Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
7Sony7 #94179 üzenetére
15 ezer forintos porszívóra mindegy mi van írva, ahogy szokták mondani, sz.rból nem lehet várat építeni, ennyi pénzért ennyi jár.
Ha sokat van használva, akkor a 35-40 ezres philips, electrolux, miele táján nézelődj.
1 év garival meg ne vegyél háztartási gépet legközelebb, minimum a 2. -
bul07
nagyúr
válasz
7Sony7 #93747 üzenetére
Igen is feltartottad mert neked 90 a megengedett tehát te feltartottál mindenkit nem csak a kamiont hanem a kamion mögött jövőket is
(#93745) daa-raa
Persze ez csak elméleti, de nagyon sok ilyen van az utakon -majd én megmutatom hogy csak azért is kibaszok vele mert ő csak ennyivel annyival mehet
És itt nem a gyorshajtásról van szó mert ő nem megy a számára megengedett sebességgel tehát feltart mindenkit , persze megteheti de akkor viselje el hogy meg akarják előzniVolt már hogy Szolnokról-Debrecenbe hoztunk le egy Passat-ot, automata váltó hibája volt 3-nál feljebb nem kapcsolt, és nem derogált 5-10Km-ként félrehúzódni hogy eltudjanak menni mellettünk
( Visszafele jó váltóval 130-alatt nem igen volt az órája, hívott a gazdája olyan Szoboszló magasságában hogy mikkor érünk Szolnokra menyivel megyünk, mondom olyan 110-120 megyek, erre ő tapossak bele mert indulna Horvátba és övé a bírság, élvezett volt nem törődni a rendőrökkel)A közlekedést szabályait a KRESZ határozza meg, nem az adott illető vérmérséklete.
És nem a hétköznapi autósnak kell ezt szankcionálni, hanem a hatóságnakTipikus satuzással büntetés mert majd ő jól megregulázza
-
bul07
nagyúr
válasz
7Sony7 #93740 üzenetére
Számold már ki te mentél 85-el ő tudott volna menni 90-el, ez óránként 5Km
És mondjuk 1200Km-re viszi a cuccot, akkor 85-el 14.1óra alatt ér oda, 90-el 13.3óra, nyer majdnem egy órát, és ezt vetítsd le alsó hangon havi 10-15.000 Km-reAmúgy én is agysokkot kapok az ilyen 80-85 poroszkálók miatt
-
törölt tag
válasz
7Sony7 #93721 üzenetére
Ettől már csak az "jobb" amikor szervízúton (tóci-derék utca) mendegél(nék)ek 30-35km/h-val,és rendesen letol az útról a mögöttem jövő akárki,mert mit képzelek én hogy figyelni próbálok,esetleg óvatos vagyok,vagy még rosszabb,mert betartom azt a szemét KRESZ-t. Arról nem is beszélve hogy szűk helyek ezek az utak parkolók közvetlen mellett,bárki bármikor elém léphet stb...
-
Laraxior
titán
válasz
7Sony7 #93667 üzenetére
Nem fog átverni. Mind a 4 év alatt amíg megvolt a Lagunám minden szirrel szarral oda vittem, egyedül a légzsák visszajelzőt, a kormányátvezetőt csináltattam a Renaultnál. De a motorvezérlést is Bodnárék csinálták.
Én szerettem őket, a felesége mindig hozzánk jár a boltba, ott elmondtam a nyűgömet, csak annyit mondott, hogy hajnalban csak álljak oda, dobjam a kártyát a postaládába, és délután mehetek is érte -
mghltm
addikt
-
mghltm
addikt
-
atike
nagyúr
-
yanna
addikt
-
diablo1984
veterán
válasz
7Sony7 #85886 üzenetére
a mixerbeton jóval erősebb és nem eszi meg a só, mint a házilag kevertet. mikor építkeztem és betonoztunk, hiába toltuk bele bőven a cementet, fos gyenge maradt, a mixeres betont nem kezdi a só ki az utcán sem. ezek a mai cementek szemetek és drágák, a mixerbeton még drágább, de legalább nem vedlik.....
-
-
mezis
félisten
válasz
7Sony7 #84327 üzenetére
A kép alapján úgy tűnik, van a műanyag csapágyháznak egy kissé kúpos "karma", amit szét kellene nyomni a csapágy kinyomásához. Vagyis kellene egy csövet pontosan a csapágy külső átmérőjére esztergálni és először azt bepréselni a csapágyig, aztán a kettőt együtt kipréselni.
Szilikon spray-el előtte befújni. (WD-40-et lehet, hogy nem szereti a műanyag.) -
zolikaDB
veterán
-
Zola007
veterán
-
mackosajt
addikt
válasz
7Sony7 #84327 üzenetére
Ez hogy van beépítve?
Esztergálással és anyaggal együtt nem biztos, hogy olcsóbb lenne, mint a bolti verzió.Viszont ha kiműthető belőle a csapágy úgy, hogy utána a tartó funkciót ellátja, és az esetleges műtét során eltávolított rész nem jelent problémát, a 2 db csapágy biztos olcsóbb.
Látni kéne, hogy van ez a helyén.
Illetve hogyan lehetne leműteni/kiműteni, és esetleg újra össze illeszteni.
Lehet egy ügyes műanyagos tudna segíteni neked (mindjárt megyek és leváltom a kollégát, aki 1000+1 mester), lehet délután írni is fog ide. -
Fricu
tag
válasz
7Sony7 #84221 üzenetére
Azt ellenőrizd (cpuz), hogy amikor nincs terhelés (= játék. pl), akkor visszaveszi-e a feszültséget és a frekit.
Az én gépem 900MHz-en és 1,00V-on megy mikor netezek a 2300MHz -1,2V névleges helyett. Nyilván nem is melegszik ilyenkor (csak passzívval hűtöm).
Ehhez kell AMD driver és a win megfelelő beállítása.
A pasztacsere nem árt egyszer, főleg ha nem te szerelted össze a rendszert.
Ha te csináltad elsőre (és jól) semmi nem indokolja, hogy piszkáld.
Ha gyárilag lett összeszerelve, tehát ragasztós cucc van rajta, kár cserélni.
Még az alaplapinál csak-csak, de sokan a videokártyáét is cserélik, - ami fel van ragasztva gyárilag - kencésre, aztán csodálkoznak, hogy csúszik-mászik rajta a hűtés, berakáskor elmozdul, elbillen, és akkor már többet ártottak, mint segítettek.
A levegőnél (ha nincs semmilyen paszta) bármelyik is 1000szer jobb. A paszták közt csak laborban mérhető ki különbség talán, a való életben semmit nem fogsz profitálni a több ezres árkülönbségből.
Én 2 (azaz kettő) Celsius fokos különbséget tapasztaltam a 3000-es paszta és az 500 Ft-os között. 40 illetve 42 Cfok volt a két állapot.
Hiába sokkal jobb a hővezetése (állítólag), olyan kicsi a rétegvastagság (jó esetben), hogy alig mérhető az eredménybeli különbség.
A proci visszaszabályzásával viszont ténylegesen 10 fokot is nyerhetsz - ingyen, és még a pénztárcádat is kíméled. -
Salex1
őstag
válasz
7Sony7 #83846 üzenetére
Én sima corn-al jártam meg, rendeltem a kertbe 2db 25w-at, alig égett (mozgásérzékelős lámpába volt, napi max 5-10 perc üzemidő volt) és fél év alatt ki is ment. majdcsak 2000Ft volt darabja, hát ebből a pénzből elég sokáig tudom fizetni a 2db 78W-os halogén fogyasztását.
-
csapee
őstag
válasz
7Sony7 #83044 üzenetére
Olvasgass:
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1094682Az árak dollárban vannak, így csalóka, de nagyon kiegyensúlyozott konfigok (nincs felesleges vérpistike márka benne
).
-
Borosz
őstag
válasz
7Sony7 #83044 üzenetére
Nagyon pontosan nem igazán lehet megbecsülni az ilyet. Ahhoz, hogy ezt meg tudja valaki mondani neked pontosan követni kell az aktuális hw trendeket. Nem mindig lehet pl. az ár a döntő, de azt is érdemes figyelni. Az sem mindegy, hogy egy-egy processzorszériában (i3, i5, i7 vagy AMD) melyiket választod.
Érdemes lehet a proccra gyúrni elsőként, aztán a memória, HDD (inkább SSD) és végül a VGA.
Egy i3-ashoz pl érdemes egy erős-középkategóriás VGA-t választani, hogy a procc "kihajtsa" a VGA teljesítményét. De ha i5-ös a procc akkor is elég lehet eaz erős-közép kategóriás VGA, mert a procc teljesítménye a VGA-jét is "megdobja"...de persze nem mindegy milyen alkalmazások esetén.A "bottleneck"-et pontosan nem tudod megállapíatni. Minél gyorsabb egy hw annál jobb.
Szerk: megállapítani úgy tudod, ha megnézed a hw komponenseid tesztjeit, kiépítését, sebességét, korát, adott évben elfoglalt helyét a hw piacon (alsó, közép vagy felső kategória) és megnézed bővíthetőség lehetőségeit, amit legfőképpen az alaplap determinál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest