- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
A betűszó jelentését még nem osztották meg a nagyérdeművel, viszont funkcióját tekintve egy kártevő felismerést drasztikusan fokozó alkalmazásról van szó.
Állítólag gyökeresen új technológia, nem rég jegyeztette be és védette le a comodo, ezért sem beszélhettek róla részletesen.
Mostanság jön ki belőle az első publikus béta változat, de még csak a CCE (Comodo Cleaning Essential) részeként, mely a comodo kártevő eltávolító alkalmazása.A későbbiekben a CIS részeként is elérhető lesz a DACS, a CCE viszont csak önállóan, legalább is a tervek szerint.
-
blattida
nagyúr
válasz
Inv1sus #4725 üzenetére
A comodoban nincs alapértelmezett manuális frissítés, automatikus alapból, melyet kikacsolhatsz, de csak a definíciós adatbázis frissítése történik automatikusan, a programot csak manuálisan lehet frissíteni.
Nagyjából félóránként keres, maga az ellenőrzés és letöltés észrevehetetlen, csak telepítéskor válhat érezhetővé, de nem mindig és nem mindenkinél...
-
blattida
nagyúr
Lehet, hogy ezen a héten kijön az első béta a DACS-ból...
-
blattida
nagyúr
Pár héten belül kijön a CCE (Comodo Cleaning Essentials) első bétája mely a DACS-ot is tartalmazni fogja.
Két fő része van:
- Általános kártevő eltávolító, ebben kap helyet a DACS is, mely minden felhasználó számára ajánlott
- KillSwitch, ez amolyan mindent felfedő, megmutató alkalmazás, mellyel el lehet távolítani minden kártevőt, ez a szakértő felhasználóknak ajánlott.Egyelőre a DACS pontos kiléte számunkra nem ismert, ám hamarosan várható a bemutatás...
-
blattida
nagyúr
Nincs.
A DACS bejegyzése és szabadalmi védelme megtörtént, tehát már "publikálható" a megoldás, szerintem hamarosan jön majd belőle béta, decemberre vagy januárra ígérik.
Valószínűleg a cis részeként köszönthetjük majd, bár korábban azt mondták, először önállóan jön ki... -
blattida
nagyúr
Oké, bár én még ilyennel nem találkoztam és nem is hallottam vagy olvastam róla...
Mondhatni nálad jelentkezik egyedül.Sok xp-s gépre raktam már cis-t, de ilyet sosem produkált.
Ott fordulnak elő problémák, ahol agyon szennyezett, nem karbantartott a gép, több av nyomai is jelen vannak a registryben, nincsenek rendesen eltávolítva a korábbi programok. -
blattida
nagyúr
válasz
BlackSeven #4623 üzenetére
Persze, azt, amit sokan tudnak, hogy az eset heurisztikája kifejezetten jó.
Azért ennyire nem gyöngék a többiek...
-
blattida
nagyúr
válasz
BlackSeven #4617 üzenetére
A d+ nem viselkedés elemző, hanem hips.
A comodo felhőben van online viselkedés elemző, melyet a sanbox segítségével használ a program, mely szintén inaktív a rap teszten.Az eset heurisztikája az egyik legjobb, ennek köszönheti a jó helyezését.
A cis /cav hips, sandbox, felhő és viselkedés elemző nélkül ér el nagyjából 60%-ot a rap teszten.Lehet csűrni, csavarni, de a lényegen nem változtat, egy csonk teljesítményét látjuk.
HZoli87
A vb 100% feltétele a wild list kártevők 100%-os felismerése és 0 téves riasztás.
Ez valóban nagyon komoly teszt, hiszen csak adatbázis és/vagy heurisztika alapján kell azonosítani, azaz itt sincsenek a rap tesztnél felsoroltak (sandbox, hips, felhő, viselkedés elemző...)Az augusztusi vb100-at is 7db wild listás kártevő nemleges felismerése miatt bukta a cis (is).
Ez a teszt ma már érdektelen, pusztán reklám, igazi jelentősége nincs, de ezt már írtam párszor...
-
blattida
nagyúr
válasz
BlackSeven #4613 üzenetére
A VB RAP tesztjén nem használhatnak a termékek internetet és felhő alapú technológiát, és a defense+ sem aktív...így mondjuk nem is meglepő az eredmény.
Szerintem Te is elég gyengén tudnál például futni, ha levágnák előtte a lábaid... -
blattida
nagyúr
Szerintem semmi, csak az amtso ügye nem úgy alakul, ahogy szinte mindenki szerette volna...nincs kidolgozott és elfogadott tesztmetodika, nincsenek tesztek.
Valószínűleg a nagyok, akik beléptek, nem egészen azt szeretnék, mint a többiek, több ló van és több irányba húznának, ezért állnak, mint a faszent...
Melih pedig tudja azt (amit akkor is tudott, amikor kijelentette, hogy a többi teszt nem fontos), hogy az elfogadott tesztcégek hitelesítései igenis fontos marketing eszközök, szükség van rájuk, még akkor is, ha tudjuk, hogy valós képességeket és helyzeteket nem lehet velük tesztelni és szimulálni...
Ez van.
-
blattida
nagyúr
Megvan a következő hiteles minősítés is: ICSA.
Jöhet a többi is...
-
blattida
nagyúr
Nem tudod frissíteni, mert csak a telepítőt érintette a változás, bekerült a GeekBuddy, ez a Live pc support új neve...előtte pedig a comodo dns szolgáltatása alapértelmezés szerint be lett jelölve, korábban nem volt bepipálva, de az is csak a telepítőt érintette.
Ezért nem frissül nálad sem a 1135-ös build. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4581 üzenetére
Szomorúan olvastam az ottani fórumon is...
Az a baj, hogy 64 bites 7-esen gyakran vannak vele gondok...a fejlesztés és hibajavítás pedig lassan halad, mert a CIS-szel foglalkoznak.
Tudom, hogy ettől neked nem jobb, és azt is tudom, rohadtul dühítő és káros is tud lenni a ctm (nálam is szállt már el a rendszer miatta) és tőlem nem is nagyon olvashatsz olyan hsz-t, melyben ajánlanám...egyszerűen azért, mert nem annyira stabil és megbízható program, érzékeny a környezetére, ami egy rendszer-mentő és -visszaállító alkalmazástól finoman fogalmazva meglepő... -
blattida
nagyúr
Rakd föl ismét, és ha továbbra is fent áll a probléma, távolítsd el például Revo uninstaller-rel.
Mielőtt fölraktad, kitakarítottad a géped?
Stephan89
A számítógép és a hálózati biztonsági házirendből, valamint, ha szerepel a biztonságos fájlok között is, onnan is törölni kell!Sokaknál takarítás nélkül kerül föl a gépre, valamint nincs rendesen beállítva.
-
blattida
nagyúr
válasz
Krystal_s #4568 üzenetére
Amit találtál a fórumon az jó, csak egy kicsit máshová került a beállítása: CIS/Defense+/Számítógép bizt. házirend/CIS/Szerkeszt/Létrehoz/Folyamatok köz. memória hozzáf./Módosít/Hozzáad/kérdéses alkalmazás/Kiválaszt/Ok.
A végrehajtás vezérlésben szereplő shellkód befecskendezés érzékelésének beállítása miatt a naplóban shellkód befecskendezés érzékelése szerepelne, ráadásul arról kapnál külön d+ felugró ablakot is!
Ha az ilyen naplóbejegyzések zavarnak vagy túl sok van belőlük, akkor a megadott módon kiveheted őket a figyeltek köréből, ám más műveletnél mást kell beállítani, nem a Foly.köz. mem. hozzáf.-t!
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Krystal_s #4551 üzenetére
Mivel nem használok Hitman-t, ezért nem tudom, hogy mely szolgáltatása szeretne hozzáférni és miért, de lehet, hogy statisztika küldése miatt akar a nethez kapcsolódni...
Nem, a proaktív konfig nagyjából ezeket a beállításokat jelenti, csak így egyszerűbb, mint manuálisan átállítgatni.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4536 üzenetére
Semmi konkrétum.
A CTM-ből várható majd hármas, egyelőre még a 2.9-es megjelenése lenne az esedékes, de azt lehet, hogy eleve kihagyják.CDE nem élvez akkora prioritást, lesz, de hogy mikor, az jó kérdés.
Nagyon az 5.1-es CIS-en dolgoznak, illetve a DACS-on és annak implementálásán...
-
blattida
nagyúr
válasz
Hermina49 #4526 üzenetére
Nem kell.
Ha a biztonságos törlés funkciót aktiválod, akkor nem tudsz törölni semmit sem úgy, hogy kárt tegyél vele, mivel az újraindítást követően neked kell véglegesíteni a változásokat, ha mindent rendben találsz.
Nem kell, de nem árt, mert élőben javítja a hibákat!
-
blattida
nagyúr
Végig görgetted a defense+ szabályokat?
Amikor fölraktad az ötös comodot, leszedted rendesen a 2.4-es? Úgy értem, hogy eltávolítottad és takarítottál is utána?
Ez is bekavarhat...Ha nem, akkor például az ingyenes revo uninstallerrel szedd le a comodot és takarítsd ki a nyomait is, majd utána csinálj egy tiszta telepítést!
-
blattida
nagyúr
Azt akarod mondani, hogy nincs clt.exe-re vonatkozó szabály sem a tűzfalnál, sem a defense+-nál, valamint a clt.exe nincs a megbízható fájlok között és proaktív konfigra van állítva a comodo és csak 30 pontot ér el a leak-teszten?
Valami nem stimmel...nézd meg alaposabban...
-
blattida
nagyúr
válasz
nem100girl #4467 üzenetére
Nem, csak beállítás kérdése, mert vagy a láthatatlan portok varázslójában engedélyezed a bejövő kapcsolódási kéréseket, vagy engedélyezed a utorrent forgalmát mind a két irányba, a kiválasztott porton.
-
blattida
nagyúr
válasz
nem100girl #4465 üzenetére
Láthatatlanná kellene tenni a portot a láthatatlan portok varázslójával.
Egyébként elméletben támadható vagy azon keresztül...az egy más kérdés, hogy a tűzfal megvéd, de az a legjobb, ha a portok láthatatlanok. -
blattida
nagyúr
válasz
nem100girl #4462 üzenetére
A portot csak a megadott alkalmazás számára nyitjuk ki, egyébként pedig láthatatlan lehet.
Ám még ha nyitva is van, vagy láthatatlan vagy nem, de még ekkor sem jöhet be akármi, csak a megadott alkalmazás. -
blattida
nagyúr
Az a legegyszerűbb, ha a sajátgép tisztítása opciót használod, ha egy teljes takarítást szeretnél, egyébként pedig, amit szeretnél, tehát registry vagy személyes adatok takarítása vagy pucolás, azaz a már törölt adatok végleges eltávolítása, esetleg az erőszakos törlés, azaz olyan fájlok eltávolítása, melyek hagyományos módon nem törölhetőek.
Döntsd el, mit szeretnél.
-
blattida
nagyúr
válasz
Krystal_s #4436 üzenetére
Szia!
Nem használom a CBU-t, de nem távolította el magát rendesen valamiért, vagy trehány a saját eltávolítója vagy valami hiba volt uninstall közben, nem tudom...
Mindenesetre, hasznos lenne vagy rákeresni a maradványokra a registry-ben, vagy valamilyen rendszerkarbantartót használni, vagy ismételten fölrakni és például revo uninstaller-rel eltávolítani.
Nálam, amikor a fordítás miatt fönt volt és utána leszedtem, akkor nem hagyott hátra ilyesmit, nem okozott problémát a későbbiekben. Nálam xp-n futott, ez lehet, hogy jelent valamit, de az is lehet, hogy nem...
-
blattida
nagyúr
A november 28-án megjelenő 1.50-es MBAM-baa belekerült a teljes értékű mellőzési funkció, és ennek segítségével kiküszöbölhető a CIS és az MBAM Pro együttes használata melletti drasztikus rendszerlassulás!
A megoldás: az mbam-ban kivételek közé kell rakni a cis teljes mappáját.
-
blattida
nagyúr
válasz
joci761 #4391 üzenetére
Ez azért érdekes, mert már kábé három hete megjelent ez a build, akkor nálam frissült is és azóta ez van.
Azt tudom, hogy Fire és vv5204 gépén is frissült akkor...Nem tudom, nálatok miért nem akar.
Ha nem megy, akkor töltsétek le a friss telepítőt, mentsétek el a jelenlegi konfigot, szedjétek le az előzőt és telepítsétek az újat! -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4368 üzenetére
Biztos, mivel az Active Clean funkciót csak a hármas tartalmazza.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4355 üzenetére
Itt ők végzik az illesztéseket és a korrekciót, én csak fordítom.
12-es csaj
Igen, így valóban életszerű az eredménye... -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4351 üzenetére
Kérdezd a VirusBulletin embereitől...
Nálam régóta funkcionál a CTM, gyakorlatilag hiba nélkül.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4349 üzenetére
Csak az av-t nézik, nincs felhő és kapcsolat a comodo szervereivel, tehát sandbox, defense+ és cloud scanner sincs.
Így nem meglepő.Ha bedől az op rendszer, ott a CTM!
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4344 üzenetére
Te már a hármasról beszélsz? Linkecske
-
blattida
nagyúr
Ha kismillió fájlt akarsz onnan törölni, akkor jelöld ki a többi fájlt, amit nem akarsz törölni, majd felül a mindet négyzetben megadhatod, hogy a kijelölteken kívül a többit jelölje ki, fordított kijelölés, ha úgy teszik.
Gondolom névre kereshetsz vele, ha akarsz, főleg akkor hasznos, ha sok bejegyzés van.
Nem, kipróbáltam, bármelyik billentyűt leütöd, akkor elkezdi írni felül, de nem lehet csinálni vele semmit, csak törölni meg másolni és kivágni...
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4326 üzenetére
Én is erre tudok csak gondolni, nem 7-esre telepítettem, de nincs semmi infó...
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4324 üzenetére
Nálam nincs semmilyen rejtélyes frissítés, az egész csomag fönt van nálam, csak nyelvi fájlokat akar frissíteni, tudom, mert kipróbáltam, nincs újraindítás és a beállítások törlődése...
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4318 üzenetére
Nem, 8-10 alkalommal frissül naponta, hétvégén is!
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4287 üzenetére
Érdekes, nálam ilyen nem történt...lehet, hogy valami Win7/64-et érintő javítást adtak ki...nem tudom, egyelőre semmi infó.
A nyelvi fájlokban én is észrevettem a hibát, ismét javítottam, majd meglátjuk, hogy frissítik e őket rendesen...
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4285 üzenetére
Nem, nincs újraindítás kérés és a többi gebassza...
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4282 üzenetére
Tudtommal nem.
Ennyire zavar a sárga pajzs és a szöveg?Csak a nyelvi fájlok miatt jelez, mivel van már frissebb (nem magyar).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest