Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Indiában Philips okostelefonokat is lehet majd választani
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kapható a strapamobil, aminek kikapcsolása nélkül lehet kicserélni az aksiját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Na..(béna vagyok még a netes kereséshez is) megtaláltam a RWolornál pontosan, hogy milyen. (ez se 750 hanem 770)[pontosan Ő az] Hiába van hideg, itthon a 2 törpe, most is kaptam még 10 percet és megy a WoW meg a Sims akárhány...

-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Kösz!
Hát..inkább kinlódás volt, de most a 2 dezentornak (toyone-subaru) köszönhetően, újra kedvre kaptam. Csak a hideg jöjjön, megy sorba minden. Gorninak is írtam, hogy valamit csinosítani kellene a házon..(pc). Hétvégén semmit se tudok kezdeni a 2 törpém miatt, hétfön szétnézek PI, wPrime, 3DMark téren. (nagyon unom, s furfangos egy "szerkezet" -
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
barnam_
üzenetére
2.10V-on 800Mhz 4-4-4-14 Stabil volt, szóval szerintem bírnia kell.

akoska07: Köszi!

Illetve, nem igazán tudom 1.35V-on tartani. Nekem úgy van a BIOS-ban, hogy 0.0000V és innen lehet 0.0125-ösével emelni 0.3000V-ig. A gyári 1.1V, és szerintem erre rekja rá. De +0.2500V-al is csak 1.32V-ot írt a CPU-z.
Most nem tudom mi történt, de be sem tudom indítani a rendszert 3800-on

-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
csak? Az nem vészes. Kérdés mit hozna. Mennyin lehetne tartani vele a procit (hány fok)?
Már írtam a vimesternek, ha nem alszik sztem ma választ is kapok.(#8573) bzs73 : Én ..én nem unom, sőt! Minden nap meg tud lepni valamivel, s még van hátra pár teszt is. Csak..ha kész vok vagy újra kezdem másik procival, vagy valóban kiépítek egy vizes "szart". Azt legalább nem lenne kedvem szétkapkodni...

-fő gondom a fiam. 1 gép van, ezen nőtt fel (pc), ha nálunk áramszünet van, már az is családi tragédia...-

-
törölt tag
válasz
barnam_
üzenetére
Az Intel oldalán egy rakás processzor nincs fent ( sspec kód ). De olyan szinten hogy néha még a datasheet-ek sem említik őket. Valószínűleg náluk is van pár lusta munkatárs...
szerk.: Persze mindezt úgy, hogy az e-bay meg teli van ilyen szellemprocesszorokkal. ( E6850/E0-át nem néztem, másokat igen )
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Nekem is ez volt az első gondolatom,de elvetettem.El mert nálam is volt ilyen(Super PI-n)hogy 10ed mp után indult be,s ott az sokat számít.Itt nem hinném,s azt se h folyamatosan 2GHz-en ment.Hogy mi lehet,nemtom.Az 1,5..na ott lehet a bibi
Antrong: Köszönjük az észrevételt!
Ezt a "zsír"-t olyan olajozottan,gördülékenyen,frappánsan írtad le,minden betüjéből árad a rutin.

-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Már"csak"össze kellene lőni.Majd jövhéten megküldöm,a hétvégék..macerésak.(gyerekek)
A magas vid..remélem 5GHz feletti eredmény.S remélem,16v-ot csipázni fogja(akkor kap 1,7-et is,csak fagyna reggelre...)Ha 1,3-1,4-en nem sok pluszt hoz..akkor hagyom a fenébe.Esténként meg nézem ezeket az alacsony (vid)alulfeszes 1,2)-es opciókat.
Te!akkor CBR10-et most mivel csináljak?Alapon? -
válasz
barnam_
üzenetére
én is az E7200 felé hajlok,igaz abban meg "csak" 3mb cache van.
de nem mindegy hogy 24/7, 3.6-3.7ghz vagy 4ghz.
még akkor is ,ha kisebb fsb-vel.
9.5*422 jól mutatna,nem baj ha nem 1:1 megy a ramokkal
szerintem E7200 lesz ebből,és p5k dlx.
majd ha nem tetszik,akkor eladom
de egy darabig elszórakozok vele. -
válasz
barnam_
üzenetére
hát én is éppen ezért gondoltam az E7200-re.
tetszene vmi csinos E6600 vagy E6750 is.azért a 6750 rittkán megy 4gigán,a 7200-es pedig könnyedén beleugrik a 4gigába.
cserében kisebb fsb-vel.2-3k-val lenne drágább mint a DS3
esetleg ha nem menne 560 körüli fsb-t a p5k dlx
akkor is tudna menni benne a 6750 is és a 7200 is.kérdés mi kell nekem? magas fsb kisebb proci órajellel,viszont 1:1 a ramokkal igen ütős.
vagy pedig kisebb fsb,ngyobb proci órajel és a ramok felszorozva. -
válasz
barnam_
üzenetére
egyébként az E8400 már 35k,a tuningosab pedig még több.
szeretnék én olyan procit,nagyon is.
csak most kevés a keret.
az E7200 elég jól megy ha nem is olyan magas fsb-vel.
gondolkoztam amugy E6550-n is.azok azért még birják az fsb-t és 4mb cache.tudom én hogy P45 kéne már,de arra meg pláne nincs most keret.
inkább vmi jó kis proci kéne amivel tudok szórakozni egy darabig. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Ok..Szerintem az kvra parasztos,ez meg konzervatívabb,de nekem mind1.Bevallom önző voltam,elmondom,h miért!
nappal gépezni egy dolg,nemtom milyen,mások gépét csinálom akkor.Iccaka viszont a halvány színektől szó szerint könnyezik a szemem.Alig látom,zavar.Nálam a legjobban a kék szin jött be,azt este 9-től hajnal 5ig is bírja a szemem.No nem rikító kék,inkább ilyen elmosott,szürkített,vagy az acélkék.
Ezért lettek ilyenek a szinek.A fehér meg..Most beszéltem Krammerkával,h jó ha van utalás a hivatkozásra,h más opció is elérhetó,kell a csík.(sztem).
Hogy miért lett fehér..nemtom
De a krisé krammerkánál,kérd el,színezd át ahogy gondolod.Nőkbe van izlésem,másban..Nekem fari is csak Levi's,kabát csak Bomber,cipő csak martens.Nem vok nagy esztétikai inyenc.Bár sztem ez nem is rossz.(Nálunk a falakat is acélkékre festettem le
fekete-fehér?(bár azt én nem csinálhatok,tőlem rasszizmus lenne!)
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Azután még csak csak hívhattál volna,de [ezután..
nem
]
Ákoska
Tildy régebben megigérte,h csinál nekem .Szóltam neki,h megteszi-e(nem az avatar miatt),megtette.Csak közben..nem lettem rá méltó.. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Sokáig a lepisáltam a Wc ülőkét,de amióta rájöttem..ráülök,cigi,kávé..
Van egyenlőre is.pl.Ha a 2180-a procimat felhúztam 3GHz-re,megközelítőleg egyenlőre vizsgázott a 8400-zal everest cpu queen-en.
Ja!!!!!!!!!!!!
Eladtam a 8400-est.Holnap este már 2180-am lesz.egyelőre jó lesz,míg nem találok vhol krammerkáéval egyenlő értékü procit.akoska07:Gyááááááááá!1,8v?Belelendülül

hajrá!!!
-
-
-
Zájec
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
nekem 10.3sec superPI volt a legjobb eredményem..
gondolom 4.7-4.8ghz kell a 10sec alatti teljesitéshez.. -
Str8 sk8r
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
...az AMD X2-eseket sokan haszálják, és tuningilják is...phnom-ból, és phenom2-ből nem láttam olyan sokat...az x2 elötti procikat meg szinte senki se használja már...
...az X2-esből kétféle magosat gyártottak: a 90nanos Windsor 2X1mega kessel, és a 65nanos Brisbane 2X512vel...a számozásnál pedig csak a szorzó változik...
...szerintem az X2-knek elég lenne két kategória...egy 5200-ast is fel lehet húzni 3000MHz-ra, és a 6400-as(ez a legnagyobb) se nagyon akarozzik 3500MHz felett munkálkodni...
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Igazad van.Eddig ez a nyerő.Nekem se jut eszembe más,esetleg CAD progik,de azok meg nem mindenki számára elérhetőek.
(nemtok magyar megfelelőt rá
)
Aludni kéne,reggel vár egy "értelmes"gép egy érthetetlenkedő tulajjal..
Gonolkozzunk(nem csak mi),szerintem ez maradhatna..
Jó éjt! -
krammerka
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
Jó reggelt!!!
Ha megszavaztátok,rajtam nem múlik,csak akkor a többiekkel szemben sem lehet elvárni a feltételekhez mért eredményt

Nekem is kellene 1066-os ram,próbára,vajon kezeli-e egy G31 S2C?

Majd délután ismét rakom fel az eredményeket,bocs akit kihagytam,légyszíves a régebbieket belinkelni ismét

-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Jó lenne..majd körbenézek(csak lenne időm,most gázos minden..
Köszi!!!!
Laraxior: Milyenek is azok a ramok?Vmi kell,mert nem létezik,h 4giga ram miatt menjen el a kedvem az egésztől..Visszafog kvra...
Meg:-2x2giga PQI 800-as rammal indult,amik..1000-ret mentek 1,8V-on és 2v-on 1120-at..(ezért gondoltam,h egy Mushkintól is elvárható ha 1000-res,hogy 1200körül menjen)
Ezeket eladtam+rá 1k és lettek a Reaperek.Többet is néztem,mire maradt a kiválasztott pár 1150-es,amik 1174-en 1:1-ben 5-5-5-15/performance level 8-cal memtes stabilak voltak.gyengébb időzítéssel 1250 körül,s a végük 2:3-ban 1320 volt,de nem stabil.Csak ugye 2x1GB.Eladtam s jött a Mushkin.Erre 7k-t kéne rádobnom,s lenne egy olyan (bár szebb)rampárom,mint a 2x2gigás PQI kit..-8k -ért.Ez dühít...
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Poénból mondtam!
krammerka biztosan intézkedik majd és frissíti a táblázatot.
Nem is rossz a proci
ADAM1337:Szép eredmények!Viszonylag alacsony órajellel mentél bőven 10 alá.
nálam ez volt a vége P 35-ös lapban:[Super PI]
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Kötekedel

Valós alkalmazás.Hát 10-ből 8-on azt se veszem észre,hogy 2180 vagy 8400...
PI-nél meg az a különbség nem elhanyagolható 1m-en.
Vagy 2 hétig harcoltam,hogy 10alá menjek,nüánszni különbségek voltak.Utána..Kapott feszt még a ram,jobban ment a proci is és 10 alá levittem.Ja!10-et pontosan 10-et (nem véletlenül,dacból [link]
[link]
[link]
és..nekem elég volt kisebb órajel is,mert játszottam a ramokkal
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Szóval: Ha azonos órajelen járatsz 2 procit,s az 1ik ugyan kisebb FSB-n megy,de az adott szorzón 50-60MHz-cel jobban tudod ezen az órajelen hajtani a ramjaidad alatta,akkor nyerő vagy.Régen a 2xxx-nél etalon volt a 8*400-as 3,2GHz.Azért is kimértem PI-n.9*355 +52MHz-es ramok és verve van a 8*400!
[Jó éjt!!!!!!!] -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Nem max fsb,az nem érdekel csak azért,mert ha 5GHz felett kolbászolok,akkor ugye már kellFSB is.570-en már jó lenne egy új csúcsra,de van egy 5150-as eredmény előttem,s ahoz min 573-as FSB kellene.
Szorzó/FSB
Erre jó a super PI!Majd linkelek neked egy táblázatot amit direk ezért csináltam vagy jó 1 éve.Napokig tesztelgettem és..Ha nagyobb szorzón vagy és kisebb fsb-n de olyan a szorzód,hogy alatta csak 50-60MHz-cel jobban mennek a ramjaid,már PI-ben kompenzálja a nagyobb FSB-t.Kiteszteltem!Emlékszel?2xxx-nél volt 8*400-as őrület.Megnéztem!!!A 2180-a procim,na pill..-ma se aluszok
megkeresem.. -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
9*400 vagy 8*500 az alap.24/7-ben 9*445.Mire nem elég?Nekem 3GHz-en is sok.Csak ha éppen van időm,akkor tuning
A majdnem 5GHz tudom,hogy szép nagyon,de ez alatt[link] nem érdekel a dolog,hisz ezt már elértem..ugye megérted.
Most eladotam az alapomat +13k és vettem egy másikat.Eladtam a reapereket,megint plusz 6k.(nem 6,5 sjna ennyi lett)Tehát:Jó árban(nagyon!!!)adtam el,s így is rá kell dobnom 20k-t.Cserébe meg gyengébb lesz...Ezért nem jó a kingmax.Csak ezért.
Kben..bele vagy 8giga 800-as valami a mi 1,8V-on tudja stabilan a 840-et(igy 800-on nem ér meglepetés Vista alatt)rá egy x64-es oprendszer és hawaii.Erős,szuper gép lenne stb..de,könnyes szemmel nézném a jobbnál jobb tuningokat..
Ez az én bajom "öreg"barátom.Plusz 20k s szarabb tuning..kben meg nem fikázom le a Mushkin Ascent redline ramokat,nem mert:
Akinek van egy közepesen jó Wolfdala procija,s 24/be 8*400-on hajtja,s x64 et használ..(s van 40k-ja)annak szuper!Szépek,nem csicsásak mint a reaper,szolíd és elegéns.Tuti 5 év múlva is stabilan viszik majd az 1000-ret 1:1-ben,azoknak ez kell.
Na..ez is érdekes.1000-ren a gyári feaz alatt simán mennek 1:1-ben,de ha 30-40MHz-et emelsz,adhatod nekik a feszt,meghalnak rögtön.Ja!!!A reaperek 2,3v-on és 1300-on nem melegednek úghy mint ezek 2v-on..????????
Na léptem,mert ma se nem aluszok..
Jó éjt Nektek!!!

-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Nem!!!Nem értettél,ill,félre,vagy rosszul fogalmaztam,s a táblázatból nem látszik.
Szval:
Jött a 2 Mushkin ram 2x2 giga.1000MHz/5-5-5-12 2-2,1V ez a hivatalos..
Mikor a Reapereket vettem akkor is kinlódtam,mert x szorzó 1:1,5 (cpuZ 2:3-ja)
jó volt neki,de 1:1-ben ...khm,s pl,1,125 ös szorzón csak...1200MHz.
Teszt:
bios gyári érték 2v 5-5-5-12v és 1000MHz.Ezen memtest kb 1 óra.(fontos,mert ha itt hibázik szar alapból.)Utána gondoltam laza 1066-ra rakom.Tettem és ..nem is bootolt be!
Na ekkor szépen 10MH-ével mentem felfeklé,hogy lássam mi a fenét tud..Minden mentest 3-400%-ig futott,az a sok idő,mert ha eldob..pocsékba ment.
Mikor végeztem(megtaláltam a végét)az adott feszen lazítottam az időzítést és kezdtem előről.Ha itt is végeztem=sajna hamar)akkor emeltem a fesz,s vissza az időzítét..El se hiszed,hogy miléyen sok idő..De dühített,mérges voltam mert MAGAMNAK akartam megvenni,kell 4-giga jó ram.Ha csak tötyög a proci,400-as FSB-n pl,akkor is tudjam hajtani 1100 körül,ezért fontos az osztó.Viszont..Ha tuningolni akarok,s ugye a nagy FSB-k miatt már csak szinkronban(1:1)hajthatom..akkor 1:1-be tudjon nekem sokat!!(ez a nehéz)A mostani abit lap látod 566-ot megy,a proci benne 5060 fölött.Nekem kell,hogy egy ram menjen 600-as FSB-n 1:1-ben,vagy legalább min 1160-at(az 580-as FSB)Így..ezzel 515-ön tudnám hajtani..ami..alig több mint 4,6GHz.Ezen nem csúcsot nem tudok,de ennyi felett prájmoltam ebben a lapban.S most direkt ezért lett Giga UD3R,mert legendákat zengenek a memkezeléséről.Mindent lecseráélek miatta és nem tudok szaros 4,7GHZ-et se?Ezért teszteltem végig.
Másik.Holnap elaviszik a reapereket,s gondoltam,egy gyakori beállításon megnézem,mit tudnak 9*400/8*500.Van e különbség.Itt kizárólag a különbségek érdekeltek,hogy a szaros mushkin azt az 1000-ret legalább normálisan tudja?
Ezért volt.Holnap jön a lapom,szombaton nekiesek mert találnom kell 1200-on szaladgáló 2x2-es kit-et,vagy..olyan 2x1-est ami 4x1 ben is tudja ezt.A Reaperek..azok 4db és hótt meg a lap 1000 körül 1:1-ben,s nekem ez a lényegNa ez 4,2GHz-en volt:[link]
nem látok már

-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
na..nyomtam 1et 3,6-on én is..[7492]
Majd nyomok magasabb órajelen is,most direkt 3,6-ra mentem(utánad)
Most meg szundizni fogok..
kell,érzem
Jó éjt mindenkinek!!!
Krammerka!Igérem csudaszépet csinálok(ha tudom,majd,h mit)csak adj pár napot ,mert most nem lesz gépem..-F@szom.Mindíg csak gépek,monitor meg 1 van,az enyém.Így..nem ok. -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
-Tudod mit?Carjunk rá!
(engem a Citroen..huhh,így ejtve..nagyon zavar.
Findóvs?
Krammerka:Bocsi,nem módosítottam a táblázatot,tudom.Igérem meg fogom tenni csak..Ma volt a fiam szülinapja,utána jöttek a Mushkinok.Holnap teszt[link],majd jön a giga lap,új vga és 3 gép.Utána megcsinálom.Addig gondoljátok ki,hogy legyen-e új opció,s ha igen,mi legyen az!?
Ez..nem eléggé hiteles asszem,vagy kvra más szerint számol.Néztem az i5-öt(i7-is
),de az i5..Ekkora különbség nem lehet ..csak árban
Lassan aluszok 2-3 órát!
Jó éjt mindenkinek!A koránkelőknek meg:Szép jó reggelt ! -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Hali!
Lövésem sincs.
Szerintem vmi progihiba.4,4GHz felett nem írja ki.
Sőt.Bár meleg van itt(itt alszik a lányom mellettem),de felnyomtam 4,7GHz-re,kilépett..
Nem proci instabilitás,hisz 5GHz felett validolak,4,9-en pi,és 4635-ön primestabil..
nem tudom,de sztem"fura"ez a progi.Ami jó lehetne még(és 1xü)az a RelTemp seb.mérése.Csak..Ott meg nüánsznyi különbségek lennének. -
válasz
barnam_
üzenetére
ez tényleg érdekes.
nem ilyen eredményeket vártam.
ahogy elnézem a screen-t
egyedül a ramok időzitésén látok olyat ami változtathat a ponton
persze ez csak feltevés.
azt a 18-ast le kéne vinni 15-re,és ugy megnézni.képzeljétek, a sógorom elhozta a laptopját és a mobilinternetet
igy tudok majd netezni. hurrrá
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.7GHz LGA1151
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5800X3D + ASUS ROG STRIX B550-A + Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz
- Keresek 12-13-14. gen i5 procikat!
- Intel Core i7-9700 Processor, 12M Cache, 4.70 GHz
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- Autós kamera eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
- Így sajna ötvözni kell, s mindenes a gép.
. Ez milyen?
Hát..inkább kinlódás volt, de most a 2 dezentornak (toyone-subaru) köszönhetően, újra kedvre kaptam. Csak a hideg jöjjön, megy sorba minden. Gorninak is írtam, hogy valamit csinosítani kellene a házon..(pc). Hétvégén semmit se tudok kezdeni a 2 törpém miatt, hétfön szétnézek PI, wPrime, 3DMark téren. (nagyon unom, s furfangos egy "szerkezet"

Ezt a "zsír"-t olyan olajozottan,gördülékenyen,frappánsan írtad le,minden betüjéből árad a rutin.
Kben meg:"Kedvesem,aran bogaram!"Most,h végre elnyerte esztétikai tetszésesdet,beszélhetnénk arről is,h a CB10-est hogy,s mint!Full teszt legyen?Alapon és ami a csövön kifér,vagy elég ha szétszakítjuk a procit?Legyen feszhatár,vagy aki mer az nyer alapon?
Amúgy meg gyakorta írják úgy(én is szoktam lőrézni ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, de a E8xxx-nek mennyin kell mennie hogy 10sec alatt legyen...? mert nekem assziszem korábban nem sikerült,,