaléka csatlakozik a hálóra (beleértve a wifit is). Ha ez a szám pl. 20-30 %, akkor a háló használhatatlan. Viszont, ha eléri 70-80 %-ot, akkor ezt azt jelenti, hogy a tesztelők ekkora százalékának a tapasztalata, gyakorlata alapján használható a DIGI. És nem fog a 4-ből 3 kártyát visszaadni.
Írtam már, a DIGI "fapadosként" fog indulni. Még évekig lesznek korlátai a többihez képest, de a gyakorlatban jól használható lesz - nem 50-100 ezer embernek, nagyságrenddel többnek.
Az ár is ehhez mérten "fapados" lesz. Bár inkább úgy mondanám: digis lesz.Szerintem az árat a múltkor jól lőttem be. Lehetne elemezve indokolni, de az hosszú lenne.
-
fradi81
veterán
Hali
Kaptam számlát, van rajta egy normál és egy nemzetközi sms, én nem küldtem semmit csak mobilnetre használom a digis kártyát. Van valami email cím ahova lehet írni nekik? -
sifarr
senior tag
Nem mobil, de DIGI.
Ma reggel kiment a vezetékes tv és internet szétválasztó kütyüjének tápja. Du. 3 körül bejelentettük. Két órán belül kijöttek, kicserélték, működik.
Ügyfélszolgálatból kitűnő! -
válasz
sifarr #22603 üzenetére
"Az indulási küszöb szerintem olyan 75 %-os lakossági lefedettség lesz."
Fogalmazzunk úgy, hogy a térkép 75%-ban kék lesz. A lefedettség nem lesz ennyi. Sok helyen beltéren használhatatlan a szolgáltatás. Ez így ebben a formában nem érett meg arra, hogy fizessek érte. Még úgy sem, hogy ingyenes a hálózaton belüli beszélgetés. Végülis nem a 90-es években vagyunk, ahol örültünk ha van mobiltelefon szolgáltatás egyáltalán. A forgalomban lévő 200000 tesztsimből hirtelen negyed annyi sem lesz. Sokan kihozták a megengedhető 4 sim/háztartás, előfizetés mennyiséget. Ha havidíjjat fognak kérni, ezekben az esetekben jó, ha egy meg fog maradni a lefedetlenség miatt. Nagyon oda kell figyelnie erre a Diginek. Sokminden múlik azon, mikortól és mennyit kérnek havidíjként majd. Bukhatnak nagyon sok potenciális előfizetőt, de ha jól időzítenek és jól áraznak (mint általában), akkor sokat nyerhetnek is.
-
törölt tag
Mai cikk:
"Ennek kapcsán jutott a Világgazdaság tudomására, hogy
a Digi két közigazgatási pert is indított az NMHH ellen a kizáró határozat hatályon kívül helyezése érdekében.A bíróság azonban mindkét eljárásban elutasította a Digi azonnali jogvédelem iránti kérelmet, vagyis azt, hogy a jogerős ítélet meghozataláig függesszék fel az NMHH határozatának a végrehajtását. A Digi az egyik elutasító végzés ellen fellebbezett, a másikat tudomásul vette, de egyúttal újabb hasonló tárgyú kérelmet adott be. Amennyiben a bíróság nem ad helyt a Digi kérelmének, nincs akadálya a frekvenciapályázat folytatásának."
-
sifarr
senior tag
válasz
Renwick #22617 üzenetére
Teljesen sansztalan a peren kívüli megegyezés szerintem. Nem látom a mögöttes érdekeket.
Én szívesen elhinném, hogy nincs mögöttes érdek. Csak furcsa a frekipályázat körüli hallgatás.
A DIGI bíróságra ment, és egyben kérte a per idejére a pályázati eljárás felfüggesztését. Elvben utóbbi kérelmet 15 napon belül el kellett volna bírálni, akár pro, akár kontra. Semmi hír. Pedig ez az info nem államtitok.
De semmi hír a pályázat folytatásáról sem. A pernek csak akkor van felfüggesztő hatálya, ha a bíróság ezt kimondja, egyébként folytatható az eljárás, de semmi.
A hatóság részéről racionális lenne, ha - bíróságtól függetlenül - jegeli az eljárást, mert egy esetleges kártérítést ezzel megúszhat. Volt már, hogy az államot hasonló perben elkaszálták, itt szerintem nagyobb a összegről lehet szó. Viszont az államnak kellene a frekik díja. Minél hamarabb. Ez is érdek. Vagy kivárják, amíg a DIGI esetleg elmegy az EU-ig, ahogy ígérte? Hát az nem 1-2 hónap várakozás lesz.
A telekomcégek eddig azt mondták, nagyon kell a frekvencia. 700-on az 5G-s lefedettséget látványosan lehetne növelni. Sok készüléket nem szolgálna ki, de a pr is "üzleti érdek". Várnának a fejlesztéssel, szolgáltatás bevezetésével addig, amíg a DIGI és a hatóság lemeccseli a pert? Nem ez az érdekük.Jegelés, hallgatás - gyanús ez. Valami biztos van a háttérben.
-
trec12
addikt
válasz
#79813376 #22624 üzenetére
Tudom, hogy ezerszer foglalkoztunk már vele de eddig úgy tűnik a Digivel jól elbántak (esetleg ők saját maguk is követhettek el hibát) mi a garancia arra, hogy megint nem így járnak? Mert a 900 Mhz-re igényt tartanak a regnáló szolgáltatók hallani sem akarnak róla, hogy másé is legyen. Én amúgy nagyon kíváncsian várom mi lesz az idei tenderből...tudom borítékolható, hogy a Digi nem rúg labdába. Vagy?
-
sifarr
senior tag
válasz
#79813376 #22612 üzenetére
Lehet, hogy valamilyen érdekegyezés folytán a digi és telenor közeledni fog egymáshoz,
Ezen jót mulattam!
Bő másfél évvel ezelőtt írtam ezt. Persze szigorúan laikus jóslat volt a részemről!
Az alaphelyzet azóta sem változott, csak némileg tisztult a kép. És bonyolódott.
Nemrég dethroner felvetésére, miszerint beszédes a hallgatás, ntomka beletrafált a lényegbe.
Na, ez folyhat most ezerrel a háttérben. De ebben nem csak a DIGI, Telenor és az állam a résztvevő. Komoly érdeksérelmet szenvedhet a Telekom is, ezért valamilyen formában kihagyhatatlan. A Telekomot a T-Systems meg(nem)vásárlása kapcsán már megszivatták. Még egy erős konkurens "felépítésetől" a Voda mellé - mondjuk állami segédlettel, AH tulajdonrész vásárlásával a DIGI-ben - akár be is sokallhat. A Telekom meg ugye DT tulajdon. A németek meg nem szeretik, ha érdekeik sérülnek. Merkel mama is szólni szokott érte. Ki tudja, miről is beszélgettek legutóbb ...
Szóval érdekes lesz a DIGI "indulása". És nem a hálózat minősége miatt. -
törölt tag
válasz
sifarr #22611 üzenetére
Köszönöm a nyugodt hangvételű viszontválaszt, ritka manapság!
Akkor vegyük sorra amit írtál:
"mobilfronton nincsenek álmaim, mert jelenleg is kijövök <1500-ból,"
-ez esetben sorstársak vagyunk: 2000 Ft-ot fizetek egy vodás flottában, a tarifában 10 ujjmegnyalós tartalommal. Van digis sim-em, de csak arra használom, hogy alkalomadtán külföldi számot hívjak vele. A digimobil inkább (telekommunikációs)hobbi szinten érdekel."nem jóslás, ha többen azt állítják, hogy nem indul el? Idén biztos nem, de jövőre sem. Akkor mikor?"
Attól függ, kitől származik ez a hsz. Vannak akik bennfentesek, iparági kapcsolatokkal. Rájuk érdemes figyelni."A 900-on a két T erősen azzal érvel.... És ha ott se nyer a DIGI?"
Akkor már tényleg felejtős a digimobil, de azért ennyire ne szaladjunk előre. Ki tudja mit hoz a jövő. Lehet, hogy valamilyen érdekegyezés folytán a digi és telenor közeledni fog egymáshoz, vagy bármi más pozitív fejlemény."Akkor indul, ha eléri pl az ötszázezres tesztelő számot?"
Nem hiszem, hogy lenne ilyen elképzelés. Inkább frekvencia kérdése."És addig marad az ingyenes tesztüzem? ... Ez is megy hitelből? Meddig?"
A végtelenségig biztosan nem. Lesz idén egy tender, és egy 2022 áprilisában. Ha egyiken sem tud a digi elindulni/nyerni, és a telenor "közeledés" sem jön össze, akkor a digi részvényesek eldöntik mi legyen. -
sifarr
senior tag
válasz
#79813376 #22606 üzenetére
Amit írtál, az melyik kategória:
- sosem emlékszem az éjszakai álmaimra,
- a delphoi jósdánál picivel (!) több,
- mobilfronton nincsenek álmaim, mert jelenleg is kijövök <1500-ból,
- nem vagyok sem egyik, sem másik.De visszakérdezek: nem jóslás, ha többen azt állítják, hogy nem indul el? Idén biztos nem, de jövőre sem. Akkor mikor?
Ha frekit nyer 700-on és/vagy 900-on (a kettő közül legalább az egyik nagyon kéne!)? És ha nem nyer? A 700-at félig-meddig vagy egészen bebukta. Ha bebukta, ki tudja? A 900-on a két T erősen azzal érvel, hogy nekik kell az eddigi freki az üzembiztonság, az ügyfelek érdekében. Eddig elég erős volt az érdekérvényesítő képességük. És ha ott se nyer a DIGI?
Akkor indul, ha eléri pl az ötszázezres tesztelő számot? Mikor éri el? Még 1-2-3-4 év? És addig marad az ingyenes tesztüzem? Nem kell közgazdásznak lenni, hogy az ember tudja, az üzemeltetési költségek folyamatosan nőnek. És ez nem évi pár tíz- vagy százmillió. Ez is megy hitelből? Meddig? Meddig bírja finanszírozni részben vagy egészben a többi üzletág a mobilt? Ezzel ki számolt, amikor a "marad a teszt, mert még nem jó a háló" álláspontján van?
Nyugodtan minősítsd jóslásnak, amit írtam. De nem kevésbé az az ellentétes prognózis sem. -
sifarr
senior tag
válasz
dchard #22601 üzenetére
Sok igazság van abban, amit írsz, de az igazságnak csak a fele.
Levezetésed szerint a DIGI csak akkor indulhatna, ha a hálózatának minősége megközelíti a jelenlegiekét. Azaz minimum 95 %-os lakossági és 90 %-os területi lefedettség, plusz a beltéri elérhetőség és a kapacitás növelése. Ehhez viszont freki kell 700-on és 900-on, 1800-on is.
Ez bizony még évekbe telhet.
Szeintem viszont a DIGI júliusban, de legkésőbb 2021. januárban elindul. Az indulási küszöb szerintem olyan 75 %-os lakossági lefedettség lesz.
A tesztidőszak legfeljebb 40 %-ban irányul a műszaki tesztre, a nagyobb rész ügyfélszerzési és beszoktatási célokat szolgál. Jelenleg kb. 200 ezer teszt-sim van forgalomban. Ezeket használják a "tesztelők". Ha állandóan hálózati problémát, elérhetetlenséget tapasztalnának, akkor értelmetlen lenne tesztelőnek lenni. A topicban sem főleg erről írnak, sokkal inkább arról, hogy mikor bővül itt és itt a lefedettség. És az is igaz, hogy a legtöbben és időben legtöbbször a lakás-munkahely-bolt relációban használják a mobilt is. A használhatóságot ez határozza meg legjobban.
Más helyzetből indul a DIGI, mint anno a másik három. Igaz, magasabbak a műszaki elvárások, de a DIGI nem nulláról indul. Milliós meglevő ügyfélbázisa van a vezetékes szegmensből. Az induláskor a Westelnek is a Matáv és a 0660 léte adott lehetőséget az előnyszerzésre a Pannonnal szemben. És a DIGI mind a 4 szolgáltatást tudja csomagban adni. Ennek az üzletpolitikai és ügyfélszerző, -megtartó szerepe a Telekomnál és a Vodánál is egyre hangsúlyosabb.
A DIGI kvázi "fapadosként" fog indulni. Érezhetően gyengébb, de egyáltalán nem használhatatlan műszaki paraméterekkel. És ebben nem az objektív, mérhető paraméterszint, hanem a szubjektív lesz a döntő. Ehhez igazítja a majd tarifáit is.
Az induláskor szerintem lesz egy előfizetéses csomag, amely a vezetékes/műholdas előfizetőknek, csomagban lesz elérhető. 500-ért 5 giga net, a percdíj pedig marad 5 forint, + 500-ért a net 50 gigára nő. Ez a meglevő ügyfélbázisnak, mint célcsoportnak szól.
Szerintem lesz prepaid is. Ugyanis a másik 3 négymilliós prepaid szegmense is célcsoport. Nekik 10 forintos percdíj, havi ezerért 5 giga net. -
AlienM
tag
Sziasztok,
Valaki próbált már NAT-olt cím helyett publikus IP-t kérni a Digitől (Digi Mobil kapcsán)?
Más kérdés: Diginet aktív 50-nél is nat-olt címeket osztanak ki?
Köszi. -
Prien
addikt
válasz
rothfb #22584 üzenetére
Bár számot nem lehetett választani, de így is elég jó számot kaptam, nem szívesen adnám vissza.
Más kérdés, hogy a Telekom flottámmal még sokáig nem tud versenyezni szerintem, max.internet forgalomban...Szerettem volna egy Digi Net Aktív 50 kártyát is, de abból ki voltak fogyva...
-
DarkByte
addikt
válasz
dchard #22587 üzenetére
Tele van a net hogy az emberek sírnak, hogy egyes dolgokért elkezdtek díjat felszámítani (vagyis, szerintem inkább a bankjuk ahonnan utalnak a Revolut-ra, de nyilván a Revolut a szemét). Majd itt is ez lesz, hogy az emberek fel lesznek háborodva, hogy hogyan képzeli a Digi hogy pénzt kell fizetni valamiért?
Igen, értem hogy egyelőre a lefedettséggel lehet takarózni, de technikailag most is kapsz szolgáltatást, még ha eléggé helyhez kötött is és nem lennének kötelesek ingyen adni, és akkor se érhetné szó a ház elejét. Legalább is ez az én személyes véleményem. -
Kenderice
senior tag
válasz
the.odzsy #22582 üzenetére
Mármint gyomán?
Ott még nincs torony.
Csárdaszálláson kapcsoltak be egyet pár hete a digi térképe szerint (nem jártam arra tesztelni), de a cellmapper nem mutatja hol van ott a torony.
Nagylaposig elvileg "ellát" a mezőtúri torony, de valami gond volt vele mert ugyan felcsatlakozott rá a telefon, de adatforgalom nem volt. Telefonálni sem lehetett ha jól emlékszem. Bejelentettem hibára.
Nem tudom azóta csekkolták-e a digisek... -
Janusz001
őstag
Ahogy nézem, ide esélytelen a digi mobilnet : https://www.google.hu/maps/@46.9384957,20.8898443,16z
-
dchard
veterán
válasz
Gyurka6 #22575 üzenetére
Nem néztem össze a PCI-t, de elég valószínű, mert a közelben nincs egyéb torony, ami kellően domináns tudna leni egy 10/5-ös sebességhez. Ha nem lenne aktív Galya tető, akkor is működne a dolog mert pár távolabbi torony odalát, de biztosan nem 10/5-tel. Ha meg hozzáadnom, hogy az egyik szektor pont a falu irányába néz, kissé meg is van döntve, és így csak alig 1.5km a távolság majdnem rálátással, szinte biztos, hogy ez a galyai torony. Fent a kilátó környékén is jó volt a lefedetség, de olyan metsző szél fújt, hogy komoly mérést nem végeztem.
anglegrab: amit leírtál nyilvánvaló, a tanulság itt inkbb az, hogy se DT eredmény nincs, a modell is csiszolásra szorul, de lehet adat hiba is ami alapján a predikciót végezték. Oda akarok kilyukadni, hogy nem csak a hálózat, de a lefedettségi térkép is teszt jellegűnek tűnik. És tudok még mutatni olyan helyet például a Zemplénben, ahol hegytetőről, nagyon közelről, rálátás mellett a Digi lefedettségi térképe nem, vagy alig jelöl lefedettséget, ami a helyszínt ismerve nem tűnik reálisnak. Nincs ebben semmi tragédia, de azért nem árt tudni
-
gilimbgalamb
tag
Sziasztok!
Lehet buta kérdés, ezért is megy OFF-ban, de...
Milyen lehetőségek vannak ha lejár a teszt időszak idén? Van DiGi szolgáltatásom, így ingyenesen kaphatom, de mi lesz utána?
Bocsánat ha "vótmá" -
Lajosnagy17
senior tag
-
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #22549 üzenetére
Frekvenciát ÉS állomásokat.
Amúgy nem tudom mennyire vagy otthon a témában, pl. azt tudod, hogy a legutóbbi (5 évvel ezelőtti) licitáláson 800MHz-re nem licitált a digi, az államnak 1db blokkot nem sikerült értékesítenie (ott 6*2*5Mhz volt pályáztatva), 900 MHz-en csak 1 blokkra licitáltak, és 1800-on szintén nem licitáltak.A lényeg: onnan indultunk ki, hogy azt állítottad : "Annak ellenére, hogy csak a 3. Legnagyobb szolgáltató 2-szer annyi tornyuk van mint a Telekomnak Romániában.".
erre válaszoltam azt, hogy nem kellene a cellmapperen szereplő adatokból ilyen következtetést levonni. A cellmapperből csak annyit látsz, hogy a digis ügyfelek "térerővadászata" nem jellemző a másik táborra (orange, vodafone, telekom).Ezt az alábbi képpel alá is tudom támasztani: a 10 millió orange ügyfél még fele annyi "datapoint"-ot sem regisztrált, mint az 5 milliós digi ügyfél. Magyarán nem érdekli őket ez a fajta tevékenység.
Ugyanez a helyzet Magyarországon is: itt sem az 5 milliós telekom ügyfél a legnagyobb "térerővadász" társulat:
Voda lefedettsége: saját térképük vs. cellmapper. A piros foltok mindegyikében egy állomás van, a cellmapperen nem szerepelnek.
Hogy mi következik mindebből? Az, hogy nagyon sok olyan telekom/telenor/vodafone állomás van, ami nincs "cellmapperezve". Ugyanígy a románoknál is hasonlóan azért van több állomása a diginek, mert az a tábor a legnagyobb "cellmapperező".
Zárszónak pedig itt a szlovák "térerővadász" társulat: úgy látszik ott a kutyát sem érdekli ez a téma:
-
Xray-1
tag
Sziasztok! Használ vki CAT S60 (61?) készülékkel DIGI-t?
LTE képes, annyit tudok.
VoLTE is megy vele? -
DevKiller
senior tag
válasz
#79813376 #22543 üzenetére
Mert mint írtad hasonó a helyzet mint itthon.
A Román DIGI 4G-t 2100, 2600 MHz-en szolgáltat. Ugyebár ez még gyengébben terjed mint az itteni 1800-as. A többieknek ott a 800, amivel flottul el vannak. A DIGI-nek is van egy kis szelet 900 MHz-es 4G-je(amit az UMTS újrahasznosításából nyertek), de erre adni nem lehet mert kb ugyanazzal az értékekkel dolgozik mint ami nálunk volt a gyorsítás előtt (Megközelítőleg 22.1/7.5 mbps +-10%) Értelmes sebességet csak a 2100-as frekijük nyújt (75/25) mbps.Én elhiszem, hogy kell nekik mert akkor nagyon sok helyen lenne + tornyuk.
Továbbá a napokban megláttam, hogy bővült a DIGIMobil(Román) roaming lista Magyarországra. Így már DIGIMobil Hungary, Telenor, Magyar Telekom a roaming partner Magyarországon. Eddig csak a Telenor és a DIGI volt. Szóval valami mozgás van a háttérben és én kíváncsi vagyok, hogy miaz.
Mindesetre, ha valakit érdekel akkor még írok ezzel kapcsolatban. A családban van több Román DIGI szám is, úgyhogy tudok a fejleményekről.
-
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #22541 üzenetére
Ebből nem vonnék le következtetést. Amúgy nézz át a román "mobilarena" fórumra (softpedia): a digis felhasználóktól "az itt láttam egy új tornyot-fotóval" hsz-ek születnek, míg a többi szolgáltató (vodafone, orange) fórumrészlegén a szolgáltatásokról megy a diskurzus.
Ugyanez van itt, minálunk is.
Ebből pedig én azt a következtetést vonom le, hogy a digis ügyfelek cellmappereznek, a többieket (telekom, telenor, voda) pedig már nem érdekli annyira ez a "térerő vadászat", cellanaplózás.Ha több állomása lenne a román diginek, akkor miért akarják megvenni a román telekom állomásait?
-
Lajosnagy17
senior tag
Digi.Mobil - Romania 4,798
Orange - Romania 3519
Telekom - Romania 2302
Vodafone - Romania 2,469Annak ellenére, hogy csak a 3. Legnagyobb szolgáltató 2-szer annyi tornyuk van mint a Telekomnak Romániában.
Szerintem Magyarországon is több tornyuk lesz, gondolom az 1800-as freki miatt főleg, de most már látható, hogy közelebb építik őket egymáshoz. -
Lajosnagy17
senior tag
DIGI lefedettség montázst nem tudna valaki készíteni?
-
DevKiller
senior tag
Újabb országokban elérhető a DIGIMobil roaming:
-Észak-Macedónia
-Moldova
-TörökországAzt viszont nem tudom, hogy sikerült kivitelezni, hogy a 3. díjzonában olcsóbb a mobilnet, mint az 1-esben. Érdekes minden esetre így tovább DIGI!
A Mobilnet ára így alakul:
1. díjzona: 0,488 FT/MB
2. díjzona: 4 FT/MB
3. díjzona: 0,4 FT/MB
4. díjzona: 36 FT/MBForrás: DIGI.HU
-
Serpiko
addikt
A digi SIM kártya bármilyen USB sticket-el működik vagy csak azzal amit a digi ad?
-
fecke78
senior tag
Szép reggelt uraim !
M i a vélemény digi mobil hálozatról Budapest viszonylatban , mennyire életképes ? mobil net az van normálissan ?
tkomos koma vagyok , de mindenre nyitott(persze nem ugy)
-
snooze
veterán
sziasztok.
azt hol lehet letiltani,hogy ne küldjön sms-t ha határ közelében vagy,és átáll a román digire?elvileg alapbol tiltva van a roaming ha jol tudom..a kézi hálozatválasztás megoldhatja ezt? -
bebeago
tag
válasz
Gyurka6 #22503 üzenetére
Üdv!
Én használtam telenorral is, és most digivel használom. Ha most szeretnék vásárolni, pl itt keresgélnék: 4g usb wireless router
De feltétlen olvasd el a topic összefoglalót, különös tekintettel arra, hogy tudja a megvásárolandó eszköz azt a frekvenciát, amit a digi használ, valamint tudj arról, hogy az ÁSZF alapján csak a Diginet Aktív 50. kártyával használhatod szabályosan! -
bebeago
tag
Üdv!
Évek óta használok egy Alcatel W800Z-t. Az áramon ( és persze a sim kártyán) kívül semmi nem kell hozzá, akár wifin keresztül is egyből van netem. Megy a Digi internet is szépen vele. Én is használom kocsiban is, egy usb hosszabbító kábellel olyan helyre rakom, ahol gondolom hogy jó lesz a kapcsolat az internet szolgáltatóval. Nem kell betárcsázni semmit, egyszeri beállítás után már automatikusan csatlakozik bármikor. Kocsiban szivargyújtóról, átalakítóval, de lakásban pl telefontöltőről vagy pc-laptop usb portjába bedugva is jól működik, power bankkal meg bárhol használhatod, csak legyen lefedettség! -
carr
őstag
sziasztok!
digi mobilnetet tervezek venni, usb stick-es. Ahhoz van preferált router, vagy egyáltalán kell neki, ha kocsiban akarom használni USB töltőről?(úgy emlékszem ezek csak modemek, nem tudnak szoftver nélkül "betárcsázni" vagy tévedek?)
nem találtam releváns infót még. köszi. -
adam1400
tag
válasz
djsunstealer #22477 üzenetére
bizony digi c2-t.
-
Lacccca87
addikt
válasz
maxima #22478 üzenetére
Szerintem teljesen rendben van. Sajnos a kedves ügyfelek kezdenek átesni a ló túloldalára és még a diginek kellene megtiszteltetsének venni hogy használja a szolgáltatásukat.
Szerintem ez nem így működik, és egyik fél sem fölényeskedhet a másikkal, sem a Digi sem a fogyasztó. Kölcsönös tisztelet az elvárahtó minimum. -
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok!
Reggel kapcsolgattam a rádiót és belefutottam a rádió 1-en abba, hogy valaki nyert egy Digis telefont. Még a reklámot is hallottam. Gondolom a boltban nem fogy. Nem tudom melyik volt.
-
Prien
addikt
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy jelenleg jobban megéri egy 0 Ft Digimobil előfizetést igényelni korlátlan nettel, mint egy Diginet Aktív 50-et, ezresért havonta? -
domper2015
senior tag
Sziasztok, digi roamingot milyen elektronikus módon lehet megrendelni?
-
forgat
tag
kérdezném, a hozzéértőktől, ha a digi majd a jövőben kap még frekit egy tök másik sávban, akkor majd minden tornyot újra meg kell mászni a szerelőknek, új antenna, új eszöközök stb. vagy egyszerüen csak "pár" gombnyomással bekapcsolják az új fekiket is?
-
radio100jozs
őstag
Az, hogy hol lehet torony nagyon kemény helyi szabályozások határozzák meg. Pl. Monoron is konkrétan megvan, hogy csak hol lehet tornyot állítani. Ezért is van az, hogy új torony egy sem épült, hanem a szolgáltatók meglévő építményekre költöztek fel, azaz Telenor a Virág utcai volt Tűzoltóság rádiótornyára, a Voda az UPC Balassa B. utcai telefon központjának a tornyára, vagy a Telekom egy régi víztoronyra kint a Gombai úton Monor szélén. Illetve mind a 4 cég Monornál a Tesco mellet régi katonai bázis antenna tornyaira van felcuccolva. Ebből fakadóan a belvárosban csak a Telenor és a Voda tökéletes beltérben, a Telekom már lagymatag, a Digi meg szintúgy. A Digi próbálkozik a Strázsa-hegy környékén új saját toronnyal, de több alkalommal elkaszálta a város az engedélyt.Tehát ne képzelje senki olyan egyszerűnek ezt a torony állítást, mert hiába nézi ki a szolgáltat, hogy hol lenne ideális, ha oda nem kap engedélyt.
-
tahepa
senior tag
A Digi oda teszi a tornyait ahova akarja és ahova törvényileg engedélyezik neki. Neked vajmi közöd van az egészhez.Ha nem tetszik a dolog akkor el lehet tolni a biciklit egy másik szolgáltatóhoz és a problémád megoldva!
Fejezd be a fingreszelést ha kérhetem!
Senki sem kíváncsi az agymenésedre! -
Kenderice
senior tag
A digi dilettantizmusáról meg csak annyit, hogy amikor megjelent a lefedettségi térképükön Mezőtúr és arra jártam, akkor leteszteltem.
GSM sávon a hívás működött, de 4G-n semmi adatforgalom nem volt, hiába csatlakozott a telefon.
Amikor továbbmentem és elértem a törökszentmiklósi körzetet, szépen működött a 4G is.Ezt leírtam nekik mire visszaírták, hogy szar a telefonom APN beállítása.
Kérdem én, ez már mi a rák, ha nem inkompetencia???
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Kenderice #22440 üzenetére
Gondolod a Digi ész nélkül dobálja le a tornyokat? Ameddig a hosszabító elér oda levernek egyet? Helytelen az érvelésem? Tudod, hogy melyik torony mekkora területet fed le? Tudod, hogy hogyan tudnak lefedni egy főutat? Gondolod ekkora beruházásnál nincs pontosan kiszámolva minden? Te otthonról a fotelből jobban tudod mint a szakemberek, hogy hova kellene tenni a tornyokat? Tényleg ennyire hülyének nézed őket? Bár gondolom van egy 180+os IQ-d és kened vágod a hálózatokat.
-
sfdrakex
nagyúr
Ő szerintem arra gondolt, hogy olyan androidos kütyübe dugja a sticket, amivel a tvje olyan lesz mint egy okos tv, tehát youtube, netflix, bármi megy rajta, és ha azokhoz a Digis netet használja, karcsú lehet ahogy 4Grider írta. Mit értesz kártya sharing alatt? Ha az okosító onnan kap netet, akkor szerinted mit szeretne rajta?
-
4Grider
félisten
válasz
manoarc #22416 üzenetére
Már hogy azt szeretnéd, hogy egy androidos médiabox az usb modemet használja az internet-eléréséhez? Ha igen, simán működhet, de felénk már csak 2 Mbps környékén tart a Digi, ha tehát nálatok ettől jobban is működik pillanatnyilag, ezzel a hozzáállással rendelkező cellatársaidnak köszönhetően egyre kevésbé fogod élvezni az online streaminget.
Magyarra fordítva csak azt akarom írni, hogy elég a tornyodon 10-15 ilyen ötletes ember, és máris elmegy élvezhetetlenbe a mobilnet. A Digi mögött még nincs elég frekvencia, amíg nem szerez, nem kellene megfullasztani... -
Lacarr1
csendes tag
válasz
Hosssszu #22408 üzenetére
A DIGINet Aktív 50 szolgáltatás igénybevételének feltétele a DIGI, vagy Invitel vezetékes televízió, internet és telefon, valamint műholdas szolgáltatásaiból legalább egy szolgáltatás igénybevétele, vagy amennyiben az Előfizető még nem rendelkezik ilyen szolgáltatással, akkor vállalja, hogy legalább egy ilyen szolgáltatásra előfizetést köt a DIGI-vel vagy az Invitellel.
Ha van ismerősöd aki rendelkezik valamelyikkel hozass vele egyet. -
Jester01
veterán
válasz
Hosssszu #22408 üzenetére
Kell ahhoz is sajnos.
Köszönöm a Diginek, hogy kegyeskedett végre bővíteni a listát. Bosszúból az ingyeneset hoztam el, pedig fizettem is volna ha ahhoz nem nézték volna a listát (főleg, hogy nem is a telepítési címen használom, de ezt már kitárgyaltuk párszor). A régi telenoros koprodukcióra elő voltam fizetve csak azt ugye megszüntették így fél évig nem volt mobilnet. De ami jobban zavart, hogy digionline se - azt vajon miért kötik net előfizetéshez ha amúgy használni bárhonnan lehet, nem csak digis hálózatbólA műholdasokkal jól kitolnak.
-
Lacarr1
csendes tag
Több mint száz újabb területen érhető el a DIGIMobil! [link]
-
Lajosnagy17
senior tag
Valaki tud róla, hogy Sümegen van vagy nincs Digi torony, Cellmapper lefedettséget jelez.
-
Peter.70
addikt
válasz
Lajosnagy17 #22393 üzenetére
Sok a bizonytalanság a Digi körül
Rengeteg bizonytalansági tényezőt hordoz a Digi növekedése. Tavaly nyáron teszt jelleggel elindította mobil szolgáltatását is, azonban ez az idei első félév végéig teszt jelleggel, havidíj nélkül elérhető, így még nem látszik, hogy ténylegesen milyen árazás csatlakozik majd szolgáltatásához. A Digi mobil térnyerését ugyanakkor hátráltatja, hogy országos lefedettséggel jelenleg nem rendelkezik, ebben pedig legalább a spektrum aukciók végéig nem is várható változás.
A másik bizonytalansági faktor az 5G frekvencia tender. Az NMHH ugyan kizárta a Digit, de a cég bíróságon támadta meg a döntést. Bár az esetnek számos kimenetele lehet, a legvalószínűbb forgatókönyvnek az tűnik, hogy a végleges döntésig elhalasztják az aukciót.
A Magyar Telekom számára a tender tolódása mindenképpen pozitív. Egyrészt a folyamat hátráltatja a Digi piacszerzését, ezen keresztül a verseny élénkülését. Másrészt az idő előrehaladtával az 5G üzleti modellek is tisztulhatnak, tényleges fogyasztói igény alakulhat ki a technológiai iránt. A Digi végleges kizárása pedig csökkentheti a frekvenciákra fordítandó beruházási összeget. Egyelőre ezzel a szcenárióval nem számolunk a modellben. Továbbra is magas koncessziós díjakat feltételezünk, ami a Digi agresszív koncessziós aktivitásával valósulna meg.Ez részlet az erstemarket email-ből
-
Peter.70
addikt
-
AtHoS
nagyúr
Én ma reggel utaztam vonattal pestre. 7h30 környékén kb. Isaszeg magasságában bő negyed órát 0 digi térerővel haladtunk. Telenor térerő eközben megfelelő volt, át is váltottam alap adat simet ekkor telenorra
-
tomp
félisten
válasz
Watt25 #22372 üzenetére
Az alagútban sugárzókábel fut fent. De 1 kábelen megy a 3nagy szolgáltató. Ha van szabad bemenet akkor szerintem a Digi is ráfér. Állomáson viszont piko üzemel. Ott ahogy figyelem állomásonként 2piko van a peron szinten.
M4-es vonalon amúgy csak 1 helyen lehet mobilhálózati technikát elhelyezni az pedig a Móricz melletti külön terem ami direkt a szolgáltatóknak épült.
A többi vonalon állomásonként van külön cella. -
adam1400
tag
jól láttam h m4-n van már digi?
-
Brandynew
őstag
Érdekesség: a munkahelyemen beltéren jobb a Digi lefedettsége, mint a Telekomé. (Buda)
-
trec12
addikt
válasz
rothfb #22340 üzenetére
Türelem mást nagyon nem tudunk tenni, majd lesz frekijük még (nagyon remélem). Nekem ősöknél vidéki kisvárosban családi házban 17/6 szinte mindig megvan. Igaz a torony kb. 300 m-re van no meg abban a celléban szerintem többnyire én vagyok egyedül. (Nem Digi vezetékes terület, Invitel viszont van de keveseknek van mert fos xdsl.)
-
DevKiller
senior tag
Nem rég tett ki a DIGI egy reklámot a facebook oldalára
Amiben az apróbetűs sorok alapján nőtt az elérhető elméleti le és feltöltési sebesség.
Valaki valamit tud erről?
Hogy sikerült kisajtolni ezt is a hálózatból?Így a jelenlegi maximális elérhető sebesség: 29,3/11,2 mbps.
És a DIGI által kitett kép:
-
JkAndi
újonc
Sziasztok!
Invitel vezetékes telefonról hány ft digi mobilszámot hívni?
Köszönöm -
PLaci58
addikt
Miskolcon haldoklik a Digi vezetékes telefon? Nem tudok felhívni egy számot semmiféle irányból. Digi mobilról egyből foglaltra dobja, még el se indul a hívás.
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hardcore café
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest