-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agony
aktív tag
Félreértés ne essék, én nem hibáztatom ezért a Curve-t, ez csak egy opció amit felkínál. Ezt ugyanígy felkínálta eddig pl. terminálból készpénz felvételnél, hogy legyen-e konverzió, csak meglepő volt, hogy már POS terminálokon is előfordul és ha nem figyelünk oda rá, a pénztáros simán spameli a zöld gombot.
-
-
sb
veterán
Beutaltam Transferwise-ra. Probléma megoldva.
Nekem is megfordult a fejemben, de utalnom kellett volna amit Revolutról nem tudok, nekem csak az van.
Plusz az is eszembe jutott, hogy az 5-10k-s Revolut feltöltéseim/költéseim mellé ha most átutalok 400k-t akkor nem egy laza zárolásra futok-e rá gyanús tranzakció miatt.Kérdés, hogy akarok-e állandóan korrigálni... vagy legalábbis a kelleténél többször.
De erre írtam, hogy ilyen sikertelen fizetés + dupla terhelés sem volt több mint máshol.
1-2x volt ilyenem egy év alatt Curve-nél... és a Gránitnál is.Tehát nem hiszem, hogy akár egyedi lenne, hogy a Curve szarabb mint más bank... akár, hogy egyébként is sűrűn lenne ilyen probléma.
Az meg csak hab a tortán, hogy a csekély esetszám mellé automatikusan és azonnal jött is a korrekció nálam. Nem kellett se ügyfélszolgálattal hadakoznom, sem cetliket bemutatnom.
A legdurvább esetem pl. Gránit kártyával és OTP-s terminállal volt, utóbbi hibájából. Valami gond volt a kommunikációval a boltban, nem tudta levonni a kártyáról az összeget.
Eladó mondja, hogy ilyenkor ki kel várni a timeout-ot, ne reseteljünk, mert szar lesz. Ott ültem 10 percet. Utána még 10-et mert próbálkozott, resetelt, újra rányomott, OTP-s kártyás ügyfélszolgálatot hívott. Végül sikerült.A móka végén 2 napig semmi nem történt majd a 3. napon 23:58-kor hívnak a Gránit Banktól, hogy letiltják a kártyámat mert gyanús terhelések futnak be. A kivonatról utána látszott, hogy az OTP-s kártyás fizetést próbálták meg tévesen, másodszorra levonni. (a limit megfogta őket mert nagyobb összeg volt) Kb. 20-25x egymás után 2 perc alatt.
Ez kicsit durvább mint bármelyik Curve-ös esetem az összesen kettőből. -
sb
veterán
Ahogy írták ez bármilyen banknál előfordulhat.
Nálam most a Gránit nem megy kb. 3 napja normálisan, nem tudok utalni, kb. semmit.
Sokkal inkább gáz mint valami dupla terhelés amit lehet korrigálni.Nálam egyébként ilyen fals terheléses eset előfordult 1-2x Curve-vel és Gránit bankkártyával is. Fizettem a boltban, kijött az elutasító cetli miközben az Curve/Gránit app-ban azonnal láttam a terhelést.
Próbáltam a pénztárban egyeztetni, hogy sikeres terhelést látok de ott nyilván nem tudtak ezzel mit kezdeni. Széttárták a karjukat, hogy a terminál szerint sikertelen: fizessem ki újra.
Kifizettem, másodszorra sikeres volt, a dupla terhelés azonnal látszott.Ennek ellenére mire oda jutottam 0.5-1 óra múlva, hogy felvessem a problémát már rég rendezve volt kérés nélkül.
Curve-től anno jött még pár refund üzenet tavaly más esetekben is. Volt ami duplán terhelődött de a fenti látványos jel nélkül, nem is tudtam róla. Nemrég végignéztem a régi kivonatokat, minden a helyén van ott is.
Szóval nem olyan szörnyű a helyzet. -
fil
őstag
Szerintem ez úgy van, hogy az akinek valami problémája van az leírja, mert megoldást, vagy megerősítést keres. A másik 10.0000 meg - akinek nincs semmi gondja - az meg nem írja le, hogy "figyeljetek tök jól megy minden". Én a másfél ,két év alatt semmi problémát nem tapasztaltam. Egy éve, vagy több ideje GPay-el használom...
-
dugynok
senior tag
Sima banki kàrtyàval is előfordult màr, hogy elutasìtàst kaptam, mindìg elkérem és megtartom az elutasìtó papìrt. Volt, hogy sima banki kàrtyàval pénzfelvételnél vagy nem adott ki pénzt, vagy kevesebbet adott. Nem csak Curve-nél vannak gondok, de nyilvàn specifikus topicba fogsz hallani problémàkat... Nézz és olvass magyar bankokkal foglalkozó fórumokat, ott is lesznek problémàk bőven!
-
viktorhu
veterán
Van mögötte virtuális számla, de nem tart rajta egyenleget.
Te indítasz egy vásárlást a Curve kártyával.
A Curve indít egy vásárlást az oda rögzített kártyáddal, a pénzt a virtuális számládra teszi.
Jóváhagyja a vásárlást a Curve kártyáddal, kifizeti azt a virtuális számládról.
-
emeritus
tag
Szia!
Nagyvonalakban a Curve kártya egy fizikai debit Mastercard, amely "mögé" az applikációban némi előkészítéssel saját egyéb - fizikai, és/vagy virtuális - kártyáid 'betehetők". Egyetlen - Curve . kártyát viszel magaddal és az appban, bármikor online kiválaszthatod, hogy a Curve kártya éppen melyik hozzárendelt kártyaként viselkedik. A Curve kártyával és Curve pin használatával fizethetsz, miközben a terhelés pl. az appban éppen aktív OTP EUR kártyára kerül. Ha HUF kártya van kiválasztva, akkor külföldön a Curve vált, jobb árfolyamin, mint a bank. Stb,
Ha elsősorban a konverzió érdekel, akkor jobb lehet a Revolut, amely picivel jobban vált. Olvass bele mindkét topikba, hogy mindkét kártya további lehetőségeit értékelhesd: vannak ilyenek. Nem mellesleg a Curve "mögé" a Revolut kártya is betehető, ez mondhatni tipikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest