- Yettel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Magyarított Android alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
A CCNA3 Practice vizsgáján kb mire kell/lehet számítani?
-
-
-
Működik, persze. Ezzel a szisztémával mindegyik működött eddig (azaz, majdnem mindegyik). Aztán rájöttünk, mi volt a baj! Ha az IP cím "átlóg" két oktett között, akkor a RIP nem működik! Az OSPF és a statikus routeolás viszont igen. Valószínűleg azért, mert a RIP nem kér maszkot, a másik kettő viszont igen.
-
Továbbrais' azt tudom mondani, hogy teljesen jogos, amit ti mondtatok. Tudom, hogy pazarolunk, ha így csináljuk meg a feladatot, de működik, és ez a lényeg most!
-
-
-
-
-
-
válasz
csabyka666 #3588 üzenetére
Hm, kipróbáltam packetben, és ott sem működik. Ugyanaz, mint a valóságban, ugyanúgy elfelejti az irányítások egy részét.
Légyszi nézzetek rá, mi lehet a gond? A képen odaírtam az egyes tartományokat, amik között routeoltatni kellene. Én OSPF-et adtam meg, azzal nem működött!
Tehát az architektúra:
-
Statikus, RIP, OSPF, ezeket használtuk. Egy adott architektúrában csak egyfélét! Ma is foglalkoztunk a dologgal, és ma is előjött a hiba. Én pont OSPF-el konfigoltam volna fel, de megint csak 3 hálózatot láttam az 5-ből...
Arra gondoltunk, hogy a következő okozza a hibát. IP számolásnál olyan IP-t adtunk meg bejövőnek, amikor az egyik oktettből "átlóg" a másik oktettbe az IP, és a maszk pl. 255.255.192.0 lesz.
Hogy konkrét legyek: a következő a helyzet. A bejövő IP 192.176.0.0/15-ös, ezt fogjuk felosztani 5 tartományra.
192.176.64.0, 192.176.128.0, 192.176.160.0, 192.177.0.0, 192.177.64.0, mindegyiknek 255.255.192.0-s a maszkja, és ennél pl jelentkezett a probléma.Szerintetek?
Összerakom Packetben is, biztos, ami biztos!
-
Minden alkalommal teljesen szűz routereket konfigolunk fel, szóval bekapcs, erase startup-config, majd reload, tehát konfig biztosan nem maradt benne előzőleg. A konfigurálás után nem indítjuk újra őket, tehát ez sem lehet gond.
Ilyen munka mellett kb minden ötödik konfiguráláskor jelentkezik a fent említett "hiba". -
-
-
-
Üdv!
Ismét egy kérdésem lenne. A fentebb lévő architektúrát konfiguráljuk fel a gyakorlatban, és már nem egy esetben fordult elő, hogy valamelyik router "elfelejtette" az irányítóprotokollt. Úgyértem, hogy beállítjuk az interfészeket, és ráhúzzuk a routerekre a protokollt, aztán azt vesszük észre, hogy nem megy a ping. "show ip route", és azt tapasztaljuk, hogy a 3 routerből 1 valamiért nincs is benne a route-táblában. Beírjuk újra azon a routeren az útválasztást, és megjavul a rendszer. Fontos, hogy ez kb minden ötödik esetben van csak így, tehát "néha jó", de ennek mindig mennie kellene!
PacketTracer-ben sokszor összeraktam már ugyanezt, és ott egyszer sem volt ilyen hiba.
Akinek több tapasztalata van a valós eszközökkel, mint nekem, légyszi segítsen, hogy ez miért lehet?
Köszi!
-
-
válasz
csabyka666 #3562 üzenetére
Sikerült, már tárgytalan a dolog. A hálózatban lévő összes tartományt meg kell adni...
-
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott a következő hálózat:
A RIP és az OSPF működik, de a statikus routeolás valamiért nem akar összejönni.
Ezeket a konfigsorokat írtam be (az interfészek elnevezését helyesen adtam meg, de valamiért mégsem működik):Router1:
Router(config)#ip route 10.176.0.0 255.248.0.0 fastEthernet 0/1.1
Router(config)#ip route 10.192.0.0 255.248.0.0 fastEthernet 0/1.2
Router(config)#ip route 10.144.0.0 255.248.0.0 serial 0/1/0Router0:
Router(config)#ip route 10.144.0.0 255.248.0.0 serial 0/1/1
Router(config)#ip route 10.160.0.0 255.248.0.0 serial 0/1/0Router2:
Router(config)#ip route 10.160.0.0 255.248.0.0 serial 0/1/0
Router(config)#ip route 10.208.0.0 255.248.0.0 fastEthernet 0/1Kösz a segítséget előre is!
-
válasz
sunyijanika #2665 üzenetére
Igen, a Discovery-ben van magyar is, de én angolul csinálom, mert előfordulhat félrefordítás.
Elképzelhető, amit mondasz, de nem hiszem, hogy az angol kérdéssorban több a vizsgakérdés, mert az nem lenne fair a hallgatókkal szemben.
100-150 kérdés szerintem is vállalható. Én is ekkora érték körül gondoltam. Remélem, hogy nem számoltam el magam...
Köszi!
-
válasz
jerry311 #2661 üzenetére
Ezzel még pont nem találkoztam, de valószínűleg hasonlót gondolunk a dolgokról! És baromi idegesítő, hogy ilyen és ehhez hasonló kérdéseken megy el a vizsga...
Egyik kérdésnél még azt kérdezi, hogy az UTP kábel melyik OSI réteghez tartozik, a másikban meg már olyat, hogy a hajamat tépem, mert van 5 lehetőség, és 2-3-ra simán rá lehet húzni a választ!
Szóval, szerintetek hány kérdés lehet?
-
Visszatérve a témára. Van valakinek elképzelése, mennyi kérdés lehet a CCNA2 (dsmbISP) final-jához? Mennyiből generál a rendszer? Ötlet?
A félreértések elkerülése végett mondom, hogy nem a megoldókulcsokból akarom megcsinálni a vizsgát, mert az a célom, hogy értsem is, amit tanulok! A CISCO vizsgakérdéseinek sajátos nyelvezete miatt lenne szükségem arra, hogy hány kérdést tartalmaz az adatbázis. (Gondolom, aki már csinált ilyet, az tudja, mit értek "sajátos nyelvezet" alatt.
-
-
Üdv!
Rendelkeztek információval arról, hogy a CCNA2-es (Discovery) kurzus Final-jához hány kérdésből áll az adatbázis (amiből majd kivesz 50-et)? Körülbelül hol lehet ezt az értéket elhelyezni?
-
-
-
-
-
Üdv!
Pénteken írjuk a CCNA2-es tananyagból a practice részt. Meg tudjátok mondani, hogy mire lehet számítani ebben? Bármilyen segítség jól jön! Akár privátba is jelezhettek.
Tudom, benne van a tanagyagban, ami kell, de szorít az idő, és a többi ZH mellett nincs most lehetőségem foglalkozni vele.
Köszi a segítséget előre is!
-
-
Köszi a választ mindkettőtöknek!
Még emésztenem kell a dolgot...
-
Köszöm a választ! Tehát elképzelhető, hogy lekérem egy másik DSL előfizetőnél az IP címet, és ugyanúgy a 81.182.207.11.-et dobja vissza, mint nálam? (Ahogy tette ezt a kábeles netnél is?)
Úgyértem, a T-Online értelem szerűen megvásárolt jópár IP címet, amit csak ő használ, de közel nem annyit, ahány előfizetője van, igaz? Szóval ugyanazt csinálja, mint a kis kábeles szolgáltató, csak nagyban?
(Tegyük fel, hogy minden egyéni előfizető 1 darab PC-vel rendelkezik, tehát 1 IP cím = 1 felhasználó háztartásonként.)
-
Üdv mindenkinek!
Most csinálom a CISCO CCNA2-es kurzusának 4. fejezetét. Egyelőre eléggé zavaros a címzés úgy egészében, éppen ezért kérdeznék egyet.
Jelenleg T-Online-os DSL netet használok. Tegyük fel, hogy a jelenlegi IP címem 81.182.207.11. - ilyenkor ez a cím teljesen egyedi, vagy ezt még tovább routolja a szolgáltató?
A kérdés lehet, hogy butának tűnik (hiszen minden internetes cím egyedi...), de hogy miért is kérdezem? Pár éve még kábeles netet használtam, és az akkori IP címem 89.112.105.93. volt állandóan(!), de aki ezt a netet használta, mindenkinek ezt a címet dobta ki, mint publikus IP cím.Szóval, pontosan hogy is van ez a dolog? A DSL-nél sem teljesen egyedi ez a cím?
Köszi a válaszokat előre is!
-
-
-
-
-
-
Üdv mindenkinek!
Létezik a CCNA Security anyagból valami magyar változat? Bármi jó lenne, akár összefoglaló anyag is megfelelne, csak magyar legyen.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- NBA és kosárlabda topic
- Linux haladóknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Fujifilm X
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- HP Probook 840 G1 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD) - Erős akku!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest