Hirdetés
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
Calogero
addikt
Igaz nekem ADSL-em van de nekem is hasonlo problemam volt az ADSL modememmel. Sync Led elkezdet piroson vilagitani, es csak akkor talalta meg a jelet ha restartoltam a modemet. Utana ment vagy 10-20 percig aztan megint elment. Szoltam a matavnak kijottek es kicsereltek a modemet mert a regi beszart.
-
GP-Sz
senior tag
Hát ez király. És az elején, mikor még volt neted, akkor neked is az volt, hogy modem restartra visszajött? Mert ebben a hibában ez a legfurcsább. Ugyanis a hiba csak pillanatszerű lehet, mert amint elment a net, másodperceken belül újra tudok csatlakozni, ha restartolom a modemet, viszont ha pillanatszerű, akkor miért nem tudja maga a modem megoldani a dolgot? Akkor se megy el a net, ha lecsavarom róla a tv kábelt, pedig annál durvább fizikai hiba nehezen lehet
Szóval nem értem. Inkább vmi hálózati eszköz hibájának tűnik a dolog, de akkor meg a házban lakó maradék 5 előfizetőnek miért nincs semmi gondja?
-
ZolDog
tag
a szpemsorozatomba betolok egy szakmai jellegű kérdést is...
Ti is szoptok bő nyállal, vagy csak nálam nem kóser valami a Chello levelezéssel most estefelé? Sem Outlook Express, sem Outlook, sem webmail...hogy is van ez? Most valami nagyon nem jó. -
ZolDog
tag
Egyetértek!
Nemtom mitől félnek, mert FTP-t így nem lehet üzemeltetni (adatforgalmi korláttal).
Viszont, amikor a planet-videos-ra, meg a saját honlapomra feltöltöm a játékból felvett vidijóimat, akkor jól jönne a sávszél.
Monnyuk nem leszek telhetetlen, azért a korábbi évek szélessávú (384/64 illetve 512/128k-jához képest még az 512-es upload is nagyon kedvező) -
Shy
tag
Nekem már volt ilyen problémám, csak itt addig durvult a helyzet míg egyátalán nem tudtam netre felcsatlakozni. A szakik jöttek mentek fingjuk se volt mi a gond
majd úgy 1.5 hónap után kiküldtek valami osztagot , és nagy nehezen fél napos meló után kiderítették hogy a kapuba ahol a net jön a házba ott 1 szűrő tönkrement és ezért volt a szopás!!! Kiderült a kutyák mindig odapislantanak és a pisi szétmarta az egész cuccost
-
ZolDog
tag
Ez már az emelt sávszéled lesz, mert jelenleg ilyen sebességű Chello szolgáltatás nincs is. Tehát ezt tovább már nem emelik szerintem. Chello classic estén nem hinném, hogy feljebb menne. De ha igen, akkor megfogtad az Isten lábát!
Hát az 1536kbps az letöltéskor kb. 192kbyte, tehát amikor cél mentése másként-et alkalmazol, és jön lefele a cucc, akkor ennek a közelében kell lenni, de kicsit alatta. Ergo a 160k az reális, bár talán picit alacsony.
Chello plus-on most 1024kbps van, és nekem 120-125kbyte-tal jön jó esetben az anyag. És ha emelnek, akkor lesz 384kbyte elméleti max letöltés, ami szerintem 350-370 között lesz. De az már iszonyat gyors, gondolj bele, hogy 1 Megabyte-nyi anyag lejön 3sec alatt.
Kár, hogy a feltöltést nem növelik, jó lenne ha az is 3x-osára nőne. Akkor a videofelvételeimet könnyebben tudnám elküldeni. De azért így sem lesz vészes. Fél megabit is OK. -
TeeJay
félisten
ha télleg ilyen kafa gyors lesz és megbízható a Chello
akkor átkeresztelem nagybőgőre -
Geree
senior tag
Sopron...
Az átlag sebesség ~kb 160KB/s
A ''rekord'' eddig 295 volt egy 10-15percig... Én is csodálkoztam. Nemrég voltak modemet cserélni. Azóta száguldozok (Motorola)...
De szerintem még nem emelték a sávszélt ettől függetlenül Sopronban.
Szerintem csak mákom van.
Milyen lehet 2x emelés után? 400-500kB/s?
[Szerkesztve] -
ZolDog
tag
Megbundáztad, mi?
Grat, ha így volt. Ha megy szerencsés vagy, akkor mondd el kérlek, hogy az országnak pontosan melyik részén van Chellod!
JÁÁÁÁÁÁJ de izgulok mán, hogy milyen lesz a 3Mbit!
Amúgy most olvastam egy cikket, amely szerint D-Koreában, Szöulban 8Mbit az átlag...és pár éven belül 20Mbit lesz! -
Geree
senior tag
Itten már emelték is a sávszélt...
Ha nem, akkor is valamit elszámoltak, mert én 160-170-el töltök mostanában folyamatosan...
(Chello Classic) -
GP-Sz
senior tag
Na nálam viszont minden OK a modem szerint, net mégsincs. Kb olyan, mintha valami pillanatszerű upc hálózati hiba hatására a modem illegális állapotba kerülne és ebből kizárólag újraindítással lehetne kiszabadítani. Mondjuk ennek ellentmond az, hogy a modem konfig oldala amúgy ilyenkor is megy, szóval nem fagy le a modem. Sőt, IPt is ad (nem mindig, de általában), csak éppen kb másfél perc után. Teljesen érthetetlen a dolog (az upcsek szerint is
). Ugyanis úgy tűnik a modem jó. A kábel jó. Az erősítő jó. Akkor az ő hálózatukban van vmi hardverhiba, csak éppen annak meg minden (minimum) a házban lakó csellóst érintenie kellene, de senki nem jelzett hibát.
-
Jégkokó
veterán
-
GP-Sz
senior tag
Helló emberek. Kezdő zenész vagyok, kedden kötöttek fel (chelloplus és telefon), de valahogy nem az igazi a dolog
Elmondanám, hogy mi volt, hátha valakinek eszébe jut valami ötlet.
Szóval kedden kijött az upcs gyerek, hozta a modemet és a telefonhoz a cisco ATAt, összeszerelte, aztán k..vára nem működött. Nem kapott IPt a gép, nem lehetett elérni a provisioning oldalt. Kb 1 óra után feladta a csákó, mondta, hogy másnap jön vki, aki ért is hozzá. Ekkor még nem voltam ideges, mondom úgyis menni fog, van ilyen.
Na szerdán megjött a szakember, egy szimpatikus fiatal gyerek, tényleg értett hozzá szerencsére. Kb 2 órát szarakodtunk, mire sikerült éltet lehelni előbb a netbe, majd a telefonba is, 2 modem és 1 ata elhasználása után. Ti. a 3. modemmel már működött is, csak a telefon zúgott, de hozott egy másik atát, aztán már ment az is. Sávszél kb 1000kbit/s volt. Mondom csúcs. Azt ugyan rohadtul nem értettük, hogy mi volt előtte a gond, mert az kizárt, hogy 2 modem is rossz legyen (az ATA valszeg télleg rossz volt), de kit érdekel, ha működik?
HA MŰKÖDIK... Miután elment a szaki, nekem is el kellett mennem, aztán arra jövök haza este, hogy a net haldoklikValamilyen szinten műxik, csak éppen kb 5 percig - fél óráig, aztán lehal. Az IP megmarad, semmi változás a hálózatban, modem online, csak éppen 100% a csomagvesztés és a hozzám legközelebbi csomópontot sem lehet pingelni. IP release/renew nem műxik, csak úgy lehet életre kelteni a netet, ha újraindítom a modemet (de akkor mindig bepöccen elsőre). Persze a telefon is lehal ilyenkor, akár beszélgetés közepén
2 gép és 3 hálókártyával csinálja kopp ugyanezt, valamint gép nélkül csak az ATAt rádugva a modemre ugyanez történik, átlag negyedóra után meghal a telefon.
Ma kijött 2 arc az upctől (az egyik a múltkori), megnézték, hogy igazat modok-e, az ő noteszükkel is ugyanaz történt, mint velem. Nem tudtak kezdeni a problémával semmit ők se. Megnézték a jelszinteket, kábelt, szekrényt, erősítőt, semmi gond.
Tehát az már világos, hogy a hiba nem a lakásban van. Következő lépés: jövő héten jönnek és komolyan nekiállnak felkutatni a hiba forrását. Érdekes lesz
Van másfél hetük, hogy megcsinálják, mert az adslem és a telefonvonalam addig él. Az lenne a kérdésem, hogy nem történt-e már vkivel hasonló. Bár erre semmi esélyt nem látok, de ki tudja -
Jégkokó
veterán
Fizetős??????Ezt most komolyan mondod.Fizzesek azért hogy illegálisan töltsön le az ember zenét.Soha nem fizetnék ilyenért.Ezért is használom a dc t
-
Jégkokó
veterán
válasz
24thmoment #867 üzenetére
nem olyan hanem az is mivel a dc pir to pir t használja ki,és az ip cím alapján azonosítja az embereket.Mellesleg a kazza egy nagy kalap[Sípszó]
Ahol alig fogsz te akármit is megtalálni és letölteni.Mellesleg,nekem még nem is sikerült megtalálnom a programot mert fizetős,ami szerintem egy vicc hogy fizessek egy ilyenért.Akkor már inkább használom a dc t ami ingyenes és elég jól lehet lefele tölteni -
TeeJay
félisten
eger környékéről tud valaki valamit mondani?
egerben milyen a chello? -
jani0625
aktív tag
válasz
24thmoment #867 üzenetére
Thanx!
-
jani0625
aktív tag
Sziasztok!
Most találtam rá erre az oldalra és én is chellos vagyok már ölig régen.De nem nagyon szoktam töltögetni, de olvastam vmi CHELLO HUB ról.Ezt milyen címen lehet elérni és milyen feltételek mellett???
Légyszi válaszoljatok!
köszi -
Jégkokó
veterán
Nem tudom miért kellet neked pont az az email cím hogy a@csello.hu ez nem utal semmire,se a felhasználóra sem pedig egyébb dologra
-
ZolDog
tag
hali!
Van egy ultragebaszom...
Az probléma amitől már őszülök egy napja:
Van egy alap e-mail címem a chello-nál: A@chello.hu, ezt adtam meg amikor megkötöttem a szerződést. Ezután ide regeltem egy aliast: a@chello.hu.
Később létrehoztam egy másik postafiókot: B@chello.hu
Ezután át akartam rakni az aliasomat a B-be. Elmentem a honlapra, töröltem az A-ról az a-t, és regeltem VOLNA!!! a B-be az a-t. De ezt már nem tudtam megcsinálni egy védelmi funkció miatt...
Sajna az Outlook-ot használom több okból kifolyólag, amin egyelőre nem is tudok változtatni. Amúgy nem rossz program, csak ez a fránya problémám ne lenne.
Feladat: e-mailek leolvasása az A@chello.hu-ról úgy, hogy az a@chello.hu-ra küldött leveleket ne töltse le a szerverről. Mindezt nem az én gépemen, hanem egy másikon könnyen megoldottam, mert Outlook express van, és ott kb 3 kattintás egy ilyen szabály létrehozása.
Nos az én gépemen - ugyebár Outlookkal - az a cél, hogy az egyik fiók (B@chello.hu), és egy másik fiók (a@chello.hu) leveleit letöltve az A@chello.hu azon levelei, amelyek nem direkt az a@chello.hu-ra lettek küldve, hanem csak az A@chello.hu-ra, ne töltődjenek le. Tehát csak a feladat egy olyan e-mail szabály létrehozása, ami az a@chello.hu-ra küldött leveleket letölti a szerverről, viszon a címzettként A@chello.hu-nak küldött leveleket fent hagyja.
Na ilyen szabály én nem találtam Outlookban.
Mivel lehet ilyen szabályokat importálni, gondoltam megpróbálm Outlook expressben létrehozni, és onnan exportálni, de exportálni csak nevek listáját, és leveleket lehet.
Ha van itt Outlook guru, akkor kérem segítsen.
Előre is köszönöm! -
Matthew
őstag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Valszeg draytek lesz de hol lehet kapni és kb. mennyibe kerül?
-
24thmoment
aktív tag
válasz
Zordkaszás #860 üzenetére
köszönöm, ez igazán jó hír
-
Zordkaszás
senior tag
válasz
24thmoment #859 üzenetére
Minden naptári hónapra 15 GB van, akkor is ha elsején kötnek be és akkor is ha 31.-én
-
24thmoment
aktív tag
nekem is lenne egy kérdésem! nov. 14.e óta van chellóm. ilyen tört hónapnál a 15Gb is arányosan osztódik esetleg megkapom a teljes 15Gb-ot
-
Zordkaszás
senior tag
3 dolog ami miatt a zenészeknek a draytek-et vagy a cisco-t ajánlom:
1, cisco-t kapnak az üzleti előfizetők (akiknek 3 perc kiesés is számít, hát még a szolgáltatónak, az ilyen szerződéseknél.)
2, draytek-et azért mert ez már volt tesztelve az összes modemtípussal ami chellon előfordulhat és nem mellékesen mindegyikkel tökéletesen működött.
3, nekem is draytek van. Na jó ez vicc volt, csak emiatt nem ajánlanám senkinek
A többiről nem mondok sem jót sem rosszat. De volt már SMC ami nem ment a motorola modemmel. Szerencsére az embernek volt egy 3com routere is ami viszont nem ment a matávos ADSL modemmel, megcseréltük, és most boldog mert mindkettő OK
[Szerkesztve] -
ZolDog
tag
válasz
Zordkaszás #854 üzenetére
Zordkaszásnak:
Matthewnak:
Vegyél KTI-t!
Persze a Draytek lehet, hogy jobb, mint a KTI.
Hát meg tudod osztani asszem máshogy is, egy ismerősöm pl egy másik géppel osztja meg, amin egy floppyról fut valami linuxos tűzfal, vagy mi a fene. De nem tudom a hátterét. Én úgy voltam vele, hogy WLAN kell, tehát nem szarozunk: ROUTER! És KTI-t vettem, nem bántam meg, mert olcsóbb is volt, mint a többi, és van rajta WEP titkosítás, MAC filter, stb. szal egész korrekt kis cucc.
Persze csak 11Mbit-es, de úgysem küldözgetek itthon a gépek között sok száz megákat.
A sima routerek meg asszem 100Mbitet tudnak az UTP-n keresztül.
[Szerkesztve] -
Zordkaszás
senior tag
válasz
Zordkaszás #854 üzenetére
Vagy cisco-t, az üzleti efik pl cisco-t kapnak a chello-tól a vonalukhoz
-
Matthew
őstag
Üdv mindenkinek!
Tegnap megrendeltem a chello-t, egyenlőre még nem szóltak vissza, hogy mikro jönnének. Az ügyfélszolgálatos csaj azt mondta, hogy 5 munkanapon belül bekötik. Remélem nem pénteken akarnak majd jönni mert akkor délután már robogok haza...
Más: vennem kéne egy kábel routert. Milyet vegyek, hol és mennyiért? Ja és ugye csak routerrel tudom megoldani azt, hogy két gép kapjon netet és azt kívülről ne lássák? -
ZolDog
tag
válasz
Zordkaszás #846 üzenetére
áháá, akkor mégicsak jól tudtam az egyiket...
-
F-ECT$
titán
válasz
Zordkaszás #846 üzenetére
Gondolom ez nem emelkedik...
-
Gorneck
legenda
válasz
Zordkaszás #843 üzenetére
Ezzel indítok, csak érjek már haza!
-
Zordkaszás
senior tag
Total Commander -> Hálózat -> Új FTP kapcsolat.
Kiszolgálóhoz: members.chello.hu
Felhasználónév: fő email cím @ előtti része
Jelszó: a jelszavad (a fent említett email címhez):
Ha azt akarod lássák mások is a lapot a http://members.chello.hu/akarmi címen akkor a kezdőoldal legyen index.html (végig kis betűvel). -
Superman
nagyúr
Egyszer-kétszer meglódul, de 4 év alatt, mióta chellom (illetve a kezdet kezdetén broadband) van, egyszer korlátoztak le, az is valami Linux letöltésért, mert ugye 7 cédét lehúzni....
Ami megtetszik, vagy nagyon meg akarom szerezni, letöltöm, de egy szekrény cédét nem fogok megírni minden hónapban, csak azért, hogy meglegyen az éppen aktuális favorit cucc, aztán soha az életben elő sem veszem...
Amivel azt akarom mondani, hogy a 60 giga korlátot valszeg nem fogom túllépni, ha megemelika sávszélt és a korlátot. -
ZolDog
tag
válasz
Zordkaszás #825 üzenetére
hehehe, jólvanna!
Gondoltam, hogy nem elírás. Anno én is Draytek-et néztem ki, csak akkor még nagyon drága volt a WLAN-on. Asszem Draytek Vigor volt a típus. -
divot
veterán
Tényleg nem értem, mit akarsz elérni
Fikázol valamit, amit még csak nem is használtál sohasem. Mert ha mi, chello-felhasználók hőbörgünk, abban ugye semmi rendkívüli nincs, jogunk van hozzá, stb. Egyébként pedig az elmúlt két esztendőben rengeteget fejlődött a szolgáltatás. Én nagyon sokat szívtam vele a kezdetekben, Szupermen kollégával tele is háborogtuk a fórumot rendesen, ha visszakeresed, láthatod, hogy egyáltalán nem voltunk megelégedve a szinvonallal.
Viszont most már minden rendben, az utóbbi hónapokban egyetlen kb. félnapos kiesés volt, a sebesség pedig nem megy 1Mbit/s alá (Remélem eltaláltam azt a fránya mértékegységet.), de leginkább 1147Kbit/s körül alakul (Remélem most is eltaláltam a mértékegységet.
).
A letöltési rekordom pedig 13GB/hó.
Akkor most milyen okból kellene együttdurcáskodnom veled, aki még csak nem is használ chellot -
Gorneck
legenda
Chello-nál nincs webtárhely ahova pl képeket tudnék felrakni?!
-
Zordkaszás
senior tag
válasz
cyberjohn_ #827 üzenetére
Ha légkábel van akkor teljesen mindegy, hogy a kábelmodemet vagy az ADSL modemet bassza szét a villám. A neted nem fog menni.
Mellesleg vannak fasza villám + túlfeszültségvédős eszközök. Koaxot ugyan nem védik, de a hálókártyádat már igen, -
cyberjohn_
tag
A csüngő telefonkábelekre visszatérva mondok én nektek egy olyat, hogy Nyíregyházán meg a tévékábel megy egy csomó helyen légkábelen.
Annyit erről, hogy nekem a villám vagy 3-szor vágta szét a kábelmodemem+hálókártyám 2 hónap alatt!
Szóval inkább az ADSL preferált részemről. -
ZolDog
tag
Sorry, hogy szétspammelem a topikot.
Akkor lenne egy kérdésem is, hátha van itt valaki, aki ért rendesen a hálózatokhoz!
Van itthon egy ISDN-es irodai gép, amit nem én használok. Péntek óta iszonyat lassú rajta a net. Felcsatlakozni még felcsatlakozik, de alig küld adatot (általában 4-5kbyte-nyit), és fogadni meg szinte semennyit sem fogad (700byte-4kbyte körülbelül).
Se explorer, se levelezés, se fax over Internet, semmi. Pedig a kapcsolat felépül.
Na annyit kell tudni a gépről, hogy WinXP, SP2-vel. (P3-866- és kb hozzá illő konfig) Van benne Ethernet kártya is. A hálózati csatlakozása eddig egy ISDN PCI-os kártyával volt megoldva. Amúgy a szolgáltató a Datanet.
Amikor tegnap a router-től az 5m-es UTP kábellel ''ráadtam egy kis Netet'', akkor tökéletesen működött. Faszán ment a Chello. Letöltés, e-mailek olvasása úgy ment, mint a karika csapás!
Ezután vissza az ISDN-re, és megint vak és süket. Felcsatlakozik, de adatforgalom a 10kbyte-ot leszámítva nincs.
Amúgy is le akartuk már mondani az ISDN-es Internetelérést (mert sikerült rávennem a család többi tagját, hogy a szélessávú jobb, meg biztosabb, stb), ezért korábban tervbe vettem egy WLAN adapter megvásárlását, ami a WLAN router miatt tökéletesen megfelelt volna. (5125Ft az USB-s WLAN adapter, szal évekre lebontva ez tök jó befektetés, mert nem kell hosszú kábel, se fúrás, se faragás) Nos ma el is mentem és meg is vettem az Asus WLAN adaptert. Telepítés simán ment, meg is találta a hálózatot, fel is csatlakozott, jelerősség is rendben volt, ám adatot forgalmazni nem volt hajlandó.
Na ezek után az idegbaj kerülget, és nem tudom mitévő legyek.
Ha valakinek van épkézláb ötlete, kérem, ne kíméljen! -
TeeJay
félisten
igazat beszélsz!!!
én sajna ezért kényszerülök otthoni modemes internetre
sajna még nincs olyan hejj de jó anyagi helyzete a szülőknek hogy hipp hopp még egy tizessel megdobjuk a számlákat csak mert internet is kell
alapból tudjuk hogy a szülők édeskeveset értenek a géphez is nemhogy a nethez
szóval nekik nem érdekük hogy a luxusért többet fizessünk
de ha talán fele annyiba kerülne akkor nekik se szúrna szemet a pénz érte
és télleg igazad van hogy ha fele ilyen áron adnák akkor tuti hogy duplaannyi felhasználó lenne mert akkor nem menne mindenki netkávézóba meg suliba meg munkahelyre netezni hanem otthon intézné mindenki a netes dolgait
és sajna még szerintem legalább 2-3 évig tuti hogy a luxus kategóriába fog a net tartozni idehaza
sajnos -
-
ZolDog
tag
''még sokhelyen a luxus kategóriában van az Internet'' - ez a fene nagy igazság, és amíg a politikusaink nem tesznek valamit, addig a szolgáltatók sem nagyon fogják megerőltetni magukat. Ha megvan a kellő bevételük (profitjuk), minek vágjanak újabb költséges fejlesztésekbe, beruházásokba? Végül is gazdasági oldalról nézve meg lehet érteni őket, DE!!!
külföldön már van olyan is, hogy GOODWILL-je egy vállalatnak. Ez kb a jóhíre, tehát, hogy mennyire megbízható, és népszerű. Ha jól tudom, egy vállalat vagyonába ez is beleszámít. Na most a UPC-nek igencsak BADWILL-je volt 2004-ig. Idén végre fejlesztettek, és a rendes konkurenciaharcok miatt további fejlesztéseket visznek véghez, ami nekünk, előfizetőknek jó!
Viszont az eredeti probléma még mindig fennáll, mi szerint luxus az Internet. És ugye nem úgy kéne az Internetet eljuttatni a magyar családokhoz, hogy:
''egybe a csomag''=3500Ft-ért telefonálhat, és Internetezhet....
mert ez így - elnézést a kifejezésért, de - lósz@r.
Ha pl bruttó 4-5000Ft-ért adnák a korlátolt (pl.: 10G) 384/64-es ADSL, illetve valami hasonló kábeles elérést, akkor valószínűleg sokkal többen köttetnék be. Ja, és persze normális reklám sem ártana...ez a ''világ megismerhető'' is egy rakás ...
Amikor bevezetik az adók csökkentését, akkor sokszor több pénz folyik be adókból, mintha emelték volna. Mindez miért? Mert nagyobb hajlandóságot mutatnak az emberek, hogy ne csalják le az adójukat. (ezt egy hozzáértő tanár mesélte nekem)
Ha ilyen alapon a szélessávú net árát is lejjebb vinnék, talán nekik is több pénz folyna be. Mert sajna ma még luxuscikk az Internet. A modemes meg már egyre kevésbé versenyképes, akármennyire is hirdetik.
Szerintem... -
ZolDog
tag
Há' most nem is tudom mit higgyek...
''120 használhatlan külföldi szar'' - ez eléggé úgy hangzott, mint valami előítélet, vagy idegengyűlölet. A National Geographic, a EuroSport, a CNN, az Animal Planet szerintem mind jó csatornák. Ezek csak azok, amik hirtelen eszembe jutottak. De miért lenne szar valami attól, hogy külföldi?
Vagy arra gondoltál, hogy nem magyar nyelvű az adás? -
ZolDog
tag
válasz
Zordkaszás #799 üzenetére
KTI routert akartál mondani?
-
TeeJay
félisten
na látod akkor ilyenkor elgondolkodok hogy mibe bízzak jobban?
az UPC kábelbe nem igaán csaphat villám
max az erősítőknél a villanyoszlopba ahonnan a tápot kapja
de az nem lehet túl vészes
amúgy meg nálunk 3-4 utcánként van erősítő
és ha jól gondolom az egész faluban max 30-40 házba lehet Chello kötve mert nem olyan olcsó dolog még ez sajnos akárhogy is nézzük
a villanyszámla meg telefonszámla meg gáz meg víz meg kábeltévé telefon meg miegymás és még ha internet is azé egy átlagos magyar családnak megterhelő
és azt kell sajnos mondanom hogy még sokhelyen a luxus kategóriában van az Internet
sajna nálunk is
de majd idővel megválltozik -
Jégkokó
veterán
Nálunk is a kébel tv a földben megy,de fel kell jönnie a föld alol hogy el tudjon mindehova jutni,és itt a kábelezést olyan 1 éve csinálták.És elég vastag kábelekkel,meg nagyon faxán megcsinálták a kocsi bejáronk alatti átfúrást is amire hazaértem csak néztem ,hogy hogy a fenébe csinálták meg hogy fel turták volna a földet
-
TeeJay
félisten
nalátod nálunk vagy 15éve kábeleztek és hát elég gáz
nem nagyon merek rendelni ADSL-t mert nem tudom hogy mennyire lenne megbízható
szóval nálam ez marad
az UPC kábel nálunk földben megy nagyon príma árnyékolt kábeleken
ami meg baromi vastag
nem úgy mint a mindenfelé lógó telefonkábel a telefonoszlopon amit még a fák ága is tép jobbra balra -
Jégkokó
veterán
-
TeeJay
félisten
látom elég Chello ellenes vagy
pedig aki nem tud válogatni annak ez van és szerintem nekem is bejönne
már több helyen írtam hogy nálunk a faluban
3éve kábelezett az UPC szóval nem régi a kábelezés
Chello kiépítés meg csak idén nyár óta van még a sebesség emelés utántól
szóval nálunk már gondolom elég kafa a felszerelés
és ha választanom kéne lehet ezt választanám
felnézve a telefonoszlopokra ahol lóg mindenfelé a telefonkábel
meg az utcába egy csomó embernek van baja a telefonvonallal is
meg hogy pl a telefonszerelők is már csak a fejüket rázzák hogy mi van
erre te meg mernéd rendelni az ADSL-t?
merthogy kis csillaggal mindenhova ki van írva hogy ott kiépítik neked ahol nem kell nekik ráfizetni
pl ha nálunk az Utcában irdatlan fos a kábel ők nem fogják csak azé lecserélni mert én ADSL ezni akarok villámsebesen
jól gondolom???
a telefont elviszi ez a trágya kábel is
ha villám csap bele akkor meg leshetünk mert a modemeket is levágta az utcában
még jó hogy az enyém ki volt húzva
szóval te erre mernél ADSL-t rendelni???
én ezé szimpatizálok a Chelloval
én ugyan szeretek netezni
de csak zenét meg egy két progit töltök le
nekem nem kell 500dvd meg ilyenek
Én chatezek fórumozok meg levelezek meg ilyenek
erre bőven szuper a Chello is
szóval picit kevesebbet fikázd ezt
köszike -
Jégkokó
veterán
Szerintem a csellónál az ügyfelet ugyan ugy lenézik mint a upc direkt nél.Ezt tapasztalatból mondom.És többet tuti nem kezdünk velük.Mert annyi pénzért ilyen szar szolgáltatást nyujtani már elég égő szerintem.Hogy 150 csatorna meg ilyenek,és ebböl legalább 120 használhatlan külföldi szar
-
Zordkaszás
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #804 üzenetére
Na azok az emberek akiknek sosem szabad semmit elhinni.
Hallottam már olyat is tőlük, hogy a chelloval egyszerre csak 3 wqeblapot lehet megnyitni, többet nem bír el a kapcsolat, meg hasonló vad dolgok -
Mr Bond 007
őstag
Nekem azt mondták a srácok akik kötötték hogy a sávszél emelés legkésőbb márciusra meglesz, de a limit már decembertől meg lesz emelve, úgyhogy sztem tuti.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 25
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest