- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Íme az új Android Auto!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #8680 üzenetére
Na..(béna vagyok még a netes kereséshez is) megtaláltam a RWolornál pontosan, hogy milyen. (ez se 750 hanem 770)[pontosan Ő az] Hiába van hideg, itthon a 2 törpe, most is kaptam még 10 percet és megy a WoW meg a Sims akárhány...
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #8618 üzenetére
Kösz!
Hát..inkább kinlódás volt, de most a 2 dezentornak (toyone-subaru) köszönhetően, újra kedvre kaptam. Csak a hideg jöjjön, megy sorba minden. Gorninak is írtam, hogy valamit csinosítani kellene a házon..(pc). Hétvégén semmit se tudok kezdeni a 2 törpém miatt, hétfön szétnézek PI, wPrime, 3DMark téren. (nagyon unom, s furfangos egy "szerkezet"
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
barnam_ #8629 üzenetére
2.10V-on 800Mhz 4-4-4-14 Stabil volt, szóval szerintem bírnia kell.
akoska07: Köszi!
Illetve, nem igazán tudom 1.35V-on tartani. Nekem úgy van a BIOS-ban, hogy 0.0000V és innen lehet 0.0125-ösével emelni 0.3000V-ig. A gyári 1.1V, és szerintem erre rekja rá. De +0.2500V-al is csak 1.32V-ot írt a CPU-z.
Most nem tudom mi történt, de be sem tudom indítani a rendszert 3800-on
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #8572 üzenetére
csak? Az nem vészes. Kérdés mit hozna. Mennyin lehetne tartani vele a procit (hány fok)?
Már írtam a vimesternek, ha nem alszik sztem ma választ is kapok.(#8573) bzs73 : Én ..én nem unom, sőt! Minden nap meg tud lepni valamivel, s még van hátra pár teszt is. Csak..ha kész vok vagy újra kezdem másik procival, vagy valóban kiépítek egy vizes "szart". Azt legalább nem lenne kedvem szétkapkodni...
-fő gondom a fiam. 1 gép van, ezen nőtt fel (pc), ha nálunk áramszünet van, már az is családi tragédia...-
-
törölt tag
válasz
barnam_ #2351 üzenetére
Az Intel oldalán egy rakás processzor nincs fent ( sspec kód ). De olyan szinten hogy néha még a datasheet-ek sem említik őket. Valószínűleg náluk is van pár lusta munkatárs...
szerk.: Persze mindezt úgy, hogy az e-bay meg teli van ilyen szellemprocesszorokkal. ( E6850/E0-át nem néztem, másokat igen )
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #2296 üzenetére
Nekem is ez volt az első gondolatom,de elvetettem.El mert nálam is volt ilyen(Super PI-n)hogy 10ed mp után indult be,s ott az sokat számít.Itt nem hinném,s azt se h folyamatosan 2GHz-en ment.Hogy mi lehet,nemtom.Az 1,5..na ott lehet a bibi
Antrong: Köszönjük az észrevételt!
Ezt a "zsír"-t olyan olajozottan,gördülékenyen,frappánsan írtad le,minden betüjéből árad a rutin.
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #2248 üzenetére
Már"csak"össze kellene lőni.Majd jövhéten megküldöm,a hétvégék..macerésak.(gyerekek)
A magas vid..remélem 5GHz feletti eredmény.S remélem,16v-ot csipázni fogja(akkor kap 1,7-et is,csak fagyna reggelre...)Ha 1,3-1,4-en nem sok pluszt hoz..akkor hagyom a fenébe.Esténként meg nézem ezeket az alacsony (vid)alulfeszes 1,2)-es opciókat.
Te!akkor CBR10-et most mivel csináljak?Alapon? -
válasz
barnam_ #2204 üzenetére
én is az E7200 felé hajlok,igaz abban meg "csak" 3mb cache van.
de nem mindegy hogy 24/7, 3.6-3.7ghz vagy 4ghz.
még akkor is ,ha kisebb fsb-vel.
9.5*422 jól mutatna,nem baj ha nem 1:1 megy a ramokkalszerintem E7200 lesz ebből,és p5k dlx.
majd ha nem tetszik,akkor eladom
de egy darabig elszórakozok vele. -
válasz
barnam_ #2202 üzenetére
hát én is éppen ezért gondoltam az E7200-re.
tetszene vmi csinos E6600 vagy E6750 is.azért a 6750 rittkán megy 4gigán,a 7200-es pedig könnyedén beleugrik a 4gigába.
cserében kisebb fsb-vel.2-3k-val lenne drágább mint a DS3
esetleg ha nem menne 560 körüli fsb-t a p5k dlx
akkor is tudna menni benne a 6750 is és a 7200 is.kérdés mi kell nekem? magas fsb kisebb proci órajellel,viszont 1:1 a ramokkal igen ütős.
vagy pedig kisebb fsb,ngyobb proci órajel és a ramok felszorozva. -
válasz
barnam_ #2196 üzenetére
egyébként az E8400 már 35k,a tuningosab pedig még több.
szeretnék én olyan procit,nagyon is.
csak most kevés a keret.
az E7200 elég jól megy ha nem is olyan magas fsb-vel.
gondolkoztam amugy E6550-n is.azok azért még birják az fsb-t és 4mb cache.tudom én hogy P45 kéne már,de arra meg pláne nincs most keret.
inkább vmi jó kis proci kéne amivel tudok szórakozni egy darabig. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #2150 üzenetére
Ok..Szerintem az kvra parasztos,ez meg konzervatívabb,de nekem mind1.Bevallom önző voltam,elmondom,h miért!
nappal gépezni egy dolg,nemtom milyen,mások gépét csinálom akkor.Iccaka viszont a halvány színektől szó szerint könnyezik a szemem.Alig látom,zavar.Nálam a legjobban a kék szin jött be,azt este 9-től hajnal 5ig is bírja a szemem.No nem rikító kék,inkább ilyen elmosott,szürkített,vagy az acélkék.
Ezért lettek ilyenek a szinek.A fehér meg..Most beszéltem Krammerkával,h jó ha van utalás a hivatkozásra,h más opció is elérhetó,kell a csík.(sztem).
Hogy miért lett fehér..nemtom
De a krisé krammerkánál,kérd el,színezd át ahogy gondolod.Nőkbe van izlésem,másban..Nekem fari is csak Levi's,kabát csak Bomber,cipő csak martens.Nem vok nagy esztétikai inyenc.Bár sztem ez nem is rossz.(Nálunk a falakat is acélkékre festettem le
fekete-fehér?(bár azt én nem csinálhatok,tőlem rasszizmus lenne!) -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #2124 üzenetére
Azután még csak csak hívhattál volna,de [ezután..
nem
]
Ákoska
Tildy régebben megigérte,h csinál nekem .Szóltam neki,h megteszi-e(nem az avatar miatt),megtette.Csak közben..nem lettem rá méltó.. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1968 üzenetére
Sokáig a lepisáltam a Wc ülőkét,de amióta rájöttem..ráülök,cigi,kávé..
Van egyenlőre is.pl.Ha a 2180-a procimat felhúztam 3GHz-re,megközelítőleg egyenlőre vizsgázott a 8400-zal everest cpu queen-en.
Ja!!!!!!!!!!!!
Eladtam a 8400-est.Holnap este már 2180-am lesz.egyelőre jó lesz,míg nem találok vhol krammerkáéval egyenlő értékü procit.akoska07:Gyááááááááá!1,8v?Belelendülül
hajrá!!! -
-
-
Zájec
veterán
válasz
barnam_ #1895 üzenetére
nekem 10.3sec superPI volt a legjobb eredményem..
gondolom 4.7-4.8ghz kell a 10sec alatti teljesitéshez..
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
barnam_ #1817 üzenetére
...az AMD X2-eseket sokan haszálják, és tuningilják is...phnom-ból, és phenom2-ből nem láttam olyan sokat...az x2 elötti procikat meg szinte senki se használja már...
...az X2-esből kétféle magosat gyártottak: a 90nanos Windsor 2X1mega kessel, és a 65nanos Brisbane 2X512vel...a számozásnál pedig csak a szorzó változik...
...szerintem az X2-knek elég lenne két kategória...egy 5200-ast is fel lehet húzni 3000MHz-ra, és a 6400-as(ez a legnagyobb) se nagyon akarozzik 3500MHz felett munkálkodni...
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1805 üzenetére
Igazad van.Eddig ez a nyerő.Nekem se jut eszembe más,esetleg CAD progik,de azok meg nem mindenki számára elérhetőek.
(nemtok magyar megfelelőt rá)
Aludni kéne,reggel vár egy "értelmes"gép egy érthetetlenkedő tulajjal..Gonolkozzunk(nem csak mi),szerintem ez maradhatna..
Jó éjt! -
krammerka
őstag
válasz
barnam_ #1642 üzenetére
Jó reggelt!!!
Ha megszavaztátok,rajtam nem múlik,csak akkor a többiekkel szemben sem lehet elvárni a feltételekhez mért eredményt
Nekem is kellene 1066-os ram,próbára,vajon kezeli-e egy G31 S2C?
Majd délután ismét rakom fel az eredményeket,bocs akit kihagytam,légyszíves a régebbieket belinkelni ismét
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1582 üzenetére
Jó lenne..majd körbenézek(csak lenne időm,most gázos minden..
Köszi!!!!
Laraxior: Milyenek is azok a ramok?Vmi kell,mert nem létezik,h 4giga ram miatt menjen el a kedvem az egésztől..Visszafog kvra...
Meg:-2x2giga PQI 800-as rammal indult,amik..1000-ret mentek 1,8V-on és 2v-on 1120-at..(ezért gondoltam,h egy Mushkintól is elvárható ha 1000-res,hogy 1200körül menjen)
Ezeket eladtam+rá 1k és lettek a Reaperek.Többet is néztem,mire maradt a kiválasztott pár 1150-es,amik 1174-en 1:1-ben 5-5-5-15/performance level 8-cal memtes stabilak voltak.gyengébb időzítéssel 1250 körül,s a végük 2:3-ban 1320 volt,de nem stabil.Csak ugye 2x1GB.Eladtam s jött a Mushkin.Erre 7k-t kéne rádobnom,s lenne egy olyan (bár szebb)rampárom,mint a 2x2gigás PQI kit..-8k -ért.Ez dühít... -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1530 üzenetére
Poénból mondtam!
krammerka biztosan intézkedik majd és frissíti a táblázatot.
Nem is rossz a prociADAM1337:Szép eredmények!Viszonylag alacsony órajellel mentél bőven 10 alá.
nálam ez volt a vége P 35-ös lapban:[Super PI]
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1524 üzenetére
Kötekedel
Valós alkalmazás.Hát 10-ből 8-on azt se veszem észre,hogy 2180 vagy 8400...PI-nél meg az a különbség nem elhanyagolható 1m-en.
Vagy 2 hétig harcoltam,hogy 10alá menjek,nüánszni különbségek voltak.Utána..Kapott feszt még a ram,jobban ment a proci is és 10 alá levittem.Ja!10-et pontosan 10-et (nem véletlenül,dacból [link]
[link]
[link]
és..nekem elég volt kisebb órajel is,mert játszottam a ramokkal -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1518 üzenetére
Szóval: Ha azonos órajelen járatsz 2 procit,s az 1ik ugyan kisebb FSB-n megy,de az adott szorzón 50-60MHz-cel jobban tudod ezen az órajelen hajtani a ramjaidad alatta,akkor nyerő vagy.Régen a 2xxx-nél etalon volt a 8*400-as 3,2GHz.Azért is kimértem PI-n.9*355 +52MHz-es ramok és verve van a 8*400!
[Jó éjt!!!!!!!] -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1518 üzenetére
Nem max fsb,az nem érdekel csak azért,mert ha 5GHz felett kolbászolok,akkor ugye már kellFSB is.570-en már jó lenne egy új csúcsra,de van egy 5150-as eredmény előttem,s ahoz min 573-as FSB kellene.
Szorzó/FSB
Erre jó a super PI!Majd linkelek neked egy táblázatot amit direk ezért csináltam vagy jó 1 éve.Napokig tesztelgettem és..Ha nagyobb szorzón vagy és kisebb fsb-n de olyan a szorzód,hogy alatta csak 50-60MHz-cel jobban mennek a ramjaid,már PI-ben kompenzálja a nagyobb FSB-t.Kiteszteltem!Emlékszel?2xxx-nél volt 8*400-as őrület.Megnéztem!!!A 2180-a procim,na pill..-ma se aluszok
megkeresem.. -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1516 üzenetére
9*400 vagy 8*500 az alap.24/7-ben 9*445.Mire nem elég?Nekem 3GHz-en is sok.Csak ha éppen van időm,akkor tuning
A majdnem 5GHz tudom,hogy szép nagyon,de ez alatt[link] nem érdekel a dolog,hisz ezt már elértem..ugye megérted.Most eladotam az alapomat +13k és vettem egy másikat.Eladtam a reapereket,megint plusz 6k.(nem 6,5 sjna ennyi lett)Tehát:Jó árban(nagyon!!!)adtam el,s így is rá kell dobnom 20k-t.Cserébe meg gyengébb lesz...Ezért nem jó a kingmax.Csak ezért.
Kben..bele vagy 8giga 800-as valami a mi 1,8V-on tudja stabilan a 840-et(igy 800-on nem ér meglepetés Vista alatt)rá egy x64-es oprendszer és hawaii.Erős,szuper gép lenne stb..de,könnyes szemmel nézném a jobbnál jobb tuningokat..
Ez az én bajom "öreg"barátom.Plusz 20k s szarabb tuning..kben meg nem fikázom le a Mushkin Ascent redline ramokat,nem mert:
Akinek van egy közepesen jó Wolfdala procija,s 24/be 8*400-on hajtja,s x64 et használ..(s van 40k-ja)annak szuper!Szépek,nem csicsásak mint a reaper,szolíd és elegéns.Tuti 5 év múlva is stabilan viszik majd az 1000-ret 1:1-ben,azoknak ez kell.
Na..ez is érdekes.1000-ren a gyári feaz alatt simán mennek 1:1-ben,de ha 30-40MHz-et emelsz,adhatod nekik a feszt,meghalnak rögtön.Ja!!!A reaperek 2,3v-on és 1300-on nem melegednek úghy mint ezek 2v-on..????????
Na léptem,mert ma se nem aluszok..
Jó éjt Nektek!!! -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1506 üzenetére
Nem!!!Nem értettél,ill,félre,vagy rosszul fogalmaztam,s a táblázatból nem látszik.
Szval:
Jött a 2 Mushkin ram 2x2 giga.1000MHz/5-5-5-12 2-2,1V ez a hivatalos..
Mikor a Reapereket vettem akkor is kinlódtam,mert x szorzó 1:1,5 (cpuZ 2:3-ja)
jó volt neki,de 1:1-ben ...khm,s pl,1,125 ös szorzón csak...1200MHz.
Teszt:
bios gyári érték 2v 5-5-5-12v és 1000MHz.Ezen memtest kb 1 óra.(fontos,mert ha itt hibázik szar alapból.)Utána gondoltam laza 1066-ra rakom.Tettem és ..nem is bootolt be!
Na ekkor szépen 10MH-ével mentem felfeklé,hogy lássam mi a fenét tud..Minden mentest 3-400%-ig futott,az a sok idő,mert ha eldob..pocsékba ment.
Mikor végeztem(megtaláltam a végét)az adott feszen lazítottam az időzítést és kezdtem előről.Ha itt is végeztem=sajna hamar)akkor emeltem a fesz,s vissza az időzítét..El se hiszed,hogy miléyen sok idő..De dühített,mérges voltam mert MAGAMNAK akartam megvenni,kell 4-giga jó ram.Ha csak tötyög a proci,400-as FSB-n pl,akkor is tudjam hajtani 1100 körül,ezért fontos az osztó.Viszont..Ha tuningolni akarok,s ugye a nagy FSB-k miatt már csak szinkronban(1:1)hajthatom..akkor 1:1-be tudjon nekem sokat!!(ez a nehéz)A mostani abit lap látod 566-ot megy,a proci benne 5060 fölött.Nekem kell,hogy egy ram menjen 600-as FSB-n 1:1-ben,vagy legalább min 1160-at(az 580-as FSB)Így..ezzel 515-ön tudnám hajtani..ami..alig több mint 4,6GHz.Ezen nem csúcsot nem tudok,de ennyi felett prájmoltam ebben a lapban.S most direkt ezért lett Giga UD3R,mert legendákat zengenek a memkezeléséről.Mindent lecseráélek miatta és nem tudok szaros 4,7GHZ-et se?Ezért teszteltem végig.
Másik.Holnap elaviszik a reapereket,s gondoltam,egy gyakori beállításon megnézem,mit tudnak 9*400/8*500.Van e különbség.Itt kizárólag a különbségek érdekeltek,hogy a szaros mushkin azt az 1000-ret legalább normálisan tudja?
Ezért volt.Holnap jön a lapom,szombaton nekiesek mert találnom kell 1200-on szaladgáló 2x2-es kit-et,vagy..olyan 2x1-est ami 4x1 ben is tudja ezt.A Reaperek..azok 4db és hótt meg a lap 1000 körül 1:1-ben,s nekem ez a lényegNa ez 4,2GHz-en volt:[link]
nem látok már
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1498 üzenetére
na..nyomtam 1et 3,6-on én is..[7492]
Majd nyomok magasabb órajelen is,most direkt 3,6-ra mentem(utánad)
Most meg szundizni fogok..
kell,érzem
Jó éjt mindenkinek!!!
Krammerka!Igérem csudaszépet csinálok(ha tudom,majd,h mit)csak adj pár napot ,mert most nem lesz gépem..-F@szom.Mindíg csak gépek,monitor meg 1 van,az enyém.Így..nem ok. -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1481 üzenetére
-Tudod mit?Carjunk rá!
(engem a Citroen..huhh,így ejtve..nagyon zavar.
Findóvs?
Krammerka:Bocsi,nem módosítottam a táblázatot,tudom.Igérem meg fogom tenni csak..Ma volt a fiam szülinapja,utána jöttek a Mushkinok.Holnap teszt[link],majd jön a giga lap,új vga és 3 gép.Utána megcsinálom.Addig gondoljátok ki,hogy legyen-e új opció,s ha igen,mi legyen az!?
Ez..nem eléggé hiteles asszem,vagy kvra más szerint számol.Néztem az i5-öt(i7-is),de az i5..Ekkora különbség nem lehet ..csak árban
Lassan aluszok 2-3 órát!
Jó éjt mindenkinek!A koránkelőknek meg:Szép jó reggelt ! -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1469 üzenetére
Hali!
Lövésem sincs.
Szerintem vmi progihiba.4,4GHz felett nem írja ki.
Sőt.Bár meleg van itt(itt alszik a lányom mellettem),de felnyomtam 4,7GHz-re,kilépett..
Nem proci instabilitás,hisz 5GHz felett validolak,4,9-en pi,és 4635-ön primestabil..
nem tudom,de sztem"fura"ez a progi.Ami jó lehetne még(és 1xü)az a RelTemp seb.mérése.Csak..Ott meg nüánsznyi különbségek lennének. -
válasz
barnam_ #1456 üzenetére
ez tényleg érdekes.
nem ilyen eredményeket vártam.
ahogy elnézem a screen-t
egyedül a ramok időzitésén látok olyat ami változtathat a ponton
persze ez csak feltevés.
azt a 18-ast le kéne vinni 15-re,és ugy megnézni.képzeljétek, a sógorom elhozta a laptopját és a mobilinternetet
igy tudok majd netezni. hurrrá -
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #1457 üzenetére
E6700 - 8x413 = 3.3Ghz
1.5V-hoz már kevés ez a hűtés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest