- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Én azért ajánlottam az Nforce-t mert tavaly óta ilyen lapot használok.
Tudok böngészni cd írás közben havernál a via lappal másoltunk sokkal jobban meghalt a rendszer vinyóra másolás közben mint nálam. Mondtam is neki hogy valami rosszul lehet beállítva mert nagyon lassú. :)
IDE driverből 1X-er raktam fel valami 2.00-st, azóta nem frissítettem minek? -
-Igen de egy 3200+ nem az ár/teljesítmény viszonyról szól hanem annak ajánlott aki mindenben a maximum teljesítményt akarja AMD platformon, ezért kár ilyen szinten kötekedni hiszen én is lebeszéltem a megvásárlásáról. (A 2.16Ghz-es Barton veri a 2.25Ghz-es XP-t videotömörítésben.)
-A Bartonok viszik a 400Mhz FSB-t. Az elérhető max. frekvenciában viszont elmaradnak.
-Érdekes frame/sec érték? Tömörítőprogramtól és optimalizációtól is nagyban függ a végeredmény, de ha AMD-t AMD-hez viszonyítun akkor az arányok reálisak. -
marcee
addikt
válasz
Flashcash #25 üzenetére
Pont azért nem skálázódik látványosan az AMD, mert kb. 2400+-tól elbaxták a modelszámozást és a 3000+ is csak 166MHz-el gyorsabb!
Hogy melyik 2600+ra gondoltam, hát ha ott is lassabb a 333-as akkor a 266-osra, emlékeim szerint 2166MHz valós órajel, pont mint a 3000+ Barton. Nem hisszem hogy a barton sokkal gyorsabb lenne (video tömörítésben!)
Úgy t'om a Barton nem is nagyon tuningbarát., de föleg a kettő ára esik messze egymástól.
Az anandon elég érdekes frame/sec értékeket írnak, én GordianKnot-ot használok, átméretezéssel (640x352), stb, az ugyan ebben a topicban fentebb említett 1800+@2600+ kb. 40 fps-t nyomott. van egy kis tapasztalatom korábbi gépekkel, sz'al az nagyon ott van (doom9.org codec összehasonlításában 2700+on mértek 35-36 fps-t)
(nem vagyok ma túl összeszedett, bocsánat) -
1. A Barton proci adott volt mert ilyet szeretne venni.
2. Én nem mondtam hogy alapfrekin kéne járatni a Bartont hogy lassabb legyen. ;]
Azonos frekvencián már gyorsabb mint a sima XP. Milyen 2600+ XP-re gondoltál 266 vagy 333 Mhz-es FSB-t használóra? (telj. szempontjából nem mindegy)
3. Az AMD procik a 2Ghz elérése után nagyon kis mértékban skálázódnak felfele.
[L]http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1783&p=18[/L]
Nézd meg hogy változik a grafikon meredeksége 2Ghz felett. -
marcee
addikt
válasz
Flashcash #17 üzenetére
Először azt gondold át kell-e neked 2200Mhz-es processzor 512Kbyte cache-el.
Magyarul videót tömörítesz,hangeditálást végzel,dvd-t rippelsz, más nagyon számításigényes alkalmazást használsz nagy üzemben ahol számít az a +200Mhz órajel + 66Mhz FSB?
A vicc az, hogy pont a video tömörítésnél járna rosszul egy ilyen procival, ott számít a legkevésbé a nagyobb cache ill. fsb. Sz'al ott egy 2600+ hozza ezt a teljesítményt. -
PaladiN
aktív tag
válasz
Flashcash #19 üzenetére
Asszem ez lesz a vége... Epox 8rda3+ :DDD
Filóztam az NF7-esen, de a biosa miatt gondolkodtam hogy megéri-e az esetleges bosszankodást.
Nem sok hiányzott hogy kilógjak a melóhelyemrôl és vegyek egyet. ;]
Az Asus nem jáccik. Az Msi nekem nem teccett (kt3-mam volt), tehát marad az epox.
THX -
A régebbi 8RDA+ nem támogatja alapból a 400-as FSB-t, de ha újabb kiadású és az Nforce2 ultra chipset-et használja akkor találsz rajta egy 400FSB support matricát. :)
A 3+on van pár extra cucc:
-SATA vezérlő
- 2db hálókártya alapból
-és pőersze alapból támogatja a 400Mhz-es FSB-t.
De ha ezek az extra cuccok nem kellenek ill. (estleg :DD ) lemondasz a 400Mhz FSB-ről akkor 25+Fa áron jó a 8RDA+ is. -
-
PaladiN
aktív tag
válasz
Flashcash #15 üzenetére
Tuningolni nem akarok, de a vége mint írtam is barton magos (pl. 3200+ lesz :DDD) proc lesz...
Ez kb. úgy egy-két hónap múlva lesz. Addig meg nem akarok vmi gyengus alaplapot venni hogy aztán akkor kelljen azt is cserélnem.
Miért csak tuning célokra lehet, érdemes szerinted gyorsabb alaplapot venni? :O -
Azért nem tolonganak mert érdekesek az igényeid. :)
pl. nem akarsz tuningolni,de fontos a 400Mhz-es FSB -> tudtommal csak a 3200+ Barton használ alapból 400-as FSB-t. Ráadásul nagyon valószínű hogy ez volt az utolsó legnagyobb _PR-rate számozású proci a Socket462 platformhoz.
Ha nem lenne a 400-as FSB igényed és ahogy mondod nem nagyon tuningolsz akkor én ezt a két lapot ajánlanám:
Alaplap Abit NF7 16.492 Ft 20.615 Ft
Alaplap Asus A7V8X-X 13.292 Ft 16.615 Ft
A maradék pénzt meg fordítsd más értelmesebb célokra. :DD -
PaladiN
aktív tag
Két jelentkezô volt eddig.... Továbbiak?
Látom hogy van egy hasonló témájú topic, de ott sem tolonganak a jelentezôk :( -
PaladiN
aktív tag
válasz
authenticDViD #6 üzenetére
A hozzászólásod most melyikre vonatkozott? Abit, vagy Asrock?
Ha az abit, akkor én csak kérdeztem hogy mennyire megbízható! -
PaladiN
aktív tag
Azért nem akarok tuningolni, mert én úgy érzem hogy nincs különösebben értelme.
Ha esetleg olyan lap lesz a vége (pl. NF7 V2.0) ami tuningolható, akkor esetleg kipóbálom hogy mit tud a vége, de csak azért hogy tudjam, nem pedig hogy használjam.
A leendô proci még bizonytalan, lehet hogy azt is vennem kell majd, de ez csak úgy szerda körül derül ki. -
marcee
addikt
Ha már nforce-os lapot veszel, azért nem meg hogy mit bír a proci.
Múlt héten vettünk egy cimbinek 1800+os gépet, 2000+ akartunk, de nem volt, alaplaból, házból is más lett, idegesek voltunk már, megigértem a srácan, hogy meglesz a kívánt teljesítmény, meg vettük.
A proci kérés nélkül jiuhb-s volt feszemelés nélkül egy-két fok hőmérsékletemelkedéssel vitte a 2400+t. (2600+ volt a vége 5%on, első próbálkozásra)
Szvsz ezt vétek lett volna bennehagyni. -
authenticDViD
tag
válasz
authenticDViD #6 üzenetére
Ahh, CR18D, nem a fenti. :)
-
authenticDViD
tag
Már miért lenne baj a 200MHz-es FSB-vel? Ez volt az elso lap RD18D chipsettell. Nalam 220-as FSB-t viszi a chipset alapfeszen... Szal nemertem...
Stabilitassal sincs semmi gond, nalam egy NF7-S 2.0-ban egy 1700+ megy 10.5*200-on... BIOS problemak azonban még vannak, de ezek megoldhatok, bar ezek ellenere is a lap tokeletes... -
PaladiN
aktív tag
Szasz(tok)!
Eladtam a mostani cumómat xp 1700+ stb-stb... :)
Most amiatt írok hogy jelenleg milyen alaplapot érdemes venni. Fontos, hogy maradok az amd mellett, tehát intel platform tárgytalan! :(
Alapvetôen nforce2-esben gondolkdom, de errôl le lehetne beszélni, meg a gyártó kiléte még sem tiszta. Valószíněleg most egy xp 2000+ meg egy 8500 LE radeon fog belekerülni, de a késôbbiekben egy barton magos lesz a vége. Tuningolni nem akarom. Amit én fontosnak vélek hogy stabilitás mellett alapból minél gyorsabb legyen a lap (pl min 400 Mhz fsb).
Az ára csak annyira fontos hogy nem szeretnék elszállni, azaz max 30 netto, de úgy 20 netto körül lenne az igazi.
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest