Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
Aktív témák
-
24thmoment
aktív tag
Tcom vagy tonline nekem egy es ugyanaz, soha nem volt hozzajuk semmi kozom es remelem soha nem is lesz. mindenesetre koszonom hogy felvilagositottal.
Csupan arra probaltam ramutatni hogy a korlatlan adatforgalom a T-online-nal sem valosul meg (pedig az infrastuktura az o tulajdonuk). -
shabbarulez
őstag
Itt a kis táblázatom, nézz szét benne: [link]
512kbps az egy átlagos és elfogadott belépő szintű sebesség. Az túlzottan nem hiszem hogy változni fog, max 1Mbps-ig.
Ha lesz sebesség emelés én úgy az osztrák csomagokhoz hasonlót tartanák reálisnak. Csak az árakat is nehogy felemeljék ezzel párhuzamosan az osztrák szintre. ;) -
jerry311
nagyúr
Tudod, segíthetnék.
De nem segítek, már segítettem párszor, de legalábbis elmondtam mit kellene tenned.
Innentől kezdve egyszerűen nem érdekel.
Valahogy úgy mint amikor a hülyegyereket mindig megakadályozzák, nehogy pofával rohanjon a falnak. Aztán amikor megunják, hagyják, hogy nekirohanjon. Ha másképp nem így majd megtanulja, hogy fáj...
[Szerkesztve] -
shabbarulez
őstag
Kábel és kábel között nagy különbségek vannak. Gondolj csak arra hogy a telefon is csavart érpár meg az UTP kábel is mégis teljesen más adatátvitelt képesek megvalósítani. Az UTP kábelnél is vannak kategóriák a kábel minőségére. Pl. az elterjedt Cat5E kábelekkel 100Mbps vagy gigabitet is kialakíthaszt. Az új 10 gigabites rezes megoldás viszont úgy emléxem már a Cat7-es kábelt fogja megkövetelni.
De pl. egy optikai szál jellemzőei is megint teljesen mások és épp ezért más adatátvitelre képes. Optikán egy sokkal kisebb átmérőjű kábelen akár több terabit adatmennyiség is megoldható, akár igen nagy távolságra.
De még a telefon kábelezése sem egységes homogén dolog, hisz az ott alkalmazott kábelek magátmérője is lehet eltérő, egyéb más minőségi paraméterben is eltérhetnek, kötések és egyéb más minősége sokban befolyásolja milyen adatátvitelt lehet elérni mekkora távolságig. De a régi századeleji kábelezéseknél talán még nem is rézkábelek voltak hanem valami más olcsóbb anyag. És pl amcsiban igen sok terül van ahol a 100-120 éve lefektetett vezetékekhez a mai napig nem nyúlt senki, azért egy olyan kábelre ráerőszakolni a ma kor követelményeit nem kis varázslat. Azért a kábeltv kábeleket időben jóval később kezdtek fektetni, sokat azóta újra is cseréltek. Gondolj arra amikor 5-6 éve UPC meg Tíkábel hogy feltúrta az önkormányzatoktól megvásárolt területeket hogy a saját, új és persze drágább csillagpontos kábelezésére kényszerítse át az ott lakókat. Ezzel szemben a telefonos kábelek sok helyen évtizedes múltra tekintenek vissza és azóta nem igen cserélték újabbra.
Hogy melyik népszerűbb az erősen területi sajátosság, meg attól is függ adott területen a tőkében legerősebb cégek épp mit favorizálnak. Amcsiban pl. a kábeles net sokkal hamarabb indul mint az ADSL így ott abszolút domináns netforma és még a mai napig is olyan szélessávú kapcsolódásból van a legtöbb. De amióta pár éve a mammut telekom cégek is nekiindultak azóta az ADSL ott is jön föl mint a talapvíz és lassan elérik az 50-50%-os megoszlást. Amerikában a legtöbb internet felhasználóval rendelkező cég a Comcast egy kábelnetes szolgáltató, 9 millió broadband ügyféllel, a második helyezett AT&T(7.5 millió) viszont egyre inkább megközelíti és idővel le is fogja hagyni. Itt egy táblázat tavaly év végén milyen volt amcsiknál a broadband számosság [link]
Itt Európában egész más szelek fújnak itt már a kezdet óta erős DSL dominancia volt, sokkal rövidebb idő alatt behozták az előbb indult kábelnetes szolgáltatásokat. De azért országok között itt is nagy eltérések vannak. Pl. itt nálunk a UPC más más kábelnetes szolgáltatók szerepe azért jelentős, hisz a UPC a második piac szereplő. Ezzel szemben pl. németben a kábelnet fajsúlya szinte jelentéktelen, mert anno a kábeltv is DT kézben volt így a két kapcsolódási módot szándékosan nem versenyeztett Tí, épp ezért nem is fejlesztették és visszirányusították az ottani kábel hálózatokat úgy mint pl. nálunk 5-6 éve. A végeredmény az hogy németben a 100ezret is alig haladja meg a kábelnetes előfizetők száma, míg az ADSL erősen közelíti a 10 milliót. De nagy átlagban itt EU-ban a DSL a domináns úgy 80-90%-ban, ami sokkal nagyobb részarányú mint az amcsi piacon ahol ez korábban pont fordított arányt képviselt de mostanra egyre inkább kiegyenlítődik. -
jerry311
nagyúr
Ez egy olyan egyszerű kérdés amit én is meg tudok válaszolni.
A telefonvonalak már ki vannak építve, legtöbb helyen csak a DSLAM-ot kellett rájuk rakni a szolgáltató oldali végen, az előfizetőnél meg a modemet.
Kábeltv (koax) esetén meg ki kell építeni a hálózatot vagy a már meglévőt átalakítani, hogy ne csak 1 irányba menjen rajta adat, ami nem kis pénz és idő... -
shev7
veterán
pedig de, a koax kabelben egy er tobbet tud mint a telefonvonal ket ere. Pont ezt irta le shabbarulez. Gondolj arra, hogy a ''hoskorban'' a csillagpontos rendszer bevezetese elott, viszonylag sokan voltak egy kabelen, meg is volt a hatranya, megisosszesegeben joval nagyobb savszelesseget biztositott mint az ADSL.
Hogy miert nem terjedt el? At kellett alakitani a rendszert csillagpontosra, hogy jobb minosegu internetkapcsolatot lehessen biztositani, ez nem keves penz es ido. A telefonvonalon ezzel szemben ''valtotatas nelkul'' bevezethettek az ADSL-t. Valamint a kezdeti problemak miatt sok embertol hallom azt, hogy azert nem vesz kabelnetet, mert mivel sokan vannak egy kabelen este mikor mindenki kapcsolodik, romlik a kapcsolat minosege. Ez a legtobb helyen mar nincs igy, de ez megis ilyen beidegzodes marad. -
shabbarulez
őstag
Ez már első gondolatra sem lehetne így. Gondolj arra a csavart érpáras rézkábeled mikor lenne képes arra hogy akár közel 100 TV csatorna átvigyelét biztosítsa? De digitális kódolással a csatornát száma lehet akár több száz is akár HDTV minőséget biztosítva. És ezt a sávszél kapacitást persze be lehet fogni adatátvitelre is, lecsippentve egy töredék sávszél ilyen célra.
Egy koax kábel akár 860Mhz-ig bírja, de vannak olyan megoldások amik a Ghz feletti tartományban is használják a kábelt én eddig <3 Ghz-es megoldásról is olvastam már. Ez igen nagy kapacitást jelent ha arra gondolsz hogy egy jellemzően 6-8 Mhz-es csatornán 30-50 Mbps adatátvitel megoldható. A jővőbeli DOCSIS 3.0 szabvány, habár úgy néz ki idő előtt lesz egy pre 3-as szabvány 2B néve ilyen csatornából akár többet is összefoghat. Ez először jellemzően 3-4 lesz, de már tavaly is bemutattak olyan demo rendszereket ahol ez szám 16-24-ig is felment így elérték a gigabit tartományt.
Persze az össz kapacitást nem lehet mind netre fordítani hisz akkor hol maradna hely a TV-nek, de megfelelő szétosztással jól lehet ezt kezelni. Ha csak azt nézed a coax kábelnek mennyi a nyers adatátviteli képessége akkor a ma jellemző kódolások és csatornaszámok mellett ez úgy ~6 Gbps körül van. De Ghz feletti tartományokat is kihasználó rendszereknél ez tovább nőhet. És azt sem szabad elfelejteni ezt a kapacitást viszonylag nagy távolságra is el lehet jutattani, a nélkül hogy nagymértékű teljesítmény csökkenéssel kellene számolni.
Ezzel szemben a telefonkábel csavart érpárja elég korlátos képességekkel rendelkezik, hiába próbálnak belőle egyre többek kifacsarni a fizikai korlátokon nem igazán lehet túllépni. A sima ADSL 1.1 Mhz-es tartományt használ, az ADSL2 a dupláját. A VDSL2 már felmegy egész 12Mhz-ig, a legnagyobb profile mellett pedig egészen 30Mhz-ig. Viszont cserébe igen alaposan lecsökken a felhasználhatóság hatósugra. VDSL2-nél 30Mhz-es freki tartománynál el lehet érni a 200 Mbps sávszélességet is így kialakítható egy 100/100Mbps-es kapcsolódás, csak épp a hatótáv erősen 100 méter körülire redukálódik, így max épületen belüli alternatívaként jöhet szóba ott ahova nem húznak ki UTP-t. Aztán ahogy nő a kábelhossz az előfizetőig úgy kezd meredeken esni az átvihető adatmennyiség. Lásd ezen a ábrán: [link] -
Chieftec
őstag
Technikai hátteret nemvágom annyira de a lényeg: koax egy szélássávú kábel, gondolj bele elmegy bennt egy időben telo, net fel/le, 100+ csatorna, egy kábelen! Adsl nél telokábel van, távolsággal drasztikusan csökken a sebesség, le feltöltöltési ág között kb 1Mhz különbség van.[link]
Perpill nekem 450/44Mhz en jön nincs is gond a full-duplexxel
Nézd meg amit fentebb linkeltem, te neted jelenleg nem működik rendesen! -
Chieftec
őstag
Ez nem a normális működése az biztos..
2 között annyi a különbség, hogy míg a dslnél pár Ks upnál jelentősen lecsökken a letöltési sebesség, addig cablenél ez ennyire nem vehető észre. Én úgy vettem észre, hogy ha feltöltés nemmegy 50 fölé, akkor lefele olyan sebességgel tudok tölteni mintha felfele full szabad lenne a sáv. (320K/64K)
Onlinerádio nekem is szokott pufferelni, néha előfordul az is, hogy serverodlalon nemtudnak kiszolgálni..
Egy ilyet sikerült elkapnom: [link] Ekörül ingázik kb. -
Chieftec
őstag
Ha működni fog rendesen akkor light elveri az 512 es dslt mert az akkor is dsl marad ez meg cable.
Hülye kérdés de milyen böngészőt használsz?
Jerry: Tegnap nemvolt valami gond az IP címekkel? Arra lettem figyelmes, hogy töltés megy de netezni nemtudok, skype betud jelentkezni msn nem (mondjuk ezen nem csodálkozok). -
jerry311
nagyúr
Az hogy április végén kötötték be, csak annyit jelent, hogy nálad (a lakásban) április végén készült el a hálózat. Illetve, hogy nálad nem változott semmi.
Aztán lehet, hogy máshol történt vele valami vagy állítgatni kellett rajta, valami nem működik tökéletesen... (pl az egyik barkácsoló hajlamú előfizető átkábelezte a lakását és kihagyott egy-két szűrőt, vagy mondjuk a spórolós fajta megbuherálta az elosztószekrényt, stb, stb...) -
jerry311
nagyúr
Hát ez nem normális működés.
Javaslom az ügyfélszolgálat megkeresését:
- tel: 1221
- email: support kukac upc pont hu
- IX. ker. Kinizsi utca 50.
Ezek közül a telefonos az ajánlott, mert akkor rögtön tudnak időpontot is adni, ha kell.
Emailes megkeresésre nagy valószínűséggel emailben kapsz választ.
Irodából meg haza fognak küldeni, mert ha nem vagy a gépnél, akkor jópár dolgot nem lehet ellenőrizni
Mellesleg a 2 Mbps ADSL-hez képest a light csak negyed olyan gyors, tehát ha párhuzamosan akaraod ugyanazt csinálni mint a 2 Mbps vonallal, akkor az nagy valószínűséggel az általad leírt jelenséget produkálja. Ezen felül ha túllépted az 5 GB havi forgalmat akkor már csak 64 kbps sebességű a kapcsolat, így meg aztán méginkább lassú. A legtöbb netrádióhoz meg nem is elég... -
roti
csendes tag
Nekem más oldalak sem jottek be vagy csak lassan. Most már csak a T-sek szarakodnak.
Hát a max sávszál az sajna nem garantált. Nekem classik van és a chellos mérőn sem szokott a max meglenni.
Az 5GB ha nem töltesz le filmeket, ami persze tilos isakkor bőven elég.
Meg van chello hub is. Azt a többiektől kérdezd. -
Toness
őstag
-
Superman
nagyúr
Miskolc elég közel van? Itt nagyon ugrál a sávszél. Az emelés után jó volt egy darabig, minden rendben, most kábé ez van:
Legalacsonyabb:
Communications 925,14 Kilobits pro Sekunde
Storage 115,64 kilobytes pro Sekunde
Legmagasabb:
Communications 2200,00 Kilobits pro Sekunde
Storage 275,00 kilobytes pro Sekunde -
jerry311
nagyúr
Tajvani dzsunkatech gyártók finoman szólva is sz@rnak a szabványokra.
Pl: legyártanak 100k kártyát egy MAC address-szel, meg ilyenek, ezekkel előbb utóbb csak szívás van.
Persze realtek ''csúcskártyák'' az más kérdés... meg más árfolyam.
Úgyhogy javaslom más márka / hálózati cheipset beszerzését.
UI: minegyik full duplex, meg ilyenek...
[Szerkesztve] -
LEON-T
aktív tag
Attol fugg ki mire hasznalja a chellot ill az adst
en az adslt nem fikaznam a helyedbe, aki jatszik annak jobb az adsl, mert nem eppen az adsl kuszkodik ping, ill nehany esetbe letoltesi problemaval. Jo most mondhatod a feltoltest hogy jobb chellonak, ez teny, de nem mindenki van raszorulva. Jo lehetne chello csak nem lenne terheles fuggo.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Itt tudsz feltöltést is mérni: Bővebben: link
Bár az oldal letöltésben meglepően alacsony eremdényeket produkál mindenkine. A feltöltés viszont reális, nálam Chello+-al 530-540kbps. -
24thmoment
aktív tag
a dolgozónet egy kicsit homályos. annyit tudok hogy közalkalmazottak vehetik igénybe 1 éves hűséggel és olyan 7500ft-ot kell fizetni. (ebből csak a 7500ft az amit 100%ra biztosan tudok) azért ez nem rossz pénz ám egy 1500/512kbit-es netkapcsolatért! szerintem 10900-at is megér
-
Calogero
addikt
Az ADSL Flotta nem egyenlo 512/128-al, van mas csomag is.
Datanet : Bővebben: link Bővebben: link
interware:Bővebben: link -
Calogero
addikt
Ezt talaltam rola:Bővebben: link
-
-
Trak
addikt
És az alapján fogsz dönteni, hogy a chello 10 kb/seccel gyorsabban megy, vagy nem? Mivel írtad vlahol, hogy vidéken laksz, Neked úgyis más eredmények lesznek a valósak, vidéken általában nem úgy megy a net, mint a Pesten. Sőt Pesten is lehetnek különbségek. Már mondtam, hogy nézz. kérdezz körül a nálatok lévő ADSL, és chello használóknál, szűrd le a tanulságot, és az alapján válassz. Dec. 1.-től csak a sebesség változik, arra meg nem érdemes építeni. Egy megbízható lassabb net jobb, mint egy megbízhatatlan gyors...
-
Calogero
addikt
Ha nem toltesz sokat (tehat ha eleg a 30 giga) akkor a chello-t ajanlom.
Nekem ADSL van es 512/128 rol 1024/128ra emeltek, (nha jo a 128 ra tettek egy kis pluszt 1024/171).
Chelloval csak az a bajom hogy csak ketfele valasztas van, amik nekem tulnagyok.
Lehetne mondjuk 512/256 csomag vagy 512/512 havi brutto 6000 Ft-ert, vagy legkisebb 384/128 limit nelkul brutto 3000-4000 Ft-ert)
[Szerkesztve] -
-
ZolDog
tag
''még sokhelyen a luxus kategóriában van az Internet'' - ez a fene nagy igazság, és amíg a politikusaink nem tesznek valamit, addig a szolgáltatók sem nagyon fogják megerőltetni magukat. Ha megvan a kellő bevételük (profitjuk), minek vágjanak újabb költséges fejlesztésekbe, beruházásokba? Végül is gazdasági oldalról nézve meg lehet érteni őket, DE!!!
külföldön már van olyan is, hogy GOODWILL-je egy vállalatnak. Ez kb a jóhíre, tehát, hogy mennyire megbízható, és népszerű. Ha jól tudom, egy vállalat vagyonába ez is beleszámít. Na most a UPC-nek igencsak BADWILL-je volt 2004-ig. Idén végre fejlesztettek, és a rendes konkurenciaharcok miatt további fejlesztéseket visznek véghez, ami nekünk, előfizetőknek jó!
Viszont az eredeti probléma még mindig fennáll, mi szerint luxus az Internet. És ugye nem úgy kéne az Internetet eljuttatni a magyar családokhoz, hogy:
''egybe a csomag''=3500Ft-ért telefonálhat, és Internetezhet....
mert ez így - elnézést a kifejezésért, de - lósz@r.
Ha pl bruttó 4-5000Ft-ért adnák a korlátolt (pl.: 10G) 384/64-es ADSL, illetve valami hasonló kábeles elérést, akkor valószínűleg sokkal többen köttetnék be. Ja, és persze normális reklám sem ártana...ez a ''világ megismerhető'' is egy rakás ...
Amikor bevezetik az adók csökkentését, akkor sokszor több pénz folyik be adókból, mintha emelték volna. Mindez miért? Mert nagyobb hajlandóságot mutatnak az emberek, hogy ne csalják le az adójukat. (ezt egy hozzáértő tanár mesélte nekem)
Ha ilyen alapon a szélessávú net árát is lejjebb vinnék, talán nekik is több pénz folyna be. Mert sajna ma még luxuscikk az Internet. A modemes meg már egyre kevésbé versenyképes, akármennyire is hirdetik.
Szerintem... -
Jégkokó
veterán
-
Superman
nagyúr
Hát.....lehet, hogy mázlista vagyok, de végigjártam a netezés minden formáját. 1999 végén kezdtem modemmel, aztán jött az ISDN, végül a kábel. Meg tudlak érteni, hidd el. Emlékszem, amikor az Age of Empires demo miatt hajnalig maradtam fenn, mert akkorra jött le, kábé 3-4kbyte/sec-el
Semmi más lehetőséged nincs, csak a modemes elérés? -
Zordkaszás
senior tag
-
BTO
őstag
Nem hiszem hogy a faluban van ''alközpont'' a közeli városban van ahova az optika befut. a közép érték az 45dB az adás szintnél a kritikus az 55dB-töl kezdődik.ezért van az hogy az UPC most nár 2 TV és 1 chello-ra ad jovétel garanciát.az antenna jel erősités nélkül fogy az osztásokon és a kábel hosszuságokon. a végtelenségig nem lehet osztogatni és fosztogatni.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest