- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #8518 üzenetére
Nem tudok ilyenrol. Eleve 3-as Prioval nyitod a caset, ha emelni akarsz rajta, akkor fel kell hivni a hotline-t.
Multkor leallt az ugyfel netje, mobilrol hivogattak, mert persze telefon sem volt.Nyitottam 1 Case-t, hivom a cisco-t, hogy 1-es re emeljem a priot.
Bakker. Megkerdezi a gepi hang, hogy halo kieses van? Nyomjon 1-es gombot. Nyomom. 10 Percig valami elb...ott zenet kellet hallgatnom, melynek vegen kidobott a rendszer.
Egybol visszahivtam, ekkor felvette valaki. Na az megkapott mindent, amit akkor mondani akartam...
Lassan nalam szitokszo lesz a Cisco.... -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #8479 üzenetére
IOU-n nekem image fuggo volt, a legtobb image-ben defaultbol le volt tiltva az igmp snooping, es szepen ossze is allt a hsrp, de a virt ip nem volt pingelheto. Tehat en is ezt tapasztalom, amit te, es irtak is forumokban, hogy ez a jelenseg ismert bug.
MIndenesetre VIRL-on hibatlan, es stabilabb is az egesz, kevesebb a bug, es aktivan fejlesztik.
Egyetlen gondom vele eddig a 15-os node limit, de CCNP-hez nekem meg boven eleg, es igy hogy van mar switch is, pont tudok vele keszulni a TSHOOT vizsgara -
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #8479 üzenetére
Azért kell kikapcsolni, mert a HSRP Hello csomag L2 multicast így az alapból bekapcsolt IGMP Snooping mellett sose fog menni, mert mindig máshonnan tanulja meg a HSRP multicast címet az eszköz.. Ezerszer láttam már.. főleg úgy jött elő eddig, hogy a non-Cisco termékben (Nortel, Alcatel) volt bekapcsolva a routerek mögött, oszt' persze a ping mindig megy a routerek IP-i közt de a HSRP Hello csak kifelé látszik menni a router debugban, befele semmi.. ha mindenképp kell a HSRP is meg az IGMP Snooping is, akkor meg lehet próbálni a GDA-t nem használni, át kell állítani a HSRP-t hogy a port saját HW címét használja a HSRP csomagokban és az ARP válaszokban (elvileg Helloban is, gyakorlatilag még egy ügyfél se mondta, hogy így csináljuk, inkább kikapcsolta az IGMP Snooping-ot..).
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #8474 üzenetére
Ott nem IOSv futott mar, hanem meg IOU? Mert akikkel cisconal dolgozo emberekkel beszeltem, ok a CML-t hasznaljak( belsos VIRL) szinte mindenre.
Egyebkent, off:
Egyik serverem olcso hostingja nem tunik tul secure-nak:
Waiting for CDP advertisement:
(default config is to transmit CDP packets every 60 seconds)
Device ID
value: c3550-15
Addresses
value: 10.0.99.15
Port ID
value: FastEthernet0/37CDP bekapcsolva, mielott ezt neztem, csodalkoztam, hogy nincs pvlan, de a cdpbol kiderult miert
Kivancsi vagyok fut-e vtp, dtp, esetleg barmi BPDU guard van-e belove, gyanitom nincs. Egy igazan gonosz ember, gyanitom nagy csufsagokat tudna csinalni ezen a hostingon... -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #8472 üzenetére
15 nodes-os limit van, es eleg szivas sajnos, de egyelore nem terveznek valtoztatni rajta, max ha elegen sirnak nekik.
L2IOU-bol en nem talaltam olyan image-et amin pl a HSRP rendesen osszeallt volna, es meg tudtam volna pingetni a Virt IP-t. ill egy ilyen image-et talaltam, azon elcrashelt egybol.
A VIRL-t most fogom jobban nyomkodni, ugyhogy par nap mulva tudok velemenyt alkotni, hogy mennyire stabil benne az L2 meg az ASA -
-
kmisi99
addikt
válasz
FecoGee #8440 üzenetére
Akkor szerintem jó lesz az ha magamtól készülök, nekem is az volt a bajom a képzésekkel, hogy sokáig tart mert kevés a heti óraszám. Már csak föl kell csapnom a szótárt aztán olvasni mert nem lesz egyszerű az elején, aztán talán majd 2-300 oldal után szótár se kell, reméljük.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
FecoGee #8430 üzenetére
A Cisco ezt irja:
Duration 75 minutes (50 - 60 questions)
75+30=105 szoval rendben van a matek. Csak azt nem ertem a VUE levelben miert nem ez van.
Date: 10 April 2015
Time: * 10:00 AM
Appointment Length: 125 Minutes
* Time shown is test center local time.
AccommodationsYou have been approved for the following accommodations:
Accommodation Time Extension (Minutes) *
Automatic English Time Extension 30
Total Appointment Length with Adjustment (in minutes): 125 -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #8386 üzenetére
250 USD, de nem jon ra afa, ha VUE-n fizeted ki, es nem a vizsgakozpontban. (Lasd a fenti comment)
Tehat 70-80K lesz a vegosszege egy vizsganak.Egyebkent igen, eleg lehuzas arai vannak a vizsgaknak.
(Azt mar csak felve mondom, hogy nem csoda, hogy ennyien dumpolnak vizsga elott, ha mar tanul ra az ember, a fene akar ketszer fizetni egy vizsgaert)
-
Gesztiboy
tag
válasz
FecoGee #8357 üzenetére
Valószínű nem mondok újat, de az OCG könyvek és Keith Barker videói kezdésnek megfelelő. Én "nulla" szinttel mentem bele a Security ágba és több fogalmam van róla, mint előtte. Jelenleg a CCNP Security FIREWALL-t olvasom, mellé a videót plusz GNS3-al labor. Eddig szinte mindent ki tudtam rajta próbálni, ami a könyvben és videóban szerepelt.
-
RogerP
csendes tag
válasz
FecoGee #8324 üzenetére
Egyelőre nem tudok, még nem sikerült kideríteni, hogy az ügyfél milyen hálózattal rendelkezik, amire rá lehetne telepedni.
Az access réteggel kapcsolatos problémáját tudom. Ha kiesik egy switch, azt még viszonylag gyorsan és kis kieséssel orvosolható, az adatközpont kiesése már sokkal neccesebb lenne.
Nem is igazán tudom, hogy hogy lehetne ez ellen jól védekezni. -
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #8314 üzenetére
Tehat én is megrendelhetem ?
Oszinten. En nem akarok ccie t. Amikr 2012 ben letetted a ccnpt akkor irigy voltam. Nekem meg 4 napom volt a ccna ig es nagyon akartam a ccnp-t. Amikor letetted a ccie t csak megkonnyebulest ereztem semmi mast.
Ez nem az én utam. Egyszer Elmegyek errol a helyről, ahol most vagyok es akkor egy nyugis helyet akarok, ahol betanulom a sajat hálózatot es nem kell a hulye ügyfelekkel sz..kodni.
Ha tudok banni Nexussal,catalysttel es legfőképp asa val tuti egy honap alatt elhelyezkedem. A ccie nem vonz. azt meg kell mondanom hogy ugyan büszke vagyok rad, mert Te lenyomtad, de visszaigazolást is kaptam, hogy ez nekem nem fontos. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #8288 üzenetére
Normal esetben igen.
Nem tudom nalatok hogy van, en akiket infosokat ismerek, azok altalaban ugy szoktak, hogy ev kozben 1-1 napot kivesznek, altalaban a hosszu hetvegek/ munkanap cserek idejere, aztan ev vegen vagy ev elejen egyben kiveszik az osszes fennmarado napot, es akkor pihenik ki az egesz eves faradalmat.
Ebben ugye az a gond, hogy ilyenkor szinte mindenki rokont latogat.Az hogy 1 munkanapot minden heten visszavasarolsz, az meg lehetoseget ad arra, hogy olyankor elmenjetek kirandulni, vagy csak setalgatni, esetleg valami szervezett programra. Akar szimplan csak moziba beulni, vagy otthon maradni, es lustalkodni, vagy jatszani a gyerekkel. Tehat mas az ha minden heten van +1 ilyen nap. Legalabbis szerintem, de lehet csak en erzem igy
Mas:
Ha mar ilyen temak is szoba kerultek, ti mit ereztek fontosabbnak?Egy munkahely, ahol atlagon felul keresel, laza a munkarend, viszont szakmailag csak akkor tudsz fejlodni, ha megteremted magadnak a lehetoseget, (self-study), Nagy eles halozaton gyakorlatot szerezni pedig csak ugy tudsz, ha te mesz utana a projectnek es rakod ossze nullarol, es adod el az otletet a vevoknek.
Vagy, egy olyan hely, ahol szakmailag nagyon tudsz fejlodni, remek lehetosegek vannak, sok nagy halozattal talalkozol, viszont a fizetes eppencsak atlagos, a munkared pedig erosen kotott?
Ki melyiket valasztana (valasztotta?), es miert?
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #8282 üzenetére
Egyebkent, bar teljesen offtopic, de ha mar szobajott:
Mostanaban azon kapom magam, hogy nekem is tobbet jelent az hogy szakmailag fejlodhessek, illetve hogy legyen szabadidom, most amig meg relative fiatal vagyok, es tudok is mit kezdeni vele(most az mas kerdes, hogy tanulassal toltom, de akkoris
)
Multkor lattam egy TED talkot arrol, hogy van egy ceg ahol a fizud 10%-aert visszavasarolhatsz heti egy munkanapot a cegtol, es abban azt csinalhatsz amit akarsz termeszetesen. Csaladdal kirandulhatsz, vagy olvashatsz, pihenhetsz, barmit. Teljesen megfogott, nagyon erdekes kezdemenyezes.
Az eloado beszelt arrol is, hogy arra szamitottak, hogy az idosebbek fognak elni a lehetoseggel, de foleg fiatalabbak vettek igenybe.
Es alapvetoen teljesen jogosan, ha mar keresel annyit, hogy a letfenntartas kenyelmesen megoldott, akkor hirtelen a penz mas prioritasi kategoriaba kerul, es fontosabb a szemelyes elegedettseg, csakhat sok cegvezeto nem erti ezt meg. -
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #8280 üzenetére
Nem akarok kockanak tunni, de en azert akarok ASA-zni, mert szeretem ezt a temat. Erdekel a Secu, mar nagyon regota es most lenne lehetoseg tovabb menni.
Ha en nem valasztok, akkor kituznek nekem valami mast, amit esetleg nem nagyon akarok, mint pl ez a Radware dolog most.
De igen a penz sem utolso dolog -
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #8270 üzenetére
Mar tavaly elott felkeszultem a NA Secura, de nem volt penzem, azota meg a nyelvtanulasnak van prioritasa.
MOst viszont a cegnel vannak mindig "cel eleresek" lefektetve. Most Defense Probol kell vizsgaznom, aztan a kovetkezo felevben meg ki kell tuzni uj celt. Ilyen bugyuta osztonzo program
Inkabb en mondom meg, mit akarok, minthogy ok talaljanak ki nekem valamit. Feldobtam, hogy mennek secu vonalra, bolintottak es fizetik. Kell ennel tobb? -
vadito
csendes tag
válasz
FecoGee #8236 üzenetére
Ez erdekelhet: CP-1012 - CCNA Data Center Technology: Success Tips for Your Future - 1 Hour
March 26
9:00 a.m. PDT / 12:00 p.m. EDT / 17:00 CET -
_NCT
addikt
válasz
FecoGee #8245 üzenetére
Azt olvastam hogy nagyjából fél év, csak nem tudtam hogy a 200-120 vagy külön-külön a 2 ICND vizsgára értendő. Én sem kapkodok, munkahelyen is tudok tanulni, olvasni 1 órát, meg otthon, nagyjából napi 2 órát szánok rá. Magamnak fizetem, munkahelyem nem támogatja, illetve munkahely váltáshoz sem árt egy cert, hálózatokból eléggé hiányosak az ismereteim. GNS3-at töltöttem le, az fogja adni a gyakorlatokhoz az alapot.
Amúgy elsőre megijedtem az OCG könyvtől, de látom hogy több száz oldal benne a függelék, kb 1000 oldal a tömény anyag, illetve az eleje a CCENT, a könyv 2. fele a 200-120 R/S.
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #8240 üzenetére
Introducing Cisco Data Center Technologies Vol. 1-2-ből készültem a második vizsgára, ez sem volt vészes, ez már izgalmasabb anyag, áttekinti a Nexus portfóliót, MDS portfóliót, van egy kis vPC, FabricPath, OTV benne, meg virtualizációról dolgok. A második részben storage meg UCS-ről van szó.
-
Cyber_Bird
senior tag
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #8144 üzenetére
Szvsz felesleges. A Rootguard csak a superior BPDU-ra ugrik, ha valamely switch root akar lenni. A Bpduguard meg minden BPDU-ra.
A Rootguardot ha jol felejtek csak a Rootokon kell kiadni az össze design portra, illetve csak az acces fele menokre.
A mi esetunkben ha a port bpdut kap, elobb vagja le a guard errdisabledbe, minthogy root inconsistent legyen a supervisor bpdu-tol.Aztan a fene se tudja. CCIE-s konfigolta, nem vitatkozom vele. Ez alapjan persze veled sem.
Szerintem ha akarhogy is, de a bpduguard ki van adva - global, interfesz - az levagja a portot. Mellesleg minden interfesz szinten megadva.... -
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #8124 üzenetére
Semmi extra. Egy tap, minden layer 2 ben. Gozom sincs, miert lett 3750X rendelve, a kis 2960x-ek böven elegendök lettek volna Stackelve.
Ami az erdekes, az X-eknek nincs SFP Uplinkje, külön modul kell bele. Ha együtt rendeled a switchel, akkor 200$, ha külön, akkor 500$.
A beszerzesunk elfelejtette megrendelni, most utorendeles van, ami persze draga. Igy csak a Stack master lesz a Core-ra kötve. Ha az kiesik... Pech
-
quby
őstag
-
Akiii
tag
válasz
FecoGee #8100 üzenetére
jó olvasni ezeket, h milyen dolgokon mentél át
Van egy updatelt listad, h milyen forrasokat hasznaltal az IEhez vegul? Regebben lattam egyet a blogodon nemtudom viszont, hogy up to date -e.
Egy ideje mar jatszom a gondolattal, hogy elkezdjem en is valahol de sajnos munka, munkabol adodo utazas illetve pozicio valtas miatt valahogy mindig hatterbe szorult. De szerintem most valamikor tavasszal végre raveszem magam es elkezdem addigra megprobalok beszerezni mindent.
Azon gondolkoztam meg, hogy erdemes-e ujra atolvasni a CCNP, CCIP anyagokat vagyis legalabb azokat a reszeket amik a v5 blueprintbe benne vannak, hogy felelevenuljenek de ahogy mondtad szerintem IE tanulassal ugyis atismetlodnek.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
FecoGee #8077 üzenetére
Szorjal szet 1-2 CV-t es kiderul..
Nezegetek melot otthon egy ideje es erdeklodtem fizu ugyben is CCNP secu-val (3 ev exp) 6-700 ezer brutto a teto ugy latom..
Gondolom otthon nincs olyan ugras mint mondjuk itt kinnt, de szerintem CCIE ez az osszeg felett kezdodne..
Ahogy a tobbiek irtak kulfold 75-120E/ev..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest