Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• trigorin

aktív tag

válasz CPT.Pirk #182 üzenetére

Mivel egyedül voltam egy kontinensen, nekem is volt pénzem sok, de azért gyakran futott deficitbe az államháztartás, néha elég magasba. Hiányt azonban sosem produkáltam. Hozzáteszem, Warlord fokozaton.
    Nem egyszerű feladat a birodalom fenntartása, sem anyagi szempontból sem a boldogság biztosítása terén. Néha teljesen elfelejtettem, hogy bizonyos resource-ok másoktól jönnek, és amikor háborúba kerültem vagy lejárt egy-egy szövetség vagy egyezség, hirtelen negatívba ment át a boldogság. Akárhogy is, rá vagy utalva a környező népekre, ezért nem lehet agyatlanul terjeszkedni.

"Mondjuk ennek a területnek meg az a hátránya, hogy egy hegyvonulat és egy városállam választ el a "fő" területtől, így két oldalt csak 1-1 kockányi területen lehet járni, ha az AI ottfelejti az egységét, akkor nem tudok kimenni tőle."

Az Elementalban elvileg az ilyen "unbalanced" helyzetek elkerülése végett hagyták ki a teljes random map generatort, és inkább előre elkészített térképeken helyezi le a rendszer véletlenszerűen az erőforrásokat. Megjegyzem, nem rajongok ezért az ötletért.

Új hozzászólás Aktív témák