- Vodafone mobilszolgáltatások
- Netfone
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- iPhone topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Sziasztok, azért néztem be a topikba mert amellett, hogy vagy 2 éve problémás a vezetékes internet, most már a tévével is gond van (pár másodperces adáskimaradás bizonyos adókon), de visszaolvasva látom hogy nem elszigetelt az eset. Mivel pár hónapja elérhető a házban az 1000-es telekomos net is, azt hiszem itt az ideje szolgáltatót váltani. Amellett hogy a DIGI szolgáltatása elmaradottabb (nincs felvehető visszatekerhető tv adás, téka, és az általuk adott router is igen csak buta), eddig legalább a tv minőségével nem volt gond.
-
Egon
nagyúr
válasz 4Grider #65795 üzenetére
Ingadozó adó pl. a Moziverzum, ami a 338 MHz-en van (ez most 82-97 között ingadozik, ami a jelminőséget illeti; bit hiba arány konstans 0), de mondjuk a Film+ HD is ilyen, ami a 722 MHz-en található (itt 89-99 között változik, perpill itt sincs bithiba arány).
Szerencsére nem nézem annyira a tévét, hogy egzaktul meg tudjam mondani, melyik adón, és milyen gyakran van kockásodás (az biztos, hogy néha előfordul, de van hogy napokig nem futok bele kockásodásba).
De a fő bajom nem a kockásodás: az nélkül is produkál pillanatnyi megállásokat, azaz laggol, nullára esik az fps, stb. Ez néha 10 mp-enként is elő tud jönni a filmcsatornákon, különösen a Mozi+ HD-n (ami egyébként 314 MHz-en van, és perpill nem látok rajta lagot, viszont most nincs is bithiba, és a jelminőség is csak néha esik le 100-ról 97-98-ra).
Summa summarum: rejtély az egész...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz 4Grider #65793 üzenetére
FTTH-n jön a jel.
Egyébként van olyan adó, ahol 100/100 az érték. Bithibaarány is érdekes: van, hogy a 90 körüli jelerősségnél ingadozóknál jelez gyakran 1.5xE-07 mennyiségű bithibát, a 75-80 körülieknél (mert van pár adó, ahol ennyi az érték) meg nem nagyon fordul elő bithiba a tévé szerint."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
A jelerősség nálam általában sztenderd, nem ugrál (a legtöbb adón 100%), ellenben a jelminőség az olyan 10-15%-ot is tud ingadozni, tehát mondjuk 85-100% között változik az egyik tévén (sajnos a régebbi tévén csak jelerősség kérdezhető le, jelminőség az nem).
Ez lehet jele a túl erős jelszintnek?[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
4Grider
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Jellemzően 100 a jelerősség, a jelminőség 90-100 között ingadozik (pár adón rosszabb, de a jobb jelminőségnél is akadozik).
Van olyan, hogy adott film nem akad, a reklám alatt lejátszott, másik film előzetes meg igen, és utána az előzetesben játszott film a leadás idején akad, tehát inkább filmfüggőnek tűnik."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
cof
veterán
válasz trec12 #65779 üzenetére
a régi Digi idejében ez nem volt.
Itt mire gondolsz? Amikor még koax és UTP jött be a lakásba, nem volt gond, de mióta csak optika azóta van ilyen tapasztalat?
Erre a túl erős jel lehet a magyarázat mivel most már nálad alakítódik át, és a TV-k erre különféleképpen reagálnak. Persze rendbe lehet hozni, csak ismerni kell a kialakítást. Hány méter koax van a TV és az ONT között, elosztó, csillapító van-e, ha igen milyen.
Nem gondolom, hogy ez egy megoldhatatlan hibajavítás lenne a Digi részéről. Amelyik szerelő tudja mit csinál, ő meg is fogja tudni oldani.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
trec12
addikt
sajnos nem tudom most ezt csekkolni de a régi Digi idejében ez nem volt.... tudom, hogy egy dolog de a drótok ugyan azok semmit nem alakítottam, változtattam... Meg a jelenséget itt is írták mások is...ezen túl sanszos, hogy a jelenség onnantól datálódhat amikor hozzányúltak a bitrátákhoz...
[ Szerkesztve ]
-
-
cof
veterán
Jelszintprobléma inkább.
Ha csak egyes adókon akkor lehet zajbetörés, azért költöztetik most le 700 MHz alá a csatornákat pont mert a 4 és 5G ilyen zavarokat okozhat.
Meg kellene nézni a legsűrűbben tapasztalt csatornánál a frekvenciát, jelerősség/minőséget, és akkor lehetne továbbmenni.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Hanem mitől függ? Az is valami szolgáltató oldali probléma. Ráadásul még csak nem is konzekvens: van hogy ugyanazon adón sem mindig van jelen (egyes adókon meg sosem).
Engem ez idegesít, mivel nem tudom rendeltetésszerűen használni a tévé előfizetésem. Még akkor is idegel, ha ritkán nézek pl. filmet sok reklám miatt."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
cof
veterán
válasz Bubaaa #65771 üzenetére
Akkor úgy írom, hogy 10-12 Mb/s az átlag bitráta, ami nagyjából a közös megegyezésen alapuló továbbítási szabvány. Itt már a TV mérete és nézési távolság is befolyásolja a továbbiakat. Nyilván nem egy 70" TV-n kell érteni a hibátlan képet 1 méter távolságból, mert ez TV adás. Az ilyen bunkónagy TV-k meg már nem erre vannak specializálódva hanem házimozi.
-
mcfly82
tag
válasz Pro Koryak #65768 üzenetére
Hagyd már légyszíves abba ezt a kormányozást. Szakmai fórum, nem politikai. Köszönöm.
-
trec12
addikt
-
cof
veterán
válasz trec12 #65763 üzenetére
Ja, hogy te PR-es vagy? Oks, leesett. Akkor nem is tudod, hogy Digi és Digis között is van különbség, én meg arra céloztam.
Az lehet, hogy ott 6k/hó de az egyik legnagyobb a kínálat HD fronton a szolgáltatók között, és szintúgy nincs kódolás a csatornákon mint a Diginél. Váltanék is arra élből, ha itt lenne.
-
trec12
addikt
A kérdés az volt más szolgáltatónál milyen a bitráta. Én másik szolgáltatóról írtam. Nem Digi. Tetszik érteni?
Régi kiosztáson vagyok, de a Mozi+HD, Film+ HD az pl. ramaty. Nem jó az új laptomon a tuneremmel így nem tudom megmérni sajnos mi a helyzet pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
-
trec12
addikt
Majd az ünnepek között talán lesz időm megnézni egy másik ktv szolgáltatót (DVB-C) a Technisat tuneremmel PC-n, sajnos mostanában nem volt időm rá. Szemre fullosak a HD adók egy 49 colos tévén, semmi kockásodás, akadozás, M4 HD is képe nagyon szép a vb alatt....
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Már eljutottunk arra a szintre, hogy még az M4 online élő is több mint amit a Digi tól kábelen.
De kéne egy PR-Telecomos ember és akkor megbeszélünk egy műsort amit rögzítűnk utána össze lehet hasonlítani a bitrátákat.
Többi szolgáltatónál sajnos a legtöbb csatorna kódolt, így nem lehet bitrátát sem mérni.
Viszont Vodafone OTT-n is 10 Mb/s körül van a bitráta hálózati forgalom mérés alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Atis45
aktív tag
A forint árfolyamot nem szabad a fizetésekkel hasonlitgatni. Mert csak az elmúlt 1.5-2 évbe annyit vesztett a vásárló értékéből a forint, hogy lesz egy pár év mire ezt behozza. Persze csak ha lesz egyáltalán arra törekvés, hogy ezt visszahozza.
-
cof
veterán
Tegnap esti NatGeo HD felvétel, 12.05:
Duration : 1 h 9 min
Bit rate : 4 044 kb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels04.28-án készült felvétel:
Bit rate : 7 200 kb/s
Height : 1 080 pixels01.22-én készült felvétel:
Bit rate : 9 408 kb/s
Height : 1 080 pixelsElőre megyünk, nem hátra...
-
trec12
addikt
válasz Pro Koryak #65747 üzenetére
Én szerintem most már a célegyenesbe fordultak abba amelyik lefelé viszi őket a lejtőn, sajnos az országot is. Elnézést az off-ért nem itt a helye de összefüggnek a dolgok...
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
válasz Pro Koryak #65739 üzenetére
Írtak az áremelésekről, tervekről de a bitráta dologot egyik sem említette meg. Pedig tudják szerintem. Sajnos vihar lenne a biliben mert 1. sokaknak fel sem tűnik 2. nem szabályozza tudtommal semmi a bitráta kérdést. Ennek ellenére ez amit csinálnak távol áll a minőségtől - igénytelenség - és ebből az következik, hogy tesznek rá. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Pro Koryak #65742 üzenetére
Akkor most 2x K. gyenge? Akkor fele ennyit kerestél? Mert én nem.
-
cdl
senior tag
Na, van újra tv adásom.
Pénteken bejelentettem, hogy jöjjenek ki.
A kinti oszlopon simogattak valamit, van ott is egy doboz, elosztó.
Így már jó is lett -
Atis45
aktív tag
válasz Pro Koryak #65737 üzenetére
Igen sose volt valami acélos a forint. Csak nem mindegy a mértéke. Nem mindegy hogy egy euro 265ft, és nem mindegy hogy egy euro 410ft.
-
pjen
félisten
Nem fizettünk mindíg játék pénzel, legalábbis nem ennyire. Csak olvasgassad matelcsy tegnapi beszédét.
-
Pro Koryak
addikt
Talán RTL, ATV: pl. Heti napló, más csatornához feleslege lenne. Írott sajtó kevés hozzá.
De ezt bizonyítani is kellene tudni, hogy előtte és utána milyen a minőség, meg ezért emeltek árat és még fognak is.
+ teleszórták egy csomó tré+ingyenes csatornával, és te ezért fizetsz. -
Egon
nagyúr
Nem lehetne valami petíciót indítani, vagy hasonló? Esetleg levelekkel bombázni az ügyfélszolgálatot? A sajtó is megírhatná a dolgot, de nem láttam ilyen cikket sehol sem...
-
cof
veterán
válasz szab13 #65733 üzenetére
Telekomnál IPTV van, szóval lényegtelen hogy optika vagy koax a TV-nél.
Sokan vannak egyszerre két szolgáltatónál, net innen TV onnan.
Nekem ez még mindig kényelmesebb ilyen fos minőségben is mint az IPTV vagy akár UPC CI+ kártyás bohóckodása, csak a kódolatlanság miatt tartom mert így saját cuccal nézhető akár távolról is. Archiválásra sajnos már nem jó mint 2 éve.
[ Szerkesztve ]
-
szab13
aktív tag
válasz Pro Koryak #65731 üzenetére
egy kalap sz&r lett a HD adások minősége. M4 HD is vicc....
Telekom nem sokkal drágább, csak sajnos nálam optikán nem elérhető.
Szó nélkül váltanék... -
pjen
félisten
-
Pro Koryak
addikt
válasz MadMancs #65726 üzenetére
Csakhogy a 4ig előtt szinte kiváló volt a HD csatornák képe tévéadáshoz képest!
Nálam is amit írtam nézési távból 4K oled tévén.
Tehát azzal nyugtatod magad a sz.r képminőség miatt, hogy közelebbről nem nézed, és akkor így elviselhető. Ettől még trágya a minősége, ráadásul 20%-al magasabb áron, jövőre meg még drágább lesz. Akkor meg majd jön az, hogy a többi szolgáltató még drágább? -
veterán
Tudom, hogy valószínűleg tudod, de a többiek miatt hozzád írom:
Teljesen igaza van ami a nézési távolságot illeti, ezen kár vitatkozni. Adottak a papaméterek, hogy pl egy 50 colos tévénél mi az minimális nézési távolság, hogy különbséget tudj tenni egy 720, 1080, vagy 4K tartalom között. Az értékek a teljesen egészséges szemre vannak meghatározva, ha valakinek pl mínuszos szemüveget kéne hordania de nincs rajta, akkor természetesen az ajánlott nézési távolság rövidül az adott tartalomtól és tévémérettől függően. Ezek tények, felesleges belemenni.
Viszont abban meg neked van igazad, hogy az emberek tévénézési szokási is befolyásolják a nézési távolságot. Ez is tény. Viszont ebben a megszokott, és adott esetben a lakás elrendezése miatt kényelmes egyéni nézési távolságban benne van az a "kockázat" is, hogy bár az érintett személynek kényelmes, de mégsem lát minden részletet ha nem tartja be az adott tévéméretre és az aktuális tartalom felbontására ajánlott "minimális kötelező" nézési távolságot.[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
trec12
addikt
válasz 4Grider #65728 üzenetére
"Az új kiosztás mellett azonban akciófilmek, havazás, erős eső is képes teljesen szétmaszatolni a benne mozgó alakokat."
Sőt; ahogy bekockásodik az egész egy gyors akciójelenetnél meg is akad a kép egy pillanatra. Mióta levették alacsonyabb bitrátára a Mozi+HD-t ott ez stabilan előfordul.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz MadMancs #65726 üzenetére
50" 4K és kb. 4 méterről simán látszik egy csomó adásnál az agyontömörítés. Amíg 12-13 Mbps volt, ott is előjött, szinkronúszásnál pl. látványosak voltak a világoskék tejfölben úszó pacák, akik elvileg emberek voltak. Az új kiosztás mellett azonban akciófilmek, havazás, erős eső is képes teljesen szétmaszatolni a benne mozgó alakokat. Természetesen más forrást használva - mondjuk egy akciófilmet FHD-ban letöltve - nincs probléma az adott tv-n.
-
veterán
Nekem is 49" 123cm, 4K TV. Kb én is 3,5m nézem, semmi egetrengetőt nem találok HD adásnál. Közelről már tényleg problémás, de miért nézzem közelebbről? Így pont kényelmes. Egyébként Voda se volt jobb sokkal. Mondjuk lehet TV is javít rajta valamit, mert felbontás miatt mindenképp felskálázza 4K-ra.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
mpo
veterán
A 4K filmről írtam, tévé adásnál a HD se eget verő.
Nem is itt írtam le százszor, hanem a Samsung lcd topikban.
Az egészséges emberi szemmel egyforma a látása az embereknek, akinek meg kell, az szemüveget csináltat, mint én is.Ha érted, akkor már elavult.
-
cof
veterán
Mivel mindenkinek másmilyen a látása hiába az ajánlott távolság.
Én pl. a 19" TV-t is másfél méterről nézem mert kb. annyira van a kanapé, nem fogom 50 centiről nézni mert hogy ajánlás.
Egyébként jól is látom. Persze itt nem a Digi TV-re gondolok mert az mindenhogy fos.
-
Pro Koryak
addikt
Én olyan távolról nézem, ahonnan kényelmesen átlátom az egész képet. Letojom az ajánlást.
Azon már én is pislogok, akik 65-75" néznek 2m-ről, mert azt írja a 4K szakirodalom. Ja és az nekik kényelmes...igen, perszeSzülőknél szintén frankó a kép 43" 4K lcd tv-n ~3m-ről. Közelebb mentem, ja hát így már kaki.
-
mpo
veterán
válasz Pro Koryak #65717 üzenetére
Neked van igazad, százszor leírtam itt (+ ábra), hogy 4K filmhez mi az optimális nézési távolság, de hiába.
A bútorokat meg átrendeztem, hogy a házimozi is az ajánlott elrendezésben legyen.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
cof
veterán
55" vs 2,2m
Az 139 cm, 1 méter 39 cm és 2.2 méterről kell ezt nézni? Az már wtf, nem is látnám a képernyő szélét olyan közelről.
-
pjen
félisten
Bevallom én kb 3,5 M távolságból nézem az 50" os Tv t, nekem így kényelmes, így van berendezve a lakás. A 43" philips és egy samu kisebb szobákban vannak, ott kb 2,5 méter a nézési távolság. Megpróbáltam az 50" ost 1,5-2 méterről nézni, nekem az kényelmetlenül közel van.
-
pjen
félisten
válasz Pro Koryak #65715 üzenetére
Sőt, végeredményben bele is dughatom a fejem. Mért nézném egy méterről?
-
Naibu
csendes tag
Sport 1 HD?. Erről beszéltem. 65"-n szó szerint moslék a kép minőség. A reklámokat telibe sz*r*m, hogy az szép. 2-3 csatornát néznék a nem tudom 120-ból, de már azt sem lehet. Kidobtam az M4 miatt már egy antennát is ...... Megyek inkább mindig tv-re a Sport 1-2 miatt..... Itt még nincs is olyan gyors mozgás sem a kézilabda alatt de esik szét, blokkosodik a kép. Szégyen ez nem szolgáltatás.
[ Szerkesztve ]
-
Naibu
csendes tag
Kajak romlik a Sport tv képe is. Most a kézilabda is nagyon rossz minőségű... olyan mint valami nagyon gyenge 720p. Iszonyat fos lett. Most lett elegem. Év végén bye-bye....
-
levin70
tag
Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen.
-
4Grider
nagyúr
válasz spileraaa #65700 üzenetére
Samsung tv-m van, előtte LG volt. Mind a kettőnek volt kedvencek listája, amire átállitva a tv-t csak azokat a csatornákat és olyan sorrendben láttam, ahogy azokat a kedvencekbe berendeztem. Egy hibája van a kedvenceknek, hogy a teljes újrahangolás törli őket, de ilyesmire általában ritkán van szükség....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest