Hirdetés
- Magisk
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
old gray
üzenetére
Erre mondják, hogy mindkettőnknek igazunk van a saját szempontunkból.
Mindenesetre ha Sapphire-t kapok, én igyexem mielőbb eladni, és venni egy HIS 4870 IceQ4 turbo-t. Vagy egy EVGA 260GTX+ Core216-ot, ha végleg tele lesz a tököm az ATI szarságaival (pl. driverek).Az mondjuk durva, hogy a nagyker majd olyan 4870-et küld, amilyen nekik tetszik, amiért már mennék is a fogyasztóvédelemhez, ha nem pont így lenne esélyem arra, hogy esetleg ne Sapphire-t küldjenek.

-
katt777
félisten
válasz
old gray
üzenetére
Mivel játékokról beszéltünk, feltételeztem (bocsesz), hogy 3D tesztekben nézted a cache-különbségeket, mivel proci/cache-teszteknek amúgy nem sok közük van a játékok futásához (így e szempontból értelmetlen használni őket, tehát nem ezt vártam), mint az jól látszik pl. Phenom vs. Q9 összehasonlításokban is, ahol a procis szint. tesztekben alig marad el az AMD az Inteltől, játékokban meg olyan messze van, hogy már nem is látják egymást (X2 vs. C2D-nél ugyanezt tapasztaltam saját magam).
Nem néztem én hülyének senkit, bocs, ha úgy érezted. Csak egy rakás embernek, több új/igényes játékban (Grid, Crysis, stb.) is volt akadásos problémája, MINDIG kevés cache-sel bíró procikkal, de eszem ágában sincs x topicot ennyi hsz-ért végigböngészni senki kedvéért, nincs ebben semmi személyes. De én olvastam ezekről a problémákról, és láttam, hogy nagyobb cache-sel nincsenek, te meg lényegében csak úgy kijelented, hogy márpedig ilyen hiba nem létezik. Azért írtam, hogy zero az érdeklődési faktorom, mert én azt tapasztaltam, amiről beszéltem, tehát ez a hiba bizonyosan létezik, legföljebb nem mindenki tapasztalja, de attól még nem lehet kijelenteni, hogy nincs. Ha mindegy, mekkora a cache egy prociban, akkor miért is növelnék a cache méretét?
Ollie cikkjét csak azért írtam, hogy csinált ilyen tesztet.
Az meg engedtessék meg nekem, hogy ha egy gyártó minden terméke szar nálam (aki elég elenyésző részét képezem a teljes piacnak), akkor azt a gyártót leminősítsem.
Peace!

-
katt777
félisten
válasz
old gray
üzenetére
Kb. zero-ra érdekel, mit hiszel.
Tesztelték éppen elegen. Ollie csinált már egy ilyen tesztet hetekkel ezelőtt, de az tényleg csak sebességre ment. Viszont ha adsz egy VGA-t, meg mondjuk egy E2000-es procit, akkor már csak időm nem lesz rá.
Na, én tudom, mire és hogyan lehet szintetikus 3D teszteket használni, de spec. cache-re egyik sem ér szart se.
Természetesen az akadások az újabb játékokban jelentkeznek, no meg egy 1MB vs. 6MB cache összehasonlításban sokkal jobban kijönnek.A következő cikkem talán a Sapphire HD4870 RIP címet fogja viselni azaz hogy miért ne vegyünk ATI kártyából Sapphire-t. Volt már jó pár ATI kártyám, de a Sap. 3870 fél év alatt halt meg, a 4870-nek meg ennyi sem kellett. És nem ám terhelés, vagy túlmelegedés miatt (teszteket sem csináltam már 1 hónapja), francokat, szépen ment minden, és hűvösen. Aztán egyszer csak, simán, munka/net, és a Sap. kari úgy gondolja, hogy ő most meghal. A 3870 és a 4870 is. Club3D (1650 Pro), ASUS (1950XT), HIS (HD3870) semmi gáz, pedig utóbbi kettő tuningot is kapott rendesen.
-
katt777
félisten
válasz
old gray
üzenetére
Csak annak érdekes, aki nem tapasztalta. De VGA és játék topicokban is találkoztam ilyennel, még teljesen hasonló konfigokban is, ahol E2xxx proci ment az egyikben, viszont E6xxx a másikban, hiába azonos sebességen. Nem keresgélem vissza, annyi helyen volt. De csak gondolj bele elemi logikával.

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
old gray
üzenetére
Még az sem probléma. Nem tudom pontosan a hiba okát. Ez volt a szitu:
Proci teszt 3,6-on (7,5x480), 24 óra Small test, proci hiba nélkül lefutott, memók alapon 1333-on. (A lapomba úgy állítom be a memót, ahogy akarom)
Amint megemeltem a memót 1800 fölé, szétesett a win, sose kelt életre töbebet. Még ez sem lett volna baj, mert megelégedtem volna az 1800-al is, de sajna itt is csak bootolt a win, de rendszeresen fagyott, memtest hibázott.
Hirtelen megfontolásból visszavettem az FSB-t 450-re, és felnyomtam a memót 2000-re. És láss csodát, azóta stabil. Prime blend hiba nélkül megy, memtest 15 órát fut hiba nélkül. Nem értem az összefüggést igazából, mert megpróbáltam lentebb venni a memót 1800-ra, de úgy ugyan úgy szétesik. Tehát most így 9:20 arányban ketyeg az FSB:Memó, és hibátlanul működik, de amint megváltozik az arány, már nem megy. Úgyhogy így használom. Igazából 3375Mhz-en ketyeg a proci, ez is bőven elég. Lenne, ha nem lenne ez a nem indulós probléma.
Én mindenféleképp megpróbálnám nálad a szinkront, mert lehet ott a bibi...illetve írták, hogy lehetséges ilyenkor, hogy a memó túl van feszelve. Próbáltad már alapfesszel így használni a memót?
-
Hurkaleves
őstag
válasz
old gray
üzenetére
Akkor mondom másképp: az ő procját meg a tiédet tegyük fel, h egy nulla dropos lapba rakjuk. Az övének 1,12v-ot (nyilván ilyen érték nincs bios-ban, de akkor azt az értéket, ami ehez a legközelebb áll, felfelé kerekítve), a tiédnek pedig 1,15v-ot kéne belőni (és tételezzük fel, h ugyan úgy megy mind2 proci abba a nulla dropos lapban, mint a jelenlegi helyükön).
Vagy mondhatnám úgy is, hogy Telefunen prociját beletesszük a te lapodba és ott elég lenne 1,17v-ot belőni, mivel saccper nálad 0,05v van bios és load között így lenne load 1,12v (természetesen itt is hozzá kell tenni, h tételezzük fel, a lapodban ugyanúgy menne a procija mint az övében, de ez most lényegtelen, mert nem erről van szó).Aztán visszatérve az ut3-ra: én úgy gondoltam az előbb, h nálam 1,4v a legkisebb fesz, amivel még prime stabil 3400mhz-en és itt ut3 stabil is a cpu
. -
fsb1000
nagyúr
válasz
old gray
üzenetére
Én is alulfeszelésben gondolkodtam, a fogyasztás/hőtermelés csökkentés miatt.
Ezek eredője a csöndes gép, éjjeli használatraVettem egy teljesítménymérőt és kiméregettem, hogy a gép teljes fogyasztása kevesebb az alaplapi energiagazdálkodással, mintha én viszem le fix 1.2V-re.
Giga ep35c + E6750.Ennyi...
A VGA kártyámat fixen alulfeszelem. -
Hurkaleves
őstag
válasz
old gray
üzenetére
Miért ne lenne jobb? Ott van a kép: 0,03v-tal kevesebb kell neki ahoz az órajelhez. Különben az, hogy bios-ban 1,2v-ot kell belőnőd, és ez idle 1,15v vagy 1,18v vagy akármennyi ez nem számít semmit, ezt csak neked kell tudnod, h ekkora az eltérés, hogy tudj vele számolni.
Az idle és load közötti diffinek van jelentősége.
Amúgy, én szoktam ut3-azni: procimnak minimum 1,4v kell 8x425höz - itt még prime stabil és egy - másfél óra ut3 sem fagyasztja ki. -
Telefunen
őstag
válasz
old gray
üzenetére
BIOS-ban 1,2V, ami IDLE-ben 1,15V. LOAD pedig 1,12V.
ami nálam primestabil akár egy fél órara, az soha nem mutatkozik más alkalmazások alatt instabilnak (bár nem UT3-azok, de talán a Stalker, GRID, ProStreet, Assassins Creed... stb. éppen elég nekem hogy stabilnak nyilvánítsam) -
Telefunen
őstag
válasz
old gray
üzenetére
Az enyém is hasonlóan megy 6x500-on, bár egy picit jobb; 6x500@1,12V
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mindenesetre ha Sapphire-t kapok, én igyexem mielőbb eladni, és venni egy HIS 4870 IceQ4 turbo-t. Vagy egy EVGA 260GTX+ Core216-ot, ha végleg tele lesz a tököm az ATI szarságaival (pl. driverek).

Tesztelték éppen elegen. Ollie csinált már egy ilyen tesztet hetekkel ezelőtt, de az tényleg csak sebességre ment. Viszont ha adsz egy VGA-t, meg mondjuk egy E2000-es procit, akkor már csak időm nem lesz rá.