Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gadam1

    újonc

    Az, hogy milyen jellegu hibak fognak egy ops team-nel elofordulni a tervezes/implementalas minosege mellett azert nagyban fugg a kornyezettol amit uzemeltetsz. Ha egy full standard sp kornyezetrol van szo ott a testing/development reszre hatalamas hangsuly van fektetve. Egy egy uj hardware/software bevezetesenel tobb ezer teszt case-t kell vegigtolni es mivel a product fullra standard es meg nagy esellyel az implementacio is automatizalt, ott az opsnak tenylegesen hw cseret es vonal check-kolast kell csinalni, amik eleg halatlan melok. Ha meg nagy problema van, akkor az adott vendortol jonnek a dedikalt tac engineer-rok.
    Ha viszont egy kaoszos large ent networkrol van szo ahol van tobb dc, tucatnyi vpn gw, rengetek sp resz kulonfele mpls service-kel, wlan, hatalmas campusok stb es minden site mas es mas, meretben, tervezesben, kivitelezesben, akkor oda kell egy eros ops team. Tenyleg olyan hibakat tud szulni az elet, amire nagyon nem vagy felkeszulve es mellette ragjak is a fuled kozben a managerek/ugyfelek.
    De meg ha full standard az ent network, akkor is tuti, hogy az ugyfail bevezet egy uj appot, amivel vagy perf problemak lesznek vagy pont az okoz mashol problemakat. Plusz a legjobban tervezett halozatnal is elojohet design issue ha a kirakos egy darabjat nem jol teszik be par hoppal arrebb es konnyen lehet h a te site-odon kell valtoztatni ha az ugyfelnek az a erdeke.

Új hozzászólás Aktív témák