- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
fanci
tag
Sziasztok!
Digimobil előfizetést bárki köthet vagy csak a lefedett területen llakcímmel rendelkezök ? Ismerős szeretne előfizetni de lakóhelyén nincs lefedettség (nyilván nem ott használná) tőlem januárban még kérték a lakcímkártyát. -
A DIGI Aktív 50 milyen sebességet tud?
Az ajánlanál szereplő 15/2 az valós?
VPN home office-hoz kéne 1-2 hónapra valami ideiglenes megoldás. -
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok,
"Digi aktiv 50" - re mindig is privát ip címeket osztottak, csak eddig nem tünt fel vagy ez nemrég megváltozott?Előre is köszönöm
-
válasz
csernak75 #38290 üzenetére
“inkább a maradék 700 Mhz”
akkor újra leírom, mert én sem mondtam másként:
“először szinte biztosan a közelgő frekvencia aukció eredményét akarják megvárni. De ilyen nevekkel a vállalatban és kormányzati hátszéllel biztosan eredményesen fogják zárni az aukciót”
Tehát az elkövetkező frekvencia aukciók szinte biztos sikerek lesznek. (Ebbe beletartozik a 700 is)És ezután említettem meg a 900-at, (tehát a 700, 1500, 2300, 2600 stb stb-n túlmenően) amire akkor is szükség lesz, ha az összes frekvenciát megveszik az aukciókon, mert a 900-asból nem lesz aukció még jó két évtizedig. Az 1800-at sokkal több értelme van 5 MHz-el nyomatni 4G-re vagy 5G-re, mint 2 MHz GSM es 3 MHz LTE, vagy mondjuk 5 MHz GSM…
Sokkal több értelme van a 900 GSM-et bérelni valamelyik nagytól, pont ezért, mert már a háttérbe szorul a jelentősége, DE nem elhanyagolható! (Ez megvalósulhat frekvencia bérlésként is és roamingként is, utóbbi a percdíjak miatt lehet problémás, előbbi pedig az üzemeltetési költségek miatt, ezt majd ők kimatekozzák)Szóval nem konkrétan egy irányba fognak mozdulni, hogy csak saját frekiket használnak, vagy csak béreltet, vagy csak roamingot, hanem valószínűleg ezek kombinációja fog megvalósulni attól függően hogy milyen frekvenciáról van szó. Én személy szerint északon már több jól működő példát is láttam a frekvencia megosztásra a szolgáltatók között és nálunk erre legesélyesebb pont a 900 GSM. Meg persze nálunk is van már az LTE 800-on példa rá.
Ebből kiindulva a Yettel-DIGI 5-5 MHz 700-asa sem elképzelhetetlen együttműködés. Sokféle lehetőség van még mindig.“a hívásforgalom 15,3%-a történt 2G hálózaton.”
Igen, aztán most jön a 3G lekapcsolás szóval emelkedni fog.
Illetve sok a kompatibilitási probléma a VoLTE-vel is, ami egy készüléken vagy működik, vagy nem. -
adman
tag
érzesem szerint ha nem lenne digi a másik 3 már kooperálna 2g-n, mindenki jól járna vele
-
dzf007
senior tag
Talán a legjobb és leggyorsabb megoldás a Yettel és Digi (4iG) összeolvasztása, vagy kölcsönös együttműködése lenne.
-
Lacarr1
csendes tag
Nem a dolgozókat kellene leépíteni hanem a krémbe kellene ritkítani lassan minden alkalmazottra jut egy fejes, anyag nincs nem is lesz mostanában "nem az ő hibájuk" takarítanak a románok után, leállt a fél világ is közben.. Szerinted ki fogja a végpontokat bekötni ha megtizedelik a melóst, javíts-telepíts a sok apróság mellett, igények jönnek torlódnak a terület nő és eszköz nincs ? Ami pozitív az új vezetésben, hogy kommunikálnak a pórnéppel lehet kérdezni javaslatokat tenni sőt el is várják, meghallgatnak és megválaszolják a kérdéseidet még ha az idétlen is, na ez nem volt az elmúlt 15 év alatt egyszer sem.
Mobilos tervekről nem mondanak le ez biztos kell nekik nagyon, de ahogy írtad egy szeget sem ütnek el évvégéig miatta. A Digi most is virágozna ha nem húzták volna őket f...ra vagy ha kapcsolt volna valaki hogy na most itt állj mert halott ügy, elvett minden pénzt az összes részlegtől, ami hozta a profitot.
Béremelés vicc... inkább ne adjanak emelést ha ez mások elvesztésével jár, mert most az történt hogy kirúgott embereken spórolták ki azt a kis forintot, de mi lesz később ha minden helyre áll, ki tudja ezt a rengeteg igényt bekötni mert ennyi pénzért csak azok maradtak akikre mindig lehetett számítani de közben teljesen mazochista lett, már hangosabban hörögnek ők is, normális embert ennyiért nem fognak találni aki érti is a dolgát és mellette dolgozni is tud akár önállóan. Ez egy nagyon rossz irány most úgy látom, az előfizető is megérzi hogy nem 24h belül történik majd a javítás hanem 2-3 napon belül , telepítést nem is említem inkább mert így nem marad idő rá -
válasz
worxland #38278 üzenetére
Ezek egészen biztosan fals infók. A szerelőktől én még sose hallottam valós információt a belső cégről egyik szolgáltatónál sem, csak saját maguk között pletykálnak mindenfélét.
Mégis hova nyesnék vissza a mobilt? Olyan veszteséges mint a huzat. A DIGI új vezérigazgatója (és nem csak ő) nyilatkozta hogy így vagy úgy de versenyképes mobilt fognak csinálni, lehet hogy kell hozzá 2 év, de valamilyen formában meglesz, ezt a lábat már nem akarják elengedni. Amíg kitalálják hogyan tovább, addig szünetel a fejlesztés. Az NMHH-től is függ, mikorra írja ki a frekvencia aukciókat.
Pont hogy hatalmas munkaerő bevonzás van a konkurens szolgáltatóktól.
Egy sztorit talán elmesélhetek: valószínűleg sokan tudjuk milyen káosz és irreális bekötési idők voltak eddig, sok esetben 30 napon is túl nyúló. A 4iG odaküldött egy embert aki leült a laptopjával és egy munkanap alatt úgy megtervezte a szerelők útvonalait, hogy lecsökkent az átlagos bekötési idő 3-4 napra. Ez nem vicc. Egy ember kellett hozzá, egy "ész" aki megtervezi mit, mikor, hova. És ilyen dolgokon spóroltak eddig a románok.
Nagyon korai még bárminemű következtetést levonni az új tulajdonosról és annak cselekedeteiről, bármennyire is nem szeretem a pénztáros lőrincéket.
-
worxland
addikt
válasz
zelikocc #38223 üzenetére
Hát...
Most voltam lent kutyát sétáltatni, két digis szerelő meló közben beszélgetett egy emberrel, a fő topikok ezek voltak:
- új tulaj 10% profit helyett 40%-ot akar,
- ezért leépítések vannak
- és a mobilt visszanyesik rendesen
- jönnek még áremelések
Nem tűntek nagyon elégedettnek, nem úgy néztek ki, mint akik éppen fizetésemelést kaptak volna. Vagy olyant kaptak, mint én: az infláció harmadát elérőt.
Régi motorosként pedig pontosan tudom, mit jelent az "átszervezés"... -
Márton
nagyúr
üdv,
nekem DIGIMobil MAX, lányomnak egy Junior csomagja van. Nem sokat használjuk netre, az ügyfélkapus forgalmi adatok most éppen 1.3GB-ot mutat. Roaming 1-es díjzónában most akkor hogy is van ez? Az utolsó 4 hónap átlag adatmennyiségét használhatjuk az előfizetési díjért, afelett pedig 540Ft/GB? Vissza tudom keresni valahol az utolsó 4 hó adatmennyiségét?
Többet kéne használni itthon, akkor többet adnak külföldön is? -
bigrob
őstag
Ti nem tapasztaltok mostanában olyat, hogy folyamatosan eldobálja a Digi SIM-et? Se telefonálni nem tudok anélkül, hogy megszakadna, se netezni normálisan.
Pixel 6 telefonról beszélünk, próbáltam android 12 és 13al is, stabil és beta carrier services-el is. -
MadMancs
veterán
válasz
Wasquez #38239 üzenetére
Azért egy 7 éves telefon lassan csoda ha működik, nem csodálom ha hálózati inkompatibilitás van. Mikor a telefon készült még nem is volt Digi, így nem lepődnék meg ha nem lenne hozzá profil. Egyébként leírás szerint tudnia kellene a digi által használt B3-at, de ez így önmagában kevés.
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Vettem a gyereknek egy digi + előfizetést. A telefonon Lenovo vibe shot z90 a40, valamiért nem akar működni a 4G.
A specifikációk szerint az 1-es sim foglalat 2G/3G/LTEA hálózatok közt nem is jelenik meg a DIGI 4G, csak DIGI 2G van a listában.
A többi szolgáltatónak ott a 4G hálózata.
Van valami 21603 4G ennek van köze a DIGI-hez?
APN beállításokat kipróbáltam már a hivatalos leírásból, a másik telefonból, amin működik.
Van valami ötlet, hogy mi lehet a hiba?
A kártya a másik telefonban működik.
A másik kártya ebben a telefonban nem működik! -
domper2015
senior tag
Erdélyben gyengén muzsikál a magyar Digi. 7,2 / 0,2. Régebben nem így volt, mérve Nagyváradon.
-
rin33
senior tag
A román Digi egyre több B38 és B1 cellát kapcsol be, sokszor a villanyoszlopokon jelennek meg az újabb és újabb pico cellák kisvarosokban is.
De ez már itt másik cég így off -
gabor9991
addikt
válasz
Fecó88 #38232 üzenetére
Akkor nagyjából egyetértünk.
Volt korábban pár felhasználó flottás topikban akik havi több TB adatot forgalmaztak mobilneten és mikor mások megkérdezték hogy ezt a hobbit miért mobilneten űzik akkor arra csak annyi volt a válasz hogy korlátlan netért fizetnek így ki is akarják használni.
Gondolom mennyire volt használható adott helyen mások számára a szolgáltatás.
Na ezért írtam hogy korlátlan netet én nem várnék épp emiatt viszont nagy adatkeret jó áron lehet vonzó.
De ehhez kellene jobb lefedettség illetve olyan frekvencia ami beltéri használatra is alkalmassá teszi a szolgáltatást.
Havi 5000-ért elérhető bárki számára a yettel bumm tarifa flottában, ebben korlátlan a beszélgetés és van 50GB adat, a lefedettség és használhatóság pedig a digi/yettel összehasonlításban jelenleg még nem a digi számára kedvezőbb.
Ha most lenne egy ugyanilyen tarifa a diginél ugyanilyen áron akkor az nem számítana jónak.Igen olvastam erről is, nálam még az inviteles kábelt nem cserélték le így műholdas tv van csak, szerencsére amennyit nézem még romló minőséget nem vettem észre
-
Fecó88
tag
válasz
gabor9991 #38229 üzenetére
Én most per pilanat a yettel othon net lite csomagot használom. A mult honapba az 500 giga adat bol 230 giga ment el az éjszakai 500 bol meg 50 giga ugy hogy a tv müsorokat meg sok YouTube videot is nézek vele rádásul ha van 4k akkor ugy szoktam nézni. De ha jol végig gondoljuk akkor az 500 giga csomag is korlátlanak tekinthetjük csak nem annak van ki mondva. De pl egy ilyencsomag a digi mobil nál is nagyot dobna a latba.
-
snowdog
veterán
válasz
zelikocc #38225 üzenetére
Ha a jelenlegi áron nem sikerült több ügyfelet szerezni, akkor a magasabb áron miben bíznak?
Honnan lenne még több ügyfél? Valami nagyon nagyot kell alakítaniuk ahhoz, hogy vonzóbbá tudják tenni magukat. Kíváncsian várom a fejleményeket. Én még egyenlőre kitartok, de nyilván lesz egy olyan pont, ahol már mérlegelni fogom az egyéb lehetőségeket is.
Csak halkan jegyzem meg, hogy nálam jelenleg is a T-Com az elsődleges mobilszolgáltató, a Digi csak másodlagos. Viszont a TV és az internet (most még) Digi. -
válasz
trooper44 #38222 üzenetére
Nem is állítottam olyat, hogy látni jelenleg bármilyen javulást.
Amit hallottam a háttérből, hogy nagyon megy a felkészülés a háttérben és ha eljön az idő akkor "durrantani" fognak.
Folyamatosan jönnek a jobbnál jobb tapasztalt szakemberek és befolyásos emberek pl. a Telekomtól is (kb. mondhatni toborozzák őket). Azért nem látni semmit jelenleg, mert a háttér szerveződések mennek. Teljesen átszervezik az egész vállalat működését mind szervezetileg, mind technológiailag. Fejlesztésekre is most érkezett be sok-sok milliárd amiből ugyan csak egy kisebb része lesz a konkrét technológiai fejlesztés, jelenleg leginkább a belső fejlesztésekre kapcsolnak rá, mint ügyfélszolgálat, online ügyintézés, szervezeti felépítés, új stratégiák kidolgozása, fizetés emelés a legalsó szinten levő munkavállalónak is, illetve csak hogy egy kicsit ON legyek: pl. mobil frekvenciák vásárlása, bérlése stb stb.
Konkrét terv még nincs kialakulva, függ a frekvencia aukción szerepléstől is hogy mi lesz a stratégia, tehát jelenleg több irányú is lehet a végkifejlet. (de ez utóbbit ugye a DIGI új vezérigazgatója is elmondta egy interjú során).Jelenlegi álláspont, hogy amíg nem alakult ki az új stratégia, (kvázi nincsenek új frekvenciák), addig sajnos nem fejlesztik a jelenlegi mobilhálózatot, nem telepítenek új bázisállomásokat.
Nyilván árazás tekintetében (valószínűleg) sajnos nem maradnak a nyomott árak hosszú távon. Legalábbis a hatalmas átszervezésből úgyis az fog kijönni, hogy nem fenntartható a nyomott ár.
Ha eljön az ideje, mindenki leszűrheti magának majd hogy mennyire pozitív vagy mennyire negatív ez az egész. -
aldebaran
addikt
Németországban működik a Digi mobilnet?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Kivonult Magyarországról, helyette Belgiumban terjeszkedik a Digi.
-
UHHH
őstag
Sziasztok!
Az 1. roaming díjzónában történő időszakos utazási célú felhasználás során a magyarországi hívószámokra irányuló, illetve az 1. roaming díjzónába indított hívások, SMS-ek mennyisége, illetve az 1. roaming díjzónában felhasznált adatmennyiség mértéke nem haladhatja meg a belföldi használat négyhavi számlázási ciklusonként vett átlagát, valamint a vizsgált időszakban a szabályozás hatálya alá eső ország roaming partnerének hálózatán forgalmazott napok száma nem haladhatja meg a Szolgáltató hálózatán forgalmazott napok számát (méltányos használat).Szeretnék külföldön "DIGIMOBIL MAX NET" (asszem ez a 30 GB-os csomag, de neten nem találok már ilyen néven semmit) segítségével netezni, 1. zónában - EU-ban.
Ha eddig idehaza "nem nagyon" használtam a netet rajta ( pár kilobyte per HÓ ),
akkor a méltányos használat (ha az a négyhavi számlázási ciklusonként vett átlaga) is "nagyon kevés" lesz, s számlázni fog nekem sok-sok forintot?
Hívni nem akarok, csak netezni. Mit javasoltok, mennyit netezhetek az EU-ban "ingyen"? Így is lehet a 3,5 GB -ot ingyenesen használnom / hó? -
sitq74
csendes tag
válasz
zelikocc #38168 üzenetére
Nem belekötni szeretnék, csak az álmodozáshoz az is hozzátartozik, hogy az új vezérigazgató azt is mondta, hogy ebben az évben NULLA fejlesztést fordítanak a Digi mobilra. Mivel jelenleg nincs freki, és az így vagy úgyon van a hangsúly, és amíg ezen a téren nincs változás, ebben az évben nem költenek a mobil fejlesztésre.
-
válasz
mezois #38161 üzenetére
Azért teljesen nem álltak le, néha bekapcsolnak egy-egy bázisállomást ami felkerül a térképre, de a település listára már nem kerül fel. Ezért nem tudnak adni SIM kártyát, mert azt a listát nem frissítik.
Egyelőre esetleg év vége felé, vagy jövőre várható jelentős változás.(még mielőtt valaki belekötne az “álmodozásba” a DIGI új vezérigazgatója nyilatkozta hogy nem engedik el a mobilt és vagy így vagy úgy de normális szolgáltatást csinálnak belőle. Az NMHH egyelőre még nem írta ki a maradék frekvenciák aukcióját, annak eredményétől is függ mi lesz)
-
Wasquez
senior tag
Hogyan lehet a DIGI-nél előfizetéses sim kártyát szerezni?
Nem tudom, mi történt, de az összes közelben lévő ügyfélszolgálatuk bezárt, ha jól látszik a neten.
Óbuda mal, még nem nyitott meg, Dunapláza bezárt, Budakalász bezárt, Dunakeszi Auchan bezárt!
Mi a fsz történik ebben a szerencsétlen országban!? -
mezois
tag
Sziasztok! Ma voltam nyiregyen egy Digi üzletben kérni szeretem volna egy SIM kártyát de nem tudtam mert a település nincs rajta a listán pedig a térképen lefedett a település de azt mondta az eladó hogy ne is reménykednek hogy fogok tudni kérni mert leálltak a fejlesztéssel mióta tulajdonos váltás volt! Ez igaz?
-
válasz
zelikocc #38145 üzenetére
az pont nem érdekel, hogy mindegyik hálóra fel lehessen menni. az viszont érdekelne, hogy legalább valamelyikre... azt meg nem hiszem, hogy a digit meglepetésként érte, hogy hoppá, megszűnt a partnernél a 3g, esetleg jó lenne 4g-re leszerződni.
meg az se kelt profi benyomását, hogy a listán olyan szolgáltató is fel van sorolva, ami valójában nem enged fel.mindettől függetlenül van digi kártyám, használom is, de sajnos ez nem teljesértékű szolgáltatás. sebességben sem, megbízhatóságban sem. akkor sem, ha megint nekiállnak többen győzködni, hogy de nekik mindig megvan a 10 megabit, ami mindenre is elég
-
PBA
aktív tag
válasz
zelikocc #38145 üzenetére
Ordas nagy tévedés, hogy egyenértékűek lennének roamingban a hazai szolgáltatók simjei. Mindegyik szolgáltató esetében VPN-en hazautazik mind a hívás, mind az összes adatcsomag, és a hazai szolgáltatótól lépsz ki a publikus internetre. És itt bizony nagyon sokat számít, hogy a hazai szolgáltató rendszere mennyire stabil, mekkora sávszélességű VPN-t használ, stb. Mindenki azt használ, ami jól esik neki, én visszaadtam az összes Digi kártyámat.
-
Erzsébeti
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung S7-em.
Digi-s kártyám van.A napokban be akartam állítani, hogy az adott hívásnál ne küldje a számom.
Ezt a *31# kóddal sikerült úgy elérnem, hogy pont azon a számon amit hívtam nem üzemelt, de azóta minden hívásomkor nem küldi a számomat, így az ismerőseimnél problémát okoz a dolog.
Próbáltam a *31* kóddal feloldani a számküldés tiltását de nem értem el semmit...
Kínomban próbáltam az eredeti *31# is amire kiír egy panelt, hogy kb az, hogy " a küldés most már menni fog"... De akkor sem megy.Ezeket a kódokat a Digi oldalán láttam, így bátran használtam..
Azóta képtelen vagyok a számküldést beállítani.
Magában a telefonban is kerestem a menüben ilyen beállításokat de nem találtam semmit sajnos.Van valami értelmes megoldása a dolognak?
-
válasz
qnadam #38141 üzenetére
“de olyan se, hogy a listán szereplő három partner közül az lte csak az egyikkel működik, a másikkal csak 2g, a harmadik meg egyáltalán nem enged fel.”
Hát megnyugtatlak nekem van itt Telekom, Yettel, Vodafone is és egyik sem ment fel mindegyik hálózatra amit a weboldalaik írtak. Lett végül mindegyiknek egy működő, de az sem automatikus hálózat választással lett és közel sem úgy nézett ki a dolog mint papíron. Nem is ez az első ország ahol ezt tapasztalom.
Szóval ezt pont nem csak a DIGI-re lehet mondani.Az meg hogy priorizálás… hát azt itt Skandináviában felejtsük el
ez itt nem a Balkán.
A 3G lekapcsolásos probléma Németországban volt jelen, de gyorsan orvosolták, azóta új roaming partner 4G-vel a Voda - azóta azon is volt családtag gond nélkül hetekig.
gmail.com:
Volt már nem is olyan rég itt szó erről a roaming QoS dologról és ha igaz is, mit vesz belőle észre a felhasználó? Kb semmit.Jó jó értem. Valamibe mindig bele kell kötni valakinek.
Én meg nem vitatkozni vagyok itt, de valahogy mindig sikerül. Inkább elengedem, legyen igazatok.
Én pedig használom tovább boldogan a DIGI-t. Végül mindenki boldog -
Aquila0024
csendes tag
Sziasztok, lenne pár kérdésem. 1. Van aki paradox riasztóban használja a digi-s sim kártyát? Van vele bármi gond? (tudom ászf szerint csak telefonban lenne szabad…) 2. A 30gb-os csomag sim kártyáját van mód routerben kihasználni vagy csak telefonban fog működni a net? 3. Az 50gb-os mobilnet csomaghoz milyen hordozható routert javasoltok, amivel nincs szívás (felismeri a digi-s sim-et/hálózatot, stabil, nem melegszik gyorsan túl, stb.)?
köszönöm!
-
törölt tag
válasz
zelikocc #38139 üzenetére
Szóval egy magyar vodás sim ami pl. a cseh vodán roamingol, szerinted egyenértékű egy digis simmel, ami mondjuk a cseh O2-n QOS-szel roamingol?
A voda egy másik országból származó vodás sim-et ugyanúgy kezel, mint a helyi simeket.
A digiről ezt nehezen tudom elképzelni.... -
válasz
slice14 #38132 üzenetére
Abból kiindulva, hogy a román DIGI a magyar DIGI-n kívül senki másnak nem biztosít roaming lehetőséget, így én sem lepődnék meg. Mint ahogyan a magyar DIGI is csak a román DIGI-t engedi fel.
De ha így is lesz, biztosan lesz egy szerződéses határidő, hogy meddig biztosítják.+érdekesség: a román DIGI-sek tavaly év végéig (tehát az eladásig) használhatták a belföldi internet keretüket teljes egészében (50 GB) a magyar DIGI hálózatán. Egyébként minden hálózaton fizetős nekik a roaming.
A 4iG legalább ennyi pozítivat hozott nekünk, hogy méltányos keretekig ingyenes a roaming. -
slice14
veterán
válasz
zelikocc #38131 üzenetére
A Román DIGI roaminghoz kapcsolódva, csak egy gondolat.
Nem csodálkoznék rajta, ha megszüntetnék a roaming szerződést a magyar Digi (4IG) -vel. Ha már kib@**tak velük, akkor roamingoljanak csak a többi román szolgáltató hálózatán. ne terheljék a 4IG felhasználók a hálózatukat roamingolással. -
És? Ehhez mi köze? Mi ez a stílus?
Mintha nem lennék tisztában a DIGI magyar hálózatának tulajdonságaival...Leírtam egy hibajelenséget, kíváncsi voltam, hogy csak ebben az országban rossz, vagy más is tapasztalja-e aki éppen külföldön van. (országspecifikus-e a probléma, vagy központi... belföldön minden OK volt, ez biztos) végül ezt már nem tudjuk meg.
Roamingban mi szükség backupra? Teljesen egyenértékű a DIGI bármelyik másik szolgáltatóval. Eddig még sosem tapasztaltam ilyen hibát roamigban a DIGI-nél (a románon kívül, ahol év eleje óta szutykolódik a hálózat mindenkinek[minden magyar DIGIsnek], de már kapcsolatban vagyok a mobilos részleggel és remélhetőleg megoldják a nyáron, vagy legalábbis kiderül mi a hiba a SIM kártyáim hálózati megfigyelésével és a társszolgáltató[román Digi] bevonásával, persze csak ha eljutok oda is - eddig nem sikerült nekik tesztelni hogy mi a gond. - Ja igen, ha valaki megy Romániába a közeljövőben, az vegye fel velem a kapcsolatot, több készülék, több információ).
Egyébként meg van mellette másik kártya de nem igazán használom, főleg roamingban még soha nem kellett hozzá nyúlnom, egészen eddig, 45 perc erejéig. Hűha. (végül a telefonálás is működött, csak kellett még neki pár perc)
-
Van valaki éppen most bárhol roamingban?
Svédország 17:30 óta teljesen off. Nem megy fel semmilyen hálózatra 2 DIGI-s számunk. Próbáltam már mindent, repülő mód, újraindítás, roaming+ mód, semmi sem történt.Ez előtt 10 napon keresztül minden hiba nélkül tökéletesen ment és most teljesen random eldobta mindkét telefon a hálózatot.
szerk: 15-20 perccel a weboldalon való bejelentésem után helyreállt a hálózat
szerk2
Bár hálózat már van, továbbra sem tudok telefonálni -
4Grider
félisten
válasz
adolfo01 #38123 üzenetére
Részlet az ÁSZF-ből:
A DIGIMobil PLUSZ tarifacsomagban foglalt lebeszélhető percek belföldre és 1-es nemzetközi díjzónába indított normál díjas hívások esetén használható fel. A DIGIMobil PLUSZ tarifacsomag roaming szolgáltatást tartalmaz. A Roaming díjzónákból kezdeményezett vagy fogadott hívás, szöveges üzenet küldése, illetve adatforgalmazás az 5. pontban rögzített díjazással vehető igénybe. -
adolfo01
tag
Szia.
Félreértetted!
Én nem Magyarországról EU irányba történő hívásról beszéltem!Hanem külföldön,roaming1 dijzónában tartózkodás esetén(Görögország) Magyarországra történő hivásról!
Ebben az esetben nem feltétel az egyéb digis előfizetés!De amúgy van egyéb előfizetésem is(internet,kábeltévé). -
Foose
addikt
Na nekem meg most vowifi nincs.
downdetector szerint (tudom sokan szidják stb) igen sok digi probléma van jelenleg.
-
ACE-
addikt
Ebben a pillanatban próbáltam ki, DIGI vonalas számot hívtam VoWifi-n, tökéletesen működött, de ez Samsung Galaxy S20FE... Ez nem érdekes szitu, egyszerűen a telefonod VoWifi "kliense" nem tökéletesen támogatott a DIGI rendszereivel. Telekom VoWifi-vel nem tudod kipróbálni?
-
Zslt5
csendes tag
válasz
mucsgyver70 #38112 üzenetére
Nálam érdekes a szitu. Mobilok hívása megy, vezetékes matáv megy viszont digi vezetékesre inkább nem megy de ritkán van mikor igen vowifin, másik ugyanilyen telefonon is hasonló a helyzet. Új telók 2 hete jöttek kínai webshopból.
-
pooty
tag
válasz
adolfo01 #38113 üzenetére
Hello
ezen leírás alapján csak akkor lebeszélhető ha van másik kábeles vagy műholdas előfizetésed a Diginél:
https://prohardver.hu/tema/digi_move/hsz_38105-38105.html -
adolfo01
tag
Sziasztok.
Használta már valaki roaming1 díjzónában a digis előfizetését a 200 lebeszélhető perc terhére? Ugyanis,igaz,hogy még számlát nem küldtek,de görögországban voltam és onnan magyarországi mobil hívás esetén felszámolta a díjat és a 200 percem nem csökkent az egyenleg infóban.Lehet,hogy mire küldik a számlát jóváírják? De akkor is fura,hogy ez nem automatikusan látszik az egyenlegemben.
Mert itt az áll,hogy lebeszélhető! -
Zslt5
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy vowifin csak a mobilokat tudom hívni, a vezetékes digi kicseng de a kapcsolat nem jön össze vagy megszakad.
Másnak a vezetékes hívás működik vowifin? (redmi note 10s). -
pooty
tag
válasz
headhunter #38104 üzenetére
-
domper2015
senior tag
Olaszországból próbáltam hívni Digi-s számot Digiről és Telekomos számról.
A következő bemondás:
A hívószámhoz nem tartozik előfizető....
Tegnap még hívtam és beszéltem vele.
Y-akta vagy Digi hiba? -
Szlovákiában az O2 hálózatán már megy az 5G roaming a DIGI-vel.
Esetleg valakinek más országban tapasztalata, máshol is megy már az 5G roaming?
-
maci25
aktív tag
válasz
4Grider #38052 üzenetére
IPV4 címet mutat de ipv6 címet nem. Van ország(Magyarország) és van város is. Látszólag rendben van.
A szerver amit el szeretnék érni annak se nincs ipv6 címe. (ez a szerver valójában egy synology nas amiről filmet szokta nézni távolról. Na ez nem megy most telefonról digis sim kártyával
Az adatbázist fogalmam se nincs , hogyan tudnák kideríteni. -
slice14
veterán
válasz
Dr Bubo #38086 üzenetére
Hát ezt a május végi számla kiállítást én is csak néztem. Megértettem volna ha ezt júniusban csinálják, mert ugye ott már meg fog jelenni az áremelés (Mert a Digi egy hónappal előbb állítja ki a számlát, mint a lejárati idő.). Legalábbis ez volna a logikus visszamenőleg nézve.
Eddig amúgy 14-ig megkaptam.
-
rin33
senior tag
Továbbra is időszakos kiesések vannak pár másodpercre vagy akár pár percre, ezt korábban jeleztem a Digi-nek de sablonválaszt kaptam. (Hálózat fejlesztés miatt ilyen előfordulhat stb)
Ma Orosháza, Pusztaföldvár, Csanádapáca állt le komplett, pár percre.
Lehet hogy igazuk van és valóban a hálózat építés miatt vannak kihagyások...? -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
A hónap elején szoktam kapni a digis számlát (net + mobil), de májusban nem küldtek, az Ügyfélkapuba belépve sem látok új számlát. Ez normális lehet? Egyedi dolog vagy mostanában ez az általános?
-
akibor000
aktív tag
sziasztok! ma este megyek egerböl erdelybe. van egy digi 50gb netes kártyám. tudom azt kint hasznalni netroamingra plusz költseg nelkül??? köszi
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
StarKiller89 #38072 üzenetére
A Digi ügyfélkapun. Szolgáltatások > Forgalmi adatok menüpont.
-
MadMancs
veterán
Valószínűleg ez ügyintéző függő volt.
Én online rendeltem meg még FTTB 500 (honlap szerint ez volt elérhető) hűség nélkül. Rá pár napra jött szerelő, hopp itt már FTTH van. Bekötötte, de le kellett mennem irodába szerződést kötni FTTH 1000-re. Megtörtént, de szerződésen már 12hó hűség szerepelt. Nem bántam mert hosszú távra szerettem volna (13 hónap lett de ez egy másik történet). Rá pár hónapra úgy alakult kell TV, telefon és mobil is. Ezekre leadtam a rendelést online. Ott még külön vette a rendszer, de szerződésben már mindháromra 12 hó hűség lett (mobilok külön hűség nélkül).Végül idén februárban megszűnt mert üzleti szolgáltatásra volt szükségem, 1250 nem tudott segíteni, helyi iroda szintén nem, menjek Székesfehérvár ott van lehetőség rá. Így inkább lemondtam és egy PH fórumtárs (aki voda üzleti kapcsolattartó) voda vezetékes üzleti szolgáltatás lett, egyedi kedvezménnyel együtt 1000Ft al többért mint digi. 🤷
-
n00n
őstag
válasz
MadMancs #38063 üzenetére
Én anno tavalyelőtt akartam kötni csak TV+internetre és elhajtottak, hogy nem lehet a Diginél EGYÁLTALÁN hűséget kötni, még a három csomagra együtt sem. Ehhez képest a neten azt olvasni, hogy de lehet, csak a háromra együtt, de lehet, külön-külön is.
Akkor most mi az igazság?
-
Nagyfejű
aktív tag
Sziasztok!ezt a digis 0650es számot el lehet hozdozni telecomhoz?
-
válasz
hallerlaller #38055 üzenetére
Nem.
Friss infó:
Tegnap óta telefonon is lehet hűséget hosszabbítani a Digi Nekem csomagra annak, aki 2021.12.01. előtt kötötte be a szolgáltatást, tehát nem szükséges mostmár személyesen bemenni. -
mucsgyver70
aktív tag
válasz
hallerlaller #38049 üzenetére
Kötsz 1 év hűséget a digi nekem csomagra, és csak 7300-at kell majd fizetned.
-
maci25
aktív tag
Sziasztok
Csatlakozni szeretnék egy szerverhez amin csak Magyarország van engedélyezve. Ha a telefonomról mobilnetet használva próbálkozom akkor sikertelen a kapcsolódás. Ha pl a digis vezetékesről akkor meg sikeres.
A mobil netem is digis egyébként.
Van egy Weboldalam amin meg lehet nézni ki és honnan jelentkezett be az oldalra. Erre az oldalra ha mobilomról jelentkezek be akkor az ország ISMERETLEN és a város is.Mi lehet ennek az oka?
A digis mobilnet nem adja meg az országot? -
válasz
Lacarr1 #38025 üzenetére
Az elmondás az, mint ahogy írtam is,, hogy nagyban bővíteni fogják az online és telefonos ügyintézési köröket. Az más kérdés, hogy ez mit fog jelenteni a gyakorlatban és megint más kérdés hogy előbb kellett volna fejleszteni és aztán bezárni.
Kirúgások nincsenek, a 18 bezáró digi pont munkatársai lehetőséget kapnak más pozícióban/helyszínen tovább dolgozni.pjen: nem tudom mikor tetted ezt, de pár hete vagy hónapja (nem tudom pontosan mióta) él ez a lehetőség, ezelőtt kötelező volt bevinni a SIM kártyát személyesen, vagy kifizetni az "elvesztési" díjat. Ez 100%
-
FeRkE
őstag
VoWiFi-vel kapcsolatban kerdeznek, esetleg tudja valaki, hogy milyen domainek vagy subnetek fele kell engedelyezni a forgalmat Digi Hu VoWiFi eseten? Aki esetleg sajat tuzfalat hasznal, megnezhetne nekem
Koszi!
-
Lacccca87
addikt
válasz
zelikocc #38023 üzenetére
Jo lenne ha befejeznek a sajat teruletek optikara át állását meg a volt inviteles teruletek "digisiteset". Nagyszulohoz is szivesebben kottetnem be egybe a tv vel a netet a digtol mert pl amit most fizetnenek Zircen az rablas kategoria ( felreertes ne essek mindenutt rablas ami ennyire draga, manapsag egy sima 100/10 es kapcsolat nem lenne szabad hogy 1000 ft nal dragabb legyen, sehol)
-
Talán nem volt még róla szó.
Pár hete jött egy új szabály:
Aki le akarja mondani a mobil előfizetését, többé már nem kell személyesen vissza vinnie a SIM kártyát. Simán telefonos ügyfélszolgálaton le lehet mondani mostantól a mobil előfizetést.A továbbiakban annyit még megoszthatok, hogy a jövőben elsődlegesen a telefonos és online (ügyfélkapus) ügyintézésre fogják fektetni a hangsúlyt, utóbbin fejlesztés, bővítés várható és a személyes ügyintézés hátrébb fog szorulni.
Elkezdődtek az átalakulás első lépései, a következő 1-1,5 évben nagy átalakulások lesznek, az Invitel fúziót is felgyorsították és jönni fog a többi 4iG érdekeltség (pl. Antenna Hungária) fúziója is, később pedig a márkaváltás.
A DIGI nevet 2024. január elejéig használhatják szerződés szerint.
-
MadMancs
veterán
válasz
Murdock1981 #38021 üzenetére
Szívesen.
Ettől függetlenül nem állítom hogy Huawei vel nem működhet, csak visszajelzés nincs erről. Se digi, de Telekom nem kommunikál erről semmit. Itt én voltam az első akinek életre kelt a szolgáltatás tavaly októberben béta 12 vel, akkor még nem tudtuk mi ez. Azóta tudjuk hogy WoWifi a másik kártya mobilnetjét használva. Viszont azóta is csak Samsung visszajelzést találtam mindenhol. Szóval nem tudni hogy OneUI 4 vagy Android 12 funkció.
De nem zárhatjuk ki hogy más telefonokkal esetleg működik. Xiaomi 11 Lite 5G NE nem tudja az biztos, pedig MIUI 13 azaz droid 12. -
dchard
veterán
válasz
4Grider #38010 üzenetére
Cellára kell érteni a
40mega29megabit elméleti maximumot, azt is 256QAM-on. Namost arra átlagot akkor lehetne számolni, ha egyforma lenne az eloszlása a jó, közepes és rossz lefedettségü usereknek. Akkor mondhatnánk, hogy egy cella átlag 20megabit forgalmat visz. Diginél ezt biztosan nem mondhatjuk az 1800 miatt, úgyhogy ha nagyon optimista vagyok legyen átlag 12. És akkor 3 szektoros állomásnál ez 36-45megabit lehet, 6 szektorosnál sem sokkal jobb, mert ott meg a saját szomszédaid kezdenek el zavarni (egyre nagyobb a szektorok között az átfedés ami = interferencia). Ez a helyzet. (MOD: rájöttem, hogy 5MHz-cel számoltam, de csak 3MHz-ük van)zelikocc:
A VolTE roaming alapvetően mind a mind a két résztvevővel szemben támaszt műszaki elvárást, tehát a VoLTE roaminghoz mindkét fél kell. Ugye feltételen a megfelelő core hálózati elemek és interfészek megléte + a DIAMETER interconnect. Ebből a szempontból nem csak a Digi van lemaradva. Az, hogy például a Voda NL és Voda HU között nincs VoLTE roaming, a hollandok lelőtték a 3G-t, 2G kapacitás már alig, olyan fos lett a hívásminőség mint még soha... Csak hogy egy aktuális példát mondjak
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
StarKiller89 #38006 üzenetére
Azt vegyétek figyelembe, hogy a mobil szolgáltatásuk nem nevezhető teljes értékűnek. (Tudom, hogy van, ahol teljesen jól használható, de olyan terület is van, ahol semmi haszna egy Digi SIM-nek.) Ezért nem emelhetnek tetszőleges mértékben a mobil vonalon, mert még az a kevés előfizető is otthagyja őket.
-
slice14
veterán
Azért ez pofátlanság a több Digi előfizetéssel rendelkezőkkel szemben, hogy ők kapnak egy 30%-os emelést, de akinek csak mobil előfizetése van az meg úsza 10% alatti emeléssel. Itt nem arról van szó hogy azt a 300 Ft-t sajnálom, de mi az már hogy a több szolgáltatást használó usernek többet emelnek, mint akinek csak mobil előfizetése van. Ha azt mondták volna hogy minden mobilelőfizetés 200 vagy 300 Ft-al emelkedik függetlenül az igénybe vett szolgáltatásoktól, akkor azt mondom hogy rendben. De hogy a kizálólag mobil elófizetőket előnyben részesítik...
-
törölt tag
-
válasz
domper2015 #37996 üzenetére
bezzeg külföldön roamingolva gyorsabb a digi, mint itthon
-
Fecó88
tag
válasz
dchard #37995 üzenetére
Szia ő teljesen félre értet senki nem mondta hogy én egésznap csak 4k videot nézek nem is lenne annyi tartalom. Meg a digit teljesen másra legfõkép telefonálásra akkarom használni ha egyátalán lesz is. Avval én is tisztában vagyok hogy a digi nem arra valo. De amugy ugyan ugy megnézek egy 480p vidit is mint a 4k videot ha jo. Én csak annyit itam hogy szeretem nézni ha van de nem is Minden nap van ilyen tartalom.
-
dchard
veterán
válasz
4Grider #37984 üzenetére
"Diginél ez csak átlag 100 Mbps körüli érték"
A műszakilag megalapozott szakmai állspontom: ha-ha
Ha a cellánkénti elméleti maximumnak (40Mbit) átlagban kijön a fele, az már csodálatos lenne, de 1800-on ezt gyorsan ki lehet zárni.
Szerencsére tök mindegy, hogy a hülyéje hogy akarja használni, az állomásban lévő ütemező azonnal elkezdi visszahúzni a számára kiosztott rádiós erőforrást, amint elkezd torlódni. A másik amit sokan nem tudnak, hogy attól még hogy egy csomag korlátlan, attól még a szolgáltatók egy bizonyos adatmennyiség után simán hátra sorolják ezeket ausereket, aminek az eredménye az, hogy torlódás esetén még inkább bünteti majd őket az ütemező. Szóval csinálják csak
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- World of Tanks - MMO
- Villanyszerelés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- OLED TV topic
- Tőzsde és gazdaság
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- További aktív témák...
- Prémium Z77 félkonfig - i7-3770K + Asus P8Z77-V Deluxe + 32GB G.Skill 2400Mhz + Be quiet! hűt
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest