- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
A Civ 1-et mikor próbáltam voltam vagy 13 éves, így lehet hogy az akkoriban még nekem is szegényes angol tudásom vette még el a grafika mellett a kedvem tőle.
Lehet hogy a Civ 3-mal teszek egy próbát, ahogy láttam egész olcsón beszerezhető a komplett változat.
Mivel bonyolultabb vallásban a 4 mint a 3, ha a 3-ban is volt már vallás?
A 4 valamelyik kiegészítőjében még érdekes újdonság a kémkedés is (ha volt már valamelyik régebbiben is, akkor bocs, mint mondtam azok kimaradtak), kémekkel lehet rombolni az ellenség épületeit, mérgezni az ivóvizet, terjeszteni a mi kultúránkat, felkelést szítani, stb...
Szóval szép lassan el lehet érni azt hogy az adott határ melletti város csatlakozzon a mi birodalmunkhoz (persze ez amúgy is gyakran megtörténik, viszont így gyorsítható a folyamat). -
adalbert1
veterán
válasz
KilgoreTrout #36 üzenetére
A vallásalapításról jut eszembe : ha több vallást is én alapítok meg, az mennyire szálka a többi civilizáció szemében?
Ill. szoktam terjeszteni a vallásokat is, az Apostolic Palace választásain az egymástól való viszonytól függ, hogy mellettem szavaznak-e, vagy attól hogy azonos a vallásunk?Ahogy néztem ha ICBM-el lövöm az ellen városait, az is nagyon sok mínusz pont lehet, viszont ennek ellenére sikerül valakit rávennem a kapitulációra úgy hogy előzőleg rommá lőttem ICBM-el a városai nagy részét elpusztítottam és elfoglaltam párat.
Modot még mindig nem próbáltam egyet sem, egyelőre még az alapjáték adottságaival élvezkedem.Tényleg companyket mennyire érdemes alapítgatni? Múltkor megalapítottam a Mining inc.-et, -arany a városokból ahol elterjedt de +kalapács. Ez állandóra marad mindenhol (sajnos nem figyeltem meg).
A töltögetésre meg annyit, hogy nekem a Beyond the sword is van hogy 1-2 percig elszórakozik a végjáték felé (20-21 század), pedig stratégiai játékokhoz képest nem gyenge a konfigom.
-
adalbert1
veterán
1-2 végigjátszást megér a dolog.
Sajnos nekem ezen kívül a régi civek kimaradtak (ennek az elődjét imádtam, a civ1 grafikáját mikor megszereztem olyan 96-7-ben már elviselhetetlennek tartottam, a 2-nek ha jól emlékszem nagyon magas gépigénye volt azért be se szereztem, a 3-ról pedig egyszerűen lemaradtam).
Viszont a Civ4-el elkezdtem játszani és határozottan tetszik. Mondjuk a gép még gyengébb fokozaton is simán összefog ellenem, de rászoktam hogy már előtte összeuszítom őket. A másik ami nem tetszik, hogy legnagyobb térképen is sikerül a gépnek egymás mellé pakolni még 2-3 másik néppel (legrosszabb esetben közéjük) és elég hamar lőttek a jószomszédi viszonynak. Lehet hogy inkább át is fáradok a Civ4 topicba, de ahogy láttam az elég kihalt. -
adalbert1
veterán
Játszottam megint 2 kört a Civ4-el...
Elsőben ismét tönkrevert valamelyik ellenfél még az elején, a második játékban viszont sikerült kb. leigázni az egész földet.A németekkel voltam, az indiánok és a görögök a vazallusaim lettek önszántukból. A legtöbbet persze ismét a rómaiakkal harcoltam, miután őket úgy-ahogy kiradíroztam a térképről (az új világban maradt 1 városuk, de nem volt kedvem átmenni oda), utána a kínaiak és a mongolok üzentek hadat... Persze addigra már kifejlesztettem az ICBM-et, és kapták a nuke-ot az összes városukra. A mongolokat teljesen kiradíroztam a térképről, a kínaiak meg a perzsák vazallusaivá váltak, így háború over. Persze közben hadba léptem a japánok ellen, mivel megmaradt egy rakás legyártott ICBM és el akartam használni őket.
Érdekes hogy a space race minden feltételét teljesítettem, mégse úgy nyertem... Talán az nem ér ha épp háborúzok? Végül cultural victoryval nyertem. -
adalbert1
veterán
Hát a FPS-eket nem igazán élem az utóbbi pár évben... Ennek ellenére mikor még lanoztunk haverokkal, akkoriban inkább azt toltunk nagyon sokat, UT, Quake3, CS 1.6, esetleg néha Diablo2. Mondjuk ilyen utoljára 2002-ben volt, utána volt még néhány gyenge próbálkozás hogy hamachin játszunk valamit, de mivel mindenki már 24-26 éves így egyre nehezebb egy jó játékot összehozni (ugye mindenkinek időpontot találni, stb).
Az átlag stratégiai játékokat meg már egyre kisebb kedve van kiismerni a többieknek.A második Earth pályás játékomban viszont csúnyán bealázott a gép... Sajnos a seregem fejlesztésére nem szántam elég nagy időt, inkább próbáltam jó viszonyt ápolni mindenkivel. Viszont a rómaiak mivel szomszédok voltunk így is lerohanták a fővárosomat.
-
adalbert1
veterán
válasz
KilgoreTrout #27 üzenetére
Kösz a tippet, szerintem kipróbálom majd. Egyelőre azért az alapjátékkal és kiegészítőkkel ismerkedem, nem árt ha minden lehetőséggel tisztában leszek mielőtt kipróbálok új dolgokat.
Szerintem valamelyik nap kezdek még egy Earth pályát, csak most a görögök helyett megpróbálom valamelyik másik nemzetet. -
adalbert1
veterán
Én meg elkezdtem a Civ4-el + kiegekkel játszani. A Beyond the Sword-öt szoktam indítani, lévén itt újdonságok is kerültek be az eredeti játékhoz képest.
Egyelőre az Earth pályán nyomtam egy játékot valamelyik könnyű fokozaton, de így is csak time victoryval sikerült nyerni. A legnagyobb gond persze az volt, hogy minden irányból körbevett a gép különböző nemzetekkel és így a háborúzás miatt elég lassan haladt a civilizációm fejlesztése. A kémkedésre nem is igazán költöttem, a spy pontokat csak akkor nyomtam fel a normál értékről, mikor valamit el akartam követni az egyik ellenséges város ellen.Mondjuk itthon apám gépén néha a vége felé eléggé belassult néha a gép (pedig E2140 2 Ghz fölé húzva, 2 giga ram).
-
adalbert1
veterán
Ennyire nem játszik senki ezzel a remek játékkal már?
-
adalbert1
veterán
Na azóta kipróbáltam a spanyolokkal is. Hát a +25% against native bónuszuk miatt az indiánokat hihetetlen ütemben lehet lezúzni velük. Viszont ebben meg az a gáz, hogy az indiánok gyakorlatilag ingyenes foglalkozásképzők gyakorlatilag...
Még mindig gondolkodok egy ideális indulóstratégián, de még mindig az a bajom hogy igazán komplex birodalmat csak nagyon hosszú játék alatt lehet építeni.
Alap:
-legelső város szinte legközelebb az európába vezető úthoz
-pár város csak nyersanyagok v. konkrét termékek termelésére van beállva
-eleinte a harangok számát nem próbálom növelni, mert túlzottan nő az európai haderő
-a különböző pontokra rágyúrva elég jó bónuszokat kaphatunk (haderő terén is, pl. minden új gunpowder unit plusz tulajdonságokkal kezd).
-ha valamelyik városban ráállunk csak a kaja termelésre akkor nagyon könnyen kaphatunk új telepeseket, lévén a kaja nem veszik kárba hanem ha eléri azt a pontot mikortól már elveszne a felesleg lenullázódik és kapunk egy új telepest (így viszonylag gyorsan lehet nagy sereget építeni)
-katonáknál jó a surgeon képzettségeket növelni (gyógyítja ugyanazon a mezőkön állókat, gyógyítja a környező mezőkön állókat és még van olyan is hogy mozgás közben is gyógyul az egység)
-szintén katonáknál szintlépésnél lehet olyat is választani ami a település védelmekor ad bónuszt + olyat is ami település támadásakor (pl. lehet csinálni csak a végső csatára egy védekező haderőt + egy olyat is ami zúzza lefele az indiánokat + a többi vetélytársat)Ha valakinek vannak még ilyen alapszintű tippjei, akkor megoszthatná.
-
adalbert1
veterán
Jaja, azóta sikerült is kivívni a függetlenséget.
Érdekes hogy még a legnagyobb térkép se olyan nagy hogy valamelyik másik nemzet ne települjön a közelembe.
+ Én nagyon szorítónak éreztem az időt mint tényezőt, ezért a függetlenség kivívását csak Marathon fokozaton sikerült megvalósítani. Gyorsabban pörgő idővel mire felhúztam a pár kis településemet normálisan addigra általában már alig volt idő a victory-ig és a megfelelő haderő kiépítésére.Amit érdekességként felfedeztem, az az hogy a király hadseregéből a hajókat nem kell megverni a győzelemhez, elég a partra tett seregét, így hadihajók fejlesztésével nem is igazán foglalkoztam.
+ ahogy észrevettem érdemes rágyúrni a különböző pontok (political, stb) termelésére is olyan városban ahol éppen nem termelünk.
Te hogy szoktál városokat felhúzni? Mármint mire rendezkedsz be? Én általában úgy csinálom hogy van egy főváros szerűségem a parton közel Európához a kereskedelem. Általában ez van a legjobban felfejlesztve, mivel a harcra úgyis itt kerül majd sor (tehát fortress + lumber mill 3 master carpenterrel a gyors építkezés miatt). + A háttérben megpróbálok olyan településeket felépíteni amik csak egy árú v. nyersanyag termelésére állnak rá, pl. cigar, vagy fa hogy ellássam a fő települést.
Igazából az idő rövidségét úgy éreztem hogy kimaxolva az építési lehetőséget (ha jól emlékszem talán a lumber mill az, de lehet hogy valami más a neve, oda is 3 master carpentert lehet rakni) is nagyon lassan lehet csak építkezni.
Na hirtelen ennyi tapasztalatom van.
-
adalbert1
veterán
De jó hogy rátaláltam erre a topickra!
Kiskoromban imádtam a Colonizationt annak ellenére hogy a Civ sose kötött le.Annyi kérdésem lenne, hogy ez teljesen különálló játék, vagy kell hozzá Civ4 is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged