- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
-
Mobilarena
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2901 üzenetére
Az biztos, hogy a klón partíció megegyezik az eredetivel, tehát az fstab is ugyanaz kell legyen. Azért csak fura, hogy a grub nem ugyanarról a meghajtóról indítja, hanem a másikról. Abban az esetben is, ha felcserélem a két meghajtót (ebben az esetben a jelzésük is változik).
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2899 üzenetére
Köszi Kapitány. :)
Napi használatra 1 gépet már én is átállítottam Manjaro KDE-re, nagyon elégedett vagyok vele. Még egy gépen használok Chakrát, az stabilan működik. Ezekkel a klónokkal csak adatmentés a cél, ahhoz meg egyszerűbb, ha indítható.
Arra van ötleted, hogy ha az ssd valamelyik klónnal együtt van a gépre kötve, az ssd-ről bootolva miért nem az ssd-ről tölti be a rendszert, hanem a hdd-ről?
-
ztsoft
őstag
válasz
CPT.Pirk #2896 üzenetére
Sajnos az ilyen disztribúciók nehéz helyzetben vannak (csak egyfajta ablakkezelő, különválás az anya rendszertől), csak egy szűk réteg használja, ami kihat a fejlesztők lelkesedésére, aktivitására. Rengeteg munka kevés emberre nem egy jó terv az életben maradáshoz.
Remélem sikerül nekik megoldani, drukkolok nekik. Már csak azért is, mert a Chakra szeretete meg velem a KDE-t, azóta is ezt használom. Előtte a Unity-t használtam, de az ment a levesbe.
-
ztsoft
őstag
válasz
CPT.Pirk #2894 üzenetére
Most visszakeresve jöttem csak rá, hogy már több, mint 6 éve használtam a Chakra-t, 7 hónap után áttértem az Arch-ra. Még így is kár érte, az elején tetszett a hozzáállásuk.
Nálam jól működik a Firefox Arch alatt Plasma 5-ön, még a régi gépen is Xfce4 alatt (szintén Arch, Intel T7200 proci).
-
Pista0001
addikt
-
cigam
titán
válasz
CPT.Pirk #2877 üzenetére
Pedig úgy van beállítva (más distriben, sőt Windows-on ugyanabból a könyvtárból futtatom. Nem kell telepíteni, csak egy helyre másolni a klienst, a konfigfájlt, és akár Windows-t, akár linux-ot futtatok, ez mindíg futhat az én beállításaimmal, az aktuálisan bepufferelt csomagokkal. a live debian-on készült fotó is úgy készült, hogy terminálban elindítottam a külső merevlemezen tárolt mappából.)
Core Selection: -1 (Auto Select)
Number of crunchers to run simultaneously: 1 (Több procis rendszereken mennyi magot használhat)
Priority leve: 0 (legalacsonyabb, idle)Eddig a fenti beállításokkal csak 1 magot használt (a kettőből). Most megnéztem top-al is, és ott látszik, hogy csak 1 magot használ, pár másodpercenként felpörög a másik mag is:
[kép]
Persze lehet olyan pillanatot fogtam ki, ahol még/már nem látszik a bűnös. -
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2866 üzenetére
Lefutott a -Syu, még nem indítottam újra a gépet, ez a kimenet, merjem újraindítani?
Közben elindítottam egy -Syu-t a másik gépen is, azon nem volt mirror probléma, pedig azon is alkalomszerűen frissitett Goedel (jól írtam?) Telepítés van. Ez a gép, amin volt vele gond nemrég lett újratelepítve, utana lement egy -Syu, utána jött ki valamelyik RC. Lehetett valami frissítés, ami változtatta a mirrorlistet, és az a másikra pont befutott, erre meg nem?
Szerk.: Lefutott a másikon is, a mkinitcpio kimenete ugyanaz
-
válasz
CPT.Pirk #2866 üzenetére
Láttam valami üzenetküldő programot, de nem néztem rá. Ha hasonlóan integrálható ebben is a Messenger, akkor jó lehet ez is gyakorlatilag a Messengerfordesktop, Caprine, Franz, bármelyiket használtam is eddig, tök mindegy volt. Köszi, megnézem ezt is!
Ha már beépített klienskezelő, akkor csak nem lesz vele hasonló gond, mint a többivel.
-
cigam
titán
válasz
CPT.Pirk #2856 üzenetére
Nem szeretem az ilyen vakrepüléseket, de sikerült. Pontosabban már elindul, de rögtön a boot elején kapok egy piros FAILED sort: Failedd to start Load Kernel Modules
A sudo systemctl status systemd-modules-load.service kimenete:● systemd-modules-load.service - Load Kernel Modules
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/systemd-modules-load.service; static; vendor>
Active: failed (Result: exit-code) since Sun 2019-02-17 14:28:01 CET; 3min 40s ago
Docs: man:systemd-modules-load.service(8)
man:modules-load.d(5)
Process: 213 ExecStart=/usr/lib/systemd/systemd-modules-load (code=exited, status=1/F>
Main PID: 213 (code=exited, status=1/FAILURE)Warning: Journal has been rotated since unit was started. Log output is incomplete or u>
lines 1-9/9 (END)...skipping...
● systemd-modules-load.service - Load Kernel Modules
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/systemd-modules-load.service; static; vendor preset: disabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Sun 2019-02-17 14:28:01 CET; 3min 40s ago
Docs: man:systemd-modules-load.service(8)
man:modules-load.d(5)
Process: 213 ExecStart=/usr/lib/systemd/systemd-modules-load (code=exited, status=1/FAILURE)
Main PID: 213 (code=exited, status=1/FAILURE)Warning: Journal has been rotated since unit was started. Log output is incomplete or unavailable.
Erre is van tipped?
Egyre szimpatikusabb a debian
-
cigam
titán
válasz
CPT.Pirk #2853 üzenetére
Beröffent! Egy csomó mindent lecserélt, többek közt a qupzilla-t falkonra. Köszi a segítséget!
Nem lehetne módosítani? Ne csak az első működőt nézze meg, hanem a többit is, és a legfrissebb listát használó szervert nyaggassa (ha több egyforma dátumú van akkor értelemszerűen a lista sorrendjének megfelelően válassza ki melyik szervert választja)
-
cigam
titán
válasz
CPT.Pirk #2848 üzenetére
falkon-ra nincs válasz, a qupzilla-t ismeri
A források listájában 3 szerver van felsorolva.
cat /etc/pacman.d/mirrorlist
# mirrorlist generated by rankmirrors during chakra installation
# the original file was saved to /etc/pacman.d/mirrorlist.pacsaveServer = http://mirror.dacentec.com/chakra/$repo/x86_64
Server = https://rsync.chakralinux.org/packages/$repo/x86_64
Server = http://elgrande74.net/chakra/packages/$repo/x86_64Közte van a központi szerver is. Akkor mi nem stimmol?
-
cigam
titán
válasz
CPT.Pirk #2836 üzenetére
Ez segített. Gyanús volt, ha induláskor a GRUB menüben E-t nyomok, más, sokkal kevesebb paramétere van. Pont olyan mint a parancsod eredménye. Megnéztem még1x a grub konfigot, és 2 default sor van! Egy csilivili hosszú, és az egy paraméteres amit a boot menüben láttam. Na ezt a második sort is átszerkesztve helyre állt a világ rendje.
Köszi!
-
válasz
CPT.Pirk #2838 üzenetére
Igen, találtam én is pár ilyen bug leírást, csak a Manjaron az 5.x verzió ettől még vidáman működik a tray-en és a jelenség a Messengerfordesktop-nál is hasonló, ott sem kerül tálcára az ikon Chakrán. És ugye nem is frissült Chakrán, mégis működött telepítés után ezek alapján most is kéne neki.
Chakra-n amúgy 4.x verzió van és ilyen gombok nincsenek.
Nekem amúgy tök mindegy volna melyik Messenger kliens klónt használom.
-
válasz
CPT.Pirk #2827 üzenetére
Értem már, erre azért nem számítottam, mert csináltam egy teljes keresést a franz szóra és a home-ot nem dobta fel, de megnéztem tényleg ott vigyorog egy bajszos mappa. Elég amatőr dolog, de még mindig téblábolok a szokatlan Dolphinban.....köszi!
Ha benéztem volna ide, talán észreveszem.......
Amúgy amiket ilyenkor lefordít a chaser, törlődik vagy elrakja valahová? Egyszerűbb lenne újratelepíteni, ha nem kéne forditgatnia mindig.
Super! Törlés után újratelepítettem és egy pillanat alatt már mutatta is a profilomban a beszélgetést. Valami még van valahol......
-
válasz
CPT.Pirk #2825 üzenetére
.pacsave
kiterjesztéseket kéne keresnem? Ami fura, hogy név alapján rákerestem a franz szóra és csak a készített script-et találtam. azért bíztam a -n opcióban, meg ez a Franz a /opt-ba települt.
No majd ránézek a /home-ban, hátha találok még valamit.Ez a tray-be leküldés idegesít még mindig, mert a háttérben nyitva marad a Franz és nem a paneltálcába megy le, hanem látszik bezárásnál, hogy balra lereppen és a startmenünél tűnik el. Hot corner-rel látszik is, hogy készenlétben van.
-
-
válasz
CPT.Pirk #2818 üzenetére
Azt adtam meg, mivel írtad, hogy adjam meg az elérési utat, a scriptet a home-ba raktam, így néz ki a 3 helyen a dolog:
A .config autostartba kéne raknom a scriptet?
Amikor átraktam, akkor vettem észre, hogy az egyik beállítóablakban üresen áll a futtatható opció!
Visszakerült home-ba, reboot és fut, pont időben a wifi után!
Köszi a helpet! (mondtam, hogy nem csináltam még scriptet, gondoltam autostartba rakásból sejti a rendszer, hogy futtatni akarom)
-
válasz
CPT.Pirk #2811 üzenetére
Nem olyan vészes akkor az a bootidő sem.
Sajna a Franz inditó fájlt sem a Kate sem a Nano nem tudja kezelhetú formában megnyitni, hogy legalább lássam, hová kéne írnom a sleep-et. Kate azt írja, hogy utf-8-ban nyitotta meg, de a karaktereket nem tudja kezelni. Valóban valami kriksz-krax van csak.
Majd erre valami mást találok ki. Ha csak nem rakják be a delay-t a magasan legkonfigolhatóbb DE-be is.....néha valóban érthetetlen, milyen alap dolgok maradnak ki.
JA, nem az opt-ban lévő bin fájlt kéne szerkeszteni, hanem a .config-ban az autosrtart-ot!
Az Exec sor végére kéne írni a sleep 3s-t mondjuk?
[Desktop Entry]
Comment[hu_HU]=Franz startup script
Comment=Franz startup script
Exec=/opt/franz-bin/Franz
GenericName[hu_HU]=
GenericName=
Hidden=false
MimeType=
Name[hu_HU]=Franz
Name=Franz
Path=
StartupNotify=false
Terminal=false
TerminalOptions=
Type=Application
Vestion=1.0
X-DBUS-ServiceName=
X-DBUS-StartupType=
X-KDE-SubstituteUID=false
X-KDE-Username= -
válasz
CPT.Pirk #2809 üzenetére
A pörgő karikás boot képernyőt látod sokáig?
Az az. Nem, érdekes, olyan gyors a boot, hogy nem is kéne látnom.
Beállítottam kép nélkülire. Minap erre nem reagált, de most rebootnál már igen. (lehet nem nyomtam alkalmazás gombot.
Az Indító időzítés is a gyorsaság miatt van, de ha egyszer gyors a disztró......
Az eltolt programindítást majd megnézem, még nem volt rá szükségem.
Nyugdíjas sebességű a géped!
Pár mondatot írtam kedvcsinálónak, de a cikkedtől nem szívtam el a levegőt, mint írom is a blog végén!
cc 20 mondat csak.Chakra “Hawking” OS próba - egy igazán smooth Linux nem csak pingvineknek
-
válasz
CPT.Pirk #2805 üzenetére
Szerintem semmi. Azt sem tudom, hogy mire jó, de utána olvasva hátrányát sem láttam. Ilyenre még sosem telepítettem, mindössze ezért lett most így. Egyszer meg kell próbálni. Túl nagy kockázatot nem láttam benne.
A prohardvernek nem tetszik reklámszűrő. Ki lehet ebben a csodaböngészőben ezt kapcsolni? -
válasz
CPT.Pirk #2784 üzenetére
Az opengl gyorsítás bekapcsolását viszont én értem el még tavaly és arra büszke vagyok.
Ez nagy eredmény, tekintve, hogy aki nem olvassa az írásod erről a Kezdőben, szív vele, pedig tényleg nem hiszem, hogy sok gondot okozna az OpenGL.
Nem tudok semmi extra tweakről
Értem én, de mégis érezhetően jobb, vagyis nekem tökéletes úgy, ahogy felraktam. Nem volt gondom a fenn lévő böngészővel sem, csak ugye FF syncron kell.
A video driverekig még el sem jutottam, de ezekkel nem is hiszem, hogy a HP-n lenne gond, nincs külön VGA benne. Majd a desktopban is kipróbálom, ha kicserélgettem a meghajtóimat, az ottani APU-val se hiszem, hogy gond lenne.
Azt a wifi problémádat meg kellene valahol valakinek jelezni, hátha akkor a javítás végigmenne az Arch láncon.
Gondoltam erre, de az angolom inkább csak olvasgatós, meg nem is ismerem a csatornákat. Magnézek még pár Archklónt más DE-vel, de tippem szerint KDE-s gubanc ez így. Még apt alapú KDE-s disztróval is kipróbálom(bár nem emlékszem Kubuntuval ilyesmire múlt évből). Ha valami kitisztul, lehet megkérem az Archos komákat, hogy segítsenek a bugreportban.
Mindegy, eddig nagyon klassz az RC3, van pár furcsasága, például a kezdőkép elég sokáig forog a két kis kék karikával, amikor eltűnik, már rég nyitva van az asztalon a Franz is, amúgy a bootidő majd 1s-sel jobb a Manjaro KDE-nél! 5,2s telepítés után.
Ezzel a kezdőképpel majd bíbelődök, ha nem jövök rá, hogy tudom megoldani, majd jövök. Először jobb, ha magam próbálkozom vele. -
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2779 üzenetére
Igen. Egy kör teljes frissítés lement simán, már néhány appot is felraktam, valamint a dokkot is. Eddig jól működik, nem tapasztaltam anomáliát. Amit viszont észrevettem, a grub után 235-ös verziószámot ír, a megbolondult rendszer 239-et írt. A másik gépen is 239, az hibátlan. Ez mindek a verziója?
Ja, és működik a printscreen, hogy a másik témához is hozzászóljak
-
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2750 üzenetére
Nincs resolv.conf.
Igen, tudom pingetni a 8.8.8.8-at
Minden más eszköz internet elérése hibátlan, a linuxos laptop is rendben volt az ominóus újraindításig, és egy másik szintén chakrás laptop is hibátlanul működik, utóbbi mellesleg ugyanazon a kábelen csatlakozott. A dsl modemmel egybeépített első router sajnos a szolgáltató készüléke, nem nagyon lehet belenyúlni. a másodikban a DHCP részben beadtam a gugli dns szervereit elsődleges és másodlagos dns-nekm de a statistic-ban az első routert látom dns-nek.
-
válasz
CPT.Pirk #2747 üzenetére
A billentyűzetem jó, mert másik linuxban működik a printscreen, ezzel a telepítéssel viszont másik gépen sem működik. Lehet változtatni valami beállítást, vagy mégis bug?
Érdekes hogy csak a fallback működik mindkettő gépen , az eredeti indító nem viszi, mert azt írja, hogy nem találja azt az UUIDet, pedig jóaz UUID, csak a vinyó leszakítja magát, kizöldül a piros led.
Az is furi, hogy a HP250-esen a chakra grubmenüje jön be, persze nem működik, mert elrontottam és úgy kell az EFI menüből előtúrni a systemdx64.efi fájlt hogy bejöjjön a systemd menü.
-
válasz
CPT.Pirk #2741 üzenetére
Felraktam egy USB-s vinyó n+1-dik partíciójára UEFI-vel és hagytam, hogy lefusson a Grubos telepítő, mert mást úgysem tudtam volna csinálni. Ezek után Grubbal nem tudtam elindítani a butábbik HP250G1-es notimon (ezen telepítettem egyébként az USB-s vinyóra).
Majd bedugtam a másik notimra (Asus x541NA) , ennek saját EFIpartíciója van, tehát tudok garázdálkodni a vinyó EFI partíciójával, ha leszedem róla a BOOT,ESP flag-et. Ezt is tettem.
Bebootoltam a notin lévő linux mintet és ebből garázdálkodtam az USB-s vinyón.
Először is az fstab fájlban az EFI partíciót csatoltam csak simán /bootnak a /boot/efi helyett. Ezzel a Grubját úgy lenyakaztam, hogy azt hiszi, hogy van neki, pedig ezután már nincs, de a frissítések ezután is gond nélkül fognak menni.
Az EFI partícióban létrehoztam egy chakra nevű mappát és ebbe bemásoltam a boot mappából a vmlinuz-linux , a initramfs-linux.img, meg a fallbckját is és a chakraiso.img-t.a /loader/entries mappában egy chakra .conf fájlt hoztam létre, tartalma:
title Chakra
linux /chakra/vmlinuz-linux
initrd /chakra/chakraiso.img
initrd /chakra/initramfs-linux.img
options root=UUID=434b5b42-e892-4f4b-80eb-25c482ce56d3 rw quietés egy chakra-fallback.conf fájlt , melynek tartalma:
title Chakra (fallback)
linux /chakra/vmlinuz-linux
initrd /chakra/chakraiso.img
initrd /chakra/initramfs-linux-fallback.img
options root=UUID=434b5b42-e892-4f4b-80eb-25c482ce56d3 rw quietBezártam mindent. Unmountoltam az EFI partíciót amiről a garázdálkodás alatt azt hitte szegény linux, hogy microsoftdata partíció és ezután vissza pakoltam rá a BOOT,ESP zászlót.
Újraindítottam és immár systemd (gummi) bottal sikerült a fallbackot elindítani, hogy a másikat miért nem azt nem tudom, de tudom, hogy legközelebb már fog indulni. Most meg már ebből a Chakrából írok, s már meglettek a user mappák is.
Tettem mindezt a tudatlanok bátorságával.
Apropó a chakrában nincs képernyő mentő? Mit rakjak fel? ... MIO THX fYRespect
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2733 üzenetére
Az adatmentés pipa, az újratelepítést még nem kezdtem el, küzdök még egy kicsit. A sudo pacman -Syu továbbra se tud semelyik mirrorhoz sem kapcsolódni, hogy frissítse a csomagadatbázisokat. A gép kábellel kapcsolódik egy routerhez, ami szintén kábellel egy másikhoz, ami egyben a dsl modem is. Megpingettem mindkét routert, odáig megvan a kapcsolat, de vajon kifelé miért nincs kapcsolat?
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2729 üzenetére
Próbáltam sima pacman -Su-t (nincs mit tenni), -Syu-t (rakás hibaüzenet, mert nem tudja szinkronizálni a csomagadatbázisokat, meg igazából egyik mirrorról se semmit), -Qqn-t (ugyanaz)
A "chown"-ról tudnál îrni/linkelni pár szót? Egyszerűbb lenne talán másik linuxos gépen, grafikus felületen.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2727 üzenetére
Nem sok változott, a zöldeket variálja, de a pirosak ugyanazok
Igazából a reinstall is járható út nekem, viszont ahhoz adatot kêne menteni, nem is keveset. Sajnos nincs úgy particionálva az ssd, ahogy illene, úgyhogy minden a saját könyvtárban van, ami nincs külön partíción
Feltételezem, ha kiveszem az ssd-t, usb-s dobozzal rákötöm egy másik szintén linuxos gépre, az nem igazán járható út, viszont erre a laptopra tudok usb-n vinyót akasztani, csak ezzel a szöveges felülettel kicsit meg vagyok lőve.
-
Flowtation
őstag
válasz
CPT.Pirk #2705 üzenetére
Már pont ezt néztem én is. De az fstab-ban nincs más csak egy uuid sor, gondolom az ssd,(defaults,noatime,discard 0 1 kapcsolókkal) illetve egy tmpfs a /tmp-be mountolva. Ezt is ki kéne vennem?Semmi auto/noauto rész nincs.
szerk: a tmpfs kivétele nem segített, se az ssd végén a 0 1 - 0 0-ra állítása.
-
Flowtation
őstag
válasz
CPT.Pirk #2699 üzenetére
Most nem tudom megnézni, mert otthoni gép, de egyébként a cégesre is fel szeretném telepíteni, uh lehet, hogy lesz info. Netem nincs valszeg, mert a pacman -syu hibával leáll (nincs könyvtá, xyz nem elérhető). Igen, itt megáll a betöltés, konzolok vannak (alt+Fx), ezt a hibakód keresést még megpróbálom.
-
Flowtation
őstag
válasz
CPT.Pirk #2697 üzenetére
Hello Kapitány!
Remélem nézed ezt a topicot is. Azóta csak most tettem fel a chakrát, de sajnos nem indul. Ezt kapom:
Sima és fallback initramfs indításnál van ez. Rescue elindul, bejelentkezek, de nem tudom mit csináljak. Journalctl logot átnéztem, de nekem nem mond semmit, beilleszteni meg nem tudom ide.Van valami ötleted?
-
Flowtation
őstag
válasz
CPT.Pirk #2691 üzenetére
Hello Kaptiány!
Telepíteném a chakrat, de sehogy se akarja. Ezt a hibaüzenetet kapom minden beállítással:
Se kisebb felbontás, se safe mód, se no local apic, a no acpi-ra más hibaüzenet, de úgy sem megy. nincs még valami tipped? Rufussal írtam ki a telepítőt, elvileg az jó, de lehet, h mégegyszer kiírom. -
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2671 üzenetére
Korábban néztem még ezt, csak nem akartam duplázni.
Rendszeresen frissítettem, legutóbb pár hete. Poppler-qt5 van fent, nem tudom, mit kavar az a 4-es
Szerk.: Korábban próbáltam eltávolítani egyesével, amik akadtak mindig volt valami függőség, ami bekavart. Így együtt a kettőt lekapta zokszó nélkül, megy a frissítés. Viszont terminálban, nem konzol felületen, remélem nem lesz nagy galiba...
Friss telepítésre azt használom, ami épp kéznél van
Nem felhasználásra, csak próbára szánt telepítês volt, csak ráeresztettem egy frissítést. Sajnos már nincs is fent azon a gépen, pedig kíváncsi vagyok, hogy lefutna-e. Elvileg nem lenne különbség a frissítés után, ugye?
-
válasz
CPT.Pirk #2659 üzenetére
Jujj ezt most hogy tudom visszacsinálni?
rsync -av --delete-after rsync.chakralinux.org::releases chakra
Ez most nálam csinál mirrort? Nincs is annyi helyem!
Ezt a sok isot honnan kell malyd kitörölni?receiving file list ... done
created directory chakra
./
chakra-2011.09-edn-i686.iso
chakra-2011.09-edn-x86_64.iso
chakra-2011.11-edn-cd-i686.iso
chakra-2011.11-edn-cd-x86_64.iso
chakra-2011.11-edn-i686.iso
chakra-2011.11-edn-x86_64.iso
chakra-2011.12-edn-cd-i686.iso
chakra-2011.12-edn-cd-x86_64.isoBebootolok mindjárt egy másik distrot és várom a jótanácsokat!
-
-
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2639 üzenetére
Úgy meg is tette, ez volt nekem is a következő ötletem. Most ez is jól működik.
colomb2: Jogos az észrevétel
Nem tűnik teljesen logikusnak, hogy egy esetileg szinkronizált offline adatbázisból ellenőrzi, hogy naprakészek-e a csomagok, de próbálom észben tartani
Köszi srácok!
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2634 üzenetére
az 54.0-3-as már javított lehet? Az van benne az aktuális frissítésben. Még nem tettem vissza a másik SSD-t, nem tudom, hogy azon hányas van most.
Eszembe jutott még valami. HP 650-es laptopom van, a soha nem volt gondom a hangerő és fényerő gombokkal a kis SSD-n levő rendszeren. A másik fura, a fényerő működik, a hangerő nem. A billentyűzet beállítás okozhat ilyen jelenséget? A kicsin sima generic 101 gombos van beállítva, a speciális fülön a billentyűopciók beállítása nincs bepipálva.
-
Flowtation
őstag
válasz
CPT.Pirk #2627 üzenetére
Erőt egészséget, Kapitány!
A hozzászólásod első felére mondjuk azt, hogy megértettemA másodikra pedig:
Elindult a penről a telepítő, alapból a zárt driveressel indítottam, le is ment a telepítés rendben, aztán bejött a gurbja, ott mindhárom lehetőséget próbáltam, de csak a fenti esemény van. Megpróbálom akkor a nyilttal telepíteni is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Windows 11
- Lexus, Toyota topik
- Clash of Clans
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- iPhone topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Canon ImagePrograf PRO-6100S Plotter, kevés nyomat, kitűnő állapot
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest