- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xmodule
őstag
Közben egy kis google keresgélés volt. Megtaláltam a catalystban is hol lehet állitani, viszont hiába állitottam át még rootként is következö restartnál megint vissza állt. De jó dolog, hogy nem csak nálam fordult elö ez a probléma igy a megoldás a következö parancs futtatása volt rootként:
aticonfig --set-pcs-val=MCIL,DigitalHDTVDefaultUnderscan,0
-
Xmodule
őstag
Fstabban felcsatoltam az ntfs hddt.mondjuk a te irasodban az utolso ket ertek 1 1 ez valami dump meg valami masik( most telorol vagyok...) na azzal a beallitassal mar bootkor hibat irt ki.aztan archwikin neztem es 0 0 ra raktam most nem ir hibat. masik meg samba kapasbol el sem indult mert a cikkböl kimaradt hogy meg mielött jönne a telepitese a sambanak vagy az inditasa letre kell hozni a /etc/samba/smb.conf ot aztan masolni . es csak ezutan inditani. de ezt is csak archwiki utan tudtam meg addig meg 20 percet vakartam a fejemet miert nem indul a samba. most felre ne erts ez nem tamadas csak picit reszletesebben is leirhattad volna mit hogyan mert ez most olyan felbehagyottnak tunik. belatom nem vagyok nagy linux guru söt... de azt gondoltam ha követem a leirasod sikerul kb 1-2 ora alatt összeröffenteni az egeszet. föleg a samba config erdekelne mert ahogy leirtad szamomra ertelmezhetetlen. az odaid oke hogy mas az eleresi utja a lemeznek nade a többi ertekhez milyen parametereket kell. tudom van leirasa sambanak. szoval ha tudnal( natok) segiteni megköszönnem vagy esetleg kicsit szerkeszteni a cikket. meg az is erdekelt volna pl vogy a biosban miket allitottal az alaplapon. pl nekem alapbol olyan hangja volt a kis ventinek .aztan allitgattam rajta de erdekelne te hogy allitottad be. pl achi sem volt alapbol bekapcsolva meg ilyenek.
-
Xmodule
őstag
válasz
CPT.Pirk #673 üzenetére
Köszi.Most mar nem vagyok otthon de megnezem. Van meg egy dolog. Mikor ranyomtam hogy kapcsolja ki a gepet szepen kijelentkezett majd sötet kepernyö villodzott es közben a bal felsö sarokban egy kurzor pislogott. De a gep nem kapcsolt ki percekre kesöbb sem. Ez most mitöl lehet?
-
Xmodule
őstag
Hello. Inkabb ide irok.
1. Miért van az, hogy a felbontás 1080x1920 de ennek ellenére a kép nincs a monitor széléig igazitva hanem körbe van egy fekete káva?
2. Samba. McSzaby kollega irasast követtem eljutottam eddig:
Telepítsünk a megszokott módon és indítsuk el:
-sudo pacman -S samba
-sudo systemctl start smbd.service
-sudo systemctl start nmbd.service
Auto indulás:
-sudo systemctl enable smbd.service
-sudo systemctl enable nmbd.serviceInnentöl mit kell hogy:
a: A 3TB hdd ami ntfs meg legyen osztva mindenkinek
b: ideiglenesen lássam a halozatban (WORKGROUP) ban lévö médialejátszohoz csatlakoztatott kulsö USB-s tárolot? -
Xmodule
őstag
Hello. Jövöheten megjön a kis 350 -es es akkor rakom is ra a Chakrat, addig is olvasgatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest