Hirdetés

  • Lunar Lander Beyond teszt

    gp Nagyon sok évtizeddel az eredeti Lunar Lander megjelenése óta ismét ezen a címen jelent meg Atari logóval egy játék. Vajon mennyit javult a játékdesign a hetvenes évek óta?

  • Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről

    ma Részletes képek, specifikációk és euróban megadott ár is van a legendás modell újraélesztett verziójához.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ripper17

    tag

    válasz moseras #15532 üzenetére

    Az ASA önmagában is mágia :P , erre kombinálni a multicastingot meg aztán külön művészet. nem igazán szokás ilyesmire használni egy tűzfalat. a telekom cuccain is nem véletlen van dedikált IPTV port, legalábbis korábban így volt.

    Amennyire ismerem ezt a területet itt a Layer3 kommunikáció igazából a te set-top-boxod, mint multicast group member és a telekom routere, mint multicast router között történik. Az ASA-d kvázi egy switch kell legyen itt, ehhez két dolgot kell tudnia, amire az IGMP snooping való:
    1. Nyilvántartania, melyik portra érkezik be group join üzenet a LAN felől, azaz hova kell kiraknia a multicast forgalmat.
    2. Jeleznie a multicast router (telekom) felé, hogy szüksége van a multicast forgalomra, mert kiszolgál multicast csoporttagot.

    De maga az ASA nem csatlakozik a multicast grouphoz. Valahol a set top boxban meg tudod nézni v6 vagy v4 alapú IP címet kap e a set top box amikor működik. Én úgy emlékszem a telekom boxok IPv4esek.

Új hozzászólás Aktív témák