- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
válasz
C.Brigante #3593 üzenetére
Lehet, hogy a kupakja is kaka.
-
válasz
keszegduda #3513 üzenetére
Gorneck táblázatát átfutottad már? [link]
-
Esetleg a gépet beviheted.
Másrészt, mivel írtad, hogy ajándék, így azt hittem, már megvan, sorry!
Ha single mode-ban futnak a modulok, akkor csökken az elvi sávszélesség (speciel feleződik), tehát lassul a rendszer (aszongyák a hozzáértők, hogy 775-ös rendszereknél 10-70% a különbség SC és DC között), viszont a nagyobb mennyiségű RAM jól jöhet memóigényes alkalmazásokban. Ha számokra vagy kíváncsi, akkor futass mem bench-t, majd nézd meg SC-ben is - ennyit fog lassulni a rendszered. -
3.8 - 3.9GHz-ig húzhatók némi szerencsével a C2D-k, ezt könnyebb elérni 6600-zal. Viszont ehhez elég a 975-ös lapok alacsonyabb max FSB-je. A 965+6600 párosítás tuning terén az Over-féle fanatikusoknak királyság, akik nem átallják szárazjéggel hűteni a gépet, és ott már jól jön a 9-es szorzó, meg az 500-as FSB.
Egyébként mindneki azt vesz, amit akar, használja egészséggel!
-
-
válasz
laragirl83 #3226 üzenetére
Én kizárólag az elsőt szoktam használni, abból pedig aszongyák, hogy a #2, #5 tesztekeet érdemes nyomatni, és hamar kibukik a hiba - ha van.
-
válasz
masterful87 #3182 üzenetére
Ezt hol hallottad?
A Zeppelin egy olcsó, egyszerű RAM. A Kingmaxnál mindenképpen gyengébb, kb. a Samukkal van egy szinten, csak olcsóbb. A 800-as modulok 840-850 körül mennek CL5-ön. Ennél a legtöbb 667-es modul is többet megy.
-
válasz
masterful87 #3180 üzenetére
Miből gondolod, hogy elírás?
-
válasz
Quentin Ruby #3175 üzenetére
CPU tempet nem ismerem, de az Orthos sosem az aktuális CPU sebességet írja ki, hanem azt, amivel bootolt a gép. CPU-Z ien szempontból szerintem megbízható.
-
válasz
C.Brigante #3152 üzenetére
Ehh, bocsi, én vagyok a vaklégy (2*1-et olvastam).
A 2*512 a DC miatt jó, az 1 modul meg azért, mert kisebb az esély, hogy kifogsz egy gyengébb chipet.
Asszem rob210-nek voltak ilyen memói, elég szép eredményeket ért el vele, esetleg érdeklődj nála, mit és hogyan mentek!
[Szerkesztve] -
válasz
C.Brigante #3149 üzenetére
Ma már inkább azért a 2GB az elterjedtebb, játékok oprendszerek, egyéb hardverigényes alkalmazások is szeretnek jelentős mennyiséget használni. Ugyanakkor 512-esekkel könnyebb tuningolni.
-
válasz
Overlocker #3126 üzenetére
És Forinak is: sorry, én vagyok a csőlátású, mindig 975-ben gondolkodom
, természetesen igazatok van, 965-ben másképp néz ki a prioritás a memóriák órajel/időzítés dolgában.
-
válasz
Overlocker #3118 üzenetére
Meg aztán mi értelme lenne, ha a proci lehal 4GHz-en?
7-es szorzó, RAM-ok 1000-en cl5-ben? Hááát... akkor már gyorsabb 860-on cl3-ban 430-as FSB körül, 9-es szorzóval.
[Szerkesztve] -
válasz
masterful87 #3072 üzenetére
Memót akkor van értelme visszaosztani, ha vmi 533-as, vagy 667-es modulod van, te viszont 400-as FSB körül szeretnéd küldeni. Viszont, ha már rendes lapot vesz az ember, akkor valszeg megveszi a 800-as RAM-okat, amik jó eséllyel mennek 850-et is, így tehát már felesleges a visszaosztás.
-
válasz
masterful87 #3028 üzenetére
Ahogy Soak kolléga is mondja, nem a magok neve predesztinálta a procikat a megfelelő chipsettel rendelkező lapokba, hanem a szorzók és FSB limitek.
-
''Tuning how-to 4 n00b'' vagy iesmi?
Minden lapnak, BIOS-nak megvan a maga kis különegessége, ezért általánosságban nem nagyon lehet írni a tuningról. (Vagy max annyit, hogy energia-gazdálkodó rencereket le kell lőni, kiiktatni, időzítéseket kilazítani, memókat 1:1-be, aztán emelni az FSB-t, és lépésenként tesztelgetni, majd ahol elfogy, ott fszt emelni.) Minden adat fenn van a neten, a fórumokon, csak össze kell csipegetni, vagy megvárni, amíg vki, aki találkozott már hasonló probléával, rászánja magát, és bekörmöli a titkos fogásokat.
(Amik természetesen nincsenek.
)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
válasz
Jóska Pista #2828 üzenetére
Lehet, hogy kicsit csálé a kupak, meleg van a szobában, akármi. 67 fok nem számít maganak kis feszemeléssel, Orthos alatt. 80 fok környékén ráérsz aggódni. ;)
[Szerkesztve] -
válasz
C.Brigante #2781 üzenetére
Szállj le azokról a tűkről
, 400-at jó adag szerencsével menni fog, de a procin múlik. Szorzóval nem igazán érdemes C2D-nél variálni, ez nem AMD.
[Szerkesztve] -
válasz
C.Brigante #2776 üzenetére
Bajos? Miért lenne bajos? Mindössze be kell látni, hogy nem egy combos tuning rammal van dolgod, és bizony van olyan, hogy adott lap, adott modult nem komázza.
[Szerkesztve] -
válasz
C.Brigante #2758 üzenetére
A lap nem bírja az FSB-t.
-
válasz
laragirl83 #2602 üzenetére
Ja, olyan randa piros, és még rikácsol is.
-
Azt mondják, hogy ezeknél a prociknál vhol 1.7V valós fesz alatt van az átütési feszültség, ami nem hasznos a procinak, mivel kifekteti, tehát javasolt ez alatt maradni.
Na de komolyabban... nem tudom az AB9-Pro mennyit droopol, vagyis mennyi valós feszt ad egy adott BIOS fesz beállítása után idle és terhelve. Amikor elértem a lapom végét, 435-ös FSB-t, amivel a proci 3.9GHz-en ment, 1.65V BIOS feszt adtam neki, ez uguru szerint 1.7V volt, Everest szerint pedig 1.55V, tehát rendesen esik a feszültség a Max-nál. Én simán BIOS-ból szoktam húzni, a win boot már egy jó teszt arra, hogy valamennyire életképes-e az új beállítás. A vége felé persze egy biztonságos beállításon boot, aztán uguruval tovább finoman. Mondjuk uguruval nem nagyon javallot feszt állítani, mert nekem mindig egyből bedőlt a rencer, ha megpróbáltam.
[Szerkesztve] -
Procitól függ, hogy mien feszen megy 3.6-ot. Van olyan példány, ami majdnem alapfeszen viszi, és van amelyik 1.6V-vel is csak 3.5-ön hajlandó futni. Ugyanakkor a középmezőny jó eséllyel viszi 1.4-1.5V közötti BIOS feszen. Ninjával meg nem hiszem, hogy gond lenne a hűtéssel.
-
válasz
laragirl83 #2372 üzenetére
Igen.
-
válasz
laragirl83 #2272 üzenetére
Mivel, ha a magasabbat nézed, akkor sincs gond, így tkp mindegy.
-
válasz
laragirl83 #2270 üzenetére
Nem sok. 85 a maglassulási határ.
-
válasz
zsolesz8881 #2175 üzenetére
FSB-től miért gyorsulna a VGA? 3dm2005 egyébként nem releváns CPU szempontból. 2006-nál pedig csak a CPU értéket nézd, VGA nem érdekes.
-
válasz
Yushchenko #2130 üzenetére
Nekem műxik az első kettő is. Egyébként mit csináltál a géppel, kiraktad a kertbe?
[Szerkesztve] -
válasz
Larry303 #2126 üzenetére
6600-ból kiindulva a válasz: nem.
Van olyan példány, ami alig megy 3.5GHz fölé 1.6V-n, és van amelyik hasonló órajelet tud alapfeszen, tehát elég nagy a szórás. Persze általánosságban elmondható, hogy a procik nagy része x órajajelet megy y feszültségen, de az a legegyszerűbb, ha kipróbálod, nem? Ha figyeled a hőmérsékleteket, és átgondoltan tuningolsz, nem lehet gond.
[Szerkesztve] -
válasz
zsolesz8881 #2081 üzenetére
5-5-5-18-nál nem nagyon van tágabb időzítés.
Persze valószínűleg lassabb lenne a konfig, ha alacsonyabb FSB-vel, de szűkebb időzítésekkel operálnál, tehát ilyen szempontból mindegy, erre írtam, hogy nem tudtam hogy 1:1-ben mennek. 960-on egy 667-es RAM-tól jó az 5-5-5-18. Én 860-ig próbáltam (a lap nem megy feljebb 430-nál) 1:1-ben, 3-3-3-4-en döngicsélnek.
-
válasz
zsolesz8881 #2079 üzenetére
Akkor nem szóltam, nagyon jól mennek a memóid.
(Nem gondoltam volna, hogy bírják a 960-at.
)
-
válasz
zsolesz8881 #2077 üzenetére
Szép eredmény.
Viszont, ha gyors gépet szeretnél, akkor ne oszd vissza ennyire a memókat, és ne használj ennyire tág időzítéseket. Inkább vegyél kicsivel jobb modulokat, hajtsd őket 1:1-ben, szűkebb timingokkal. Persze, ha csak arra voltál kíváncsi, hogy hol a proci+lap vége, akkor nem szóltam.
-
válasz
Stalker-2572 #1869 üzenetére
Ha 6600-ban gondolkozol, akkor 975-ös lap kellene. A 4GHz-cel igazából az a gond, hogy azt ugye 450-es FSB-vel tudod elérni, amit azért nem sok lap tud mod nélkül kipréselni magából, plusz 975-nél nem tudod visszaosztani a RAM-okat, tehát 1:1-ben tudod őket hajtani, ami azt jelenti, hogy tudniuk kell a 900MHz-et.Ha 975, akkor Abit AW9D-MAX, aminek mod nélkül 435 a vége, vagy Asus P5WDH, aminek kevesebb, vagy veszel WS-t kicsit többért, viszont azok ugye jobban is mennek. A szűk keresztmetszet általában a chipsetnek adható max feszültség. Vagy várhatsz a 680-asokra. (Esetleg RD600). Kicsivel drágábbak ezek a procik, de a gond az, hogy nem kaphatók kereskedelmi forgalomban. tehát vagy szerzel egyet olyantól, aki kapott vagy így, vagy úgy, vagy pedig olyantól szerzel egyet, aki az előzőktől vette. Ezek elég jó procik, én biztos nem adom el egyelőre.
-
válasz
Stalker-2572 #1867 üzenetére
Általánosságban igen. Az ES az Engineering Sample rövidítése, vagyis a tesztelői változatok kapják azt a jelölést. A kupakjukra rá van gravírozva, hogy 'confidential' - CPU-Z is kiírja persze. Aszongyák egy proci minősége attól függ, hogy a magot a szílicium lap meik részéből vágják ki. A középről kikerült magok jobbak, a széléről kikerültek gyengébbek. A jobbakat kitesztelik a gyárban, és azokat küldik szét a szaklapoknak, tesztelőknek.
-
válasz
Stalker-2572 #1862 üzenetére
Jobb E6600-ak jó környezetben mennek 4GHz fölött vízzel, de van, aki 4.5-ön hajtja Vapoval. E6700-ak 4.5 - 4.7 körül mennek. X6800 megy 5GHz fölött is. [link]
-
válasz
Stalker-2572 #1857 üzenetére
x6800. E6700 ES-ek 1.7V-n 4.6 körül max.
-
Lásd konfigom.
(Coolink u8-120) Egyébként azért ien kellemesen hűvös, mert westlake tükörpolírozta ezt a példányt anno, így nagyon szépen felfexik rá a hűtő. 85 fok a maglassulási határ, egy-egy teszt erejéig szerintem nem vészes a 70+ fok, de 24/7-ben azért nem használnám ien hőmérsékleten.
Aktív témák
Hirdetés
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest