- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Yettel topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- Okos (AI) szemüveget mutatott be a Meta
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolffy
aktív tag
válasz
<Adamsky> #1065 üzenetére
Na igen, így is lehet.
Én is gondoltam az SQL-re de nem is volt rossz ötlet az új tábla a lehetséges típusnevekkel, mert így már a felvitelnél is tudom a usert kényszeríteni egy DBComboBox-szal, hogy a típusneveket egyféle formában vigye fel. (Ne legyen az egyik kis-, a másik nagybetűvel, vagy keverve.) Lot of thanx a segítségért!!!
-
wolffy
aktív tag
válasz
<Adamsky> #1062 üzenetére
Bocsi, valamit elnéztem, sikerült újabb ADOTable feldobása nélkül is. Működik a dolog ahogy kell, viszont még valamit nem vettem figyelembe.
A hivatkozott mezőben ugyanaz a rekord többször is előfordul. (pl. egy típusmegnevezés akár 40-szer előfordulhat, mivel két készülék típus lehet ugyanaz, a gyári szám különbözteti meg őket, ami egy másik mező) Na lényeg a lényeg, hogy érhető el, hogy ugyanaz a rekord csak egyszer szerepelje a ComboBox-ban?
-
wolffy
aktív tag
válasz
<Adamsky> #1058 üzenetére
Nos a gond csak annyi a példával, hogy én ADO-t használok és nem BDE-t. DBTable esetén a példádban OK a dolog, de ADOTable esetén ez a bookmarkosdi nem igazán jön össze valamiért.
A konkrét megoldandó probléma egyébként annyi lenne, hogy van egy ComboBox és Button. Ha a Button-re kattint a user, akkor a ComboBox feltöltődik egy ADOTable segítségével hivatkozott adattábla első mezőjének adataival.
Ha tudnál segíteni, klassz lenne. Köszi! -
btotyi
tag
válasz
<Adamsky> #560 üzenetére
IBExpress csomag (Delphi InterBase fül)
IBDatabase, IBTransAction, ListBox, BitBtn felrak egy formra. IBDataBase default transaction beállít IBTransAction1-re. Dupla katt IBDataBase1-en. Adatbázis jellemzők beállít. BitBtn1.OnClick-be beír :
IBDatabase1.GetTableNames(ListBox1.Items,False); // A boolean érték azt jelzi hogy kellenek-e a system táblák.
Program futtat gombra kattint és a listboxban megjelennek az adott adatbázisban található táblák. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #367 üzenetére
Na újabb probléma:
Futás közben hozok létre egy Interbase adabázist és benne három táblát.
Ha az adatbázis kapcsolatot megszüntetem (IBDataBase.Connected := false) majd később újra csatlakozni szeretnék, akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
''Your user name and password are not defined'' -- pedig igen! Nem értem.
A forráskód Bővebben: link
Alulról a 10 & 11 sor aktívvá tételével jön elő a hiba. -
lao ce
aktív tag
válasz
<Adamsky> #206 üzenetére
jol indultal el. en csinalnek egy ciklust ami az osszes komponensen vegigmegy, aztan ha editboxhoz er amibe masolni kell valamit, akkor beirnam az aktualis szamot, amit viszont egy szamlalo kell mutasson...
a kulcs amit en megneznek a helpben a ComponentCount, a Components es az 'as'. ezek alapjan mar meg tudod irni a programot, alabb irom az en valtozatomat amit nem ellenoriztem szoval lehet hogy hibas valahol.
const
szoveg = '11,10,09,08';
var
szamlalo : integer;
szamlalo := 1;
// szamoljunk osszes komponenst
for i := 0 to ComponentCount-1 do begin
// vajon ez egy edit box amibe irni kell?
// persze, az edit neve Edit1...Editx, tehat csak az elso 4 karaktert kell nezni
if copy (Components.Name, 1, 4) = 'Edit' then
...//igy csinalhatsz a tipustalan komponensbol editboxot,
...//es erheted el a value prop-t:
...(Components as TEdit).Value := copy(szoveg, szamlalo, 2);
// harmasaval egyszerubb, i-t nem lehet hasznalni mert az osszes
// komponenst megszamoljuk a formon, azokat is amik nem edit boxok
szamlalo := szamlalo + 3;
end;
ha van harom edit box-od akkor kitolti, ha felteszel egy negyediket akkor is kitolti a nelkul hogy a programban valtoztatnal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Drive
- Projektor topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Gumi és felni topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Eladó LG OLED42C31LA 120Hz (garanciális, hibátlan állapotban)
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Lenovo ThinkPad P1 G2 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon E-2276M 32/1TB QUADRO T2000 4GB FHD
- Dell OptiPlex 3050 számítógép (I3/8gb/240SSD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest