Hirdetés
Aktív témák
-
sanyibá
tag
Mikor jön már az új ÁSZF?
Van már valami biztató hír a korrrlát emeléséről?
???? -
HXY
addikt
Igaz az, ha veszek egy új hálókártyát, akkor tényleg újra gyors lesz?
-
mafla
tag
hali mindenki!!
van megoldás a korlát elérése ellen valami???????? -
Chieftec
őstag
Már kezdtem örülni, hogy ha elhagyom a 30GB ot akkor sincs nagy gond mert 310 helyett csak 200-280Kb/s lesz a sebességem. Ebben a hónapban is töltöttem rendesen, elhagytam a korlátot és 256K ra korlátozták a letöltésemet. Legutoljára úgyvettem észre, hogy próbálja tartani a sebességet csak ha más júzereket is használják a netet akkor nekem csökken valamit a sebességem. Most akkor hogyis van ez? Stabil 256K ra korlátoznak, vagy a gép sorsol, hogy mi legyen? Jól megszívtam ha másik gépen neteznek akkormár cszni se lehet rendesen, és még csak 11. e van.

-
face003
csendes tag
létezik olyan a chello-nál, h ha átlépem a megengedett adatkorlátot leveszik a sebességem 4-5 Kbyte-ra??? (a kapcsolat gyárilag 512-es)
-
kennyke
aktív tag
Tényleg, van még egy olyan is hogy: HOST NAME. Oda kell valamit beírni?
(megjegyzében az van hogy nem muszály)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
-
kennyke
aktív tag
válasz
emitter
üzenetére
Ja, igen, azt ott elirtam, modem helyett router. A modem setupban semmit sem változtattam, mert hogy nem is lehet. A routerben nem állítottam dns-t, alapból volt benne, csak nem tudom hogy felismerte, vagy még előző net opció. Amugy nem kaptam semmilyen setupos papírt, mert a srác aki itt volt, mindent beállított, így a chellohoz tartozó dns-t se tudom.
A DHCP-t kapcsoljam be a routerben?Nemsoká megpróbálom amit írtál. -
emitter
őstag
válasz
kennyke
üzenetére
akkor valszeg a dns-ekkel lesz gond.
próbáld pingelni pl ezt: 217.20.131.2 (az index.hu ipje) ha megy, akkor dns-gubanc van
a modem setupba nem kábelnetet kéne írnod? merthogy chello az az, nem? illetve a modem setupját hagyd változatlanul, azt nem kell állítgatni. A routerben add meg átjárónak a modem címét. A dns-eket meg (ha kaptál) szintén a routerba írd be. -
kennyke
aktív tag
Hy!Ismét segítségt kérnék.
Miután sikeresen megoldódótt az adatforgalommérő probléma, máris jön a következő. Mégpedig: ezt a szép kis chello kábelnetet szeretném megosztani két gép között. Vagyis már sikeült, de csak úgy, hogy az egyik gépben két hálókártya van. Hálókártya1 ->kábelmodem, hálókártya2 -> másik gép. Ez így tökéletesen működik, ha a ''fő'' gép be van kapcsolva, és fut a winxp.
Namármost, van nekem 1 routerem is. Egy régebbi ADSL internetkapcsolatot sikerült is ezzel megosztani, de a kábeles chelloval nem boldogulok. Már egy jó pár témát végigjártam, és mindenhol a következő volt írva: a routerbe bekötni a gépeket, és a modemet,a modem setupba dinamikusIP, majd MAC klón. De ez nem megy. Próbáltam kábelek cserélgetésével, minden tűzfalat, spywaret, antivirust kikapcsoltam, lefuttattam mindkét gépen az ''Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítást'', de semmi. A két gép látja egymást, és el tudom érni a router, és a modem html felületét is. Csak a net nem megy. Ha valakinek van valami ötlete, azt megköszönném. -
kennyke
aktív tag
Sajnálattal vettem észre, hogy megjavult, és beenged a szerver.Probléma megoldódott. Viszont csak 264MB-ot jelez...
-
kennyke
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek! Köszönöm a válaszokat.
Most próbáltam belépni, de ismét semmi. Remélem azért mert még nem mér. A DU Meter szerint most járok 8,84GB-nál
Igaz, az nem tudja megkülönböztetni, ha chelloról töltök le.
[Szerkesztve] -
kennyke
aktív tag
Hali!
2 napja kötötték be a chello classic netet, de nem tudom megnézni az adatforgalmamat.
Itt próbálok bejelentkezni, de sikertelen. http://kezeles.chello.hu/cgi-bin/vthg_hu/vthg_login.cgi
A webmailba sikerül belépni, és már a jelszót is lekértem újra de semmi. Ja, és az adatmódosítás sem müködik. Esetleg nem jó a szerver? 2 napja? Valaki segítsen! -
GP-Sz
senior tag
Üdv!
Bár nem teljesen chello, de kapcsolódik a téma: nem tudja valaki, le lehet tiltani az upc telefon hangpostáját? Mert ilyen kódokkal nem lehet, az tuti, de esetleg felhívom az üfszt, ha ott meg tudják oldani, csak gondoltam előbb megkérdezem itt.
Én ugyan megoldottam a dolgot, de nem teljesen szabványos a megoldásom
Fogtam, oszt a foglalt/nem felel átirányításra megadtam a saját upcs számomat, így sikerrel kinyírtam a hangpostát. Csak aztán kb fél óra múlva egy beszélgetésbe belefagyott az ATA, csak újraindítás után lett újra vonal és arra gondoltam, esetleg a hackelésem az oka a dolognak
Úgyhogy gondoltam le kéne tiltani rendesen, ha van rá mód. -
canniball
nagyúr
válasz
Karesz199
üzenetére
1, Van akit nem zavar az adatforgalmi korlát.
2, Ezt [link] olvastad? Nekem két nap alatt bekötötték a chellot bármiféle keverés nélkül.
3, Van akinek nincs ''vonalas'' telefonja, vagy ha van is rá lehetőség nem akar plusz ~3-4ezer forintot fizetni havonta csak az élő telefonvonalért. -
Karesz199
csendes tag
Nem igazán értem , hogy miért annyira jo ez a chello . Abbük a szempontból értem,hogy az tény , hogy gyors. De ez komoly , hogy levan korlátozva 30 meg 60 gigára az adatforgalom? az 1m-es dsl-emmel 1 hét alatt tullépem az a 30 gigát.
-
canniball
nagyúr
válasz
Zordkaszás
üzenetére
Épp most akartam írni, hogy tegnap olvastam egy cikket, amiben erről is szó volt (na nem ilyen szépen mint ahogy leírtad, hanem csak alap szinten, de a lényeg benne volt). De te voltál a gyorsabb.

Ez a QoS nekem újdonság.
Ez telefon vagy szolgáltatás függő?
[Szerkesztve] -
Zordkaszás
senior tag
UPC Telefon külön sávszélt kap QoS-sel.
Tehát a sebességed alapban pl 5120/512 (chello plus).
Ha felemeled a kagylót akkor 5120 + tel / 512 + tel. -
lorcsi
veterán
Más ötlet a 3620hsz-ben lévő problemre?
-
shev7
veterán
válasz
clayman
üzenetére
Most hosszabitottam egy evre a husegemet, es azt mondtak, hogy ha kozben felmondom, akkor csak az eddigi kedvezmenyt kell kifizetni.
Gondold vegig melyik eri meg neked jobban. Mert gondolom kifizetheted a hatralevo honapokat is. A visszamenoleg azert erdekes, mert pl van a bekotesi dij is, ami szinten jopar ezer forint ha nem huseggel fizetsz elo. -
-
clayman
aktív tag
Az ÁSZF-ben hol található a pingekre vonatkozó paragrafus? Nem találom

Más: ha fel akarom mondani a szerződést, de még hűségidőben vagyok, akkor a már igénybevett kedvezményeket, vagy a még hátralévőt kell kifizetni? -
canniball
nagyúr
VoIP=Voice over Internet Protocol, azaz interneten keresztüli ''hangátvitel''. Ilyen pl. a Skype, vagy ''hardveres megoldásban'' a UPC telefon. (Itt egy VoIP totyik:[link]). A VoIP lényege, hogy az interneten keresztül bonyolódik a telefonhívás és csak a hívott számhoz eső legközelebbi szükséges ponton lép ki a hálóról a hívás. Itt találsz pár cikket: [link]. Részedről a lényeg, hogy ez is ugyan azt a sávszélességet használja, mint a géped, így ha a letöltés lefoglalja az egészet a telefonnak már nem marad. Megoldás: vagy megkéred szüleidet, hogy mikor telefonálni akarnak szóljanak és addig lelövöd a letöltést, vagy leszabályozod valahogy a letöltő progit, hogy ne foglalja le teljesen a szávszélt.
[Szerkesztve] -
jagada
addikt
válasz
canniball
üzenetére
a kérdésemre kapott választ (nem a tiéd) megértettem, amit nem értettem igazából az a te cinikus hangvételed volt, hogy én viccből kérdezek/kérek segítséget olyan dolog megválaszolásához amihez nálam mások jobban értenek.
javíts ki ha tévednék, de nem erről szól a ph???
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
chellos netem van telefon kombóval ( vagyis egybe van a modemben a telefon is)
ha sokáig töltök a telefon volnal nem működik
tapasztalt ilyet más is? -
jagada
addikt
jelenleg a upc-nél tv csatornákra van előfizetésem, ha megrendelném a chello lightot és lemondanám a családi vagy milyen tv csomagot, akkor a koax kábelt leágaztatva, a tv-re dugva tudok nézni tv-t is és netezni is? vagy csak a net fog menni és tv nuku?
-
Pá
addikt
A Chello tárhelyet nem lehet valahogy formattálni?

Elkezdtem felmásolni egy 40 megás fájlt, de a vége fele megszakadt a kapcsolat. Most pedig nincs semmi a tárhelyen(nem látok filet) de mégis azt írja ki, hogy 37 mega foglalt... -
perempe
veterán
A torrentek kisebb feltöltési sebesség mellett se engedik a böngészőmet sávhoz. Ez nálam új jelenség. A netlimiter se segít.
[Szerkesztve] -
Lager
tag
Üdv! Egy érdekes problémám akadt a csellóval...
Az asztali gépemben elromlott a chipset venti ezért nem tudom használni, gondoltam akkor itt az ideje beregisztrálni a notebookomat amit amúgy nem használok itthon... modem újraindít, kábel feldug a notiba, www.chello.hu. Beirom a felhasználónevem, emilem. Azt írja hibás. Mondom fasza, elfelejtettem a jelszavam. Pedig majdnem biztos vagyok benne, hogy jó felhasználónevet írtam be. Ügyfélszolgálatot hívom. Kb 20 próbálkozásra bejön a zene, addig csak foglaltat jelez. 15 perc zenehallgatás után elmondom a problémám. Kapcsolnak az internetes kollégához 15 perc zenehallgatás, neki is elmondom. Azt mondja ad új jelszót. Megadja. Ezzel sem műxik. Most a valamelyik szomszéd netjét lopom WLAN-ON... Elküldtem magamnak mailban a jelszót a www.chello.hu-s ügyfélszolgálatról még mindig a régit jelzi (amire jól emlékeztem). De egyikkel sem sikerül beregisztrálni a notit. Na ilyenkor mi a teendő?biggrin_2.gif
Amúgy kurvajó a szomszéd netje Jön vagy 1Megával, lehet nem is kötöm vissza a csellót
-
Bobbacsi
veterán
válasz
jerry311
üzenetére
Nem tudom mi történt de nálam ma ( most mikor hazajöttem 5 órakor már jó volt !
stabil 296-300kb/sec-el jönnek a dolgok az ftp-kröl is ! ) Kint volt egy úr de semmi hibát nem észlelet ,de a lakásba bejövö upc kábelre tett uj csatlakozót csak ,mert az nem tetszett neki !
És most mindenki örül ,és énekel !
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
válasz
Bobbacsi
üzenetére
Nekem már ma éjszaka szépen jött 280-300 körül. Sajna csak az adat, a szöki nöi hang tulajdonosa hozzám nem.
Remélem mostmár igy is marad a sebesség. Kezdtem ideges lenni.
Azért elég disznóság, hogy tagadnak, mint állat, de közben teljesen tisztában vannak, hogy valami bibi van... Sumák banda
-
jerry311
nagyúr
Na gyerekek megy a talicska? Tegnap heggesztettek egy kicsit.
-
Andie
őstag
Ejh, de szép is volt
8 napig töltöttem barátnömnek a dirty dancinget kazaaról, mert ha volt is fent valaki, akinél megvolt, 2-3 k-val jött 
15-20 perc volt egy mp3!!! És hogy örültünk, ha ennyi idö alatt le is jött!
Napközben felirogattuk, hogy miket kell leszedni, aztán 22-kor betárcsáztunk (1 perc), és uccuneki, hasitottunk 4 k-val az éterben
Hejh, mennyit fejlödik a világ. Mamár van nekünk chello, szélessáv, 0-24 korlátlan, 5x annyi pénzért, 20k-val
-
Andie
őstag
Nem változtat semmit.
Én betettem egy másik hálókártyát, mondom hátha az a gond. (bár ennek ellentmondott, hogy az SG-röl tudok 300al tölteni). Átállittattam a MAC addresst a chello oldalon, újrainditottam, és próbáltam evvel az új kártyával tölteni, de tök ugyanazt csinálta, mint emez.
Közben kideritettem, hogy az SGröl azért tudok gyorsan tölteni, mert az a chello kezelésében áll. Nézd meg a chello.hu -n a letöltés részleget, full ugyanaz a site, mint ami az SG-n jön be, söt, a linkek is chello.sg.hu -sok.
Summa summárum, a chello valamit rohadtul elbaltázott, minden kintröl jövö adat akadozik, és kib. lassan jön. Ma délután volt olyan, hogy másodpercekre 0,00 volt letöltési sebesség. Ha begyorsult, akkor is átlag 20, max 40. Rémes.
Most, igy háromnegyed 1-kor, hajnalban, sikerült elérnem néhány pillanatra 120k-t, de 80 az átlag...
Aktív témák
Hirdetés
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Megy a net routeren keresztül!! 

stabil 296-300kb/sec-el jönnek a dolgok az ftp-kröl is ! ) Kint volt egy úr de semmi hibát nem észlelet ,de a lakásba bejövö upc kábelre tett uj csatlakozót csak ,mert az nem tetszett neki !