- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KamuMazsola #3524 üzenetére
A WEP nem is védelem, az egy kalap x@r!
A védelem WPA-nál kezdődik, de manapság már illik WPA2/AES-t használni, arról nem is beszélve, hogy sok router le is korlátozza a WiFi sebességet, amíg nincs beállítva WPA2/AES védelem...
-
-
-
Jaaa, hogy neked külön modemed és routered van? Csak mert a topik témájából kiindulva azt hittem, hogy EPC3925 HGW-ről beszélünk...
Egyébként a router milyen típus amit használsz?
Másik dolog a DNS szerver! Rengetegszer hallani UPC-ről is, de T-ről is, hogy nem jól működnek a névszerverei, ezért ajánlott valami másikat használni! Jómagam évek óta a Google DNS-t használom, és semmi bajom vele!
-
-
válasz
vviktorr16 #3431 üzenetére
Igen foglalkoznak, elvileg ha beballagsz a táppal egy ügyfélszolgálatra, kicserélik helyben!
-
válasz
vviktorr16 #3429 üzenetére
Szia!
Mennyi idős a HGW? Milyen gyakran jelentkezik a probléma? Tapasztalatok szerint ezeknek is elég gyakran hullik el a tápja, lehet Te is ennek az első jeleit tapasztalod éppen!
-
-
-
-
-
válasz
Armatura #3394 üzenetére
Szia!
Mert kiürül a CISCO ARP táblája! Ehhez mindenképpen olyan router kellene, amiben van statikus ARP tábla, a szolgáltatós CISCO sajnos nem ilyen...
Esetleg meg lehet próbálni, ha felveszed statikus dhcp listára az adott klienst, hátha a háttérben egyben arp táblába is bejegyzi azt, de kétlem...
-
-
-
-
válasz
st.stofi #3331 üzenetére
No problem, fórumozunk, így természetesen bárki hozzászólhat a témához! Így gyorsan átfutva az írásodat jogilag igazad lehet, kérdés, hogy ezzel mennyire foglalkozna a Telekom, ha valaki előállna vele! Az IP PT-ről meg annyit, hogy fentebb írták, hogy egyes HGW-kben csak valami véletlen folytán maradt benne, és Hard Reset után onnan is eltűnik, tehát vigyázz rá!
Több témában láttam már ezzel kínlódó embereket, most így hirtelen elsőre bopeti ugrott be az ASUS RT-N56U/65U topikból...
http://itcafe.hu/tema/asus_rt-n56u/hsz_812-812.html
http://itcafe.hu/tema/asus_rt-n56u/hsz_814-814.html
http://itcafe.hu/tema/asus_rt-n56u/hsz_816-816.htmlhttp://itcafe.hu/tema/asus_rt-n56u/hsz_865-865.html
Felhoztam a szerelőnél a sima modem beszerelését de azt mondta hogy sajnos nem lehet, mivel ki van adva nekik hogy csak nagyon indokolt esetben üzemelhetnek be modemet.Telekom topikban is többen küzdöttek már ezzel!
-
válasz
ludsimon #3329 üzenetére
Jaj, dehogyis, nem Téged akarlak én provokálni, egyszerűen ez a véleményem, úgy gondolom, hogy ha ki is hívtad volna őket, akkor is az lett volna a dolog vége, hogy nem kaphatsz külső IP címet! Sajnálom, ha provokációként értékeled! De láthattad fentebb, club1 is leírta a történetét, és bár a végén Ő kapott modemet, de nem szabad elfelejteni, hogy ott üzleti előfizetésről volt szó, és sok ember ezzel kapcsolatos történetét olvastam már itt a fórumon különböző routeres topikokban, és a vége mindig az lett, hogy marad a kettős NAT, a DMZ, a port forward, de sem IP PT-t, sem bridged módot nem lehet működésre bírni, sem pedig modemet nem ad ki ad T, csak HGW-t kaphatsz, amivel minden így marad!
-
-
-
-
-
válasz
ludsimon #3315 üzenetére
Tehát ~7400Ft-al megvág a Telekom azért, hogy a routered külső IP-t kaphasson? Érdekes, pedig ezt sehol sem említik plusz, fizetős lehetőségként! Egyébként csinálnak valami olyat is, amit a felhasználó önállóan nem tud megcsinálni? Értem ezalatt, hogy valami központi módosítás is szükséges ehhez, vagy csak a HGW-ben piszkáltak?
-
-
válasz
ludsimon #3302 üzenetére
1. Szerintem elhajtanak vele, megmondják, hogy nincs rá mód, és kész! Ha lenne, az már köztudott lenne, mert sokan szeretnének ilyet! Talán még valami D-LINK modeme van a Telekomnak üzemben, elég nyomott példányszámban, DCM-301 ha minden igaz, de szerintem adni ilyet sem tudnak már, és nem is akarnak! Másik topikban írta valaki, hogy sokat küzdött a HGW-kkel, többet cseréltek nála, ekkor a szerelő hozott próbára CISCO EPC3208 modemet, de csak próbára, Ő is mosolyogva közölte, hogy nem adhatnak ki sehova modemet, csak nagyon indokolt esetben! Azt meg ki tudja, hogy mit fogadnak el annak...
2. Idegen modemet 1000%, hogy nem tudsz regisztrálni! Másik dolog, hogy kábelnetnél a firmware frissítés központilag automatikusan történik, tehát ha feltételezzük is, hogy találsz olyan Telekom-os működő régebbi CISCO HGW-t, amiben még benne van a bridge mód, ha azt rádugod a hálózatra, néhány percen belül le fogja frissíteni az fw-t, és el fog tűnni abból is a bridge menü!
Nem fogod tudni megúszni a kettős NAT-ot, akár van értelme, akár nincs! Viszont saját router nélkül én sem hagynám a hálózatomat, mert a szolgáltatós eszközbe az nem tud beleturkálni, aki nem akar a szolgáltatótól, ezzel együtt meg persze az egész LAN hálózatot is elérik bármikor!
-
válasz
OldAkita #3300 üzenetére
Egyik ismerősnek is EPC3925 van Telekom-nál, szintén DMZ-ben, mögötte egy ASUS RT-N16 Tomato-val, fut rajta torrent kliens, SSH, FTP és webszerver is, egyikkel sincs semmi probléma! Persze nyilván jobb lenne a Bridge mód, de végül is együtt lehet élni ezzel a megoldással is, ha nincs más lehetőség!
-
-
válasz
pupper666 #3278 üzenetére
Szia!
Mármint a Telekom-os HGW legyen DLNA képes? Szerintem azt felejtsd el!Bár pont a Telekom eszközeit nem ismerem, de UPC és Invitel esetén is le vannak tiltva az USB portok, illetve egyes modellek esetén telefontöltésre használhatók azért, de ennyi! Ezekben speckó butított firmware van, amivel csak a szolgáltató számára szükséges feladatok ellátására alkalmas, semmi többre...Ja, bocs benéztem, a Serviio nem tűnt fel, azt hittem a HGW-vel akarod megosztani a médiát!
-
Ezek aránylag jónak mondható értékek, bár szerencsésebb lenne, ha felfelé is menne legalább két csatorna! Ha legközelebb elmegy a net, akkor nézz rá újra ezekre, mielőtt újraindítod a HGW-t!
Illetőleg még meg lehet próbálni azt is, hogy pingelni tudsz-e olyankor címeket, először is a HGW-t, majd ha az válaszol, akkor valami netes címet, mondjuk a 8.8.8.8 megteszi!
-
válasz
Renato1993 #3034 üzenetére
Szia!
Egyrészt 20/1-es sebességre 1-1 csatornával is képesnek kell lennie az eszköznek, sőt ettől még jóval többre is, másrészt ezek WAN oldali adatok, és ennek nem szabadna semmilyen hatással lennie a LAN oldalra! Ettől függetlenül több freki szokott menni, az 1/1 igen szokatlan! Próbáltad már újraindítani? Esetleg reset-elni?
-
válasz
kalozhun100 #3028 üzenetére
Igen, nem véletlenül volt benne a tap, most túl erős a jel, ha kicsit lehűl még az időjárás, akkor tovább fog erősödni, és gerjedni fog! Valahogyan csak vissza kellene azt tenni!
-
Ebből is több hardver verzió létezik, tudtommal van dual band-es is!
-
-
válasz
Gubek-Einste #2855 üzenetére
Nagyjából sehogy... A T topikban már leírták, volt aki kért, és azt mondta neki a szerelő, hogy ki van nekik is adva, nem adhatnak modemet, csak különösen indokolt esetben! Az, hogy a "különösen indokolt eset" mit takar, nem lett megfogalmazva, de a fórumtársnál is már vagy 3-4 HGW-t cseréltek, de modemet nem adtak neki!
-
-
Akkor sajnos passz, de lehet az ftp szoftverben is korlátozva van a lehetséges kliens címtartomány a helyi értékekre, mert amint visszaolvastam, a játékszerver elérhető kintről! Vagy esetleg egy szoftveres tűzfal blokkolja a szervergépen!
szerk.:
Na meg ezek szerint a vargalex féle fw többi szolgáltatása is megy! Lehet a szolgáltató blokkolja az ftp protokollt...?! -
-
-
-
-
-
-
Szia!
Előfordulhat, hogy gyengélkedik a tápja, vagy rosszabb esetben a HGW-n belül száradnak ki az elkók! A WiFi problémák jelentkezése az egyik jellemző tünete a kevés áramnak... Ha van kéznél ugyanolyan feszültségű és polaritású, illetve legalább olyan áramerősségű tápod mint az eredeti, esetleg megpróbálhatod azzal!
-
-
-
-
Szia!
Az N szabvány magában még nem jelenti azt, hogy 300Mbps kapcsolatra képes a kliens! Ez lehet LiteN is, ami csak 150Mbps-t tud! Ezen kívül a tárgyban szereplő HGW csak egy belső antennás eszköz, sosem az erős WiFi-jéről volt híres, lehet ennyit tud azon a néhány méteren, plusz egy falon keresztül!
-
-
Hát sok mindent nem tudsz tenni... Okos routerrekel most éppen egy shell scriptes megoldást javasolnak, ami éppen PC-n is működhet, a lényege annyi, hogy 20mp-enként meg kell hívni az ncore.cc:2710 címet!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wdr3600_router/hsz_2413-2413.html
Bár az igazat megvallva nekem például semmilyen problémám nincsen vele! Viszont van egy limitálás is, amit az oldal üzemeltetői szándékosan vezettek be, még pedig, hogy ha 20-30 torrentnél egyszerre többet állítasz le (ekörül van valahol a max announce, pontos értéket nem tudok) akkor bannolnak 5 percre, és ez alatt az oldalt sem éred el, és a torrentek is pirosodnak! Tehát ha sok torrentet futtatsz, akkor leállítás csak 20-asával, különben nem lesz elszámolva minden forgalmad! Ezzel gondolom megússzák a szerver bővítést!
-
-
-
válasz
sanzi89 #2312 üzenetére
Helyes, így kell ezekkel bánni! Én nem is értem, hogy miért erőltetik annyira ezt a HGW dolgot, mikor "hót szar" az egész! Nem tudsz normálisan távoli elérést használni, nem mellesleg én jobban bízom a kizárólag saját magam által felügyelt tűzfalban, mint amibe esetlegesen a szolgáltató is beletúrkálhat bármikor, ráadásul a tudtom nélkül!
Egyébként nem tudom T-nél hogy megy ez, így nem akarlak erre biztatni, de a hardverapro-n sokszor lehet 2-3ezer HUF-ért venni CISCO modemet (múltkor is ennyiért láttam 3212-t), és lehet azt is rádugod, és menne! UPC-nél volt már aki cserélte saját modemre, beregisztrálta a megfelelő oldalon, és ment is neki! De mondom, nem tudom a T dolgait, és nem akarlak felesleges vásárlásra buzdítani, ezt csak úgy megemlítettem!
-
-
válasz
sanzi89 #2307 üzenetére
Hát ezt nem tudom, de az biztos, hogy UPC-nél is volt akinek ezt mondták, hogy a sima modem nem bírja el ezt a sebességet, ráadásul üzleti előfizető az illető, pedig itt tuti, hogy van 3208 és 3212 is! Az igazat megvallva én kétlem, hogy a T-nél is csak ED2-es modemek lennének, de hát Ők tudják...
-
válasz
sanzi89 #2305 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a T-nél milyen "sima modemek" vannak forgalomban, de például a CISCO EPC3208/3212 modellek simán tudják, lévén akárcsak az EPC3925, EuroDOCSIS 3.0 szabványúak, vagyis közelítőleg 400/100-as sebességet tudnak átvinni!
-
-
-
-
-
válasz
BobaFett90 #2227 üzenetére
-
válasz
BobaFett90 #2225 üzenetére
Szia!
Sajnos a szolgáltatós eszközökben nem jellemző, hogy Bandwidth Limiter, vagy QoS lenne megtalálható, ettől ezek igénytelenebb cuccok! Esetleg szoftveres szabályozással lehet próbálkozni (CfosSpeed), de ezt akkor az összes gépre fel kell tenni, hogy azok együtt tudjanak működni! Ha ez nem, akkor kell egy olyan router, amiben lehet a klienseket priorizálni, és azt kell használni!
-
-
-
Esetleg próbáld meg Bridge módba tenni a 3925-öt, és úgy is mérni egy ping-et! Ha úgy nagyságrendekkel javul a ping, akkor érdemes lehet egy router beszerzésén gondolkodni... Bár én ebben kicsit kételkedem, és személy szerint nem használtam még ilyen modemet, de valóban hallottam már, hogy "pingnövelő" jelzővel illeték!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macska topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Acer notebook topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest