- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #159883 üzenetére
De, de
méghozzá jó sok éven át!
A mobilokkal annyira nem foglalkoztam, de a pult végében gyakran megtalálható voltam éppen valami gépet bütykölve, vagy a webshopot fejlesztve. Annyira szerettem ott dolgozni, mai napig a legjobb munkahelyként emlékszem rá vissza."Egészen addig, míg az APEH be nem záratta...
" - na erről meg én nem tudok semmit, igaz 2015-ben végleg leléptem onnan
2016 elején ugyan folytattam tárgyalásokat arról, hogy visszamegyek de nem lett belőle semmi. Aztán 2018-ban szomorúan láttam, hogy valami virágos van helyette (már az is bezárt).
A főnököt felhívtam, kiderült, hogy eléggé rosszul megy a sora, 2020 végén beszéltem vele utoljára, azóta nem érem el (sőt egy ideje már a száma sincs meg sajnos)
Szóval mesélhetnél, hogy mi is volt, mert ezekszerint többet tudsz erről mint én.
-
-
SOAD19
addikt
válasz
Aryes #159576 üzenetére
Erre gondoltam, hogy azért akad olyan videója, ami hasznos. Jól csinálja, ennek a rétegnek (kormányelleneseknek) is csinál videót, majd a másik rétegnek is (ukránok szapulása, nem a mi háborúnk, oltásellenesek, konteósok lelkének simogatása). [link]
Ígérem, több videóját nem linkelem az "Urnak". -
bul07
nagyúr
válasz
Aryes #159641 üzenetére
Csak az a baj hogy így 44évesen kezd elérni a családi átok, és kezdek közelre homályosan látni
Ezt úgy kell érteni hogy régen szinte orrom elé is tehettem az apró betűs szöveget nem volt homályos, de most olyan 15-20cm kell ahova tud fókuszálni a szememÍgy nem tehetem az arcomba a telefont hogy pont akkor látóteret takarjon ki mint ülve egy monitor
.........
És ha már hozzászólok eredetileg csak a spórolósba akartam
Múlt héten megejtettem egy Hajdú bojler takarítást és erről pár észrevétel tanács
7éves HAJDU Aquastic AQ 120, mi falunka nem annyira vízköves a vízVolt vízkő a fűtőszálnál és a tartályába is, és a bojler falán rozsda kicsapódás de nem a bojler fala a rozsdás hanem nálunk rozsdás a víz barnára színez innen is lehet tudni
És még a sima műanyag vödröt egynegyedéig megtöltött a kiszedett vízkő kosz
Képek
[kép], [kép], [kép]Eredmény ugyan abba a pozícióba állítva, meg van jelölve
Szerelés előtti 6napban 28.819kWh használt el, tehát napi 4.803kWh
Takarítás utáni 6napban 26.977kWh használt el, tehát napi 4.496kWh
Ez egy hónapra levetítve olyan 10kWh spórolásDe
De azt vettem észre hogy takarítás után jó pár fokkal melegebb a víz, sajnos előtte nem mértem meg, de már kézzel érzékelve és hogy a keverős csapot se kell annyira a meleg irányába állítani a megfelelő zuhanyzási hőfok eléréséhez
Most megmértem és 60fokos vizet állít elő a bojler
Ezt azt jelenti hogy lejjebb is tekerhetem mert, 3-an használjuk a 120l és nem fog elfogyni a meleg még ha alacsonyabb a hőfoka a víznek akkor se, és több helyen is olvastam hogy 50-55-60fok az ideális beállítás így én belövöm olyan 55 környékéreMivel lejjebb tekertem most így a takarítás miatt fogyasztás még csak ezután derül ki igazán, reggel majd mérek egy hőfokot hogy mennyire sikerült belőni
Költségek azok voltak még ha én csináltam akkor is
Anód 2000Ft, igaz ezt már jó pár éve megvettem mert rég ki akartam takarítani(most 3000Ft)[link]
Anód tömítés 80Ft[link]
Bojler tömítés 260Ft [link]
TSE tartó 400Ft (külön vettünk, kifejtem)[link]
Normál esetbe ennyi kell egy takarításhozNekem még cserélni kellet a biztonsági szelepet is, mert így 7év után nem csak akkor csepegtette a vizet ha melegített hanem akkor is ha rájött csak nyugalmi állapotába is
Biztonsági szelep 1180Ft[link]Ha csináltok olyan Hajdú bojlert aminek van TSE tartó része az előre vegyétek meg a többi alkatrésszel együtt
Ez az ami helyén tartja a hőfokszabályzót, és szigetelő szerepe is van így nélküle nem biztonságos a üzemeltetése
Ez [link]
Hogy miért
Mert megeszi az idő és a meleg és törik/porlad olyan rideggé válik
Na nálam az az infó nem volt meg és mikkor szedtem széjjel bármennyire is voltam óvatos 3-4darabra tört már szétszedésnél, így egy nappal később lett befejezve az összerakás mert utólag venni kellet, és Debrecenbe 4boltból csak egybe volt ilyenBiztonsági szelep
Nem jött be az új szelep, mert ha fűt akkor a befolyó hideg víz csőbe is meleg lesz a víz olyan 80-90cm hosszan, persze a csepegtető részén rendesen csepeg ha fűt
Többekkel beszéltem a rokonnal az aki a helyi vízműnél van ő tanulta ezeket, és ez nem normális jelenség
Vélemények szerint nem maradhat így
Két lehetőségem van
-veszek egy újat, bár az olcsóban ezek után hogy bízzak, vagy drágát 4500Ft
- vagy visszarakom a régit, és ha még naponta 2-3l vizet el is csepegtet 10-20év alatt folyik így el 4500Ft-nyi víz (mostani árak mellet olyan 11köbméter víz ára nálunk) -
SOAD19
addikt
válasz
Aryes #159576 üzenetére
Mazochista vagyok!
Dehogy követem! A fb-on ugyebár, ha elindítasz egy videót, akkor alatta felajánl, listáz csomó más videót. Gondolom ott rákattintottam egyszer, és azóta fel-fel dobja, főleg, hogy pár másik videójába is belenéztem. Annyiból hasznos az ember, hogy olykor szapulja a kormányt, és élek a gyanúperrel, hogy a nézőközönsége javarészt fideszes. (aluliskolázott, tájékozatlan, ezáltal a kormányzati propagandával könnyen manipulálható, uszítható). Hátha felnyitja párnak a szemét.
-
SOAD19
addikt
válasz
Aryes #159566 üzenetére
Belenéztél egy-két videójába(pl. utolsó előtti), ahol körbevezet az üzletükben? Nekem az alapján ritka giccses, izléstelennek tűnnek, és a minőségével kapcsolatban is fenntartásaim vannak, szerintem durván lehúzzák a vásárlóikat. Most néztem, hogy Hosszúpályiak, na!
Ennél a srácnál pl. valóban jól mutatnának: [link]
Érdemes követni, roppant szórakoztató, ahogy állandóan előjön valami kamu sztorival. És láthatóan tömegek sz*pják be, nem is csoda, ahol ez az ország tart. Itt is az első mondatánál már elkapott a röhögés, ahogy felvezette a sztorit: [link]#159567 KROK640
Igen, a romáknak jön be, ez a túltolt stílus. És ezért furcsa számomra, hogy ebből meg lehet élni, mert nem sűrűn vesz az ember ilyen áru bútort. És hát a romák jó része nem engedhet meg magának ilyet, csak nagyon kis részük. -
-
szotyika77
aktív tag
válasz
Aryes #159453 üzenetére
Ha elég vastag XPS-t veszel elbírja az a polcok súlyát.
Nekem 10cm XPS van a víztísztító készülék alatt, ami akkora, hogy 2 megtermett ember tudta behozni és a helyére tenni, és az XPS-nek az évek alatt semmi baja.
De amúgy a beton és tégla termékekkel az a baj, hogy mind szívni fogja a vizet.
A falra fúrható polc nem megoldás? Csak hogy a lába ne legyen a földön. -
-
dewil666
őstag
válasz
Aryes #159405 üzenetére
Hűteni és fűteni is tud.
Ezt radiátoros rendszerhez is használható legalabbis a Samsung 3lmondása szerint. Azaz ha nincs padlófűtési kör akkor is lehessen olyan épületben is használni ahol csak radiátor fűtés van kialakítva. Egy 100L puffer tartályt javasol a Samu szakember. -
zolikaDB
veterán
válasz
Aryes #159264 üzenetére
Szerintem 1-2 hete. Nem is tudom, honnan karistoltam vmelyik este hazafele, talán Nagyerdő, és ott csinálgatták.
A fény udvara jelentősen kisebb alatta, mint a régi (talán higanygőzös, de lehet tévedek) lámpák alatt.Srácok, kérdésem lenne!
Franciaágyat hol érdemes nézni, Möbelix-Mömax-on kívül? Cél a jó ár-érték arány -
Atomantiii
addikt
válasz
Aryes #159301 üzenetére
Majd biztos világításra költenek, amikor lassan a betegnek kell vinni a műtéthez a hozzávalókat. Múltkor ismerősnek azért nem csinálták meg a kisebb műveletet, mert nem tudott az orvos mivel varrni mert nem volt. Menjen vissza máskor akkor hátha lesz vagy vigyen magával.
-
aldebaran
addikt
válasz
Aryes #159264 üzenetére
A harmadik üteméhez ért a debreceni közvilágítási rendszer megújítása
-
-
-
-
Wajk
addikt
válasz
Aryes #158948 üzenetére
Nekem már kb 15 éve egy Casio M610DE teljesít szolgálatot. Nagyon szeretem, mindig pontos, mindig hajnalban próbálkozik egyet ami nem mindig sikerül, de ha havonta csak egyszer igen, az nekem elég. Az meg csak hab a tortán, hogy elemet sem kér
Többször akartam már lecserélni valami okosra, de ezt a kényelmet nehéz feladni.
Egy kis érdekesség a DCF77-el kapcsolatban, van egy telefonos applikáció, ami elméletileg reprodukálja a "sugárzást". Napi szinten nem tudnám elképzelni, de lehet valakinél beindít valami jó ötletet.
Beállítás a Junghans MEGA applikáció segítségével: Ha az órában van elegendő energia a jelvételhez (nem merül az akku, az elem), akkor a következőket kell tenni:
1. a mobiltelefonon elindítani a Junghans MEGA applikációt
2. a mobiltelefon hangerejét a maximumra beállítani
3. az applikációban megnyomni a Play gombot
4. az órát kézi jelvételre állítani
5. az órát a mobiltelefon közelébe helyezni
6. türelmesnek lenni, a folyamat 2-15 percig is eltarthat.
Az órán a jelzéseket mindig figyelni kell, ha kilép a manuális jelvétel üzemmódjából, akkor ismét be kell kapcsolni. Az applikációt kíválóan működik a JUNGHANS, de a CASIO és a CITIZEN rádiójel vezérelt óráinál is.További információk a kompatibilitásról és a funkciókról a Google Play áruházban és az Apple App Store-ban találhatók.
AppleStore-ban már nem találom, de Androidon elérhető.
-
mezis
félisten
válasz
Aryes #158940 üzenetére
30 - 40 évvel ezelőtt télen késtek, nyáron siettek az 50Hz-es alapjellel működő órák. Elég sokat. Amióta leváltunk a keleti hálózatról és a nyugatival kötöztük össze magunkat, azóta sokkal pontosabbak az ilyen órák.
Vagyis nem igénytelenség.
A DCF77-el vezérelt órák sem tudják mindig, mindenhol venni a németországi 50kW-os, hosszúhullámó adó (77,5kHz) jelét. -
gyulazsolti
senior tag
válasz
Aryes #158891 üzenetére
Rendes sárga postai csekk. Számla
A jófogás honnan tudná, hogy az eladás miatt kell átíratni.
Placi58
Eladásnál értem, mert az új tulaj a nevére veszi a lakáshoz tartozó szolgáltatást.
Honnan kell tudnom, a 60 napot, ha nem vagyok az ügyfelük?
Most is azért kell átíratni, mert eladásra kerül, és akinek a nevén van 2006-ban meghalt.
De fizetve volt a vízdíj, és elfogadták, túlfizetés is van. -
gps76
őstag
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #158533 üzenetére
Egyik oldalról azt mondom, hogy ő is menne már haza ...
Másik oldalról, ha munkaideje van meg menetrend, azt kutya kötelessége tartani*.
Velem is előfordult (igaz távolsági busznál) hogy késtem, de amíg a buszvégről kifordulnak általában felveszik az embert, akár fényes nappal is. Az elmúlt 15 évben minimum egy tucatszor jártam így, és mindössze egyetlen alkalommal nem vett fel, az mondjuk pont utolsó busz volt.* Asszem tavaly vagy tavaly előtt nyáron volt, hogy az utolsó buszok 22:40 helyett 22:50kor indultak a buszvégről, mert valami felújítás miatt késő városi buszokat be kellett várják. Kibírtuk.
BTW én Debrecenen belül (főleg a belvárosra igaz) tömegközlekedés helyett gyalog járok, a jegy nagyon drága, 1-2-3 megállóra nem éri meg, ahogy bliccelni sem, mert csak egyszer kapnak el, az elmúlt 10-12 sikeres alkalmat lenulláztad ... ha meg nem volt korábban annyi, akkor egyenesen mínuszos a történet. Persze vannak esetek amikor tömegközlekedek, de azok a nagyobb távok. De pl egy Arany János utca - Bem tér távot gyalog teszek meg, mert arra még nem éri meg villamosozni. (persze nyilván függ attól is, hogy mennyire sietek, de általában be van tervezve).
Ugyanakkor egy Csonka templom - Doberdó távra már azt mondom sokszor, hogy kifizetem a jegyet, pláne, ha sietek. (de pár éve tavasszal vagy kora ősszel, mikor jó idő van, lesétáltam azt is) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest