Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Aktív témák
-
Tonyo
őstag
már majdnem átigazoltam az adsl-hez amikor megláttam ezt a jó hírt.
Azt nem tudjátok,hogy modem csere lesz emiatt?
-
Jester
aktív tag
Pedagógusoknak lehetséges kedvezmény él még? Tud erről valaki valamit?
-
vjannus
aktív tag
Szerintem is jó hogy 768/256*2 1536/512-ő lesz csak van 1 kis bibi így hamarabb eléri az emberke a 15gb korlátot annak meg nincs így nagy értelme, tehát a korlát törlése, vagy emelése pluszba akkor már jó lenne tényleg , de így csak az emberke hamarabb lelesz korlátozva
-
fene_vad
senior tag
hivatalos hir lett a pletyka... indexen kinn vann... bóóódocccsááágban az ország
))))))))))))))))))
-
Spensers
aktív tag
Hú skacok hát ez nem semmi senki se gondolta volna Januárban hogy ez lessz nem semmi
!!!!!!
30GB bőven elég lessz nekem 20 is elég lennena de nem bánom legyen 30-c
legtöbbször engem is leszoktak korlátozni akkor 14-15k val töltök akkor most ''HA'' lekorlátoznak majd töltök 30 k val azért az nem semmi! ebből adódóan mikor nem vagyok lekorlátozva akkor 90 k mostmajd akkor 180k ?...
-
divot
veterán
válasz
Don Vittorio #583 üzenetére
Biztos közel laksz a tűzhöz.
-
divot
veterán
Ez a matávos nyilatkozat:
''A Matáv teljesen másképp oldja meg a hálózatán a sebességváltást, mint kábeles riválisa; november 16-tól a legkisebb csomag sebessége a harmadával nő, a továbbiak sebessége azonban megduplázódik, miközben az árak és a szerződési feltételek a régiek maradnak. Bár az ADSL sebességét nagyban meghatározza, hogy az előfizető milyen messze van a hálózati alközponttól, a Matáv arra törekszik, hogy a sebességnövelés mindenkire érvényes legyen, mondta el lapunknak Kiss Sándor, a távközlési cég igazgatóhelyettese, hozzátéve, hogy az előfizetők többsége ebből a szempontból jó helyen lakik.
Mint megtudtuk, a sebességnövelés a Matáv egyfajta önkéntes karácsonyi ajándéka, és a gyakorlatban úgy oldják meg, hogy a központokban átállítják a felhasználókhoz rendelt sebességkorlátot, aztán majd kiderül, hogy kinek mire van lehetősége. Kónya Andrea, a GTS-Datanet internetszolgáltató vállalat kommunikációs menedzsere az Indexnek azt nyilatkozta, hogy éppen emiatt a díjcsomagjaik nevében nem is jelzik majd a Matáv kedvezményét, és például a régi 512 kilobit per másodperces csomag szerződésében továbbra is 512 kilobit per másodperc szerepel majd legnagyobb sebességként.
Kiss Sándor arra hívta fel a figyelmünket, hogy a távközlési cégek ADSL-csomagjain feltüntetett adatátviteli sebesség eddig is csupán azt mutatta, hogy az előfizető legfeljebb mekkora sávszélességet használhat, és csak azoknál jóval kevesebbre vállalnak garanciát. A Matáv honlapjáról letölthető sebességmérő szoftverrel egyébként bárki megnézheti az aktuálisan használt le és feltöltési sebességét.''
Asszem páran idegesek lesznek. -
Cyberslider
őstag
Ja igen.. És ugye így azért nő a korlátozott sebesség is. '.5Mbitnél 192kbit-el lehet majd tölteni.
Az is 20k/s. Jobb,mint a dual isdn. De nyilván csak 30Gb után.
Aki ezek után sír,az hüle;) De most komolyan... Ha elérem,hát istenem. Ennyi mindent nem muszály letölteni egyszerre. Szvsz. Nekem 15Gb volt a forgalmam mindíg. (Érdekes,de tényleg.)
Ebbe bele fért egy kis Dc+1-2 film is... -
Cyberslider
őstag
Naamit írtam én #488-on?
Bővebben: link
Jó..na..30Gb -
Gismo
addikt
halee!
Mosmár az új Motorola modemem is újraindulgat!
nemtommá, hogy micsinájjak! összetöröm a szarba és hozatok másikat!
Vmi ötlet h mitől lehet? -
ZolDog
tag
Ebben egyetértünk. Viszont nem mindenhol lehet azt megtenni, hogy kényemre-kedvemre szívatom azt, aki az én - kiszolgáltatott - ügyfelem. A kapitalizmusban szabadversenykor kéne lenni konkurenciának is. Na ez itthon nem nagyon volt. Jó, nem duopolista-szerű modellre hajaz a hazai Internet-piac kínálati oldala, de a nagy szolgáltatók kevesen voltak (vannak). Szerencsére most a látszat alapján valódi verseny van kialakulóban!
OFF:
Van egy jó vicc:
Repülőgépen a stewardess megkérdezi az utast:
-Jónapot uram! Kér enni?
-Igen, miből lehet választani?
-Igen, vagy nem....
Na most ahol valóban kapitalizmus van, ott ilyesmit nem igazán engedhetnek meg.
Anno az euro bevezetésekor Németországban több áruház is abból próbált meg hasznot húzni, hogy a DM-EURO átváltáskor kicsit ''vastagon tettek rá''. Na ezután több se kellett a németnek. Elmentek másik áruházba vásárolni, akkor is, ha a benzinköltséggel együtt drágább volt a második helyen a vásárlás. Én úgy gondolom, hogy itthon azért erősen mérlegelnének az emberek (valószínűleg én is), hogy elautózzanak még 10-15 kilométert csak azért, hogy tudomására hozzák egy vállalatnak, hogy rossz döntésükért bünti jár. -
BTO
őstag
válasz
Latissimus Dorsi #570 üzenetére
kis türelem sebesség és korlát növekedést jelent-francba de hosszu lesz ez a honap-
-
Tombi
őstag
hát nem tudom, én jobban örültem volna 4x-es limitemelésnek és elég a 768 net is.
-
divot
veterán
A rendszerváltás óta nem sokszor éreztem, hogy piacgazdaság, meg gazdasági verseny van. Most valami ilyesfélét orrintok.
Bár nem tudom, mit kezdjek 60GB-al, még a 20-at sem töltöttem ki soha.Nem kell valakinek 40GB?
-
BTO
őstag
válasz
24thmoment #550 üzenetére
ilyen előitélettel lennél chellos előfizető.hivatalosan a chello sem támogatja az internetmegosztást.
-
ZolDog
tag
Ez a szomorú, hogy itt fikázták sokan a Chello-t (ki jogosan, ki nem) amíg nem volt ennyire veszélyes konkurencia, nem volt ennyire éles a harc. És valóban, eddig nem is tettek sokat a felhasználókért. Természetesen szép dolog volt az idei sávszél emelés, de szvsz akkor már ők /egyik fő szolgáltató/ tudtak valamit.
És most kétségbeesetten próbálják menteni a menthetőt, úgy tűnik sikerrel. Mert ma Magyarországon - amíg nincsenek UE-s jövedelmek - egyszerűen nem engedheti meg magának az átlagember, hogy azzal büntessen egy céget, hogy nem marad nála előfizető. Mintha ki lennénk szolgáltatva a vállalatoknak.
Vélemények, meglátások? -
ZolDog
tag
válasz
24thmoment #552 üzenetére
Természetesen lehet. Nekem WLAN-os routerem van, és tök faszán megy.
-
r34ct0r
csendes tag
húúú, tegnap még azon gondolkodtam, h pénteken, vagy hétfőn menjek-e adsl-re váltani, de asszem maradok a chellonál.
a 30 giga az már tényleg jól hangzik, de azért a gyakorlatban kíváncsi leszek, h 1.5Mbit/sec mellett hányszor fogom túllépni.
-
24thmoment
aktív tag
lenne egy technikai jellegu kerdesem. van nekem egy edimax BR-6104K tipusu routerem (http://www.edimax.nl/) amivel adsl-t osztok meg. A gyarto honlapjan az van hogy kabeles netet is meg lehet vele osztani. a kerdesem pedig asszem egyertelmu: chellos nettel lehet hasznalni? PPPoE es PPTP-t tamogat. asszem ez a kulcs akar mik is. elore is koszi a segitseget
-
Legolas
senior tag
Ez igen korrekt lépés. Le a kalappal. Jó látni, hogy végre van verseny a magyar piacon és túllicitálják egymást a szolgáltatók.
Nekem eddig sem volt bajom a chelloval, max néha a 15 giga korláttal (de hát arra meg ott van a mi kis Zenészhubunk) Viszont mostantól kezdve minden szempontból a legjobb otthoni internetté válhat a chello classic!
Sávszélesség-növelős, limit-növelősSzerintem
-
24thmoment
aktív tag
hat orommel veszem tudomasul hogy a mocsadek csello felemelte a letoltesi korlatot. 30gb mar eleg jol hangzik. sot azt is bevallom hogy melyen elgondogodtat.
-
BTO
őstag
na a belső hireken is ua jelent meg.
-
inkab
aktív tag
Hurrá!
-
Lobonc
tag
az nagyon durva 6 honap alatt 2 emeles es osszesegeben 3x os savszel valami elindult magyarorszagon
30 gb az meg mar nagyon sok (megjegyzem nekem) de sztem meg igy is sokan sirnak majd hogy 30 gigat elertem es lekorlatoztak bar ennek a netnek akkor a korlatozas is majd kevesebb lesz? eddigi 8:8 hejett mondjuk 16:16 vagy azt nem bantjak?
lobonc -
lesifotos
csendes tag
December 1-től indul a sávszélesség növelése chelloéknál.
)
A pontos adatok a Bővebben: link -ról:
Legkésőbb december elsején megkezdi a sebességnövelést a UPC a Chellón, tudta meg a Nyugat.hu Szűcs Lászlótól, a UPC Magyarország szóvivőjétől. A jelenlegi Chello Classic 768/256 kbit/sec (le-/feltöltési) sebesség 1536/512 kbit/sec-re változik, míg a Chello Plus 1024/512-ről 3072/512-re nő. A Plus csomag feltöltési sebessége azért marad változatlan, mivel a UPC úgy véli hogy már ez is megfelelően nagy sebesség.
Változik a sokat bírált adatátviteli korlát mérete is. A Classic csomagban a változtatás után 30 GB, a Plus esetében 60 GB lesz a limit (eddig 15/20 GB volt). Ha a felhasználó le- és feltöltött adatainak összege meghaladja ezt a mennyiséget, akkor csökkentett sebességgel netezhet tovább az adott hónapban.
A sebesség növelése semmilyen plussz terhet nem jelent az előfizetőknek. A legtöbb Chello ügyfél karácsonyra már villámsebességgel töltheti le és fel a jókívánságait, mivel az átállás legkésőbb december elsején megkezdődik. Két településen fejállomás cserére van szükség, ezeken a helyeken legkésőbb március elejére befejeződik az átállás.
Bővebben: link -
gyga
senior tag
csello sáv emelés nem tudom hallotátok e? Bővebben: link
-
TeeJay
félisten
én eger mellett lakom
ez most mire vonatkozik?
neke ma csávó azt mondta hogy az egri a legmodernebb magyarországon és hogy itt kis felhasználói körökbe nmegy a net szolgáltatás
valami 3utca/szerver adatot mondott vagy mit
igazából nem értettem de mindegy
szóval nagyon győzködött hogy neki is az van otthon és rendre gyorsabb mint a megrendelt szerződésben foglalt szám -
Lobonc
tag
384/64 -> 512/128
512/128 -> 1024/256
768/128 -> 1500/256
1500/384 -> 3000/768
ezt most kaptam freeweb hirlevelkent adsl sebesseg novekedeserol amit meg novemberben megcsinalnak hat ehhez remelem chello is tartja magat es akkor lesz jokis sebesseg -
TeeJay
félisten
mindenhol válltozó
nálunk egerben sajna drágább mint pl pesten
de a faszi azt mondta hogy ha netet rendelnék akkor egy hónap múlva visszamondhatom a tévét mivel nem köthetik le a tévét nekem
mive lazon jön a net is
vicces mi?
szóval lehet megérné
de nem tudom
tudtok valamit az egri bika új rencerről?
nálunk a faszi nagyon mondta hogy a 768as neten a falunkban 824et mértek
és hát mivel itt ne mrendelik meg sokan
max 30-40 lakás ezért nem hiszem hogy agyonra lenne terhelve
de szeretnék én is véleményeket hallani
és igaz a sávszélesség emelés???
matávnál is? -
Matthew
őstag
Sziasztok!
Egy kérdés: chellora elő lehet fizetni úgy is, hogy nem fizetek kábeltévét? Egyébként a kábeltv (alap)havi díja mennyi? -
Trak
addikt
Azért valljuk be 30-40 giga illegális film letöltés nem normális
Mert lássuk be másból nem nagyon jön össze ennyi... (jó azért mégis összejöhet, de jóval nehezebben).
Azok vannak többségben, akik nem használják ki a 15 GB-ot havonta. Bármily nehéz is elhinni, sokan ''csak'' netezésre, legális dolgok letöltésére használják az internetet
[Szerkesztve] -
r34ct0r
csendes tag
vaalmi belső infótok nincs arról, h miért jó a chellonak ez a letöltési korlát?
nem látom be, h abban mi a pláne, h a nép csak egy fél hónapig netezhet normálisan.. -
Lobonc
tag
Alig varom igy hamarabb lejon az a cirka 5 giga amit forgalmazok
amugy nagyobb savszelnel jobb pingekre lehet szamitani vagy mivel ez majd szepen terheli a upc halojat ezert akar ping esesre? (nem tudom hogy mukodik nem szidni erte
)
-
törölt tag
THX
-
Trak
addikt
válasz
#57764352 #508 üzenetére
Igen igaz. Sebességnövelé, és korlátemelés is lesz. Inkább idézem az illetékest:
''És hogy ONtopic is legyek, csepegtetek egy kis információt okos fejetekbe Szóval igen, beismerem, nagyon valószínű, hogy a matáv a november közepére időzített akcióval egy ideig beelőz. Nagyjából december elejére lehet várni a chello sávszélesség- és korlátemelését, és nem egy éjszaka alatt, hanem ahogy az 512->768 upgrade is volt, városok között kis eltérésekkel. Népharagot megelőzendő: még nincs meg a sorrend, nem tudom, hogy melyik város jön előbb vagy később. És nem, nem mondom meg, hogy mik lesznek az új csomagok, mert még változhat. '' -
törölt tag
Hello!
Hallottam valami korlátemelésről! Igaz ez?
és mennyire emelik? -
LKW
aktív tag
Na ÁMEN Ez a totyik is megdöglött.
-
LKW
aktív tag
Itt nálunk Sopronba, rengeteg szolgáltató közül lehet válogatni. Három éve a Chello nézett ki legjobbnak, de már a hajam megy el tőlük.
Sokszor éjszakákat lógtam a telefonon, és vártam a ''24 órás'' ügyfélszolgálatukra.
A Chello nekem iszonyú sok gondot okozott.
Az már csak egy apróság, hogy minden hóban lekorlátoznak, kb egy hétre átlagban.
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest