- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paulo81
aktív tag
válasz
belaazallat #1085 üzenetére
No, hát már majdnem sikerült is a dolog, de mielőtt elkezdené a frissítést, insufficient memory hibaüzenetet ír ki, amit nem tudok mire vélni...
Rákerestem a bios topikokra, melyikre gondolsz? -
belaazallat
addikt
válasz
Paulo81 #1084 üzenetére
Abit-on Chaintech-en , meg még más lapon is Award bios van, ez egy olyan flash progi, amivel award biost tudsz flashelni. Googleben ha rákeresel van leírás a pontos folyamatról. Van bios topic kezdőknek, ajánlom figyelmedbe.
Használj kevesebb smile-t! Modik sem szeretik a sokat.
-
Paulo81
aktív tag
válasz
belaazallat #1083 üzenetére
Köszi!
És egy hülye kérdés még, látom, hogy ez az abit honlapjáról van, ezek szerint akkor a többi alaplaphoz is jó? Hogy van ez? -
Paulo81
aktív tag
válasz
belaazallat #1081 üzenetére
Nem találok...
Ha valakinek van, kérem jelezze és küldje el nekem, köszönöm! -
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék bios-t frissíteni. Le is töltöttem a honlaporól a legfrisebb bios-t, egy rar-ban ezer millió féle dolog van, de pont a flash-elő progi nincs benne.
Mit tegyek ilyenkor? -
Sol@
tag
válasz
MR. Anderson #1075 üzenetére
Hali az összes 939 es procit szívesen fogadja, persze azért egy bios frissítés nem árt neki.
4800+ x2 volt a legnagyobb 939 es proci (de sztm olyat nem fogsz találni már) -
MR. Anderson
tag
válasz
FinalCaleb #1074 üzenetére
sziasztok nemsokára lesz egy ilyen lapom és tudni szeretném hogy mekkora a legnagyobb proci amit lát? a választ előre is köszi
-
FinalCaleb
tag
Most van 2 Gb Kingston Value ram a lapban (2db 512-es Dual Channel-ben) megy rendesen. Előzőleg 1 Gb Kingstonnal is ment. Geil-t akartam de aztán gondoltam mi lesz ha nem megy... eddíg minden ok.
-
Kaoru
senior tag
válasz
belaazallat #1070 üzenetére
valszeg alaplapom rossz, az utolsú bios előtti verzió van meg. De így akkro most már tuti, h az alaplap az ami kinyírja a vgamat, nem látja a ramokat rendesen és nem látja a floppyt sem.
win 64bites xp eltt felrakva, valamivel karácsony előtt.
Ramokat külön külön leteszteltem, mindegyik jó egyedül, vagy kettesben, megnéztem az alaplap könyvét is az első 3 slotba kéne rakni őket, dehát nem akarja, nem baj mindjárt dobom ki a kukába, mert jön egy új lap. 2Dben viszont szépen szolgált
, csak a 3dés progikat nem lehet rajtuk elindítani mert akkor egyre csk nyírja a vga-t
-
belaazallat
addikt
Használ még valaki ilyen lapot?
-
belaazallat
addikt
Hali!
Csak most értem rá szerelésre, 3*512MB nem hajlandó csak 2T beállítás mellett futni, hogy miért lát csak 1,5-et a 2GB-ból azt nem tudom, mert korábban visszaolvasva többeknek volt 2*1GB memória a lapban. Mennyire frissek a driverek, mikori a bios, win mikor volt instalálva?
Üdv!
-
belaazallat
addikt
válasz
DaffyDuck #1066 üzenetére
Hali!
C&Q-hoz driver fent van, biosban nincs tiltva, vindows-ban minimális energiagazdálkodás beállítva, nálam A64 3200+ 2400Mhz-n visszaveszi 1200Mhz-re ebben a lapban, fesz 1.39-ről 1.1Vra.
Mod: Kaoru
Nekem korábban volt olyan problémám, h 4*512MB ramot nem kezelt 1T mellett, holnap kipróbálom 3db modullal mi a helyzet. -
Kaoru
senior tag
van 1 kérdésem, van 3db ramom, 2x512 párban, s útólag vettem még 1giga kingstone-t.
2 gigából csak 1,5et akar felismerni, úgy hogy mondjuk az alsó feketét és az alsó kéket. a felső feketét, vagy felső kék slotban lévőt nem akarja használni, everest home látja.Ez így van rendjén, vagy lehet vele valamit kezdeni?
(jah igen azért írom ide, mert ebben a lapban vannak)
-
DaffyDuck
csendes tag
Még egy adalék... nemrégiben volt nálam egy barátom egy AM2es konfiggal 5000+os A64x2 , 2x1GB Kingmax 800MHz , 8600GT VGA stb... A két konfigot tesztelve azt kell mondjam hogy bőven jó még a gépem... sőt mi több a legtöbb tesztben még kicsivel jobban is teljesített... persze a memosávszélesség jóval nagyobb volt a DDR2-nél, viszont ez a teszteken kívül semmiben sem mutatkozott meg....
-
DaffyDuck
csendes tag
válasz
FinalCaleb #1055 üzenetére
Hi ! Én úgy tudom hogy a CoolnQuiet funkció csak alapórajelen megy... bár úgy rémlik mintha A64x2-vel ment volna tuningolva is.. Az Opteronnal viszont nem megy tuning alatt ez biztos...
-
DaffyDuck
csendes tag
Üdv! Elég régi a topic de csak most fedeztem fel...
Szóval meg kell mondjam nekem csak pozitív tapasztalataim vannak a lapról. idén lesz 3 éves a konfig és nagyon jól fut a kicsike... A 3 év alatt össz-vissz a CPU-t cseréltem ki egy Opteron 175ösre és még a legújabb játékok is gyönyörűen futnak 1280x960as felbontásban. Őszintén szólva remélni sem mertem volna ezt anno... Ezen kívül van egy DFI Lanparty Ultra nF4 SLI DR lapom is és meg kell mondjam hogy bizony főleg tuningban nem egy dologban még oda is veri a CT a DFI-t... pl: a CT-ben alapfeszen simán megy 240es FSB-ig a proci... és semmi mókuskodás a HT szorzóval...egyedül az FSB illetve a memofeszültség (2.8 volt) van módosítva! szvsz : 2640Mhz CPU 480MHz DDR (CL 2.5-3-3-6) a memória KingMax HC 500-as. A VGA egyébként HIS X800XL IceQ II Turbo.
-
belaazallat
addikt
válasz
FinalCaleb #1063 üzenetére
ugyan, egy pc-n gyorsan meg van a reinst! hétvégén újra kellet rakni ismi notiját, akkor derült ki h xp-s driverek helyett visztásat kapot, mire mindet levadásztam a netről...
-
FinalCaleb
tag
válasz
belaazallat #1062 üzenetére
Nemtom... lehet nálam más is közrejátszik. Próba szerencse, bár egy windows reinstall most elég lehangoló lenne
-
belaazallat
addikt
válasz
FinalCaleb #1061 üzenetére
én mindig a legfrissebet rakom fel, amióta megjelent a 6.86 nforce driver azóta azt használom, nekem nem volt ilyen problémám.
-
FinalCaleb
tag
Biztos vagyok benne, hogy vágjátok és valahol itt is le van írva... de azért csak emlékeztetőül mondom, hogy a 6.66-os chipset drivert érdemes felrakni. Nekem pl frissebbel fagy és újraindul a gép.
-
meganoname
csendes tag
Hi nekem ish volt ilyen lapom meg voltam vele elégedve!!!
A drivereket innen tuod leszedni [link]De mivel nForce-os chipset van rajta azért az nVidia hivatalos oldaláról is le tud szedni csak a hangot nem :S
PEACE ALL!!!
-
RobiTheHun
tag
válasz
FinalCaleb #1058 üzenetére
Üdv!
Eddig ezt találtam:
Chaintech driverek, biosok
A gép nagyon fa..a. Csak a ramjaimat kellene lecserélnem, mert nem mennek duálban. :-(
Így 5500 felett volt a 3DMark06, ami kezdetnek megfelel.
Tuningot meg még nem próbáltam, mert egyelőre inkább megbízható gépre van szükségem. -
FinalCaleb
tag
válasz
RobiTheHun #1056 üzenetére
Ha lesz alaplap írd meg mi történt. Kíváncsian várom
-
kayman
senior tag
válasz
RobiTheHun #1056 üzenetére
up a lapnak!
-
RobiTheHun
tag
válasz
FinalCaleb #1055 üzenetére
Köszi.
Egyelőre még nem tudom megnézni, hogy ez megoldja-e, mert nincs nálam a gép.
Túlzottan nem is ismerem a lapot, ezért is nem tudom, hogy mit és hogy kell beállítanom.
De böngészem a könyvét meg a netet, aztán meglátom. -
FinalCaleb
tag
válasz
RobiTheHun #1054 üzenetére
Érdekes a probléma...
De próbáld meg kikapcsolni a BIOS alapértelmezetten bekapcsolt CoolNQuiet opcióját. Akkor talán nem variálja a szorzót. Ez csak egy javaslat! Lehet, hogy a géped lassan öntudatára ébred...
Sajnos a CoolNQuiet-es és tunningos tapasztalatom közel 0Lehet csak a CPUID bolond... nézd meg mással is.
Én a napokban szétkaptam a gépet hogy kifújjam belőle a port... friss pasztát is tettem a procira meg a chipre. Miután összeraktam tisztább, halkabb lett a gép és eltűnt a ciripelés is (ez fura) -
RobiTheHun
tag
Üdv!
Lenne egy kis problémám.
Adott egy ilyen lap + egy 4200-as X2.
BIOS-t frissítettem, a procit látja a gép, de valamiért a szorzó nem 11×-es, hanem váltakozva 9 és 11.
CPUID amikor elindul 11×-es szorzót ír, de 1-2 mp után átvált 9×-esre. Néha ígymarad, néha váltakozik a két érték közt.
Tudtok megoldást? -
kayman
senior tag
válasz
FinalCaleb #1051 üzenetére
Pedig az a Zalman nem piskóta, ha azt felforrósitja, akkor az tényleg meleg lehet.
-
FinalCaleb
tag
Kicsit megállt a lélegzetvételem amikor láttam mi van. Arra gondoltam, hogy csak a szoftveres érzékelőt csapja be valahogy. A procihűtő (ZalmanCNPS7000B ALCU) 10 perc után majdnem tűz forró volt és hát az 1.5V az 1.5V Plussz még volt a masszív Windows belassulás.
Szóval nekem dual-core driver nélkül megy jól
Jó ez az alaplap.
-
kayman
senior tag
válasz
FinalCaleb #1049 üzenetére
azazaz!
Dual-core optimalizálás az kell!
Arra gondoltam. Kemény dolog, ha a gyári driver kezd el helyetted tuningolni! -
FinalCaleb
tag
válasz
belaazallat #1048 üzenetére
Elég masszív hűtés van a chipseten (Sufni-tuning
) Ritkán megy 34 fok fölé, mindíg jó langogys borda.
Kayman: X2-es optimizálás van fennt (AMD Dual-Core Optimizer). Ha a drivert felrakom elkezd 1.5 voltot adni a procinak a hőmérséklet pedig általában 50 fok felett van és egyéb vad dolgok
Amúgy minden szépen be van állítva biosban (04/19/2006 a bios verzió).
-
belaazallat
addikt
válasz
FinalCaleb #1046 üzenetére
a passzív chipsettel vigyázz! az nf4 nagyon forró fejű. Nekem a gyári aktív egy fél évet volt rajta, de csenben végezte dolgát.
-
kayman
senior tag
válasz
FinalCaleb #1046 üzenetére
fasza a lap és a proci választás, nekem is volt olyan. x2 driver fent van?
-
FinalCaleb
tag
válasz
belaazallat #1045 üzenetére
Ez ilyen ciripelős alaplap
Igazából nem zavar amíg nincs belőle tüzijáték. A chipseten passzív hűtés van, a gyári kenyetlenűl zakatolt 3 hét után...
Most az a fontos, hogy minden megy szépen.
-
belaazallat
addikt
válasz
FinalCaleb #1044 üzenetére
Hali!
Jó vétel volt! Ha rákeresel a topicban, akkor láthatod hogy másnak is volt hasonló problémája. Néha nekem is ciripel, de én csak azért hallom meg, mert passzív vízhűtésem van. Valamelyik kondi ciripel.
mod: nem tok írni
-
FinalCaleb
tag
válasz
belaazallat #1043 üzenetére
17e Ft-ért sikerült bele szerezni 4200+ os procit. Nagyon jól megy, eddíg minden atomstabil
Persze valami ciripel a lapon, hogy ne legyen akkora az öröm.
-
belaazallat
addikt
válasz
FinalCaleb #1042 üzenetére
Hali!
Üdv a klubban! Viszonylag olcsón lehet bele szerezni 4200+ os procit, kb 18K környékén. Én már nem bővítek, majd komplett csere valamikor jövőre.
-
FinalCaleb
tag
válasz
belaazallat #1041 üzenetére
Ilyen lapom van és most próbálok bele valami x2-es procit szerezni. Pl egy 4200+ t. Eddíg Athlon 64 3000+ os volt benne és remekül megy, de asszem ideje váltani.
-
kayman
senior tag
Kiváncsi lennék, hogy hány ilyen deszka van még üzemben. ÉS hogy hányan néznek be még ide...
-
kayman
senior tag
Régen jártam erre, de most beugrottam! BIG UP a deszkának!
-
kayman
senior tag
válasz
belaazallat #1037 üzenetére
És akkor csak a 6800 GT maradt volna benne eredeti a gépedben, a többi repült volna...
Értem, értem. Igy tényleg visszalépés.
[Szerkesztve] -
kayman
senior tag
válasz
belaazallat #1035 üzenetére
Akkor ezek szerint nem volt garancia a videokártyán. Vagy nem értem.
-
kayman
senior tag
válasz
belaazallat #1033 üzenetére
De ha meg a lap feküdt volna meg, akkor gép nélkül maradsz?
Mert akkor is zsebláz volt, gondolom. Közben átgondoltam a nappaliba szánt gépem állását és lehet hogy én is elhalasztom. Az épitkezés elviszi a cash-t. -
kayman
senior tag
Most visszább lépek egy kasztot, egy athlon xp 1700+-ból épitek egy parányi gépet.
Winfos Média Center-t rá és megy a nappaliba, rákötöm a tft tv-t és az lesz az asztali dvd-iró és olvasó combó olcsóért. Kapok egy kis asus terminator házat, bele egy tv tuner és hajrá.
Jó halkra kell megcsinálnom. A nappaliban nem zizereghet semmi. -
kayman
senior tag
válasz
belaazallat #1029 üzenetére
de annál a résznél miért nem oldottál meg egy lapcserét is?
-
kayman
senior tag
válasz
belaazallat #1027 üzenetére
akkor nagy az öröm.
-
kayman
senior tag
válasz
belaazallat #1022 üzenetére
na mi a helyzet a masinával?
megoldódtak a gondok? -
kayman
senior tag
A Passzív hűtősök örülnek, mert lassul a hőhullám!
-
kayman
senior tag
válasz
belaazallat #1020 üzenetére
ez lehet a vég neked is Bélám?
-
polip
addikt
bélám!!
és még mindig chaintech? -
kayman
senior tag
válasz
belaazallat #1017 üzenetére
A Virtuális térben mindörökké!!!!
-
kayman
senior tag
válasz
Májsztró #1013 üzenetére
gyönyörüen hasít az X2 a kolléga álltal javasolt előzetes bios fress után !!!!
Csakis azután, ja meg az x2 driver.
[link]
Ez a TSC Sync nevü driver, ami a 2 magot optimalizálja.
Mert menni fog a proci az elejétől kezdve, elindul meg minden, csak 1 magosnak látja.
[Szerkesztve] -
Májsztró
addikt
ez a lap tudja kezelni az x2-es professzorokat ?
-
kayman
senior tag
válasz
belaazallat #1011 üzenetére
A celeronM 1.4 helyett egy 1.73as P4 van a gépben. De a cooler a régi és egész nap fullon pörög és mégis...
Nem játszom rajta csak pasziánszot max. Integrált intel vga max erre jó
szinte csak netes és excell dolgokra van és ha hozzá se nyúlok akkor is min 60fokos szegényke. -
kayman
senior tag
válasz
belaazallat #1009 üzenetére
lehet hogy ne, de attól még melege van mint állat.
-
kayman
senior tag
válasz
belaazallat #1007 üzenetére
nekem most a céges notebookban következő a helyzet....:
eredetileg 1.4 mobil cerka volt benne. helyette van benne egy p4 mobil 1.73-es.
de a cerka coolerével és most ebben az időben 65-70 fok alapból.láttam már 77 fokon is néha, ha izzasztottam egy darabolt dvd összeillesztéssel, bár akkor kegyetlenül belassult.
van alatta egy coolerpad is tegnap óta, most azzal tesztelem.
de hol van az a 41 foktól... -
kayman
senior tag
UUUPPPOOOLLLNNNÉÉÉKKK!!!
-
kayman
senior tag
mivel 939es X2 már nem létezik és a am2ből az új most 19800+áfa áron mozog a dobozosból, oem 18 netto....
ez neked jó, nekem hogy anno vennem kellett addig másikat, nem szerencsés.
még ha nem is a legvékonyabb, de nem érzem olyan erősnek, mint a másik volt.
Talán a ddr2 időzítései miatt, vagy az új test drive túl zabáló.
bár a 939es magot jól túlhúztam, az fsb-m 240en volt minimalizálva.
erre meg még nem került fel a cooler és alapon megy a 800as ram 4-4-4-12-n asszem vagy 15ön? nem is emlékszem már. De ha tudnám húzni a procit, akkor lehet hogy jobban érezném magam. De a 939 húzva jobban ment, mint ez alapon, az tuti.
Bár az everest tesztek jobbnak írják, 7000 a mem olvasás pl, de mégse érzem.
talán jobb időzítésekkel. a kingmax marsokat ajánlom, jó áruk van. ráadásul úgy hallottam, hogy hamarosan mennek fentebb a ram árak és lehet hogy most vagy a legjobb időben. Én is veszek még 2 db 1gb-ost a procimért cserébe meg még valami...
Végre! Ne ilyen asust vegyél am-2 ből mint az enyém, ha tuningolni akarsz.
Állítólag az Abit jobb most, bár ez a lap is bírja a húzást állítólag. De az Abit jobban.
Bár látom neked most is Abitod van...
De a 4200+ már belépő szint lassan, most már van 6000+ is a boltokban... -
kayman
senior tag
válasz
belaazallat #999 üzenetére
mióta alaplapot cseréltem, azóta van leadva a procim gariba.
szerinted?
az ideg szétesz...
de holnap reggel talán megoldódik. így vegyél a haverodtól bármit.
csak azt nem tudom mit kapok érte, decemberben mág valami 40 nettoért vettem anno, most meg már az am2es 42+ x2 19+áfa....
de lesz 2 ramom még cserébe meg még valami, manapság az sosem árt.
de van még náluk egy mobil intel is, ami 24 netto volt.
mi a fütyire vásárolom le, nem kellene alapból semmi pc-s cucc.
winyót kéne, sata2est, de akkor lassan táp is kell, meg nagyobb ház, ez a gépdolog sose engedi el a pénztárcát...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest