Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
004
tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Értem, és a memória időzítéssel nem kell foglalkozni?, C'n'Q-t kapcsoljam ki?
-
elfelejtette
veterán
Szia!
Én egy Athlon II X2 245-ös procit feszeltem alul úgy, hogy a VID-et 0,05V-os lépésekben csökkentettem. Ha eljutsz ahhoz az értékhez, ahol a WIN betöltés közben összef@ssa magát, akkor vissza emeled egy lépéssel, utána stabilitás teszt, és ha még instabil a rendszer, akkor még egy lépcsővel feljebb tolod a feszt. Nagyjából ennyi.
Az alulfeszelés káros mellékhatásai pedig a megnövekedett élettartam, és az alacsonyabb üzemi hőfok...
Üdv. -
004
tag
Üdv!
Szeretnék alulfeszelni, de nagyon nem vagyok otthon a témában, ha valaki tudna tanácsot adni e téren, azt nagyon megköszönném, konfig a profilomban. Több kérdésem is volna:
1.Alulfeszelésnél csak a CPU vid-et kell lefelé vinni?ha igen milyen mértékben, van e valamilyen alsó határ ami alá nem érdemes menni, kis lépésekben menjek lefelé, vagy adjak meg vmi alacsony értéket és nézzem meg hogy úgy működik-e?2. Okozhat e vmilyen károsodást az alulfeszelés?
Előre is köszi!
-
DeckardCain
senior tag
Alaplapom ritka f*s... Nem lehet alulfeszelni benne.
Most 1.15V-on megy 2500-on a procim.
Gondolom nincs semmi olyan program amivel, 1.15V alá tudnék menni?
-
Lujgi
tag
Elvileg stabil,vélemény?

-
Lujgi
tag
Sziasztok én is csináltam egy szerintem nem olyan rossz eredményt:
-
adam770
csendes tag
-
Pítőr
aktív tag
Akkor el sem indul, az én esetemben most 1,16v on megy, de pl 800MHz-nél 1,04, 1600-nál 1,08, 2400-nál 1,12, és 3000-nél 1,16. Láttam amd-s eredményeket, és az bosszant, hogy alulfeszelve idle-ben az alap idle alá ugrik a feszültség, míg nálam nem, én arra gondolok, hogy az alaplap miatt van ez.
-
Pítőr
aktív tag
Sziasztok.
Valaki el tudná magyarázni, hogy hogy vagytok képesek az idle állapotban a feszültséget lejjebb vinni, mert hiába feszelem alul a procimat, phenom 2 X2 C2, az idle fesz mindig 1,04 re ugrik csak vissza. Lehet, hogy az ASRock alaplapom nem képes kevesebb feszt adni, vagy mindenki programmal csinálja? K10Stat-ban be lehet állítani az értékeket, de még nem vettem rá magam, hogy kipróbáljam.
Előre is köszönöm a segítséget. -
atti_2010
nagyúr
Sziasztok! Azt vettem észre hogy az alulfeszelés is csak egy bizonyos értekig hatásos pl: az X3 720 -ról van szó.
1,32V=83W
1,27V=77W
1,25V=70W
1,20V=69W
1,18V=68,5W
1,10V=68,5W -
adam770
csendes tag
Mivel a gépben 12vos tápegység van, ezért egy multiméteren keresztülvezettem az áramot, és az egészet az asztali gépem tápegységéről hajtottam.
Amért A értéket megszoroztam 12vel.Ujabban megpróbáltam a k10stat-ot, azzal üresjáratben sikerült 1.92A re leszorítani a fogyasztást, igaz közben lecseréltem a vinyót egy 2-3w-os WD blue scorpio-re, és a ventilátort is elhagytam, ami felesleges lett, mert a hűtőborda nem megy 43 fok fölé, ez ujabb 7.2w fogyasztáscsökkenés, bár a scythe ultrakaze valószínüleg nem evett annyit, mivel speedfannal le volt szabályozva.
-
gtasystem
őstag
kipróbáltam ezt az alulfeszelést és úgy tűnik jobb mint a C&Q..

AMD 5000+ procinál(2,6ghz 1,325V)
eddig a C&Q 1,13*-re vette vissza az alapfeszt 1,3*-ről (1105mhz-2990mhz volt húzva), most pedig stabilan viszi 1,1-en a 2663mhz-et.
Ez még az alapórajelnél is magasabb, és játék és OCCT stabil..szóval jobban megéri alapfeszelni mint a C&Q-t bekapcsolni..

pipec..
-
adam770
csendes tag
Sziasztok.
Valaki tudna nekem segíteni, hogy core I5-530 alulfeszeléséhez milyen (lehetőleg micro atx vagy mini-ITX mégjobb) alaplapot érdemes venni, amiben jópár tizedvoltal levihető a feszültség 1volt alá ?
Jelenleg egy phenom II x4 600e procim 0.825v-on megy 1.2ghz-en egy msi 785gm-e65 alaplapban és teljes terhelésen 28w-ot fogyaszt a rendszer üresjáratban 22w-ot.
Május elején tervezek egy laptop winyot venni bele a samsungHD80hd helyett és a scythe ultrakaze 7.2w os ventit is egy takarékosabb,lasabbra cserélni, így remélhetőleg 15/25-ra esik a üres/terhelt fogyasztás.
Ezt a rendszert cserélném le egy alulfeszelt I5-530-ra ha ez kevesebbet fogyasztana.Esetleg valakinek van tapasztalata 32nm-es proci alulfeszelésével,?
-
szuper-t
őstag

Woálá

és Tádáám
azóta volt alaplap váltás xfx790i ultra
előtte több mint 1 évig 1v on pörgött a processzor és 100% os terhelés mellett Hyper TX 2-vel hűtve42 fok fölé nem volt lehetősége menni álltalában -
torcsrent
tag
Igen kicsi fogyasztású konfigomat (X2 5050e, Giga 780g) a válság hatására kicsit költségkímélőbbé tettem a cpu feszek csökkentésével, íme:
1000 MHz: 0,9 > 0,8 V
1800 MHz: 1,0 > 0,9 V
2600 MHz: 1,2 > 1,075 VMaradtam a C&Q által leginkább preferált frekvenciáknál, a CrystalCPUID volt segítségemre.
-
Eagle25
csendes tag
Szia!
Miért nem lehet kikapcsolni hogy hozzáférj távolról?
Úgy tudom a mai gépeket FTP kapcsolaton keresztül is föl lehet éleszteni/ébreszteni. BIOS ban lehet beállítani mi élesztheti föl. Egér Billentyű FTP kapcsolat. Tehát ha úgy állítod le a gépet windowsból hogy ezt figyelje alvó állapotban, elvileg bekapcsol amint távkapcsolatot akarsz vele létesíteni. Azt nem tudom kér -e kódot vagy valamit.De ha ez a megoldás nem megy, akkor még mindíg ottvan a feladat ütemező a windowsba építve, persze ha tudod előre mikor lesz szükséged a kapcsolatra... Az is leállítja és bekapcsolja neked a gépet az ütemezett időpontokban.

-
salaud
aktív tag
Összeraktam letöltő-csetelő gépet, mondván ez mehet egész nap. Gigabyet G31-es lap, Intel Celeron E3200, 2x1 Gb Kingstone, 1 Hdd, proci 0.96V Prime95 egy órát futott, proci hőmérséglete 2.4 GHz-en nem ment 29 fok fölé. Idle 45 W-ot fogyaszt, konnektorból mérve, egy Hippro beles 380-as CoolerMaster táppal.

-
bzs73
őstag
-
Chaser
legenda
Van pár fogymérőm, ha valaki kíváncsi mit ér egy alulfeszelés, vagy mit "árt" egy erős feszes tuning. Profi német cucc, batár nagy kijelzővel, 2009. novemberi gyártásúak, magyarul pár naposak. Persze más mérésre is jó, 3.5kW a limit. Ha kell vkinek pm

-
oviktor
tag
Sziasztok!
Én is megpróbálkoztam az alulfeszeléssel. Ez lett az eredmény.
Alaplap: Gigabyte EP31-DS3L.
Hűtés: víz
-
Eike
csendes tag
Vga bios... alaplapnál már frissítettem olyat. Szerinted hol érdemes ebben a témában kutakodni? Mert a gyártó lapján nem látok frissebb biost, vagy ehez alkalmazást.
-
Eike
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segitséget kérni. Kezdő downclocker vagyok (ha ezt a szót én találtam ki kéretik a továbbiakban a ©-ot használni). A gépem elég sokat megy, főleg vár arra hogy hozzáüljek, azonban kikapcsolni nem lehet mert néha távolról kell hozzáférnem.
Jelenlegi config: Asus M2N32, 7850 BE, 4gb ram Kingmax, GTX280 OC Vga. Normál C&Q-ban a gép 240W-ot eszik, terhelve meg 380W küröl. Mondjuk van egy izmos szünetmentes is előtte. Eléggé fűt is a kicsike. Normál C&Q-ban a CPU szorzóját csak x7-re vette visza, így a Phenom MSR Tweaker-el levettem X5-re. P1-ben még beállítottam CPUVID-et és NBVID-et 1,17-re. Szabad még lejjebb mennem?VGA-val is szeretném ezt csinálni. Ott a Standard 2D állásba a gép sosem akar lemenni, és főleg ez a másik nagy fogyasztó a gépemben. Mindig Maxon pörög a kicsike. A Riva tunerrel próbáltam állítgatni megaherzeket, de fogyasztásban semmit sem jelentett. És manuális. Nem tudtok valami frankó megoldást arra, hogy ez automatikus legyen mint a procinál a P0, P1?
Előre is köszi.
-
peti_s
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Te jó ég... Ott vmi gáz van. Nekem 1.25 V-al 3818 MHz-en 23 °C-os szobában a Prescott!! nem ment 52-55 °C fölé.
-
elfelejtette
veterán
Sógor prociján Zalmi CNPS8000 van, azzal 60 fokos a proci. Egy TX3-at is rápróbáltunk, de azzal is 57 fokos volt 1.16V-on 3.6GHz-en...
Ha le tudta volna szorítani 1V körülre 3-3.2GHz körül, annak örültönk volna, a csend és a hűvösség jobban számít, a proci nyers erejét úgysem tudja sógor kihasználni. -
peti_s
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Enyémen fejből nem tudom mennyi, de 1 V felett van. A régin ( P5GPL-X-SE ) 1.3875 V volt a minimum, és így is sokszor 1,44V-t adott. Vhogy hűvösebb így.
Persze most már egy HyperTX2 hűti. 
-
bzs73
őstag
3ghz@0.896v
Alulfeszelve
-
ADAM1337
nagyúr
Már feltettem egy másik topikba a kérdésemet de inkább ide való ahogy nézem.
A kérdésem pedig
-
Chaser
legenda
Az kb semmikor nem árt, képzeld el úgy mint egy LED-et, ha nem kap elegendő nyitó feszültséget, nem világít, esetleg nagyon haloványan, de nem sérül. Túlzot fesz esetén viszont nagyon szépet tud világítani 1x, de többször már nem biztos

Ha már itt vagyok, újabb - már sajnos csak volt
- büszkeségem:
E5200@2500mhz@0.896V -
peti_s
addikt
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Tudtommal az alúlfeszelés akkor árt ha már fagy tőle a CPU.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Szépjóestét!
Processzornál az alulfesznek nincsenek veszélyei, mint pl.: fordítva a túl magas feszültségnél, hogy ropogósra sül a proci (itt esetleg megfagy
), arra gondolok ezalatt, hogy alulfesz miatt nem indulna a gép még CMOS reset után sem mert teszem azt, elront valamit a prociban. Alulfesznek vannak valamilyen határai, vagy addig vihetem lejjebb ameddig stabil?szerk.: Akkor már linkelek egy saját alulfesz tuningot is ;-) Kép, 1.175V-al negyed tizeddel az alapfesz alatt.

-
Chaser
legenda
válasz
juliabrilke
üzenetére
Az everest semminek a fogyasztását nem tudja megmondani, mert csak sw-sen mér, nem mérvadó..de nagy eséllyel 975-ös lapnál még erre se képes. Volt olyan lapom, sztem eszik rendesen, még kikapcsolva is 5W-ot mutatott a fogymérő, egyik gépnél se volt ez több 3W-nál.
#234 KajakFéreg : Igen az egészé, monitor nélkül terhelés alatt, idle 50W környéke, g31 igp-vel, hd4830-cal idle 70W. 80+ táppal értendő, normál hatásfokúval valamivel többet kell számolni, kb 10-15W-tal.
-
juliabrilke
veterán
Alulfeszelni szeretnék (már ha lehetséges még a procimnál)
Kérdésem az lenne, hogy az Everest (vagy valamelyik másik program) meg tudja mondani a rendszer vagy a processzor fogyasztását I975-ös chipset esetében?

-
Pdaw
csendes tag
-
14adam
addikt
nem ide
-
Daveedka
tag
Sziasztok!
Vettem vissza énis a feszből, gyári 1.36 helyett most 1.136-t kap, ha lejjebb viszem akkor nem indul el a gép

-
bakosgabor57
őstag
Kíváncsi voltam fiam gépén az Everest CPU fogyi értékre,és olyat csinál,hogy kb 2mp-ig mutatja az aktuális 3W-ot aztán eltűnik...Méé?

-
mz.x523
tag
Haliho
Ezeket a cpu feszes dolgokat nem nagyon értem.
Van egy E6550-es core2 duo-m és ha meg akarom húzni mondjuk 3 GHz-re akkor ezt a feszt is kell állitani hozzá,vagy megy majd rendesen? 
-
bzs73
őstag
3051mhz@0.912v
és hozzá az idle energiatakarékos cpu fogyastási érték
everest@cpu fogyasztás-2.30w -
yolan
őstag
-
exor
tag
E5200 R0-ás proci, vid: 1,2875V
1,024V @ 3000MHz -
Zsubi
őstag
E8200: 7x430@1.008V

-
blazsey2
senior tag
Üdv.Volna nekem is ide egy eredményem [link].
-
lipi67
nagyúr
Amennyit ér!
Subaru: Én csak megnéztem(nézegetem), hogy mit megy itt alul, de megsúgom Neked: Leszarom ám az alulfeszelést. Nem azért veszek meg egy procit, hogy utána tudatosan lebutítsam. A netezés jó érv, de..akkor veszek rá 30k-ért egy komplett vackot,s nem 50k-s procit..Nem?
Mondom, a baj a DDR3. Ha valami mezei 800-as ramjaim lennének, akkor nem zavarna,de így..Szar lenne a váltás. Inkább az elköltött zsén a 9400-et cserélném 9550/9650-re, -
dime27
őstag
No csak összejött a blend is 1.136 cpu fesszel
: -
lipi67
nagyúr
Bocs, nem néztem. Crystal cpuid? Ott úgy van, hogy amit betolsz neki, azt meni, s ha feláll a win betolja. Sőt, ikonnal asztalról akármennyi beállítást el tudsz menteni, csak egy klikk, s az adott beállítás aktiválódik.
(#200) kulerr: Legalább Te bosszants már! (Krisztián és Bogim kinyír..
). Honnan van Neked ez a Vid bajnok kütyüd ?
Szólj ha eladó lesz!(#194) dime27: Többet nem is jövök ide, olyan eredményeket löktök...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Filmvilág
- Crimson Desert
- nVidia tulajok OFF topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- Apple iPhone 8 64GB Space Gray Használt, jó állapotban 94% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[link] [link]](http://img714.imageshack.us/img714/2373/q94500975v.th.png)

Ugyanannál a gépnél win7-tel jó, xp-vel xaraxik. Még autostartra se tudom rávenni.

Ez még egy HyperTX2-vel is kazán marad.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

). Honnan van Neked ez a Vid bajnok kütyüd ?