Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulerr
őstag
nézegettem én is egy kis tuningot...1,088V-n 3723Mhz sztem elég jó kis eredmény... ja 68W a procc fogyija

-
adam320
senior tag
Sajnálom, de valóban nem tudok érdemben hozzászólni, általánoságokkal meg semmire se mész..
Tudtál hozzászolni,kicsit körbenéztem,AMD overdrive val simán alultudom feszelni,csak nemtudok rájönni hogy,hogy mentse el
Ugyértem,ahogy belépek windowsba,nekem nekelljen semmit állitanom,ez ugylegyen ahogy otthagytam.. -
lipi67
nagyúr
Sajnálom, de valóban nem tudok érdemben hozzászólni, általánoságokkal meg semmire se mész..
(#191) subaruwrc : Sejtettem. Kár, úgy tetszik nekem az a deszka..(#193) dime27 : Megy rendesen, s mivel türelmed is van hozzá, jó eredmények születnek majd ott!
9400: Nem tudom, nem nézegettem (bele meg nem botlottam itt) eredményeket. Tény, a 8xxx széria (Wolf) lassan olyan mint régen a 2xxx volt 2180-assal bezárólag.Hajrá!

-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Köszi Lipi és igazad volt az uj biossal kapcsolatban ugy néz ki tesztelhetem le a procit megint más feszekkel eddig kevesebbekkel is beéri cél 4ghz 1.18V cpu fesszel most tesztelem 3.8ghzen 1.136 ugy néz ki elég lesz neki már fél óra lement a smallbol utána azért járatom blenddel is
Jah és nem kell szomorkodnod a te procid is nagyon jo nemnagyon láttam q9400est itt phn ilyen jol menni de még külföldi oldalakon sem! 
-
dime27
őstag
-
adam320
senior tag
Üdv!
Az adatapomon lévő konfigomat hogy tudnám alulfeszelni kicsit?
Ugyértem a procit,mer most legalább 1 hétig 3Ghz ről visszapattintom alapra,és szeretném ha kicsit alul lenne feszelve,de BIOS ba,Auto-nál lejjebb nemtudom venni a feszt.
Előre is kösz -
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Köszi srácok.
-
subaruwrc
félisten
-
sz.j
nagyúr
-
stikyo
tag
Sziasztok!
Nagyon megörültem a topicnak! Hátha van ötletetek-
Alaplap: P5QL-CM, Proc: Intel Pentium D 930 @3,00 GHz, Mem: 2x 1GB Kingston DDR2 800MHz HyperX.Az a problémám, hogy az alaplap az alap 1,265 VCore helyett rátol 1,312-1,34 Voltot a procira, így az rohadtul melegszik. Most vettem rá Arctic Cooling Freezer 7Pro [link] hűtőt, mert az alap gyári már alig bírta. Ez valamivel jobban hűti persze, de így is sikerült elérnem a 63 C-t, ami után levesz a teljesítményből a CPU. Jó, jó, silent módban értem el ezt, vagyis 800 RPM-el (:
Biosból nem tudom állítani a feszt, lehet a CPU-t nem támogatja teljesen? Vagy csak gaggyer a lap? Kerestem progikat, amik hátha szabályozzák a feszt, de ehhez a laphoz semmi.
Üdv!!
-
Zsubi
őstag
Nyárra egy kis óvatos tuning alapfesz alatt:E7300@ 3200Mhz (8x400) 1.168V

-
lipi67
nagyúr
-
Üdv!
Én a Q8200-esemet feszeltem alul, mivel sehogyan nem tudtam 3 gigát kihozni belőle, 400-as FSB-nél megállt a tudomány(CPU vagy alaplap). Most 4x700-on használom 1.15V-al BIOS-ban, valós 1.10-1.15V. VID-je 1.2375.
-
ToBeY
nagyúr
1.2V 3Ghz Intel Burn Test 60C fokig is felment a cpu igaz rohadt meleg van most
Amúgy ideal 38C -
bognar110
őstag
Havernak huztunk a gépén kicsit régi ! ÉS bekapcsolásnál nincs kéép miért mit lehet ez ellen tenni be is kapcsoltuk meg minden ki is ! ? Valaki pls segítsen!!
Chaser : coler master tx2 de a sima cpu meg 60 fok az mi ? -
bognar110
őstag
A cpu 1 core 35 fok amikor dolgozik nagyon szóval játékná !l A cpu core 2 az meg 38 fok ezek jook???
-
Chaser
legenda
Kipróbáltam, 3-4W-ot jelent nálam 0.15V-tal alulfeszelve az NB. Megnéztem a proci fogyasztást E5200@1200mhz@0.72V, g31 igp-vel prime alatt 48-49W, E5200@2500mhz@0.95V 59-61W. Ne higgyetek az everestnek, mikor pár W-ot mond a proci fogyasztásra, az messze nem igaz, ilyen 4-5W-os fogyasztással még borda nélkül is menniük kellene. Sokkal többewt ér egy jó 80+ táp, mert utóbbi esetben primenál haver ugyanilyen gépe 85-89W-ot produkált minőségi, de nem 80+ táppal.
-
Chaser
legenda
Van vkinél olyan opció a BIOS-ban, hogy FSB deovervoltage? Ha odajutok kipróbálom, mit jelent fogyiban az SB alulfeszelése. g31m-es2l lapom van, eddig más lapban nem találkoztam ilyen lehetőséggel.
-
-
bognar110
őstag
Van egy olyan menü pontnál biosba egy olyan hogy 7.5 triangular aszzem meg van 0.5 meg van herhey 0.5 meg 7.5 nah most ez mire való mit segíít a procin ersőősiit ?
-
bognar110
őstag
Hellosztok biosba lehet valamit állítani hogy ne menjen fel a hőmérséklet 65 fokra amikor játszok ? amd a procim
-
kicsigeri
senior tag
Csináltam egy képet, így megy alap órajelen, már 2 hete.
-
johniee
senior tag
Íme az én procikám: E8400 @ 1,080V @ 7,5x450-> 3,375GHz, ramok 1200MHz
Prime alatt csak 46 fokig ment

-
szasanyi
félisten
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Jó proci, volt nekem is. Kíváncsi leszek, mit hozol ki belőle pro és kontra. De le ne tagadd az eredményeket, nyugodtam szúr a szemünkbe!

-
szasanyi
félisten
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Az milyen lesz? Remélem megnézed azzal mi a helyzet?!

mv: hehe...

-
kovsol
titán
Sziasztok
jelenleg a RightMark CPU Clock Utility segitségével próbálom alulveszezni a laptopomban a procit
T3200 -as prociról van szójelenleg 1,06V -t kap 2000Mhz en(kevesebbel még nem próbáltam) amit már hónapok óta simán bír játék meg akármi közben
de mikor viszaveszi magát 1000Mhz -re a minimális amit tudok neki adni az 0,95V és szerintem kevesebbel is menne
van valami progi amivel lehet kevesebbet adni neki? -
mv
aktív tag
Így használtam az X2-met amíg megvolt:

-
PuMbA
titán
Semmi nem történik. Egyfajta processzor minden példánya más tulajdonságokkal rendelkezik és úgy állítják be a feszültséget,hogy mindegyik processzor tökéletesen menjen,de sok processzor "jól" sikerül és biztonsággal lehet lejjebb vinni a feszültséget hátrány nélkül.
Tedd be a procidat 1,05 volt-ra és sztem nem fog fagyni. Az én X2 3600+-om megy 1.025V-on 1.9Ghz-en
-
-
Proci85
senior tag
Auto-ról (~1.2V) 1.0V-ra levittem a vcore-t, mely rögtön -10W-ot jelent üresjáratban
Azt gondoltam kis naivan, hogy a 2x2000mhz-ből igy kevesebb lesz. Persze tudom, hogy ezt a cpu freq-vel szokták buherálni, na de mégis vmi lassulás, mhz csökkenés fog jelentkezni. Hát semmi nem változott. 2x2000mhz-n ketyeg a proci, és nem érzek lassulást.Tulajdonképpen mi történik ilyenkor a prockosban? Szerencsétlen kevesebb feszt. kap, akkor vminek ilene csökkennie

-
Proci85
senior tag
Most találtam rá a topikra. Nem semmik vagytok
Úgy látszik megfordult kicsit a világ a válság & meleg közepette, mindenki a kisebbre hajt
Nos én is lemértem a gépem és sokkallom azt a 95W-ot amit benyel üresjáratban, igy amit lehet idővel szeretnék rajta csökkenteni.
Kezdésképp a procit. AMD 64 X2 3800+ (2x2000MHz) -t valamelyikőtök próbálta már lentebb vinni? Mennyi volt a legalja?
Van egy Nvidia 8400GS videókártyám, nem fog neki bekavarni? (Igazából fullba nem játszom, csak ez volt olcsó, de félek, hogy szépen rátesz ez is a wattokra) -
szasanyi
félisten
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Egy BIOS load default után nézd már meg ha lehet, és tedd be azt is.

-
szasanyi
félisten
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Értem, de arra lettem volna kíváncsi, AUTO beállítások esetén mekkora feszt mutat a CPU-Z
-
szasanyi
félisten
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Ez nem tűnik kevésnek... mennyi az eredeti CPU VCORE?
-
toyone
őstag
-
Chaser
legenda
CSak a vcore-t, ahogy már mondták. Arra készülj fel, hogy túl kicsi érték esetén kékhalállal fogja díjazni a gép. A GB lapodhoz van egy easy tune nevű progi, a legegyszerűbb azzal játszani win alól. Kezdetnek legyen 1.05V, az nagy eséllyel még jó, ha okés lépésenként csökkentsd a feszt, aztán prime-mal teszteld, előbb-utóbb kékhalálba futsz, onnan fogod megtudni a legkisebb feszültséget.
-
KMT
addikt
Majdnem mindenki csak 45 nm-es procikat feszel alul.
Nekem így megy az E2180 most: kép.
Lehet menne alacsonyabb feszen is, de nincs kedvem vele vacakolni.
Régebben 1,2GHz-en is ment 0,85V körül, de az már kevés volt a HD filmekhez. -
Chaser
legenda
válasz
Davidof92
üzenetére
Hinnye', az enyém 1200mhz-en kisebb feszen megy, de majd rálesek ilyen frekihez mennyit kér, bár ennyin úgyse használnám. Lazán elmegy normális hűtővel alulfeszelve 2500mhz-en is a proc akár prime alatt is, csak a környező alkatrészek hőmérsékletei nem díjazzák.
szerk: Nem szóltam, azt hittem neked is 5200-d van

wwenigma : 80+-t vegyél, ha jó belű az hoz változást, az 500W 80+ tápom ugyanazt produkálta p3-asnál mint a 250-es, pedig közelében sincs a min 20%-os terhelésnek. Még a 600-as is majdnem hozza, pedig elvileg nem 80+, FSP tápokról van szó ofkórz)
#124 szasanyi : Elküldeném én ha lenne másik , látatlanban nem akartam többet venni, de ha lesz alkalom veszek egy szatyorral
Kapcsolódik hozzá egy kis story is, venni akartam az egyik bontóban egy fasza DELL billt, de nem volt eladó, mert hogy kincstári tulajdon, el kell vele számolni. Ok, másnap mentem gépért a mérővel, megnéztük a gépet, a csóka egyből ráugrott a műszerre
Hirtelen eladó lett a DELL és még fizetett is volna rá
-
wwenigma
Jómunkásember
Most ez van benne, probalok keriteni kisebbet, hatha a nagyobb terhelés magasabb hatasfokot eredmenyezne.

mod: ha már alulfeszelés topik, akkor a P3-as 1GHz-en megy (7,5*133) és 0,1V-tal van megejtve a fesze. FC-PGA Coppermine. Ez a max amit a lap kezel, mind prociban mind feszejtésben.

-
Davidof92
senior tag
Jöttem én is 1 kis eredménnyel: [link]
Biosból 0.8 volt adva neki, terhelve 0.762 Rézmagos coolerrel 1300rpm venti 27 fok a 26.5 fokos szobába. Passzívba is ment, csak akkor az északi híd bordája megégetett(de tényleg, megmaradt a nyoma az ujjamon). Passzívba 30 fok környéke. A táp ventije morogtt ekkor és vinyó hangját lehetet csak hallani. Ennél kevesebb fesszel nem indult el. -
1269
tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Nálunk a világvégi Kazincbarcikán bementem a barkácsboltba, azt kérdezték milyet kérek,
többféle volt.
Én olyat vettem ami méri a wattos, induktív, hálózati feszültség, pill.áram és akár visszamenőlegesen is mutatja a fogyasztást.
Csakazt nem tudom mennyire pontosak ezek a fogy. mérők a kapcsoló üzemű tápok miatt.
Én a lehető legkisebb fesszel a a legnagyobb tuningot néztem:
E5300 1.15v 3458Mhz. -
Chaser
legenda
válasz
szasanyi
üzenetére
Nem hidegebb a cpu-m, ennyi van a lakásban
1ébként 7700cu van rajta, és alul van feszelve a proc, úh teljesen korrekt kézzel ellenőrizve is. Én a fogyasztásmérőmhöz igen kellemes áron jutottam, kár hogy nem vettem többet, alinkelt áraknál jóval olcsóbban megkapnátok

#118 wwenigma: Korrekt
Ha estleg van több különböző hatásfokú tápod próbáld kii úgyis, meglepő eredmények lesznek
szerk: be kell még járatni ezt a billt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szasanyi
üzenetére
Hülyevagyok üzletben ezt tudod venni 5150Ft. A kis P3-as szerverem kikapcsolva 2,6W-ot szipkázik a falból, bekapcsolva 41-59W között. Pontosabbnak tűnik mint a másik. Ami nem tetszik, hogy ojróban számol, nem forintot ír, de nem érdekel, nem ojrós hanem forintos egységárat adok meg neki.

-
szasanyi
félisten
Nem tudom... azt nem állítottam, hogy ez lesz a legkorrektebb mérési adat, de nálam (amit linkeltem is, és a jelenlegi is) jónak tűnik. Nincsenek ilyen kirívó adatok, mint amiket írtál. Azt is kétlem, hogy a CPU hidegebb lenne a környezeténél. Hacsak nem vízzel hűtöd... esetleg egy fagyott pingvin ül rajta?

-
Chaser
legenda
válasz
szasanyi
üzenetére
Nálam sajnos nincs fogyasztási adat, easy energy savert tudja a lapom. Viszont az everest is ugyanazta 41-42 fokot írja a procimra mint realtemp és coretemp, vagyis a magokra, magát a cpu-t jól érzékeli, az perpill 22 fok, ezzel szemben a magok +20 fokosak, hát érdekes
A 12V-os ágra meg 1.73V-ot ír, így higgyetek az everestnek, ezt nem tudom honnan szedi. -
törölt tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Veszel egy fogyasztásmérőt. Példának okádék.
-
Chaser
legenda
-
Főcske
tag
Az is fontos még hogy terheletlenül nem mutat fogyasztást az Everest de ha mondjuk elinditunk 1 prime-ot akkor már lehet!
E7400azE7200órajelén[link] -
Drenadar
veterán
Én kezdő vagyok
És 4 magos procimvan(Q9450), így lehet nem is nagy szám :3GHZ - 1,15 volt.
szerintetek?

-
szacsee
nagyúr
Nem egészen így van!
Az EP lapok teljes mértékben támogatják, illvetve a DES lapok... ergo P szériás lapok is amik rev 2.1-esek.
A Te DQ6-od valszeg rev 1.0-s, vagy 2.0-s revíziójú, ezért nem támogatja.
EP 31 is támogatja, mivel az is DES képes, tehát nem chipsetfüggő, hanem a lap áramellátó áramkörétől függ.
-
kicsigeri
senior tag
0,928V csak nehogy lemaradjak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- ASUS routerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Crypto Trade
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- Jackson elektromos gitár
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jah és nem kell szomorkodnod a te procid is nagyon jo nemnagyon láttam q9400est itt phn ilyen jol menni de még külföldi oldalakon sem!

Úgy látszik megfordult kicsit a világ a válság & meleg közepette, mindenki a kisebbre hajt