Hirdetés
- Yettel topik
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gyorsabb lesz a tárhely, de drágább lesz a Nothing Phone (4a)
- Műbőr kötésben, feltűnőbb dizájnnal is elérhető lesz a Redmi Turbo 4
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
jester_basc
csendes tag
Sziasztok!
viszonylag kezdő vagyok, és kellene egy kis segítség a Debian xserverével kapcsolatban. Szóval egy dvd-iso-s Debian Woody 3.0 r2-est telepítettem fel. a config: epox 8k3a+, amd 1800+ palomino, 512mbram, radeon9600. a többi most szerintem nem lényeg. Szóval annyi a problémám hogy a grafikus mód nem megy (nem is olyan kicsi) felteszem tényleg csak az alaprendszert, meg a C/C++ modulokat. utána 2.4.18as kernel source, majd ezt követően befordítom alá a 2.6.8.1es kernelt (audigy meg ntfs táogatás miatt). Mivel KT333as chipsetről van szó, ezért a dev/agpgart-ban via chipsetet fordítok be. asszem xfree 4.1 megy fel alapból, ezért a direct renderingnél az ati radeon drivert választom. a Frame buffer device-nél csak modulként fordítom be a radeont, mert különben blank screen-em van már karakteres módban is. uj kernel kész, lilo-ba berakom, bootok az uj kernelről. ezt követően dselect, majd az x11 package-k közül felteszek minden x szerver komponenst. (lényegilek minden x-el kezdődőt
). beállításoknál ati-t választok, meg xfree86-ot stb... eztán reboot és semmi. egyszer eljutott az xfree bejelentkező képernyőéig, de utána tovább ne megy. apropó, azt hol tudom elérni, hogy az xdm ne induljon bootnál automatikusan?
remélem mindent leírtam ami fontos, ha mégsem igyekszem korrigálni. apropó, nemtudok netinstall-t csinálni, otthon pár hónapig nincs most neten
köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). beállításoknál ati-t választok, meg xfree86-ot stb... eztán reboot és semmi. egyszer eljutott az xfree bejelentkező képernyőéig, de utána tovább ne megy. apropó, azt hol tudom elérni, hogy az xdm ne induljon bootnál automatikusan?