Hirdetés
- Már az új Sony mobil színeit is megnézhetjük
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoo8800
veterán
Kicsit OFF, de beírom.
Rivatunerrel levettem a VGA-m (nV8800GTS) órajeleit 513/792-ről 150/200-ra, és kb. 10 fokkal hidegebb lett a GPU. 2D-hez ez is elég. Vajon mennyivel kajál kevesebbet?
Persze, ha kell a kraft, 600/910-en fut

-
szasanyi
félisten
válasz
belaazallat
üzenetére
Természetesen, ez nem nagy gond. De jó ellenőrzésre, mert azt tapasztaltam, hogy a CPU VCORE csökkentés ellenére lehet magasabb ez az érték. Sőt, tuning esetében hiába megy túlhajtva, CPU VID alatti fesszel a proci, a teljesítményfelvétele mindenképpen több lesz. Viszont a beállítások hatását ezzel ellenőrizni lehet(ne) és ennek figyelembe vételével minimalizálni.
-
szasanyi
félisten
válasz
belaazallat
üzenetére
Igen, ott kéne lennie... nem támogatná a lapod?
Tessék, ez lenne az. -
szasanyi
félisten
válasz
belaazallat
üzenetére
Baloldalt felül Számítógép, azon belül Érzékelők... ott az utolsó a Fogyasztási értékek
-
szasanyi
félisten
Elhiszem, de első lépésként meg kell (!) tenni. Nincs annál nagyobb égés, mintha a több napig (vagy hétig) tartó szerzives sz@rakodás után közlik, hogy nem hw gond volt, amit egy reinstall megoldott.
És szuper RAM vagy nem, ezután teszteld le. Nincs olyan, ami nem lehet hibás, és ezt egy teszttel megint csak kizárhatod.
Sajnos vmi probléma csak van nálad, különben ez a jelenség nem mutatkozna.
-
F.B.I.
veterán
Akkor neki esek majd de problémám van, amire azt hittem az alulfeszelés miatt van. A win boot szürkén jön be és megfagy, nem tölt a boot csík csak ha resetet nyomok, ilyenkor egyből beindul a gép és stabilan megy a következő ki-be kapcsolásig, utána ugyanez a szindróma. Adtam több feszt de úgy is megcsinálta egy párszor...mitől lehet? Nem merek lentebb feszelni a fentiek miatt.

-
Chaser
legenda
Alulfeszeléssel
Egyik procimat se tudta feszben lejjebb vinni 6x200-on se, mint én manualon kisebb feszen gyári órajelen, nyilván túl van biztosítva, nehogy gebasz legyen. Everest fogyasztásmérésnek meg ne higyj, nem mérvadó. Látok itt olyan aprókat, hogy e8400 munka alatt 4-5W-ot fogyaszt, hát persze...még energiát is termel. -
F.B.I.
veterán
Mivel járok jobban: alulfeszeléssel vagy CnQ-el?

-
Solfrutta
tag
Tudom persze.
De itt így nálam szó szerint akad a zenelejátszás, na persze lehetne butítani a rendszert, de ahhoz nincs kedvem.Chaser: Az enyém nem megy annyin. Lehet hogy a lap miatt (G31 nem erre van kitalálva), meg hát a te procid R0, arról jobbakat olvastam mint az M0-ról.
-
ToBeY
nagyúr
Gyors keresztkérdés off-ban, melyik progi hömérséklete állhat közelebb a valósághoz?alapon van minden jelenleg.!
Realtemp: 35C
Coretemp: 30C
Everest 5.02: 25C -
-
szasanyi
félisten
-
Solfrutta
tag
Próbálkoztam én is az E5200-am alul feszelésével, hát érdekes eredményre jutottam. Először megpróbáltam minimálisra húzni a frekit, és úgy csökkenteni a feszültséget. 6x122Mhz amin még elindult a proci, viszont a képen láthatónál nem tudtam jobban csökkenteni a feszt.
Ezután megpróbáltam 6x200-on, érdekes módon egyből alacsonyabbra tudtam állítani a Vcore-t. Nem ez a legalacsonyabb valószínűleg, csak addigra már meguntam az állítgatást, majd még kísérletezek vele.
Hőfokokat nem tudok mondani, mert a procim kegyetlenül félremér, bármivel hűtőm (passzív Ninja, de ventivel se jobb) 40 fok alá nem nagyon megy, és terhelésre egyből 50 fokot mutat, de a hűtő hőcsövei épphogy langyosak.
Szerk.: Tudjátok milyen érdekesen fut a Vista a 734Mhz-es procin?

-
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
#42-re vkinek ötlet?
-
F.B.I.
veterán
Üdv egy kis AMD X2 e széria
-
-
törölt tag
a VID az a minimum feszültség, amin a gyártó szerint még atom stabil a proc

Szóval ha nem nyúlsz hozzá, a bios arra állítja be magát, és amiatt nem fog fagyni a géped
Persze ha emeled az órajelet, vagy csökkented a feszültséget instabillá válhat a géped. De erről szól a tuning
-
blazsey2
senior tag
Csináltam én is egy energiatakarékos beállítást a proccal [link],
-
törölt tag
Itt egy másik e7200, 1.00 V biosból, a többit meg képben.
-
szasanyi
félisten
EVEREST v5 megmondja a Számítógép -> Túlhajtás opcióban. Igen, sajna a GeIL Black Dragon DDR2-1066 RAMok nem az alacsony feszültség igényükről híresek.

-
-
ToBeY
nagyúr
Itt a kis tesztem (itt most nem a fesz volt a fontos) hanem az eggyes beállítások
Alap 2,33GHz 5-5-5-15 (1066MHz)
Memória olvasás 7223 MB/mp
Memória írás 6060 MB/mp
Memória másolás 6248 MB/mp
Memória késleltetés 72.0 nsCPU Queen 9908
CPU PhotoWorxx 12342
CPU ZLib 30761 KB/mp
CPU AES 8676
FPU Julia 4360
FPU Mandel 2175
FPU SinJulia 1080
______________________________________________400FSB 4-4-4-12 (800Mhz)
Memória olvasás 7086 MB/mp
Memória írás 7215 MB/mp
Memória másolás 6461 MB/mp
Memória késleltetés 72.7 nsCPU Queen 11944
CPU PhotoWorxx 13391
CPU ZLib 37033 KB/mp
CPU AES 10442
FPU Julia 5201
FPU Mandel 2599
FPU SinJulia 1278_______________________________________________
430FSB 5-5-5-15 (1032Mhz)
Memória olvasás 8014 MB/mp
Memória írás 7818 MB/mp
Memória másolás 6648 MB/mp
Memória késleltetés 66.0 nsCPU Queen 12851
CPU PhotoWorxx 13742
CPU ZLib 39602 KB/mp
CPU AES 11235
FPU Julia 5600
FPU Mandel 2783
FPU SinJulia 1399 -
belaazallat
addikt
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni:
Van egy E5200-esem, vid 1,125V. Az a problémám, hogy 1,056V alá nem tudom feszelni, nem állítja be az alaplap. Hiába állítok , be kisebb feszt, 1,056V alá nem megy elindul a cucc, de csak az említett feszen, prime stabil a cucc. Mi lehet a probléma? Konfig: P35-DQ6, E5200 CM TX, 2*1024MB CSX-O CEC 1066MHz RAM
Köszi!
üdv!
-
szacsee
nagyúr
Itt a topikom.

A procim topikjábol lehet idenéznek nyakazni, de ez van, ha se erős VGA, sem alkalmazás ami még kihasználná a prociban rejlő erőt.
Ez fícsör, vagy bug nemtom (ezután mondja azt valaki, hogy az i7 nem energiatakarékos
):Ez lehet alapon:
Falun elmegy, itt meg csak nem szólnak meg.
-
PuMbA
titán
Melyik a legjobb program undervoltra? BIOS-omban csak overvolt van. Az AMD oldaláról leszedett OverDrive csak 1,2V-ig tudja levinni 1,36V-ról a procimat és automatikusan sem indul tehát minden indításnál visszaáll 1,36V-ra.
-
szasanyi
félisten
A Distance TJ a CPU max. hőfoka, ami ha jól tudom 100°C, azaz a valódi hőfok a 36°C + a maradék 64°C (a különbözet, ami a max-ig hátra van) = 100°C Nem tudom érthető-e a súlyos levezetésem.
Nálam a VCORE értéke BIOS 1.1150V. Én is panelban lakom, és itt is k*va meleg van.
Láthatod is, hogy a VGA hűtő 35% ventinél csak alig-alig... -
ToBeY
nagyúr
E6550@3Ghz 1.28V Core (1.35V default) De drop-ol így win alatt még kevesebbet mutat.
[link] -
Bagira01
veterán
-
14adam
addikt
Én ezt anno azért csináltam,mert nemvolt ithon hőpasztám,és úgy hajtottam a gépet,akkor mindig 80 fok körül volt.Alulfeszeltem,és egyből leugrott 50-re

-
nandon
tag
-
E7200@2.53Ghz@0.96V

Normális környezeti hő mellett nem megy 39 fok fölé.

-
DEV_NULL
őstag
-
nandon
tag
Látom, lassan jönnek az eredmények!
Jó ötlet volt...
-
westlake
félisten
kb. ugyanannira van ertelme, mint az alulfeszelesnek
sot, az igazi tuningnak (overclock) sokkal tobb ertelme van, mint ennek.. viszont most nem errol volt szo
ha mar temarol harsog mindenki, akkor szakmailag is ugorjatok neki a dolognak, ne csak kepeket linkelgessetek.. ezekbol senki nem fogja megerteni a dolog lenyeget

-
DEV_NULL
őstag
Örülök. hogy van érdeklődés a téma iránt, nemsokára én is jövök vmi eredménnyel..
sz.j: szép eredmény

westlake: a "felülfeszelés"-nek nincs értelme, a topik témájának viszont egyre inkább van..

-
törölt tag
Akkor én mutatok is egy eredményt. EP43-DS3L lapban egy E5200, alapórajelen, BIOS 1,0125V fesz, valós 0,976V. Stabil, csak a tesztről nem csináltam képet.
Szerk: Ezen még dolgozni kell, sz.j 0,928V-ja elég komoly.

westlake: A tuning általában órajelemelést és esetleg feszemelést jelent sokaknak, pedig az alulfeszelés is tuning, csak ritkább.

-
westlake
félisten
pont errol beszeltem.. tuning, igy siman elferne a c2d tuning topikban

#10: belepsz a lapod biosaba, es csokkented az fsb-t... persze ezt csak akkor tudod megtenni, ha a lapod tamogatja a gyari erteknel kisebb ertekeket..
#13: ezek szerint lehet nyitni egy olyan topikot is, hogy cpu felulfeszeles? (vagy tulfeszeles)

-
sz.j
nagyúr
Például így is lehet ..., alulfeszes tuning.

-
westlake
félisten
olyan topik sincs, hogy "folulfeszeles".. szerintem ez a dolog is siman elferne (ebben a formaban) a tuningos topikokban.. mas lenne a leanyzo fekvese, ha mondjuk az lenne a topik cime, hogy processor downclock
#8: tolem aztan eljen..csak szerintem hulyen hangzik az alulfeszeles szo..
-
-
DEV_NULL
őstag
Mostanában egyre divatosabb a processzor alulfeszelése, nincs még neki topik, gondoltam nyitok egyet, ha a tuning megérdemli a saját topikot/kat, akkor ez miért ne..
Ide jöhetnek az eredmények.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Akciókamerák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Már az új Sony mobil színeit is megnézhetjük
- Horgász topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tessék,

Egyik procimat se tudta feszben lejjebb vinni 6x200-on se, mint én manualon kisebb feszen gyári órajelen, nyilván túl van biztosítva, nehogy gebasz legyen. Everest fogyasztásmérésnek meg ne higyj, nem mérvadó. Látok itt olyan aprókat, hogy e8400 munka alatt 4-5W-ot fogyaszt, hát persze...még energiát is termel.
Nem teszt után választottam, haverral megnéztük őket doboz nélkül, ráböktünk az 1ikre 1x-re, az lett az enyém
De itt így nálam szó szerint akad a zenelejátszás, na persze lehetne butítani a rendszert, de ahhoz nincs kedvem.
Droppolva 1.144-re 2700MHz stabil, ez 65nm-es procc 

És nálam is rohadt meleg van, pedig nem is panelban lakom