- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
devil-k #76570 üzenetére
Úgy látszik, megoldódott a probléma. Hard reseteltem a modemet, a routert és láss csodát... Érdekes, nem is értem ezt az egészet, hogy mi történhetett. Egyszer beállítottam a routert amikor bekötötték, minden rendben volt. Aztán meg valahogyan elsz@ródott, de hogy miért... Nem tudom...
Elsőnek a routerre gyanakodtam... Aztán mértem a modemről és "megnyugodtam", hogynem a routernek volt baja... A modemről sem tudtam normális értékeket mérni egyáltalán.
-
Watercolour
aktív tag
válasz
devil-k #76547 üzenetére
Ahogyan más is írta, ha hardvered teljesítménye nem indokolja a lassú internetet, a legegyszerűbb, ha egy live linux disztróval megpróbálod a mérést.
Ubuntu ISO-t innen tudsz leszedni: [link]
Bootolható pendrive-ot Rufus-szal tudsz készíteni: [link]Esetleg megpróbálhatod a parancssoros hivatalos speedtest klienssel is: [link]
-
-
válasz
devil-k #76544 üzenetére
Most visszalapoztam a sztoridat. Az asszony notiján hozott eredményeket nézve annyit bír a gép (nekem is van 2 viszonylag gyenge gépem, mindkettőn hasonló, 600/300 körüli sebességek szoktak jönni. Van egy Corei5-ös gamerPC is, na azon jön nekem is a 940/300)
Erről az asztali gépről írtál már? Milyen vas?
-
kidnou
őstag
válasz
devil-k #76498 üzenetére
Hívd ki őket, 99% hogy nem kell fizetni. Nálam elment minden szolgáltatás, ügyfélszolgálat szerint minden rendben volt, hibát nem állapított meg. Szerelő kijött, kiderült, szomszédban kötötték be az új kábelt, de az enyémet vágták le a hálózatról. Ennyit a távoli tesztjeikről
-
TeeJay
félisten
válasz
devil-k #76498 üzenetére
Hívasd ki őket, általában a szerelők ritkán kérik a 2500-at, kérd hogy mérjenek párat, ha FTTB van mérjenek a lépcsőházi ONT-n is ahova kötve vagy, ha FTTH akkor a lakásból az ONT-n
max ha tényleg nekik menni fog a 7-800megabit akkor nálad lesz gebasz de legalább akkor már tudod -
devil-k
nagyúr
válasz
devil-k #76493 üzenetére
A support válasza:
Tisztelt Előfizetőnk!
Az Ön által bejelentett hiba kapcsán távolról ellenőriztük a kapcsolatát, eszközeinek paramétereit, és rendszerünkben hibát nem állapítottunk meg.
Amennyiben ellenőrizte számítógépét, saját magánhálózatát, és hibát nem talált, egy laptopos vizsgálatot tudunk felajánlani Önnek.
Szerelő kollégánk a helyszínen, a saját laptopjával csatlakozva az Ön végpontjára teszteli a kapcsolatot, méréseket végez. Amennyiben a hibajelenség tapasztalható, díjmentesen elhárítja azt, amennyiben viszont a kapcsolatot rendben találja, hibát szolgáltatói oldalról nem tud megállapítani, akkor a kiszállási költséget (2.500.-Ft) a következő havi számlán felszámolják Önnek.Az én válaszom:
Tisztelt Uram!
Ha valóban nincs semmilyen hibajelenség, akkor mivel magyarázza ezt az alacsony internet sebességet a Digi által biztosított modemről? Ráadásul nem arra panaszkodom, hogy nincs meg az 1000 Mbit, hanem arra, hogy még a garantált minimumot sem éri el. Tényleg kiváncsi vagyok, mert nem értem ezt az egészet. -
eszakas
őstag
válasz
devil-k #76478 üzenetére
Szerintem is ruter nélkül teszteld le. Vagy a ruteren elmented a configot, utána csinálsz hardreszetet, bekapcsolod a NAT Accelaration a leírt módon. Ezután a PPPoE kapcsolatot beállítod és mérsz egyet. Ha jó akkor szépen ujraconfigolod a rutert ugy hogy a beállítások közben is mérsz így meg tudod mi nem tetszik neki nekem ez oldotta meg.
-
TeeJay
félisten
válasz
devil-k #75686 üzenetére
szerintem többen írtunk erre a mondatára reagálva
"Nincs arra felesleges pénzem most, hogy 15-20-30 ezerért vegyek egy routert, amit alapvetően nekik kéne biztosítani."
itt volt kedves fórumtárs eltévedve és ezt javítottuk hogy rosszul gondolja és a problémáját magának kell megoldani hiszen a szolgáltatónak ez nem dolga
-
adika4444
addikt
válasz
devil-k #75527 üzenetére
Hívd őket, 72 órán belül megcsinálják, van akinek 5 percen belül megvolt.
Én mail-t írtam nekik, szerződésszámmal, két órán belül megcsinálták egy hétköznap estén.
Túl amúgy a karbantartáson, de nekem nem tűnik úgy, hogy drasztikus és lélegzetelállító dolgok történtek volna. Még PPPoE újrakapcsolódásom sem volt.
-
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged