- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Úgy látszik, hogy az epeles csomag szar.
Most:
1. le kéne szedni az anjutát
2. fel kéne telepíteni a nux tárokót: link
3. nuxból kellene feltenni az anjutát.Verzió szám alapján elvileg onnan teszi majd fel.
epel tesztingben láttam 3.22-t. ha átkerül a sima epelbe akkor látjuk, hogy jó lett -e. -
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Jelentem feltettem és tudok indítani gtk projektet.
a kernel moduloknak elvileg illeszkednie kellene a kernelhez, akárhányat frissítesz. fglrx drivert használsz? hogy tetted fel?
virtulaboxra ezt a leírást olvasd!
-
Vladi
nagyúr
googlenek van saját repója, én abból telepítem. Van a chromenak stable meg unstable ága is, a 59 az a stabil.
[google-chrome]
name=google-chrome
baseurl=http://dl.google.com/linux/chrome/rpm/stable/x86_64
enabled=1
gpgcheck=1
gpgkey=https://dl.google.com/linux/linux_signing_key.pub.ez a repó fájl.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Végül is jó választás a centos kezdetnek, elég a saját hibáidat kerülgetni.
Az 1. hszt javaslom olvasd át. Tárolókban vannak a programok, amikre majd szükséged lesz. repónak hívják általában. rpm csomagban érkezik onnan. Ha új tárolót adsz hozzá a rendszerhez, akkor is rpm csomagot kell telepítened, minden szükséges adat benne lesz.
vezetékre dugd rá a gépet, tedd fel a drivert és akkor lesz wifid. Onnan már könnyebben boldogulsz.
Egyébként rá lehet venni a yumot, hogy repók nélkül dolgozzon és csak az az 1 csomagot telepítse.
root jogot kérsz:
su -
Oda navigálsz a könyvtárba ahová letöltötted:
cd /home/valami/letöltések
majd:
yum localinstall --disablerepo=* csomag.rpmEz kikapcsolja az összes tárolót, nem keres a neten, csak azt az 1 csomagot telepíti.
-
Vladi
nagyúr
De miért nem tudja telepíteni?
Próbáld terminálból:su -
yum localinstall csomag.rpmInkább epel tároló kell neked.
Attól a videós hogyantól egyelőre kíméld meg magad, ha jót akarsz. A csomagolt drivert próbáljuk legelőször felmaszírozni a rendszerre!
-
Vladi
nagyúr
Az a te mázlid, hogy nux csinált csomagot: link.
Különben ezen kéne átverekedned magad: link, vagy mehetnél fedorázni.Ezt a csomagot kell letöltened és telepíteni. Elvileg 2 katt, root pass és már megy is felfelé.
Nem baj, ha felveszed az epel és a nux tárolókat. Régebben írtam hogy kell. Esetleg elrepo kellhet még. Sok sikert.
sonar:
elvben Broadcom 4311AG van neki, nem egyszerű történet.
-
Vladi
nagyúr
Nos durván 7 évnyi használat után asszem megválok a centos 6-tól a laptopomon.
7 nem megy fel, mert i386 proccom van. Igaz vettem e-bayen 1500 pénzért bele 64 bitest, de sose lesz időm beszerelni.Vagy mondtok nekem egy böntészőt rá.
- Firefox esik kel, minden 3. weboldalnál hanyatt dobja magát. Utána persze szorgosan újranyitná, de persze megint hanyatt....
- chrome fasza lenne, de 58-se megy fel.
- vivaldi, opera fel se települ. Csak ha szétszedem a függőségi rendszeremet. Nem.
- midori ua mint ff, esik, kel.Mi van még?
-
Vladi
nagyúr
Kissé megkésett bejelentések:
Véget ért egy korszak, végleg bejeződött a RHEL 5, Centos 5 támogatottsága. Már senki se tegye fel online gépre, vagy olyanra amire fontos adatot tesz, azon dolgozik. Eredetileg a Fedora Core 6-ra épült. Ami 2006 október 24-én jelent meg. majd ezt követte az Enterprise Linux 5 2007 április 12-én.
Különösen szép emlékűek számomra, mivel az fc6 volt az első disztró, amit kizárólagos osként használtam a gépemen.Néhány érdekesség a relnotesból:
- Kernel 2.6.18
- Gnome 2
- grub 0.97
- openoffice stbR.I.P.
Másik: esesokkal vidámabb. A Centos 6 is 3. fázisába lépett. Ez azt jelenti, hogy újabb hardver támogatás és újabb feature már nem kerül bele. 2020-ig csak biztonsági javításokat kap.
el 8-ig meg a fejlesztők elmennek fél évre nyaralni.
Egyébént a 6-os nemrég kapta meg az utolsó nagy kiadását, a 6.9-et. A t60-as laposomon 600 mega frissítés, 350 csomag. Majd egy órán át ment. Mindjárt reboot.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Andralin #646 üzenetére
Mindkettő jó. Meg kellene nézned, hogy melyik kiernel az. A pontos verziószámmal kell hivatkoznod rá:
yum info kernel vagy yum list kernel.A másik megoldás a grub átállítása. link. ez a leírás kell neked.
Sajna a grub 2-t egyáltalán nem ismerem. Sokkal bonyolultabb, mint az 1. ott /boot/grub/menu.lst volt és a default=1De itt a 2. pontban olvashatod:
awk -F\' '$1=="menuentry " {print i++ " : " $2}' /etc/grub2.cfg
Rootként futtatod, ez a parancs kilistázza, hogy mi van a grub menüdben.
grub2-editenv list
Ez kilistázza, hogy melyik sor az alapértelmezett.grub2-set-default 2
Ez pedig beállítja. VIGYÁZZ! Mert itt nem úgy számolunk, hogy 1 2 3 4, hanem úgy, hogy 0 1 2 3
Tehát a második sor, az egyel régebbi kernel a 1. lesz. Nem a 2.Viszont valami ismerőst oda állíthatnál a gép elé, hogy nézze már meg, hogy mit csinál a friss kernellel. Meg ha ott van, akkor rezetelhetné is.
-
Vladi
nagyúr
Én meg hülyülök elfele. Sikerült a bikafejet és a stonehenget összekevernem.
-
-
Vladi
nagyúr
Régi. A kor tipikus gépeihez lett szabva, aztán ott megmaradt. Én egy 2600+ sempronos gépen használom még, 1 giga ram, arra ideális. Olyan kis komótosan tud bootolni...
De egyébként is nagyon szerettem, mert Fedora Core 6 alapú, az meg az első linux disztró volt, amit kizárólagosan használtam. Az az érdekes, hogy a FC 6 utolsó néhány kernele már úgy volt aláírva, hogy RH Corp.Egyébként anno még egyértelmű volt, hogy melyik fedora variáns van folytatva:
RHEL/Centos 4 = Fedora Core 3
RHEL/Centos 5 = Fedora Core 6
RHEL/Centos 6 = Fedora 12-13
RHEL/Centos 7 = Fedora 19-20
Az utóbbi kettő már hibrid. De most olyan 3-4 évvel kell számolni, az durván fedora 25-28.(#614) bacus:
Ha így vagy vele, a 8-as még annyira sem fogod szeretni. Az új technológiák lassan oda is megérkeznek, ide a bökőt, hogy X se lesz benne! Fedora 25-26-ot tessék nézegetni, hogy az milyen, mert kb olyan lesz.
Ha esetleg megoldható, hogy RHEL-re váltsatok, akkor azt javaslom. Jó az persze fizetős, nem is olcsó, de akkor még van plusz 4 éved. 2024-ig.
-
Vladi
nagyúr
Közszolgálati közlemény:
Idén megszűnik az 5-ös sorozat támogatása. 2017. március 31. egy szép emlékű korszak ér véget.
Ezért már most sem javaslom online gépre. Majd akkor megnézem, hogy lehet majd elérni a régi repókat, ha valaki régebbi gépre akarja használni. Nekem is van a műhelyben.RHEL 5 még 2020-ig kap fixeket, de csak már most is aktív előfizetők kérhetik, szerintem plusz zséé.
Viszont a 6-os is idén 3. fázisba lép!
Utána friss hardware szupportja nincs - max elrepóval - valamint a szoftver kínálat is változatlan lesz. Tehát új szoftware feautre-t már nem kap.
Akkor mi lesz? Marad nekünk a 7 égen földön, vagy jövőre jön a 8?
-
Vladi
nagyúr
Igen, a 7-eshez sose lesz újabb. Ezt fogják faragni amíg tart a támogatás.
Az pl: az 5 2017 árprilisig támogatott és 2.6.18 kernel van benne.
a 6 meg 2.6.32Ha nagyon kell újabb kernel, akkor az elrepóban találsz. De a gyári ez marad.
(#606) bacus:
Sajnos azzal nem tudsz mit csinálni, ha xy program kell és nem lehet linuxot feléleszteni.
-
Vladi
nagyúr
Elvben nincs olyan, hogy új kerneled van, mert a főverziója 3.10 marad míg világ a világ.
Gyakorlatilag van, mert nekem 6 alatt valami régi intellel pánikolt egy pár frissítésig.
Milyen kártyód van? 346-os driver van még elrepóban.Nézd már meg, hogy elrepo testingben nincs -e valami frissítés.
A grubot én grub costumiserrel szoktam piszkálni amúgy, valahonnam még csomag is van. -> epel
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Nincs honnan találnia. Esetleg a tárolóban lévő ha változik, akkor szólhat, de inkább csak ha nagyobb lesz a verziószáma.
Én nem tudok más megoldás, ha jól megy amúgy felesleges piszkálni.
Mondjuk ilyen esetben én már inkább forrásból tenném fel. Egy ideig nézegettem, de amikor egy újabb verzió bugosabb volt mint a régi (gnome-commander) akkor maradt a régi amíg megy. -
Vladi
nagyúr
Mindenkinek megy minden faszán?
6.7-6.8 frissítés lement tök eseménytelenül. Oké mondjuk az intel ősrégi gpu-mre legalább mostmár rábbotol.
7-en meg megint nem megy rendesen a radeonon a freki állítás. Most maxon pörget.
Nem tudom mióta, észre sem vettem.
-
Vladi
nagyúr
A skype 32 bites, szóval nem nagyon kell neki 64-es függőség.
Ha jól értem a problémát, akkor 64 bites libből frissebbet kér? Vagy hogy?
Én a qtwebkitből 32-est és 64-est látok, mindkettő 2.3.4-6 verzió.
A dc-t hogy telepítetted? Ahhoz külön feltettél egy qtwebkit csomagot, majd védelemmel letiltottad a frissítést? Mondjuk régebbire "frissíteni" nem is lehet, csak downgradelni.
Más nem jó? Nekem gnome-commander van, 1.4.5 forrásból simán felmegy, de nuxnál van 1.4.4
Az ezek utáni valahogy nekem bugos volt, nem is frissítettem.MOD!
van portable változat a letöltéseknél, nekem a 32-es, gtk-s simán elindul!
-
Vladi
nagyúr
Mán komolyan agyérgörcsöt kapok ettől.
Ne érts félre, nem rád haragszom. De azért nonszensz, hogy egy ekkora cég kiad egy szoftvert és minimális dokumentációja nincs. Itt egy facebook izé, itt nézz körül.Legalább annyit írnának, hogy xy disztróra hogy kell felrakni. Ha ubuntu hát sajnos az, és akkor használjátok azt.
-
Vladi
nagyúr
válasz
zolion01 #554 üzenetére
"A probléma az, hogy a sernet csomagok máshova pakolják a fájlokat ezért nem találja az sssd"
Ha pontosan tudod mit keres, hol keresi és a valóságban az hol van, akkor csak linkelgetned kell.
"Ez sajnos nem csak az én problémám, másik is belefutottak."
Ha megvan, akkor írj angol nyelvű blogot, áldani fognak.
"De most elszabázok aludni..."
Lassan ideje, igen.
-
Vladi
nagyúr
válasz
zolion01 #551 üzenetére
link, itt például fel van sorolva ez a fájl, amit keresel.
Érdekes, hogy a yumexbe meg nem látom.
Olyna nincs, hogy nem pótolható. Fogod felteszed, forrásból, újraforgatod az srpm-et, felteszed afedora csomagot, vagy csak simán bemásolod a fájlt, oszt vagy megy, vagy nem.Ha már rászánsz pár órát még, akkor okosan tedd.
mod: Amúgy meg:
[oleg@localhost ~]$ uname -a
Linux localhost.localdomain 3.10.0-327.13.1.el7.x86_64 #1 SMP Thu Mar 31 16:04:38 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
[oleg@localhost ~]$ ls /usr/lib64/libndr*
/usr/lib64/libndr-krb5pac.so.0 /usr/lib64/libndr.so.0
/usr/lib64/libndr-krb5pac.so.0.0.1 /usr/lib64/libndr.so.0.0.3
/usr/lib64/libndr-nbt.so.0 /usr/lib64/libndr-standard.so.0
/usr/lib64/libndr-nbt.so.0.0.1 /usr/lib64/libndr-standard.so.0.0.1
[oleg@localhost ~]$ -
Vladi
nagyúr
A centos 7 alap tárolója így néz ki egy /etc/yum.repos.d/CentOS-Base.repo fájlban:
# CentOS-Base.repo
#
# The mirror system uses the connecting IP address of the client and the
# update status of each mirror to pick mirrors that are updated to and
# geographically close to the client. You should use this for CentOS updates
# unless you are manually picking other mirrors.
#
# If the mirrorlist= does not work for you, as a fall back you can try the
# remarked out baseurl= line instead.
#
#
[base]
name=CentOS-$releasever - Base
mirrorlist=http://mirrorlist.centos.org/?release=$releasever&arch=$basearch&repo=os&infra=$infra
#baseurl=http://mirror.centos.org/centos/$releasever/os/$basearch/
gpgcheck=1
gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-CentOS-7
#released updates
[updates]
name=CentOS-$releasever - Updates
mirrorlist=http://mirrorlist.centos.org/?release=$releasever&arch=$basearch&repo=updates&infra=$infra
#baseurl=http://mirror.centos.org/centos/$releasever/updates/$basearch/
gpgcheck=1
#additional packages that may be useful
[extras]
name=CentOS-$releasever - Extras
mirrorlist=http://mirrorlist.centos.org/?release=$releasever&arch=$basearch&repo=extras&infra=$infra
#baseurl=http://mirror.centos.org/centos/$releasever/extras/$basearch/
gpgcheck=1
#additional packages that extend functionality of existing packages
[centosplus]
name=CentOS-$releasever - Plus
mirrorlist=http://mirrorlist.centos.org/?release=$releasever&arch=$basearch&repo=centosplus&infra=$infra
#baseurl=http://mirror.centos.org/centos/$releasever/centosplus/$basearch/
gpgcheck=1
enabled=0
gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-CentOS-7eddig tart.
Namármost, ha jól láttam, eleve priorozálva van nálad a tárolók. TEhát ha ezeket felveszed, akkor a saját alap tárolókat ki kellene kapcsolni. Utána feltenni a függőségeket, de csak azokat! Majd ezeket kikapcsolni, a sulixosokat vissza.
Remélem így menni fog, persze arra is van esélyed, hogy bedöntsd a rendszered.
Yobb lenne ezt egy külön gépen tesztelni.
-
Vladi
nagyúr
Este megnézem neked.
Addig
yum repolist
ls /etc/yum.repos.dkimenetekete mutass már.
(#546) Tim82:
alsamixerben fel van véve a hang? Ha nincs, és nem rootként csinálod, nem menti el.
Másik, oké hogy alsa látja, de a pulseaudioig eljut? Ha valami nem primitív lejátszó programod van, abban át tudod irányítani a hangot direkt alsára, akkor lehet beizzik. -
Vladi
nagyúr
1. egy üres dvd-t azért vehettél volna.
2. ugyan az lehet a gond, mint ubuntun, első blikkre valahol elhagytad a hardveres gyorsításodat. ati telepítésnél pl. Mondjuk az omg kategóriás, hogy vlc azt kapja le függőségnek, vicc. De lehet ez valami uvd engines szarakodás miatt. -
Vladi
nagyúr
elrepó nem ugyan az, mint az epel, bár látom már megvan.
epel: ami a fedorában megvolt, de az alap centből kimaradt.
el: centos közeli megbízható arcok csinálnak sok extra drivert.Ami még kellhet:
nux-dextop: ismeretlen román pofa csinál 3rd party cuccokat, ami kell, de nem lehet betenni a fedorába se. Olyan, mint a livna, vagy mi izé rpmfusion.wine: lehet, hogy 32 bites wine kellene, az meg talán nincs.
Régebben tim kísérletezett vele, nem tudom hová jutott.
Tim?(#531) buca84:
Tééémák... ecsém... kezdő az mindig ugyan olyan? Hát legyen már belakva arendszered, aztán majd díszítgeted.
-
Vladi
nagyúr
Hatos elég elavult már, én inkább 7-et javasolnék.
Lehet valamiért nem használja a vga gyorsítást a böngésző és inkább cpu-ból szoftveresen oldja meg.Én 7-esen amd-vel a nyílt driverrel oldottam meg, ott megy az uvd, csak nem emlékszem hogy.
nvidia drivert repóból tetted fel? Ha nem, akkor elrepót javasolnék.
nekem amúgy jelenleg 5-6-7 is van desktopnak.
-
Vladi
nagyúr
Akkor mindenképpen a centossel és ezzel a tárolóval kell dűlőre jutnod.
A 6.6-ot innen tudod leszedni. linkEzt rakd fel virtuálba. Ne frissítsd. Vedd fel az agr repót. Állítsd be a prioritásokat. Majd próbáld egyesével telepíteni amit kiválasztottál.
Ha összejön küldesz valami spéci paprika palántát?
-
Vladi
nagyúr
Ezek valami kutatáshoz kellenek? Pro boilógus vagy?
Ahogy nézem a függőségi hibákat, 6.6 korabeli csomagokat keresne. Lehet, hogy nincs rendesen karbantartva és ha sima 6.6-ot telepítenél és frissítés nélkül próbálnád.
Vagy még mindig nincs jól beállítva a priorities. epeled van?
Vagy írj a repó készítőjének: simon (dot) guest (at) agresearch.co.nz
Az amost próbáltam lefordítani, de feladtam.
-
Vladi
nagyúr
Részben igen. A prioritiy plugint kell használnod, ez erősen javasolt centos alatt. Majd lesz sok időm - nemlesz - akkor írok topik összefoglalót és abban kiemelem.
link, itt az eredeti leírása. A lányeg, hogy minden repónak adzs egy fontosságot. Fontosabb repó csomagjait a renszer nem fogja felülírni kevésbé fontos repók ugyan olyan csomagjával. Mondjuk 3rd-t tenni 1-es helyre... a hátamon feláll a szőr. De ha ez az ára...
A topikban is volt szó már róla: link.
Írj, hogy összejött -e. Bocs, hogy csak ilyen későn ávlaszokok, de reggel 6-kor a pulyák megébrednek, aztán meló, meg meló és némi meló, majd rámszakad a család és ilyenkor jutok gép elé.
-
Vladi
nagyúr
A tároló a saját cuccával akarja felülírni a gyári csomagokat, ezt vedd figyelembe.
Egyébként az alap oldal is ezt írja, csak most vettem észre.az agr-nek kell adni 1-es prioritást, a base tároló csak ez alatt lesz. Mondjuk ótvar megoldás, de ha ez az ára.
Ezt megcsináltad?
-
Vladi
nagyúr
Sajnos véget ért.
Nagyon jó kis csapat volt, ilyen rhce oktató szint.
A közösség más irányba ment, volt másik fedorás oldal: hu.fedoracommunity.org, de behalt. Meg volt ennek is utódja: fedora-hungary.hu vagy mi, de az is behalt. Most ígérnek valamit a facebookon. De már legszívesebben betrollkodnék, hogy amióta meghalt a király egy értelmes oldalt nem bírnak összehozni.
Én gondolkodom, hogy saját kezembe vegyem, de ahhoz a jelenleginél több szabadidő kéne.
-
Vladi
nagyúr
Okés, próbálok hozzájrulni. Régi cikkem: link.
Alapfogalmakat tisztáz.Mikor tárolót felveszel, min 2 fájl kell neked:
/etc/yum.repos.d/valami.repoEz írja le a repó adatatit. Elérési hely stb.
/etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-valami
Ez egy azonosító kulcs, ami hitelesíti a csomagokat. Hogy nehogy kamu adatot kapj, pl: vírus.
Amikor felveszel egy tárolót, az 1.t sima txt-ben beteheted. Első telepítésnél letölti a kulcsot.
Ha ezt az egészet rpm-ből telepíted, akkor gyak ugyan ezeket kapod. Viszont a csomagkezelővel tudod kezelni, és azzal is kell! Erre oda kell figyelned.
-
Vladi
nagyúr
Letöltöttem, telepítzettem kézzel. A hiba az önkészülékében van.
Első lépéskén yum clean all
Ha így se megy, akkor a netkapcsolatodat nézd meg. Névfeloldás proxi akármi.Egyébként ennyi az rpm tartalma:
/etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-webtatic-el7
/etc/yum.repos.d/webtatic-archive.repo
/etc/yum.repos.d/webtatic-testing.repo
/etc/yum.repos.d/webtatic.repo
/usr/share/doc/webtatic-release-7/GPLv2Ebből a webtatic.repo kell neked feltétlenül. gpg kulcs nélkül is elvagy.
A tartalma:
[webtatic]
name=Webtatic Repository EL7 - $basearch
#baseurl=https://repo.webtatic.com/yum/el7/$basearch/
mirrorlist=https://mirror.webtatic.com/yum/el7/$basearch/mirrorlist
failovermethod=priority
enabled=1
gpgcheck=1
gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-webtatic-el7
[webtatic-debuginfo]
name=Webtatic Repository EL7 - $basearch - Debug
#baseurl=https://repo.webtatic.com/yum/el7/$basearch/debug/
mirrorlist=https://mirror.webtatic.com/yum/el7/$basearch/debug/mirrorlist
failovermethod=priority
enabled=0
gpgcheck=1
gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-webtatic-el7
[webtatic-source]
name=Webtatic Repository EL7 - $basearch - Source
#baseurl=https://repo.webtatic.com/yum/el7/SRPMS/
mirrorlist=https://mirror.webtatic.com/yum/el7/SRPMS/mirrorlist
failovermethod=priority
enabled=0
gpgcheck=1
gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-webtatic-el7Van mirrorja is.
Vazzze! A gedit mikor lett ilyen izé felületű, mint az új ms offiszok? Ilyen ribbon?
-
Vladi
nagyúr
A repó rpm-ek legtöbbször csak a yum beálíltó txt-ket, és gpg kulcsokat tartalmaznak.
Ha van tükrözése akkor kézzel is hozzá tudod adni és akkor menni fog.Tim82:
Megnéztem, igen egy frissítés leszedte az alapértelmezett appokat. Talán újat akartak helyette. Utána lehet járni, bár nem hiszem, hogy ennyire érdekel.
A gnome-packagekit-updater és gnome-packagekit-installer csomagokat kell feltenned. Akkor lesz frissítő és csomagkezelő a rendszereszközök alatt (mate)
Valamikor volt már ilyen amúgy. talán pont a 7 jött ki grafikus csomagkezelő nélkül.
-
Vladi
nagyúr
The old package manager gnome packagekit is replaced by a new native GNOME SOFTWARE manager. This can be found under menu/system-tools.
I had problems after reinstalling the packagekit, so better go with the new software manager.Új cucc van.
nekem meg a 573.12.1.el6 szolídan elpánikolt intel 945 gpu-val.
Az 504-es sorozat az jó. -
Vladi
nagyúr
6.7-en is elszúrták az intel drivert. Az új kernellel bootolni sem tudok.
Bár egy ideje nem néztem.
Lehet, hogy jó lenne az, csak máshogy kell beállítani.
Le tudod ellenőrizni, hogy alkalmazza -e az opciót? Kézzel nem tudod menet közben bekapcsolni?
(#454) Ablakos:
Én tegnap raktam fel, és nagyon elégedett vagyok. Az előző 2 ilyen frissítésnél voltak gondok, most nem. Úgy látszik ennek is kell idő, mire kiforrja magát. (Mondjuk már hová. Egyszer tesztel a programozó, egyszer tesztelnek fedora rawhideban, majd fedora alfa és bétában, majd red hat alfában/bétában, majd centosben utána frissítés előtt mégegysezr, tehát ennek működnie kell.
)
30< perc, igaz ssd-n, de hibátlanul települt 1 giga frissítés 920 csomaggal. 30<perc!!! Ezt csinálja utánunk Redmond.
-
Vladi
nagyúr
Ööööö ez csak nekem szúr szemet? :
Telepítés 11 Packages (+86 Függőben lévő csomagok)
Frissítés 823 Packages
Eltávolítás 2 Packages7.2 kijött?
-
Vladi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- EAFC 25
- OLED monitor topik
- Tőzsde és gazdaság
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest