- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzolika
aktív tag
válasz
GerdaCs #2436 üzenetére
Akkor van ilyen kavar, ha Corel User Inks-et használnak, mert az csak a lokális gépen olyan szín.
Ha standard Pantone színeket használtam, még nem volt ilyen. Az is lehet az import nem hozta be jól, ha nem Pantone színt, hanem saját direkt színt definiáltak valami más programban. Úgy emlékszem nekem a Corel is feketében mutatta, ami nekik más szín volt.
A legbiztosabb ha fekete-fehér grafikát küldenek, és hozzáírják hogy ilyen számú Pantone színnel kérjükPersze aki látott már Pantone-skálát, mert általában csak azt mondják téglapiros, babarózsaszín, égkék, mérgeszöld színű legyen.
-
zzolika
aktív tag
válasz
p a s s e r #2417 üzenetére
Azért írtam a végére hogy nem válasz akart lenni. Csak arra a gombra nyomtam rá és utána már nem lehet módosítani.
Én is azt próbáltam mondani, hogy más egy egy objektumot odébb rakni hobbiból, mint egy komoly arculati logótervezés. -
zzolika
aktív tag
válasz
p a s s e r #2415 üzenetére
A topic címe régen az volt, hogy Corel Draw-ban segítsetek...
Igaz, azóta átnevezték, de azért szerintem a lényeg ugyanaz maradt.
Lehet hogy Szélvész fórumtársunk semmit sem ért a Corelhez (hiszen írta is hogy totál kezdő szőke), de hát nem azért vannak itt a tapasztaltabb okosok, hogy segítsenek ha valakinek problémája van? Bármilyen (számukra) triviális legyen is az.
Nem leszólni kéne a másikat, elvenni a kedvét, hanem segíteni. Mindenki volt egyszer kezdő. Ha ő úgy gondolja, hogy csupa jó szándékból, ingyen csinál egy logót a barátnőjének, hát tegye. Nem iparszerűen csinálja, nem pénzért, ezzel nem fogja elvenni semelyik drága pénzen dolgozó grafikus kenyerét. Nem akar design-díjat nyerni vele, nem baj ha kokányolt, amire kell neki, arra így is megfelel majd.
Csak két objektumot akart odébbrakni, mert neki úgy jobban tetszene. Elakadt benne, mert nem ismeri a programot. Aki tud, akar, és türelme is van hozzá az segítsen neki. Aki nem, az meg inkább hallgasson.
Bocs ha valakit megbántottam a szövegemmel, nem volt szándékom, csak úgy kijött belőlem. Nem válasz akart lenni, mindenkinek írtam aki itt van -
zzolika
aktív tag
válasz
Szélvész #2411 üzenetére
Ha feltöltöd valahova a cdr-t vagy a letöltött vektoros logót, akkor megnézzük tényleg ilyen használhatatlan-e, vagy hátha rájövünk mi vele a problémád, miért nem engedi odébbtenni.
30ezerért tényleg rablás. Nálunk 2-3000 a grafikai óradíj, és erre is húzzák a megrendelők a szájukat. Azt mondják megcsinálják otthon Wordben. Persze úgy is fog kinézni, de a zömét ez nem érdekli csak olcsó legyen. -
zzolika
aktív tag
válasz
littlejohnny #2373 üzenetére
Van a Corelben a makrók között naptárkészítõ, CalendarWizard. Havi és éves naptárat tud csinálni, lehet az újabb Corelekben már van heti is.
-
zzolika
aktív tag
Attól függ melyik rétegben van, hogy hol látható.
Ha kihúzod a lap mellé a Desktopra, akkor mindenhol látható lesz.
Ha a Layer 1-ben marad, akkor csak az adott lapon lesz látható.
Ha master layerben van, akkor minden lapon.
Alul a status sorban írja, hol van. Az Object Managerban tudod megnézni, átrakni.
Ha össze van gruppolva valamivel ami az oldalon van, hiába viszed le a lapról, a saját rétegében marad. -
zzolika
aktív tag
válasz
p a s s e r #2366 üzenetére
Nekem van hogy az ékezetes betûknél is külön szövegbe töri a Corel.
De már az is nagyon jó eredmény, ha minden ugyanúgy néz ki Corelben, mint a pdf-ben! Sokszor ez sem sikerül. Fõleg az árnyékok, átlátszóságok csinálnak érdekes jelenségeket, mint pl amikor egy betû fele bitmap lesz (ahol átlátszó objektum van alatta?) a másik fele marad vektoros.De ha Indesignban megcsináltad készre, akkor minek kell ezt Corelbe átrakni???
Más téma: tud valaki arra valami jó megoldást, hogy a kész Coreles cuccot hogyan lehet átrakni Word-be? Megrendelõinknek szoktak lenni ilyen agymenései, hogy az kérik tõlem, küldjem át úgy hogy bele tudjanak javítani, más programjuk meg nincs hozzá.
-
zzolika
aktív tag
válasz
Mela Kehes #2350 üzenetére
Színátmenetes kitöltéssel, behúzod középre a harmadik színt kétszer. Ha élesebb határvonalat akarsz, akkor az edge padot állíthatod.
Vagy powerclipet csinálsz, beleraksz 2 kiszinezett téglalapot.
-
zzolika
aktív tag
Elég ha a 30-60 méteres tekercsen több vagy kevesebb film maradt, a súlykülönbség miatt már nem egyformán húzza a motor. Kicsi az eltérés, egymás után még elmegy. De ha pár hónap múlva ugyanahoz a melóhoz mondjuk csak a fekete színkivonatot kellett volna cserélni, mert változott a telefonszám, az nem mindig volt pontos. Maradt a kézi szabászat ollóval
Ettõl jobban csak a pauszra kiprintelt melókat szerettemNa ott volt igazán ferdeség, trapéztorzítás, nyúlás. Meg a denzitás hiánya. A ctp azért már sokat segített. A tamponra még mindig a film->klisé van? Ott nincs valami újítás?
-
zzolika
aktív tag
Hosszában. Nem dob, hanem capstan levilágító volt. A tekercsbõl az elsõ és utolsó 1-3 métert ránézés nélkül el lehetett hajítani. De közben is voltak néha méret problémák. Hõmérséklet, páratartalom, motor fordulat, stb... Két színt sem lehetett egymás mellé tenni, mert a lézertükör domborulata miatt nagyon nem volt passzer pontos. De a doblevilágító sem 100%-os. Annál is volt néha passzerhibás film.
-
zzolika
aktív tag
Ha kézzel bontod színre, és minden színkivonatot külön lapra teszel, akkor a print previewban be tudod állítani hogy 10 mm legyen a lapok (színkivonatok) közötti távolság.
A tampont én is utáltam, már szerencsére nem kell csinálnom. Mindent direkt színre bontani, manuálisan rátölteni, és még a színsorrend se mindegy. Aztán egymás után rakni a színeket a megfelelõ távolságra, és amikor megnyúlt kicsit a film a levilágítónál, nem lett jó a végén. -
zzolika
aktív tag
Szerintem olyan egyszerûen nem, ahogy szeretnéd.
1. Ha az objektumok mérete is osztható a 10 mm-rel, akkor beállítod a gridet 10 mm-esre és azokhoz húzogatod.
2. Kiszámolod mennyi lenne a teljes magasság plusz a 10 mm-es közök, felrakod az aljára meg a tetejére a két szélsõ objektumot és ahhoz distributolod a többit.
3. Beállítod a nudgét 10 mm-re, a második objektumot az elsõ aljához teszed, lemozgatod a transform palettán a saját méretével, (vagy snap to objecttel is hozzá rakhatod, de ez néha ugrál) aztán nyomsz egy lefele nyilat, és ezt ismételed ahány objektum van.
4. Megcsinálod más programban (pl. a Quark már 20 éve is tudta ezt a funkciót, be lehet állítani a spacinget hogy mennyi helyet hagyjon).
Na hirtelen ennyi jutott az eszembe -
zzolika
aktív tag
Görbésíteni nem kell? Ha pont szerencséd van...
Pont ma jártam így: beimportáltam a pdf-et, kereste a TimesNewRoman-t. Persze van a gépen. Beállítottam hogy cserélje ki TimesNewRoman-ra. Behozta valami Arial-hoz hasonló betûvel, ha kijelöltem azt írta rá (Not found) TimesNewRoman a betûtípusSzeretem a Corelt
Import elõtt görbézve persze jó lett.
A Pantone, CMYK, RGB zöld sosem lesz egyforma. És minden programban máshogy mutatja a színeket, minden nyomtatón máshogy jön ki. A mi printerünk pl. világoszöldet nem tud nyomtatni, van hogy fél óráig kell állítgatni, átszínezgetni és néha így is csak 50-80%-ban hasonlít a monitoron látott színhez. -
zzolika
aktív tag
Ën is bitmapre konvertálom az ilyen átlátszóságokat, mint ahogy #2317 pilóta írta, mert az a biztos
Csak nekem általában a bitmappes cuccok (háttérkép, fotók, árnyék) vannak hátul és rajta a szöveg, logó. Így nem áll fenn az általad írt helyzet. Ha csak háttérbe vízjelnek kell a vektoros cucc, akkor jó lesz az bitmapben is, konvertáld össze vele
Találkoztam már a tiedhez hasonlóval is, ekkor a leárnyékolt szöveg sok kis csík bitmapból állt össze, de a felbontással nem volt baj. Képernyõn ránagyítva csíkos volt, úgy hagytam, nyomtatva jó lett.
Én is X-1a-t használok Corelből, görbévé konvertált fontokkal. -
zzolika
aktív tag
A Corelnél a görbeként importálás csak átverés
Ha nem ismeri fel a fontot, akkor görbeként is szarul hozza be, csak nem text lesz hanem görbe. Konvertáld Acrobatban görbévé, mentsd el Pdf/a-ra és úgy importáld Corelbe.
A dokumentum mérete akkora amit elõtte beállítottál, importnál ez nem változik (csak opennél).
Hogy a színek nem ugyanolyannak látszanak, ez lehet a Corel színprofile beállítása miatt is, ha %-osan ugyanaz mint Acrobatban akkor jó, csak a két program nem ugyanúgy mutatja a monitoron. -
zzolika
aktív tag
És ha Pdf-et csinálsz Corelbõl, és azt mented le Acrobatban Ps-re?
Én régen amíg levilágítónk volt a Windows saját Linotronic 930-as meghajtóját használtam, jobb volt mint a saját Ecrm driver, azzal mindig szívtam. MS Publisher nevű dolgokban nem igazán bíznék... ha a driver is olyan mint a program...
Régi gép volt, talán 2000 körüli, de a ripje megette az 1.3-as Pdf-eket is (ha jól volt beágyazva a font). Az újabb Indesignos melókat hajigálta folyton el, de a Ps-re mentés segített. A Ps-el csak akkor volt baj, ha sok volt a színátmenet, kimaszkolt kép, drop shadow, ilyenkor elfogyott a memória. De ezeket úgy küldtem ki hogy egy bitmapre konvertálva, a szövegeket, vektoros cuccokat meg külön rajta hagyva, így gyorsan kiszámolta és nem lettek váratlan dolgok.
Sokkal kevesebb baj volt a Ps-el mint a Pdf-el, az biztos. XP-hez meg kellett mókolni a Lino PPD-jét hogy jól menjen, valamit ki kellett törolni belõle aztán jó volt.Milyen levilágító/rip van? Csak a level 1-et tudja? (Annyira régi nem lehet, a miénk 3-at is tudott elvileg.)
-
zzolika
aktív tag
Nem (X4-ben nézem, nem tudom az újabbak van-e ilyen), csak miután a vonalkód varázsló feljön egy külön párbeszédablakban, ott lehet egy kis kockába kézzel beírni milyen számot akarok.
Alá tudnák rakni sorszámot a vonalkód számai helyett, de persze attól nem lesznek jók a csíkok -
zzolika
aktív tag
Lehet a Corelben úgy vonalkódot csinálni, hogy automatikusan növelje (vagy külső file-ból vegye) a számot? Olyanra gondoltam, mint ahogy a sorszámot csinálja, megadom mettől meddig. Csak nekem EAN vonalkód is kéne a számok alapján. Több ezer vonalkódot kellene készíteni, egyesével növekvő számmal. Kézzel átírkálni elég macera volna. Vagy ha a Corel nem tudja (én nem találtam ilyet benne) van erre valami más program ahol meg lehet csinálni?
-
zzolika
aktív tag
Azt ki lehet kapcsolni, hogy a duplakattra ne jöjjön be semmi. Nekem is úgy van, én is idegbajt kaptam amikor forgatni akartam és túl gyorsan kattintottam.
Pont ezért kéne nekem is hogy a PS legyen a szerkesztõ! Jól jönne amikor észreveszem hogy maradt egy kis kosz amit le kéne radírozni, vagy a színén kéne kicsit állítani. Meg lehet csinálni a Photopaintbe is, de arra nem áll rá a kezem, jobban megszoktam a PS-t az elmúlt 20 év alatt. B+ de öreg vagyok! -
zzolika
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #2301 üzenetére
Attól függ, mit akarsz benne csinálni?
Én megcsinálom Photoshopban ami bitképes, összeflattenelem és elmentem tiffre.
Azt berakom Corelbe, így minden ugyanúgy megmarad (de szerkeszteni csak Photoshopban tudod).
Corelben meg ráteszem a szövegeket, logókat, egyéb vektoros cuccokat.
Visszafelé tudsz a Corelbõl is tif-re exportálni, azt be Photoshopba, bár erre ritkán van szükségem.Tudja valaki, hogy be lehet-e úgy állítani a Corelt, hogy ne a Photopaint-et hozza be bitkép szerkesztésre, hanem a Photoshop-ot? Nekem sehogy se sikerült a registryt, config file-okat átírni. Pedig valahogy lehet, mert ha felteszek egy újabb verziós Corelt a régi mellé, akkor a régi is az új Paint-et hívja meg.
-
zzolika
aktív tag
Trimmelésnél jön ki néha olyan objektum ami látszólag zárva van, mégsem tölti ki. Az autoclose se zárja be.
Ha beleradírozok, akkor összevisszaság lesz belőle. Néhány pont duplán van egy helyen, és mintha nem jó sorrendben lennének, hanem átlósan keresztbe köti össze őket.
Nem jöttem még rá mit lehet ezzel kezdeni? Csak letörölni és újra kézzel megrajzolni tudom. -
zzolika
aktív tag
Nem tudom, x4-t használok most, ebben biztos van.
De úgy emlékszem a régebbikben is benne volt már, talán a 9-ben is.
Bár soha nem használom, megszoktam hogy zárni kell a görbéket. Így aztán nem lesz meglepetés a nyomtatásnál, hogy mégis rosszul köti össze pontokat és egyes területek kimaradnak.szerk: 2009-es fórumban is írják, úgyhogy elég régóta tudja
-
zzolika
aktív tag
válasz
george 001 #2282 üzenetére
A szövegbe gondoltam beilleszteni a két bekezdés közé egy sor – karaktert, az legalább marad a helyén mindig. Ha változik a hasábszélesség akkor ez még nagyobb szívás.
Miért csinálod Corelben, ha a 20 éves Quark is tudja ezt alapból, sokkal egyszerűbben, szebben?
A szövegkezelés a Corelben 20 év alatt sem fejlődött túl sokat. Igaz, alapvetően egy vektorgrafikus rajzoló program, de illene már ezt a részét is használhatóra megcsinálni. -
zzolika
aktív tag
válasz
george 001 #2280 üzenetére
Before/after-nek menni kell, ez már az 5-östõl működik. Enter kell a bekezdés végére, akkor jó (nem shift enter).
A 8-as lehet nekem kimaradt, de 7-et, 9-et használtam, abban jó volt. Leader-t nem tudom mikor tették bele.
Vagy marad a kézzel berakás –––––––––––––––––––––––– mindegyik közé -
zzolika
aktív tag
válasz
george 001 #2278 üzenetére
_ (alsó vonal jel megadva a tabulátor leader option-nál)
utána egy enterIgaz így a vonal alatt/felett nagyobb a táv, de ezt tudod kisebbre venni a paragraph formatting-ban (before/after).
#2276: pilóta
Miért nem lehet a fontban lévő minden karaktert használni a leader optionsnál? A – vagy — jó lenne, de nekem nincs benne. Csak a ---, de ez szaggatott vonal lesz. -
zzolika
aktív tag
Az A/2-es hogy fér rá a 4 db A/4-esre, ha 1 centi az átfedés?
Még ha kifutóst is nyomtat a printered, akkor sem fér rá.
Lehet kicsit kisebbre kéne tenni az eredetit (1 centivel, mert ennyi az átfedés?), és úgy felosztani 4 db A/4-esre?Ha sehogy nem csinálja meg jól, oszd fel manuálisan. Beállítasz A/4-es lapot és mindig oda tolod a lapon, hogy azt a részt nyomtassa ki, ahogy a dokumentumban van.
-
-
zzolika
aktív tag
válasz
Dany007 #2136 üzenetére
Én ezért mentem el az egész workspace könyvtárat egy másik meghajtóra. Jártam már úgy, hogy elfelejtette a saját beállított funkcióbillentyűimet, színpalettám, vagy docker elrendezésemet. Ha valami nem jó, csak visszamásolom és mehet tovább ugyanúgy.
Újratelepítés után is csak bemásolom, és a megszokott környezetemben vagyok mint régen. Órák mennének rá amíg visszaállítom az összes customizációt, valamit úgyis kifelejtek, és akkor bosszankodok amikor használni akarom de nem működik, és hirtelen nem tudom miért.
#2135: nekem most lesz a 20.és még soha nem használtam az egérgörgőt zoomra, nekem a lapgörgetés van beállítva
-
zzolika
aktív tag
Nem írta vinyóra, mert nem zörgött, figyeltem. És a ramhasználat sem nõhet nagyon, egy 1 kB-os objektum beillesztésével. Ami nem is új objektum, mert ugye ugyanazt rakom be.
Gyorsabb a duplicate, ez igaz, csak az ugyanarra a lapja rakja. Én egy asztali naptár 52 lapjára szerettem volna felrakni ugyanoda, ugyanazt a logót, ezért akartam pasztázni. Aztán mivel nem bírtam kivárni, kiraktam a desktopra 500 mm-el, majd -500-al apply to duplicate minden laponCsak így mindig ki kell jelölni, fentre tenni.
A negyedik 1 gigás bitmappel 580 MB lett a memóriahasználat, tehát 6 MB-al nõtt csak. Hova teszi akkor? Az elérhetõ memória sem változott. Hát így nem sikerült letesztelnem, mennyi ramot bír megzabálniÉrezhetõ az X6-ban a több mag vagy a 64 bit? Gyorsabb mint az X4? Nem próbáltam még, érdemes?
-
zzolika
aktív tag
X4-nél is lehet a használt memóriát állítani.
De mivel 32 bites program, mennyit is használ?
Nekem 80%-on 6,32 GB-ot ír, de 32 bites progi elvileg nem tud ennyit megcímezni.
Régi rendszeren, 32 bites XP, 4 giga ram, úgy emlékszem kb 2 GB volt a maximum amit el tudtam érni (sok bitmappel meg dropshadow-val).
Most 3 db 1 GB-os bitképpel 574 megát ír a feladatkezelő. Érdekes...
Van konkrét tapasztalatod, használja-e a több ramot? -
zzolika
aktív tag
válasz
#81556480 #2123 üzenetére
A winfos dobja szét több magra, de egyik sincs 100%-ban használva, csak kb 25. Ha összeadod a 4 mag terhelését és ~30%, akkor az olyan mint egy mag 100%-on +az egyéb folyamatok.
Újabb verziók már használnak több magot, de azt sem minden műveletnél.Hogy miért lassul be? Mert Corel
Tapasztalataim szerint a nagyobb órajelet hálálja meg jobban, de ha belassul akkor semmi nem segít, csak ha kilépsz a programból, újra beindítod és visszatöltöd újra a cdr-t. Akkor megint gyors lesz egy ideig.
Csinál teljesen érthetetlen dolgokat: pl kimásolok egy egyszerű objektumot (pl egy céglogó, pár betű meg vonal) a vágólapra. Az első 5-10 beillesztés még villámgyors, aztán kezd lassulni, a 20-adiknál már egy percet kell várni. Kilépek, visszalépek, megint gyors, 10 paste után újra belassul... -
zzolika
aktív tag
válasz
D347HBR1NG3R #2110 üzenetére
Nézz szét kicsit lejjebb:
Updates for older products
Additional updates are available from Corel's FTP server.
[corel patch] -
zzolika
aktív tag
válasz
printer #2080 üzenetére
Ha a transzformálás palettán duplikálod, akkor tudod megadni a távolságot. Vagy fent a menü alatt a pontos koordinátákat (ha cad-hez vagy szokva).
Hogy mibe kell kiexportálnod, az a kimeneti eszköztől függ, mit szeret jobban. Eps-ben is jónak kellene lenni, de az új eszközök a pdf-re vannak kihegyezve.
Nem egészen értem mit írsz. Milyen program tesz bele hová, milyen pontokat? Ahol egyenes van ott csak a két végén van pont. -
zzolika
aktív tag
válasz
Gombinyó #2065 üzenetére
Nekem nem szokott kiakadni a Corel, csak nagyon-nagyon ritkán. Inkább az fordult elő hogy türelmetlen vagyok, és nem bírom kivárni, főleg mikor belassul (pl a 20. paste után), vagy ha félrenyomtam és 3000 dpi-re konvertálok egy képet, inkább bezárom és megcsinálom másképp.
Akkor csinál tmp-t, ha mentéskor fagy ki. Egyébként érintetlen marad a cdr.
A backup-ot sem lehet betölteni? Direkt nincs bekapcsolva, vagy egész nap nem mentetek?
Esetleg az autosave xx percenként segíthet.Ilyen betöltést még nem láttam, ha nekem nem nyit meg valamit akkor semmi sem jön be, legfeljebb egy üres lap. Ram hiba nem lehet? Vagy a gyorsítótárat nem tudja kiírni és azért marad ennyi a képbõl?
-
zzolika
aktív tag
válasz
aranyics #2063 üzenetére
Corel Move volt a neve. Néztem, de nem sokra jutottam vele. Aztán jött sokára az újabbakban a Rave.
Régen még minden modul külön program volt: Draw, PhotoPaint, Trace, Mosaic, sõt még egy táblázatkezelõ/diagram készítõ is volt benne: a Corel Chart. A 3.0-ásnak 33 MB volt a teljes telepítése (vagy 20 db floppy lemezen), a 40 MB-os winyómón épphogy elfért a Win3.1-el, ha a helpeket letöröltem -
zzolika
aktív tag
A magyarban én sem találok meg semmit.
Öreg rókáknak szavazás: Kinek melyik volt az első Corel?
Nekem a 2, 3, 5, (6-os magyar szar) 7, 9, (10 szar), 11, 13, 14. Az urban legend (és a tapasztalat szerint) a páratlan verziók mindig jobbak voltak.
Aztán találkoztam az 5 után a 1.21-el (ott ezt használták még win 3.0-val), ami az első windowsos verzió volt, egy db 3,5-ös floppyn elfért még pár clipart képpel is! (az 1.2 még dosos volt) És már ez is tudta azoknak a funkcióknak a 90%-át amit mindig használok (lehet kicsit fapadosabban), azóta csak a hardverigény nőtt... -
zzolika
aktív tag
válasz
ds podium #2039 üzenetére
Az első percindex legyen tuti függőleges, a forgatási pont meg középen, akkor jónak kell lennie.
Megcsinálod az elsőt, nem kell duplikálni, ráviszed a forgáspontot a kör közepére. Utána duplikálod.
A ctrl+D nálam a megadott távolságra duplikál, de ide nem az kell.#2044: ahhoz nem a repeat ctrl+R kellene hogy ismételje a 6 fokos forgatást? De az nem duplikálja is egyszerre. Ezért javasoltam a képen is látható Transzformálás palettát / másolatra alkalmaz. Jaaaj de csúnya magyarul ~18 év angol Corel után.
-
zzolika
aktív tag
válasz
csipke pista #2025 üzenetére
-
zzolika
aktív tag
válasz
csipke pista #2022 üzenetére
Eggyel alatta, a Szerkesztésben keresd.
-
zzolika
aktív tag
válasz
csipke pista #2020 üzenetére
Nekem X4 van, azon még itt van.
-
zzolika
aktív tag
válasz
csipke pista #2018 üzenetére
Tools / Options / Worksapce / Edit
Double-click to edit bitmaps in Photo-paintVagy jobb gomb a bitmappen és Edit bitmap.
-
zzolika
aktív tag
válasz
csipke pista #2016 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, pedig régóta szeretném megcsinálni. De nekem pont fordítva kellene, a Photopaint helyett a Photoshop-ot szeretném berakni képszerkesztőnek. Próbáltam a registry-ben meg az ini-kben turkálni, de nem jött össze.
Ha újra rakod a Corel-t, megint működni fog. A legutoljára feltett Corel lesz a képszerkesztő, pl ha 12 után felteszel egy 14-et, akkor a 12-es Draw is a 14-es Photopaint hívja meg.
-
zzolika
aktív tag
válasz
mjanika #2003 üzenetére
Amikor corelben mentesz, az is a win oprendszer mentés ablakát hívja meg.
Corelben nincs ilyen opció, max annyi hogy hozzon létre egy backupot a régi file-ról. Ez esetleg segíthet a véletlen felülírások ellen. -> megmarad a régi is.
Más programban sem kérdezi meg hogy felülírhatja-e? -
zzolika
aktív tag
Ilyet már én is kaptam, megvolt a betû vektoros körvonala kitöltés és körvonal szín nélkül (drótvázasban látszott), és ugyanott felette egy fehér bitmapból kimaszkolva a betûk.
Az átlátszóságot rakja talán valami módon bitmap kitöltésre?
Nem tudom hogy csinálják, én nem vagyok ilyen "hozzáértõ"hogy ilyet tudjak csinálni...
-
zzolika
aktív tag
Nem tudom, nem ismerem ennyire az Illustratort. Lehet hogy nem találja a fontot és ezért raszterizálja. Nem kérdezni amikor megnyitod?
Próbáld meg Acrobatból (pro csomag) lementeni, azt nekem be szokta hozni a Corel. Ha Acrobatban görbévé konvertálod akkor biztos hogy nem dobja szét.
Vagy a bitmapet valamilyen OCR programmal (Recognita, Finereader) visszaalakítod szöveggéVolt hogy nekem is csak így sikerült valami egzotikus programból áthozni: printscreen+ocr
Ha nem túl titkos a tartalom, dobd fel az eredeti pdf-et és megnézem nekem hogy hozza be.
-
zzolika
aktív tag
-
zzolika
aktív tag
Nem betûként lett a szöveg elmentve. Próbáld meg a pdf mentésnél átállítani, hogy rakja bele a fontokat és ne konvertálja a betûket görbévé/bitmappé. Mentsd valami régebbi pdf-be, tömörítés nélkül, azt behozza a Corel. Esetleg a betûket keresi majd hozzá, azt cseréld ki olyanra ami telepítve van a gépeden.
Ha így is szétesik, konvertáld görbévé a szöveget, akkor nem fog. Bár szerkeszteni nehezebb lesz, ha a sorokon belül is törölni kell.
-
zzolika
aktív tag
[link]
nem csoportosítottam, mert sok van és nem érnek pontosan össze.
Ahogy írtam:
convert bitmap -> trace
fél perc munka, 20 év rutinIgen lehet, a trace nem olyan pontos. Töröld ki kézzel a plusz pontokat, akkor egyenes lesz.
A corel trace még mindig nem a legjobb, de a streamline nem indul be az új rendszeremen. -
zzolika
aktív tag
Ha külön vonalakból van, nem kell újra végigrajzolnod, össze is kombinálhatod õket. Vagy ha nem objektum, hanem csak körvonal, akkor széttöröd és lehet a belsejét külön színezni.
Ha felraknád a CAD-bõl exportált dxf-et, akkor többet tudnánk mondani róla.
Szoptam én is olyan dxf-el, ahol egy lekerekített sarok többszáz különálló pontból állt, egyszerûbb volt újra rajzolni.
Vagy ha elég jó minõségû (vektorosnak annak kéne lenni), akkor konvertáld bitmappé és traceld le.Akkor normális corel vonalak lesznek belõle.
-
zzolika
aktív tag
Vagy Acrobat-ban is meg tudod csinálni, igaz csak a rendes fizetõs csomaggal, nem a Reader-rel.
Ha nem vektoros akkor Photoshop-ban is csinálhatod, nem lesz rosszabb a végeredmény.Mit értesz azon hogy az elmentett Pdf hibás??? Nem úgy van benne ahogy átszínezted, vagy meg sem lehet nyitni?
-
zzolika
aktív tag
Hogy készül az output? Lézernyomtató? Levilágító? Helyben vagy elviszed? Minek a Ps file?
Ha te nyomtatod közvetlenül a gépre kötött nyomtatóval, akkor neked kell állítani.
Van olyan nyomtató driver, amivel nem mûködik amit corelben állítasz, csak ha ott is jól van beállítva. A régi HP printereimmel mûködött az a rács, amit Corelben beírtam. Az új Xerox csak akkor állítja jól a rácsot, ha a driverében a nyomtatási minõséget átállítom.
Ha külsõ cégnél levilágítón készül a szitafilm, akkor semmi dolgod vele, megmondod hogy 60 lpi-t kérsz, beállítják a rippen, mindegy az input beállítása, a végén felülírja azt amit te beállítasz. -
zzolika
aktív tag
Azért rakja oda a lágy peremet, hogy ne legyen recés. Vagy ez vagy az.
Esetleg nagyobb felbontással kiexportálni?
Vagy körbemaszkolod photoshopban egy puha brush-sal. Mondjuk a png formátum nem tudom hogy kezeli az átlátszó maszkot, ha csak 1 bites akkor nincs rá megoldás.
Vagy nem rakod átlátszóra, hanem kitöltöd a megfelelõ háttérszínnel az átlátszó részt. -
zzolika
aktív tag
X6-ot még nem próbáltam, de a korábbi Coreleknek a proci kellett, leginkább ami egymagon.gyors.
A ram egy idõ után megtelik és belessul, hiába van sok a gépben nem használja mindet (kilépek a corelbõl meg vissza és rendbe jön). A többmagos cpu-kat is ritkán használja ki, nem mindenhol. Videogyorsításról nem tudok hogy lenne.Az X6 már 64 bites?Megnéztem a weboldalán, 64 bites.
Kíváncsi vagyok hogy mennyit profitál belõle, gyorsabb-e?A Use offscreen image be van kapcsolva?
-
zzolika
aktív tag
válasz
wegener #1918 üzenetére
Értem, hogy mi a gondod.
Az objektumok sorrendje a dokumentumban:
piros négyzet - layer 1
kék négyzet - layer 3
sárga négyzet - layer 2Azért, mert a rétegek sorrendje:
layer 1
layer 3
layer 2
Ezért van a fenti objektum sorrend is a dokumentumban.
Elsõdleges a rétegek sorrendje, csak egy rétegen belül tudod az elõre/hátra hozás paranccsal változtatni az objektumok helyzetét.Ha kéket akarod legalulra, akkor a layer 3-at tedd legalulra.
A mester layer nem csak legalul lehet, változtathatod a helyzetét a többihez képest.
-
zzolika
aktív tag
válasz
wegener #1909 üzenetére
Az Object Managerben tudod megváltoztatni a layerek egymáshoz való viszonyát, egérrel fentebb húzod amelyiket felülre szeretnéd rakni.
Ha nem látod az Object Managerben minden Layered egyszerre, akkor kapcsolj a harmadik ikonra, a Layer Manager View-ra, ott tudod átrendezni a rétegek sorrendjét. -
zzolika
aktív tag
válasz
jhos910 #1862 üzenetére
1. Nézd meg, hogy a mentésnél be van-e kapcsolva a tömörítés (mentés új néven, kapcsold be, nézd meg mekkora lett).
2. A Corel sok szemetet megjegyez, ami nincs is már benne (pl stílusok). Másold ki a vágólapra és illeszd be egy új dokumentumba, mentsd el, lehet sokkal kisebb lesz.#1863: oké, de nem ennyivel, azért egy színprofil sincs 33 MB
-
zzolika
aktív tag
-
zzolika
aktív tag
#1794: Nincs mit, máskor is ha tudok.
Egy körre igazított szöveget görbévé konvertálok, erre kb a negyed részét odébb rakja vagy 5 centivel. Nem is egy teljes szót, a szó közben töri szét. Ha kitörlöm a kört akkor is. Eddig nem csinált ilyet, azért szoktam görbévé konvertálni print/pdf készítés elõtt, mert néha csinál érdekes jelenségeket, fõleg az elforgatott körre írt szöveggel. Valaki tudja mitõl lehet? (Corel X4)
-
zzolika
aktív tag
válasz
GumisPeter #1780 üzenetére
Más betûtipussal tudsz ékezetes betût írni corelben?
Más programban ezzel a fonttal van ékezetes betûd?
Az Insert Character dokkerben sem látod az ékezetes betûket?
Milyen verziójú a Coreled? -
zzolika
aktív tag
válasz
jhos910 #1733 üzenetére
Nekem ha behúzom Bitkép Object lesz belõle. Amire ha rákattintok a Win paintben szerkeszti, mást nem lehet vele csinálni. Eddig coreles bitmap volt, amire az összes bitmap funkció mûködött. Más böngészõbõl nem próbáltam, de a corelt nem frissítettem, csak a firefox magát. A sok updattel csak rosszabb, lassab lesz.
-
zzolika
aktív tag
Ez így van, csak nem a betûk közötti alávágást állítja, hanem a betût mozgatja, a mögötte lévõ többi betû a helyén marad. Ha meg az egész sor végéig jelölöm ki, és úgy tolom el, akkor pl a sorkizárt szöveg nem megy ki a végéíg.
Van néhány betûtípus, ahol fõleg nagybetûknél (pl. VA) szükséges a kerning manuális állítása.
Érdekes, hogy ha csak egy betût jelölök ki, a kerning állításnál nem mûködnek a számérték melleti kis nyilak csak egyszer, viszont ha számot írok be azt megcsinálja, de továbbra is 0%-ot ír ki.Hogyan lehet függõleges szöveget írni Corelben?
(nem minden betû után enter). Valahol megtaláltam a szövegirány beállítást, már nem tudom hol, de mindig inaktív volt. -
zzolika
aktív tag
Corel X4. Mindegy hogy paragrafus vagy grafikus szöveg, nálam ugyanazt csinálja.
Paragraph format/Character spacing: mindegy hogy ki van-e jelölve valami vagy nincs, akkor is mindenre állítja a betûközt.
Character format/Range kerning: ha 2 betût jelölök ki, akkor 3-at állít, ha csak egyet akkor az elõtte lévõvel állítja a kerning távolságot. -
zzolika
aktív tag
Mármint melyikre mondod ezt?
Nekem ugyanúgy mûködik a grafikus szövegre is character spacing és a kerning is. De nem csak a kijelöltet állítja, hanem a spacing az egész sort, a kerning meg az eggyel elõtte lévõ karakaktert is.
Angol corelem van, a Bekezdésformázás mi lehet angolul? Ha a Paragraph formatting dokkerre gondolsz, akkor az amit mondok.
Ebben van a Language spacing is, ami fogalmam nincs mire jó. -
zzolika
aktív tag
válasz
jhos910 #1705 üzenetére
X4-ben hol van ilyen?
szerk: megtaláltam a Character Formattingban, de ez nem csak a 2 kijelölt között állítja hanem eggyel elõtte is.A Character Spacing az egész szöveg minden betûjére állítja.
Van még egy Language Spacing, de ez nálam semmit nem csinál. Ennek mit kéne állítania? -
zzolika
aktív tag
válasz
jhos910 #1678 üzenetére
Ha külön txt-ben már megvannak a nevek, akkor megcsinálsz egy kártyát és Print Merge.
Ha te írod be akkor úgy is lehet hogy az elsõt leduplikálod egy lapra 12x, a lapot 10x, aztán corelben átírod a neveket.
Ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor függõlegesen nem igazítod, hanem mozgatod a sorokat (a kártya nagyságával). Az igazítással nem lesz ugyanott minden szöveg alapvonala, mert pl az Á és az y közepe nem ugyanott van.
-
zzolika
aktív tag
válasz
helo-mee #1675 üzenetére
Angol betűkészlet magyarítása Fontographerben max 5 perc. Kimásolod az ó betűbõl az ékezetet, és beilleszted a ~ ^ helyett az ô/û betűkre.
Csak az a bajom vele, hogy amióta sok RAM lett a gépemben, nem indul el a progi. Frissítés meg évek óta nincs már hozzá. Nem tud rá valaki valami megoldást, hogy lehetne működésre bírni? (nem Corel, de nem hiszem hogy van külön topicja és itt talán több a hozzáértő).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest