Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii
    veterán

:R Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :R
    @májkimiki:
    Fn+F2-re nem csinál az égvilágon semmit. Ezzel lehetne ugye váltani a videó kimenetek között, de nem vált át a d-sub kimenetre.
    @Apollyon és @Shyciii:
    feltelepítettem azt a csomagot, ami tartalmazza az xrandr parancsot, viszont sajnos nem tudam működésre bírni, mivel minden próbálkozásomra az a válasz jött, hogy "Can't open display". Lehet túl régi ez a lapatop...

@Shyciii:
    Egyébként a scripteket beküldtem, munka után megpróbálkozok majd megint egy monitor lecsukással, meglátjuk mi lesz.

Jaj várj. Figyelmetlen voltam bocsi. Az xrandr azért ír ki hibaüzenetet, mert nincs grafikus felület neked felrakva, tehát nem fut X szerver. Most olvasom, hogy csak sima konzolban vagy.
    Viszont mivel notid van, ezért a fedél lehajtásakor nem is kell semmi hogy kikapcsolja a kijelzőt, hiszen a noti ezt hardveresen megoldja. vagyis elég beállítani azt, hogy ne menjen ilyenkor aludni. Amit küldtem két scriptet (egyik ugye hogy ignoreálja a fedél lecsukását akár kábelen van, akár akksin, a másik meg a szolgáltaátsok maskolása hogy ne tudjon semmiképp elindulni) megoldja az alvás gondot a fedél lehajtásakor, és így a kijelző kapcsol le, de a linux menni fog tovább :)

Új hozzászólás Aktív témák