Keresés

Aktív témák

• PrometheusX

aktív tag

válasz Jamboo529 #44252 üzenetére

Szia!

Nálam lépcsőházból húzták be az UTP kábelt, és a UPC utáni koax kábelen keresztül pedig betudták hozni a tévét. Felajánlották a telefon bekötését is külön kábelen, amit akkor nem kértem egy családon belüli félreértés miatt (elsősorban az okos csomag miatt lett a telefon kérve, félreértettük egymást párommal, de majd bemegyek hozzájuk kérni hogy húzzák ki a telefont is a rendezőből).
    Lényeg a lényeg, hogy amit tudnak, azt felhasználják a szerelőik. Kevesebb munka nekik, kevesebb pénz neked, mindenki jól jár. :)

(#44222) Flashget: direkt megnéztem hogy milyen kábelt használtak, és Cat6-os. :) Érdekes választás valóban, Cat5e ugyanazt tudja sebességben, de ugye más specifikációkkal és olcsóbban (szóval érthető hogy miért Cat5e általában, viszont lehet hogy modernizálnak, és ezért lett már nálam Cat6 típusú UTP kábel aminek végül is örülök).
    De igen, okoscsomagban kértem a dolgokat, és a bekötés előtt volt egy félreértésünk a párommal, ezért csak az internet + tévé kombót kértem bekötésre, a telefont nem. De telefon is lehetne, csak nincs behúzva a lépcsőház rendezőjéből a lakásunkba.
    Lényeg a lényeg, hogy holnap / holnap után megyek az ügyfélszolgálatra, és megkérem őket hogy húzzák be a telefont is a lakásban (remélhetőleg ingyen kiszállási díjjal).

(#44243) Kuter: ment privi, de tömören annyi, hogy minden szép és jó (és a sebesség is megfelelő szerintem!).

• DonMaster

addikt

válasz Jamboo529 #44252 üzenetére

tv-nek coax kell menjen, pc-nek lan.-
    ajánlot ha van saját routerje.

kertesháznál : optika megy ott kap optikai rmodemet ont-t
    ez utobbinél van hgoy routernek is jo van hogy nem beszereléskor derülki, kérni külön nins rá lehetöség .

társasháznál emeletes 10meletes stbsbt.
    általánosan
    coax+lan megy be
    itt van 2 opcio de egyikse választhato
    bár 100/50-es netnél nem adnak zte routert, mivel 1 kábleen egy osztoal megy a telo+net is.
    viszotn ah késöbb fennébb vált akrko átkell szerelni és kap zte-t vagy 2 kábel.t

viszotn vnanka környékke ahol itt is már optikát huznak be és kap ont-t

ha optikai környék akkro mindenféleképen jár ont. az hgoy router vagy nem az nem kérhetö és nem is választhato

stb. nem jár bérelhetö 300ft/ho -ért ha bérel 1-et viszotn a tv-jében van dvb-c vevö akrko nem kell haználja viszont ha hiba van kihivhatja a szerelöt és ingyne ajvitják a digitális adást.
    ha nem kér de a digitálisért hiv hibára szerelöt akkro kiszálási dijat felszámolnak.

net az stabil mivel várhatoan telo+net megy is 94/56 lesza s ebessége
    ha 2külön kábelen megy vagy zte-böl akkro 110/56

azsem nagyjábol leirtam mindent, jah igen leg lényegesebb
    okoscsomagban kéri 2évre. 2év mulva NINCSEN LEHETÖSÉG UJRA KÖTNI HÜSÉGET TEHÁT LISTAÁR. AMI KB 1000FT-AL TÖBB MINT A SIMA. EZ LÉTFONTOSSÁGU EZT MOND NEKI MINDEN FÉLEKÉPEN.

Aktív témák

Hirdetés