Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
BTO
őstag
válasz
Cow&Chicken
üzenetére
add át valameik családtagodnak ,vagy megbizhato haverodnak ha tart még a hűség ,mert ráfizethetsz.
-
BTO
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
tapasztalat.nem szakad meg mindig törésnél a kapscsolat max magasabban ad a modem.1repewdés is törés ami hol érintkezik hol nem.vidéki karbantarto vagyok, most is ügyelek.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Gondolom ez nem nyugtat meg de nálam már 1 hete villog. (Miskolc)
A sebesség pedig teljesen változó 0-2 mbit egyszer már volt 2,66 mbit kb 10 másodpercig.
A legútóbbi sebességnövelésnél is volt egy jó hónapnyi szívás. Remélem megússzuk most is ennyivel...
Jerry? Mitől villog a cable led ? (Terayon TJ720) -
Chieftec
őstag
válasz
Szilardian
üzenetére
Gondolom töltenek rólad ezerrel, próbáltad már dc nélkül?
-
Szilardian
csendes tag
Helló mindeki! Mitől lehet az, hogy az internetes sebességteszteken a sebességem 1926 kbit/s, mégis a játékokban magas a pingem (játszhatatlan). (Chello classic, és közben megy a DC)
-
divot
veterán
Jerry, mi a pöcsért villog a Cable-led

Egyébként pedig iszonyú ingatag az egész, 0 és 5MB között ingadozik, de pld. külföldel 1MB-ot tudok produkálni.
-
Kiskutya
veterán
thx
-
cornfake
aktív tag
válasz
Cow&Chicken
üzenetére
igy biza,kerten csak az van

ugyhogy keress vkit aki atveszi.amugy cllasicod van?mennyi huseg van meg ra? -
Kiskutya
veterán
a classical mennyi az optimalis letoltesi sebesseg?
-
Superman
nagyúr
Na, nálam meg kétcsatornás ISDN-ként működik megint a chello plusz. tegnap este egy nemzetközi szimulátorversenyen vettem volna részt, de akkor ment el a sávszél, ami azóta is tartósan 270-500kbit/sec között ingadozik.
Tudom, hogy nincs garantált sávszélesség, de ez alulmúlja minden várakozásomat...
-
Kiskutya
veterán
na bazze most neztem meg az otthoni netem 270-300k ezek szerint nalam is emeltek

-
cornfake
aktív tag
válasz
Cow&Chicken
üzenetére
ha kertes hazas reszbe mesz,akkor ott eselytelen,mindenhol tkabel van.UPC Kereszturon a paneles reszben van,meg a Madartelepen....
at lehet iratni,de az uj elofizetonek a huseget is at kell vallania,es csak szemelyesen irodaban lehet megcsinalni
Chieftec :ha a kornyeken sincs UPC akkor eselytelen a behuzas
[Szerkesztve] -
Chieftec
őstag
Van egy olyan progi hogy netlimiter, ezzel be tudod állítani minden programra a le illetve feltöltési korlátokat. Csak le a nem bukj.
Egyesek szerint jó progi viszont nekem kifagy.
egyébként lehet még korlátozni StrongDC kliensell is de azt csak 15Kbyte/secre másra nem. Én nem szoktam lekorlátozni senkit csak amikor CSzek a dc mellett. -
Chieftec
őstag
válasz
Cow&Chicken
üzenetére
Lehet, hogy behuzzák neked a két szép szemedért, unkoatesóméknak a nem volt a Cable TV jük, és a villanyoszlopról kb (5-60m) átvitték a padláson aztán le a napalliba, ingyen, én rákérdeznék a helyedben.
-
Cow&Chicken
csendes tag
Hali!
Van 1 kis gondom remélem kapok valami infót mielőtt felhívom a UPC-t, naszóval elköltözöm az albiból saját kecóba de sajna a XVII kerület azon részén nics chello legalábbis a kereső szerint. Nem akarom felbontani a szerzit mert kéne a net, tudtok valami megoldást? Gondolom a két szép szememért a upc nem húzza be az utcába a kábelt
át lehet vállaltani a szerzit? -
gyga
senior tag
ja sztem sincs törés mert van net csak szar. 2x30perc zenehallgatás után elegem van a csello supportból. és mégcsak beszélni sem tudtam senkivel.
-
24thmoment
aktív tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
adsl es kabel net jellemzoje hogy teljes vagy kozel teljes feltoltesi sebsseg ''lehuzza'' a letoltesi sebesseget. ezert dc-ben erdemes a feltoltesi sebesseget az eredeti 80%ara korlatozni
-
Apollo17hu
őstag
te ezeket honnan veszed?
ha törés van a vastag kábelben, akkor az adat nem jut el a felhasználókhoz, nem? de nekünk mégis működik a netkapcsolatunk...
ha törés van, akkor azt miért a felhasználónál jelzi a modem, és miért nem a központban, a megfelelő supportnál?
a feltöltés pedig nálam is lehúzza a letöltési sebességet, mindegy, h DC-ről van szó vagy sem -
-
Razor1
aktív tag
bocs, ha már volt róla szó, lusta vagyok visszaolvasni. nálatok is olyan a chello h ha max sebességgel töltötök fel akkor drámaian lecsökken a letöltés sebessége? régen is ezt csinálta, most is ez van, dc-nél lehet a legjobban látni, de kipróbáltam más felállásban és akkor is ugyanez a szitu.
-
gyga
senior tag
a fasz kivan a csellóval.
a munkahelyi 2megás adsl-ünk sokkal jobban működik. (beköltözök)
ez a szar kábel led meg állandóan villog sux
[Szerkesztve] -
[Kovi]
tag
Nálam az emelés óta teljesen megbízhatatlan a net.. legalább 2 óránként teljesen meghal és kell egy modem restart.. a sebesség is ingadozik. Eddig 190K az legalább konstans volt.. most meg ugrál össze vissza és átlagban jó ha 220-at eléri, de általában még lasabb mint előtte volt.. kiváncsi vagyok hogy csak nálam ilyen, vagy máshol is? Jah amúgy Veszprémben használom..
-
Pá
addikt
Nálam 320-ról indul, szépen süllyed aztán beáll olyan 275 körülre a letöltés.
-
gyga
senior tag
most már stabil (250) fos a sebesség (miskolc) messze még a 300+

-
jerry311
nagyúr
válasz
shabbarulez
üzenetére
Te a specifikációk és a rendelkezésre álló adatok alapján kiszámolsz (kitalálsz?) egy értéket, ami a fenti adatok alapján helyesnek tűnik (tűnhet).
Én meg látom a grafikont.
-
Chieftec
őstag
Már működik, egyébként mért rinyáltok adiig örüljetek amíg nem megy.
-
xTc
aktív tag
hi
Örömmel jelentem h legutóbbi hozzászólásom óta megjött a höbörgésem tárgya => 2,5mbit. Olvasgattam a hozzászólásokat sokan panaszkodnak, h f*s a rendszer, szerencsére nálunk minden szép és jó (legalábbis 1enlőre). A letöltés 290-330kbyte/s között mozog. Szóval chello
by -
shabbarulez
őstag
válasz
jerry311
üzenetére
Ennek a válasznak semmi köze nincs a feltett kérdésemre, látom megint nem sikerült fogni a lényeget. Akkor megpróbálom másik aspektusból leírni ugyanazt. A BIX totálon a down és az up 2.5:1.1 arányban aránylik egymáshoz, ergo a fejállomásokon is hasonló az átlag forgalmi arány. De a fejállomások fizikai kapacitásának aránya 5:1-hez. Ergo a két adat alapján hiába kisebb abszolút értékben az upload de a kevesebb fizikai kapacitás miatt dupla akkora arányú terheltséget okoz.
Épp ezért a korábban írt megjegyzésed hogy uploadra is ugyanott vannak a százalékos értékek nehezen hihetők, legalábbis ellent mond más értékeknek. Vagy akkor a BIX statisztika hibás vagy az EuroDOCSIS specifikáció nem annyi amennyi.
Remélem így már érthető. Szóval visszatérve a korábbi max 60% és átlag 25%-hoz, ha ennek a duplája az upload akkor vannak olyan időszakok amikor kiüti a 100%-ot egyes helyeken. Márpedig ha fullon van az upload akkor mellette a down hiába ér csak el max 60%-ot ez akkor is gondokat fog okozni. -
JulWCZar
senior tag

Ez eddig a legjobb netes kapcsolatom, leszamitva par csovezeses wifi spotot
7500-ert vagjak hozzam dolgozonettel
0.3 MByte/s-el tolt
''30 GB korlat'', ami nem gatolt meg mult honapban sem attol hogy korlatozas nelkul 65 GB forgalmam legyen (ugy hogy nehany napon egyszeruen nem is regisztraltak nalam forgalmat
).
Egyetlen gond majd az atkotesnel lesz, mert azt nem szoktak elsietni
-
gyga
senior tag
miskolc elég gyászos a seb 256KB/s-126KB között ingázik.
-
Andie
őstag
Ma kaptam a mailt!!!!

Megugrott a speed kökemény 2560kbit/s -re!
![[kép] [kép]](http://www.freeweb.hu/andie/meres.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.freeweb.hu/andie/chello.jpg)
-
No ebből aztán kezd elegem lenni. Nem hogy jobb, inlább szarabb lett a net. Ha a jövő héten is ilyen lesz irgum burgum lesz.
![[kép] [kép]](http://blackmate.atw.hu/chellosux.png)
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
válasz
shabbarulez
üzenetére
Oszd el azt az 1.5 Gbps-t mondjuk 100k előfizetővel (valahol 80-100k közt van most a zenészek száma).
Bíró úr, nincs több kérdésem.
-
shabbarulez
őstag
válasz
jerry311
üzenetére
Hát azért ha csupán a BIX statra ránézek akkor a két link max-jainak összege 2.5Gbps le és 1.1Gbps fel. És még ehhez jön az egyéb peering és a nemzetközi is. Szóval a total upload szerintem maxra lazán megvan 1.5Gbps. És ugye ebben nincs benne a zenész hub által generált forgalom csak ''azon maradékok akik nem használják az uploadot''.
És ugye a fejállomások down:up ratioja ennél nagyobb asszimetriájú. Azért kérdeztem mert ott épp ezért abszolút értékben kevesebb forgalom is nagyobb százalékos értékhez vezethet. Márpedig ha eléri a 100%-ot akkor az hatással lesz a downra még akkor is ha annak terheltsége csupán 25%-os. -
capafog23
őstag
Nekem tegnap emelték a sebességem stabil 320-al jön. (Dunaújváros)
Én csak P2P-zek a forgalom meg nem számít mert úgyis kikerülöm nekem olyan 150GB a havi adatforgalmam. -
jerry311
nagyúr
válasz
shabbarulez
üzenetére
P2P?
Ugyan már.
Aki nem a zenészhub-on van az az uploadot korlátozza, hogy azzal is kevesebb leegyen a forgalma. Az az 500-600 zenészhubos meg nem oszt, nem szoroz, eloszlik a sok fejállomás közt.
A maradék meg jellemzően nem használja az uploadot...
Mellesleg, most hogy megnéztem, kb ugyanott vannak a %-os értékek. -
x_o_n
veterán
gyerekek a forgalom mérésbe nem tudok belépni,nektek müxik?
-
prosectura
tag
Bocs az előbb elfelejtettem, de mi is a modemregisztráció címe, hátha...

-
jerry311
nagyúr
válasz
prosectura
üzenetére
Gondolom Arris modemed van... (kék modem fehér stand-by gomb)
Sorry, de úgy tűnik van egy rossz sorozat belőle, valamiért nem eszi meg az új sebességet. -
divot
veterán
Jerry, itt a XVII. kerületben nagyon akadozik a kapcsolat. Nem lesz valami bővítés, mert most rosszabb, mint a fejlesztés előtt.

-
prosectura
tag
Hello
Az upc szerint Miskolcon is megvolt az átállás, nosza gondoltam kipróbálom, sebesség nem nőtt, na jó akkor modem reset, a problémák itt kezdődtek.
újraindult és ''se kép se hang'' az ethernet led egyfolytában ég és csak néha alszik el egy pillanatra, ip-t meg csak 192-est adott, mindezek mellett a stand-by gombra sem reagál semmit. Ez volt szerda 11kor- este a kedves upc ügyfélszolgálat pedig csak keddre igért szerelőt, addig is próbálkozzak valamivel, hátha életre kell, vagy várja türelmesen?
Üdv -
koob
senior tag
válasz
The Sinner
üzenetére
Mi az ok?

-
The Sinner
csendes tag
Csepelen is minden ok 300k/sec
-
cornfake
aktív tag
-
jerry311
nagyúr
Lehet, hogy ott volt először...
De ott volt a legöregebb technológia is...
A cseréje még mindig tart, merthogy ott nemcsak modem meg fejállomás csere kellett, hanem a teljes kábelrendszeren az összes erősítőt is ki kellett cserélni, meg emiatt újraszintezni a hálózatot, szóval nem irígylem az ottani szerelőket... -
jerry311
nagyúr
válasz
Chieftec
üzenetére
És akkor előhűznak neked egy másik ÁSzF pontot...
Min sebesség 64/64 kbit/sec a mérések 100(?)%-ában, és 256/64 a márásek legalább 80(?)%-ában vagy valami ilyesmi. Akit pontosan érdekel keresse meg az ÁSzF-ben.
Ezért kell legalább egy jó jogász minden céghez, amelyik szolgáltat valamit.
-
xTc
aktív tag
Wow ! Megjött a várva várt fejlesztés?
ahol lakom még se híre sem hamva a fejlesztésnek, sőt 1 hete érkezett meg hozzánk a tavaly novemberre beígért 1.5mb-t
pedig nem a világvégén lakom. (Nyh). Viszont a chello fejlesztési technikáját nem értem, Nyh-n volt legelőször kábelnet mégis hozzánk ért el utóljára a fejlesztés :/
zárom soraimat mert így is meg leszek kövezve, úgy érze
by -
Mopar426
tag
Ezzel az 5120/512 -es kapcsolattal csak egy gond van.A 60 giga korlát és ez mindent elront.
-
Chieftec
őstag
Na akkor mostmár lehet reklamálni. Bővebben: link
-
Tapasztalt valaki olyat, hogy a Terayon 720 modemen a cable led folyxamatosan villog, de net van? Nekem hétfő óta ilyen, az emelés már megtörtént, de furcsa a net. Pl. ha resetelem a modomet nagyon jó, nem is villog, a sebesség is 2666 kbit/sec, de kb 5 perc után elkezd villogni a cable led. Ilyenkor pl a netrádiók akadoznak (szvsz nem folyamatos a kapcsolat, mert nagyon gyakran bufferel) és a letöltés is belassul: ~190 kbyte/sec lesz, ami az emelés előtt volt.
-
Cow&Chicken
csendes tag
nálunk is megvolt a gyorsítás tegnap /II.ker/ naon jó

-
Chieftec
őstag
Megdőlt a rekord, villogó cable leddel nem nehéz netezni.

Este kikapcsolom a modemet de a gépet nem, felkelek elkezdek netezni, és kikapcsolt modemmel ment
. A modemen csak a stand-by égett a hálókari viszont villogott.
Este nem ment azt néztem csak egy idő után csinálja ezt, de nagyon fura. -
Chieftec
őstag
Igen, itt megnézheted Bővebben: link
jerry311 ez a az üzenet kemény volt.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyesek szerint jó progi viszont nekem kifagy.