Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ping_win

csendes tag

Üdv Mindenkinek!

Vannak álmaim, no de ehhez sajnos vannak tippjeim is, hogy így nem működhet. :)

Van egy a témacímből már jól ismert T-s EPC3925-öm, mögötte van egy Linksys E2000-es (ez már az inkább Cisco emblémát rakjuk ki típusú) routerem Tomato FW-vel.

A Linksys kezel mindent (VPN, bash scripteket futtat, WOL, stb.).
    Szerettem volna azt megvalósítani, hogy ha már van egy ilyen remek gigabites "switch"-ünk EPC néven akkor használjuk a portjait, de közben az eddigi hálónk ne sérüljön.
    Linksys-nél Tomato-ban be lehetett állítani azt, hogy Bridge-je a WAN portját, tehát 1 hálózatba kerüljön a EPC-vel. Eddig mind szép és jó, de innentől kezdve ugye két DHCP szerverünk van és hát az nem túl egészséges egy alhálóban. Miután én nekem szükségem van a Tomato DHCP kiosztásaira (főleg a WakeOnLan és a Shell scriptek) miatt, ezért azt hagytam meg és lelőttem a EPC-ben lévő DHCP szervert.

Jelenleg így áll a helyzet, 192.168.1.50-en van az EPC és 1.1 -en a Linksys-em.
    Netem van, bármelyik eszközre is dugok rá, még a statikus-t is megkapom a Linksystől akkor is, ha az EPC-re dugom be.

Viszont az IPTV-m innentől kezdve az istenért nem akar működni.
    A műsorújság lejön, látom mi menne a tévében és láthatóan kap IP-t is. Állapothoz Csatlakoztatva-t ír. Viszont aktuális műsort nem látok. Díjmentest igen.
    Megpróbáltam azt is, hogy Tomato-ban dnsmasq konfig fájlban átírtam, hogy az SetTopBox a 192.168.1.50 (EPC-t) kapja meg alapértelmezett árjáróként, de úgy sem működik. (IGMP és UDproxy is engedélyezett a Tomato FW-benÖ

Mi lehet szerintetek ilyenkor a gond?

Új hozzászólás Aktív témák