- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Magisk
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xmodule
őstag
Közben egy kis google keresgélés volt. Megtaláltam a catalystban is hol lehet állitani, viszont hiába állitottam át még rootként is következö restartnál megint vissza állt. De jó dolog, hogy nem csak nálam fordult elö ez a probléma igy a megoldás a következö parancs futtatása volt rootként:
aticonfig --set-pcs-val=MCIL,DigitalHDTVDefaultUnderscan,0
-
McSzaby
őstag
1. Azért valami minimum elképzelést linux téren igényel a dolog. Amúgy ha követed a leírást és mcedit /etc/samba/smb.conf-t elkezded szerkeszteni/LÉTREHOZNI akkor miután elmented a fájl ott lesz, létrejön. De nem mellesleg nekem ott volt, tisztán emlékszem, mivel ki kellett törölnöm belőle mindent, ez tuti.
Ugyan most nem olvastam utána, de a másolás nem a biztonsági másolatra gondol? Hogy csinálj biztonsági mentést a conf fájlról?
2. A BIOS beállításokban igény szerint állítja be mindenki, erre azért nem tértem ki, mert a cikk a linuxról szól. A biosban amúgy leveszed a ventit level 1-re és kész. De azt se írtam bele a cikkbe, hogy Brazos esetén lehetnek problémák a hőmérséklettel. Te egy E350-t vettél, de brazos proci még kismillió 100 alaplapon van.
3. 2 óra alatt ne is álmodj, hogy össze lehet rakni egy ilyet.
Nyilván ha már vannak kész elképzeléseid, értesz a dologhoz, akkor talán, TALÁN sikerülhet 2-3 óra alatt. Ez linux, nem next,next,finishből áll.
Bocs, nem visszavágni, vagy lehordani akarlak, de tényleg szükség van némi alaptudásra. Másrészről pedig beleírtam a cikkbe is, hogy mindenkinél más lehet a végeredmény.
Bocs, ha nem teljesen részletes, sajnálom, de ha mindenre kitérnék és szájbarágós lenne a dolog, akkor borzasztóan hosszú lenne a cikk.
Próbáltam kitérni a lényegre, de nem teljesen belemenni a részletekbe.
-
McSzaby
őstag
Először is ha ntfs a vinyód érdemes felcsatolni fstabba, hogy mindig automatikusan induljon el. Ezt megtetted? A cikkben erre is kitértem többé-kevésbé. A Samba-t is felkonfigolhatod könnyedén.
-felcsatolod az ntfs partíciót/vinyót mondjuk az /mnt/WDRED mappába, de előtte mkdir-rel hozd létre a mappát.
-majd szerkeszted az smb.conf -t úgy ahogy megadtam a cikkben. Annyi, hogy a megosztásnál az elérési út a te esetedben így legyen:path=/mnt/WDRED
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
1: használd a "scaling" opciót a Catalyst Control Centerben, csak úgy, mint Windows alatt, ezt ott is kellene állítanod.
2: fel kell configolni a sambát. Nem annyira bonyolult, de utána kell olvasni.
A terminálos nyelves kérdésre meg valszeg annyi a válasz, hogy be kell állítani a kívánt locale-t. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Facebook és Messenger
- Robogó, kismotor
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest