- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- iOS alkalmazások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Scoobyka #62522 üzenetére
A Retinás gépek kijelzője tényleg jó. Az Air viszont sem felbontásban (1440×900/13") nem nevezhető ma már kiemelkedőnek, sem az alkalmazott TN panelben. Felülről nézve ok, még oldalról is elfogadható, bár nem tökéletes, alulról meg a megszokott fos. Ez mondjuk nem mindig gáz, csak akkor ha pont abból a szögből akarnád nézni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Scoobyka #62510 üzenetére
MOD: Ma már felárazták 259199-re. De az, hogy ezt látom, arra utal, hogy működik a webshop, azaz megrendelhető. Azaz kb. annyi, mint az ED, csak elérhetőbb, nyugalmasabb.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Scoobyka #62504 üzenetére
Szerdán azt olvastam, hogy "csütörtökön elkezdik a Black Friday-t". Azaz gondolom tegnap és ma is érvényes az ár. A weben tegnap reggel 255 volt, illetve bent az üzletben is volt kirakva és ott is 255 volt írva. Így gondolom ha most rendeled, vagy bemész is annyi lesz, ha van még.
-
Laza...
addikt
válasz
Scoobyka #62019 üzenetére
Jajj, de jó mán ez a flame áradat
Ha azt írtad volna, hogy 50k a teló, amihez 5k értékű kiegészítőt adsz ingyen, na akkor senki nem dumálna, és mindenki boldog lett volna. Igaz, akkor a marketing stratégia nem így alakul - elérted amit akartál, mindenki a hirdetésed lesi - kérdés hogy ebből hány potenciális vásárlót szalasztottál el, mert akárhogyan is nézzük, ez azért egy elég szűk közösség
-
xuldar
addikt
válasz
Scoobyka #62008 üzenetére
Érdekes, mert tegnap is csak 50e-ért lehetett volna elvinni ugyanúgy, mint ma, viszont ha tegnap sorba rendezte ár szerint a 4S hirdetéseket az érdeklődő, akkor azt láthatta, hogy 45-ért telefon eladó.
Az általad említett 200-as hirdetésben valószínűleg nem 1db "termékcsomagot" hirdettek, hanem többet. Ezek szerint fel is volt sorolva az ár. Az érdeklődő látja, hogy több termékről van szó, talán sejtheti, hogy nem mind kerül 200e-be egyenként, vagy akár összesen. 1 termék árát lehet kiírni 1db hirdetésbe, ott több volt. Te viszont 1db terméket kínálsz, ami csak az esetleges tartozékokkal együtt vihető el, az érdeklődő pedig a 45-öt látja először. Értékben lehet nem változott semmi a hirdetésedben, ÁRBAN viszont igen, felfelé. A látszólag 45-ért hirdetett telefonod hirtelen 50-be került, ha rákattintott valaki a hirdetésre. Megtévesztő volt? Igen! Na ez a megtévesztés váltotta ki a reakciókat, nem az, hogy önmagában kitettél egy hirdetést. Ha eleve 50-et írsz ki, most nem vitatkozunk. Kevered az okot és az okozatot. Egy esetben nem lett volna megtévesztő, ha 1Ft-ért hirdeted, mert arról mindenki tudja (egyezményes), hogy csak a lista elejére hozás a lényege, valamint hogy az ár alku tárgyát képezi.
Az utolsó kérdésedre a válasz: Igen, a termék árában történt változás, mert aki rákattintott a hirdetésre, az 45e FT-os árra számított, miközben szembesülnie kellett azzal, hogy valójában 50-ért vihető.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Scoobyka #62011 üzenetére
De, változott az ár. Tegnap 5000-rel kevesebb, ma 2000-rel több van kiírva, mint a valódi ár. Mindkét esetben joggal érezheti a reménybeli vevő becsapva magát. Miért nem lehet nyíltan és őszintén kiírni a hirdetéshez, hogy az a bizonyos teló kiegészítőkkel együtt 50k? A hirdetők 95-99%-a képes rá, csak néhány renitens nem?
És ne gyere azzal, hogy el kell olvasni a hirdetést. Aki keres valamit, az megnézi az árat, és az alapján nyitja meg egyáltalán a hirdetést. Ha a szövegben már nem annyi az ára, akkor őt bizony valaki megpróbálta átverni.
-
Nazara
őstag
válasz
Scoobyka #62011 üzenetére
Idézet tőled a #62006-os hozzászólásból:
"Amint az en leirasomban is fel volt tuntetve marha nagy betukkel,hogy a kiegeszitokkel egyutt lehet elvinni csak. Igy az osszeg nem 45.000Ft hanem 50.000 Ft. Nem aprobetuskent,hanem jol elkulonitve a szovegtorzstol es ez alapjan lehet merlegelni."
Láttam a hirdetést, és rákattintottam, mert hirtelen nagyon olcsónak tűnt egyik pillanatról a másikra. De kezdem az elejéről.
1, meglátom, hogy 45 ezer a 16 gigás i4S, (mindezt a listázott hirdetések között), belémvillan, hogy de jó ár, annyiért meg is venném esetleg.
2, rákattintok a hirdetésre, hogy informálódjak a telefon állapotáról.
3, ekkor csalódottan veszem tudomásul, hogy 45K-ért nem hozható el a készülék, hanem olyan kiegészitőkért kellene plusz pénzt letennem az asztalra, amikre nekem semmi szükségem, ergó változott a megadott ár. (Én magam sem vásárolok plusz kiegészitőket zsákszámra, mert tudom, hogy a vevők többsége nem lesz hajlandó értük plusz összeget adni.
4, Ne vedd sértésnek, de ilyenkor átverve érzi magát az ember, és elmegy a kedve a biznisztől. (legalábbis én igy vagyok vele.) Persze ha később változik az ajánlat a saját értékrendi normáimnak megfelelő irányba akkor minden további nélkül üzletelnék. Addig azonban csak a rossz szájiz van, akárhányszor csak meglátom a hirdetést.
Nem kell magadra venni a dolgot, szerintem az emberek többségének ez egyébként nem akkora probléma, de mint látod, vannak olyanok, akik szerint ez etikátlan.
(#62010) Laza... + (#62013) pohár : Köszönöm!
-
pockhome
senior tag
válasz
Scoobyka #62002 üzenetére
45-be adtam el egy ugyan ilyen telefont, 16giga, trémobil, csillivilli.
50-be volt meghirdetve (nem 49990 meg 50001 meg f@szom, hanem 50-be) 5ezret engedtem, mert ennyi az ára. 2 nap alatt el is kelt. ha 65-be hirdettem volna, lehet még januárban is árulnám...Az, hogy valami mennyit ér, az egy dolog, a másik meg hogy mennyiért tudod eladni
-
xuldar
addikt
válasz
A hirdetés elérte célját, megjegyezte a neved, hogy többet ne kattintson a hirdetésedre, legfeljebb ha röhögni akar egyet
Nem ez az első eset, hogy megmosolygunk, miközben persze mi vagyunk a hülyék
Nem vagyok "marketing szakember", de annyira hülye sem, hogy ne tudjam, miért úgy hirdetted meg. Mindenesetre egyetlen konkrét példát sem mutattál még, hogy kitettek valahol valamit x összegért, amit aztán megtévesztő módon x+y (y>0) összegért lehetett csak elhozni! A ködösítés viszont jól megy. Te csakis "marketing szakember" lehetsz! Remélem, fogsz még hasonló gyöngyszemeket produkálni, hadd röhögjünk ezekben az ínséges időkben!
Befejeztem.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Az, hogy egyik helyen ennyit, másikon annyit írsz árnak, az az etikátlan és megtévesztő. Ha a telefon 50k, akkor nem 45-öt és nem 52-t kell írni, hanem 50-et. Mindkettő átverés, mivel nem annyiért kapja meg az ember, amennyiért ki van írva. Lehet itt mellémagyarázni árukapcsolást meg marketing-stratégiát, akkor se más, mint megtévesztés.
-
xuldar
addikt
válasz
Scoobyka #61996 üzenetére
Kevered a szezont. Az, hogy 300 helyett 299-ért teszed ki, pszichológia. A vevő annyit fizet (vagy kevesebbet), amennyit lát. Az, hogy kiteszel egy árat, aztán kiderül, hogy annyiért nem vihető el, csak drágábban, hát az legalábbis nem pszichológia.
A telefonos témát megint ne keverd ide. Egy összegben kell fizetni, vagy 12 havi részletre akciózod? Próbálsz idemosni nyilvánvalóan más dolgokat.
A lényeg az, hogy nem annyit kell fizetni, amennyit először kiírtál. Ezzel nem lenne gond, ha lefelé menne az árcédula, nem felfelé. Innen kezdve hozhatod a teljesen más példákat, ha semmi közük a hirdetésed konstrukciójához. Ízlelgesd csak tovább az "átb@ltázás" szót.kisspall:
-
Zola007
veterán
válasz
Scoobyka #61991 üzenetére
igen, az OTP is csináltatott saját illatot, de értelmes ember nem a pénztárcája ellensége és nem azért vesz meg dolgokat, mert olcsó, hanem mert szüksége van rá.
Persze van egy intelligenciaszint, ami alatt ezek működnek, de ha bemegyek 1 kiló kenyérért a Sparba, nehogy már véletlenül kijöjjek egy akciós hajsütővassal.tényleg no offense, csak arra akartam utalni korábban, hogy ilyen tételnél már nem azon fog múlni, hogy elviszik-e a telefonod, hogy 49990-re vagy 50001-re van kiírva.
-
xuldar
addikt
válasz
Scoobyka #61989 üzenetére
Igen, ha 299-ért van kitéve és megfogod, a pénztárhoz viszed, nem 300-at vagy 500-at fognak elkérni érte, hanem 299-et. Nem találják ki, hogy emellé még kötelező megvenni 100Ft-ért ezt meg azt. Vagy ha igen, akkor nem 299-et írnak ki, hanem 399-et.
Nahát, ha én bevásárlólistával megyek a boltba, tőlem akármit kitehetnek a bejárathoz meg a pénztárhoz. És valószínű nem csak én vagyok az egyetlen, aki egy ilyen hirdetés láttán akkor se hozom el a cuccot, ha az év üzlete, mert olyanokat nem gazdagítok, akik megpróbálnak átb@ltázni.
A hirdetésben a vastag betűs részt olvasd át még egyszer, mert hiányos a mondat.
-
Zola007
veterán
válasz
Scoobyka #61989 üzenetére
akkor velem ráb.sztak, mert listával járok vásárolni és ami nincs rajta, azt meg sem látom
"Szivesen szakmaznek veled errol,de nem biztos,hogy erted amit irok."
Szívesen beszélgetnék én is veled róla, de ilyen hozzáállással nem hinném hogy sokra jutnánk. Azért ennek a mondatnak van egy olyan pejoratív töltete, hogy kibuggyant egy privát tevékenység neve a nyelvem csücskén.már bocs...
-
werszomjas
addikt
válasz
Scoobyka #61977 üzenetére
Én például megnyitottam a hirdetést, de szuper, 45-ért tudok venni egy 4S-t, tovább olvasok és látom, hogy csak 50-ért kapom meg, elszomorodtam és bezártam a hirdetést.
Ez így egyébként jó lenne akkor, ha a tartozékok nélkül is el lehetne vinni a telefont 45-ért. A hirdetésbe meg leírod, hogy akinek kell (szabadon választható) +5000-ért viheti hozzá a kiegészítőket.
De persze sok sikert az eladáshoz, valóban nem rossz az ár.
-
Zola007
veterán
válasz
Scoobyka #51166 üzenetére
feltételezem sedanokra gondoltak
egy egyterűt direkt nyitva hagyjunk, ahhoz nagy bar0mnak kell lenni:#51167) A Tejesember: van egy olyan érzésem, hogy a cikk egy parkolótársaságtól ered.
Gondolják a sok fészbuk függők agyában most felgyullad a 1,5W-os vellanykörte és a tényleg megpróbálnak így parkolni. Utána csak oda kell menni a felnyitott autókhoz és lehet osztogatni a csekket a sok zseninek. -
válasz
Scoobyka #48852 üzenetére
Szerintem mar fel lehet rakni. En egy hete tettem fel, itt: Toth es Toth Autoszerviz Meg par oraig akciosan csak 3.990.- Ft, szerintem ez a legolcsobb most a varosban.
Kedvesek, rendesek voltak, ajanlom Oket!
Vegyetek laptopot nyarigumi helyett, otthon biztonsagosabb!
ÚJSZERŰ Sony VAIO Z21WN - carbonszálas ultrakönnyű, ultraerős, nagy üzemidő, Blu-Ray, P9500 proci
HP Probook 6450b üzleti laptop - Core i5/4Gb RAM/320Gb HDD 7200rpm/120W töltő
IBM/Lenovo ThinkPad T61 - T7300/2Gb RAM/250Gb HDD
IBM/Lenovo ThinkPad T61 - T7300 (4Mb L2)/4Gb RAM/250Gb HDD - kis szépséghibával
IBM/Lenovo ThinkPad T500 + DOKKOLÓ - P8400/2Gb RAM/250GB HDD/WEBCAM
-
válasz
Scoobyka #48033 üzenetére
Pl. innen
Rendelni a honlapjukon lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest