Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gozso
őstag
memória olvasást és írást is nézzétek majd meg a két lapban. kíváncsi vagyok a végeredményekre.
ha tudjátok, osszátok meg velem is, pls. -
PEPE85
senior tag
Érdekesség kedvéért érdemes lenne teszteket nézni. Bartonból a népprocesszort vegyük 2500@3200 amit 10*220-ra állítunk, így 440-en megy a RAM. A te esetedben, ha 220-ra állítjuk az FSB-t, akkor 3960MHz-en megy a proci ami kicsit hihetetlenül hangzik, hogy gyári hűtéssel megy annyit, nah mindegy(lehet ezek a Celeronok tényleg nagyon tuningolhatóak). Így ugyan azok a RAM-ok, ugyan olyan időzítésekkel, ugyan akkora MHz-en futnának, így már elég jól össze lehetne hasonlítani a két processzor teljesítményét persze azért nem a legszutyokabb lapokkal tesztelve. Mondjuk egy Abit IC7 és egy Abit NF7 rev 2.0 tökéletes lenne. Ha ezt megcsináltad, akkor kíváncsian várom az eredményeket képekkel és akár szöveggel dokkumentálva.
A Barton-os részt vállalom szívesen és IC7-es lapom is lenne tesztelni, de akkor kéne a procid. A RAM-ok a sajátjaim lennének persze 
AMD proci újonnan egy év garival, tesztelve max 20k, Celeron D 2.4-es tesztelve 4Gigán
egy év garral 15k. Ezek megközelítőleges PH-s árak.
[Szerkesztve] -
atwe
tag
Hello nem tudtok egy helyet ahol lehet olcson kapni 2,4d valahol
Bolt?vagy -
kalapos
tag
Most vettem egy CeleronD-t és eladtam a 2500+(3200+) Bartonomat.
Mért jó ez:
- olcsóbb a CeleronD; 10000 Huf a 2.4-es
- gyorsabb a CeleronD, mert van benne tuningpotenciál, ami a Bartonban kevés van
- nem volt időm tesztelni, de beindul a Windows a 2,4-es CelD-vel +0,1 volt emeléssel !!! 4Ghz-en !!!, ami nem gyenge. Ki lehet számolni az FSB-t ami jó hatással van a játékokra pl.
Konklúzió: Kevesebb pénzért nagyobb teljesítményt kapok? IGEN.
A CeleronD komoly konkurense a Sempron processzornak, mert olcsó!
Vegyétek...
[Szerkesztve] -
Poctar
senior tag
A Celeron D 2.4-es prockó-hoz milyen venti jár gyárilag?
Milyenek a tulajdonságai a ventinek? -
Nedudgi
aktív tag
Bocs akkor félreértettem. Azt hittem a Tusl-2C akarod p4-re...

Ha a tápod P4-es akkor elvileg megy de CeleronD sokat fogyaszt, nekem a 350-es Codegen-t megette reggelire. Nem üzemeltetném ilyesmivel még 1szer. Ja és melegszik (nagyon) tehát a jól szellőző ház kell. És hidd el azt az 1-2 ezret megéri az S800D
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
Hát nekem annyira nem fontos az a milió extra dolog hogy dual memóri meg ilyenek.Ha azt nézem hogy a gépemben eddig a videókártyán és a merevlemzen és a dvd iró olvasón kívűl nem cseréltem semmit akkor elhanyagolható pl a dual memória meg hasonló.De mármint mi nem bővíthető p4 re ezt nem teljesen értem. mert én nem csak a processzort szeretném kicserélni hanem az alaplapot is
-
Jégkokó
veterán
Szerinted jó választás lenne ez az alaplapot megvennem:
ASUS P4S800 S478 SIS DDR ATX12V (2ÉV) 15 ezerét
És azt nem tudom hogy valyon kell e vennem uj számítógép házat, mert hogy nem biztos hogy belemenne e az uj táp.De ha nem kellene akkor legalább 5 ezret meg tudnék takarítani.És milyen tápot érdemes venni?Én egy ócsó 300 wattost néztem ki 3000 ért de 4 ért is van de nem tudom hogy mit számit hogy mennyire márkás
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
-
nyuzge
tag
énis hasonló problémában vagyok mint te.....
én az alábbiakat néztem:
Asus P4P800-E Deluxe (Socket 478, i865PE) vagy
Asus P5P800 (Socket 775, i865PE,)
igazábol nemtudom melyiket érné meg......a p5p800 olcsobb de a összes 775-ös lap közül csak ebbe lehet AGP-s kártyát rakni....ha sikerül olyan helyet találnom ahol kapni LGA775 ös Celeron D-t akkor valószinu hogy ezt veszem......remélem segitettem valamelyest.......
-
Attila5
csendes tag
Én vennék egy Celeron procit ha van eladó a jó tuningolhatoság elöny! E-mail horvath.attila5@chello.hu.
-
Jégkokó
veterán
Lenne egy olyan kérdésem hogy a közel jövőben remélem nagyon közeliben, szeretném lecserélni az alaplapomat és a processzoromat egy ilyen celeron d re.A mostani gépem egy P3 as Coppermine asus tusl 2 c lapban, és az lenne a kérdésem hogy melyik asus p4 lapot vegyem majd meg hogy belemenjen a celeron d.Meg hogy mekkora külömbbséget fogok érezni ha majd meg lessz???
-
nyuzge
tag
válasz
jherumit
üzenetére
bocshogy beleszolok de a Bővebben: link -n +3-5% os memóriakezelés javulást igérnek ergo neméri meg a +14K-t......szerintem

[Szerkesztve] -
nyuzge
tag
válasz
Chameleon15
üzenetére
ha rámhallgatsz érdemes......márcsak a +128 kess miatt is.....
az ujfajta P4 eknek milyen tokozása van????
u.i.:a huzhatóságot nemis emlitem.....márha szerencsédvan....
kérdés ujbol: milyen lapot vegyek ami jolesz a Celeron D hez később egy jobbfajta P4 hez??????
[Szerkesztve] -
Chameleon15
csendes tag
nyuzge: van mind a kettö tokozásban!
Szerintetek érdemes 2 Ghz-s celeronrol 2.4-es celeron d-re váltani?http://prohardver.hu/pics/s/fl.gif
-
TexT-BoY
addikt
attol függ
ha lesz fejlesztés P4re 800as PQB-al akkor vegyél 500as ADATAT (250es FSB talán kijön vizzel)
amig meg cerka D van addig pedig arra tudod használni az 500as memot hogy 1:1be tolja 200as FSB a Cl2-t...
viszont ha sima cerka D lesz tuningolva maradhat a 400as nekem 5:6os szorzo melett 237(x2)mhz-en ment a memoria ami az adataimbol is látszik hogy nem a leg csucsabb.. ja 2.8V-n... -
TexT-BoY
addikt
nem viszont amikor a downgrade volt szinte 0hűt tehelt azért irtam le azt is
alapon szépen megy... 4Ghzen kell rednes hűtés felette meg comp, peliter vagy viz.
nyugodtan vegyél Celka D-t de ne 2.9eset nekem is azér lett ez mert tudtam hogy a memoriáimnak nem kell a sok Fsb viszont 400alatt tudják a Cl2-t igsy nem hajtottam a 200as FSB-t
viszont egy 2.9es Cerka D alatti cuccal jol jársz mert az megy 200as FSB-n... -
Performance Acceleration Technology, az intel találmánya. Ezt az i875P chipsetnél vezették be, egyfajta memória tuning. Ehhz kell, hogy a memcsik és az FSB szinkronban menjenek. De okos emberek kitalálták, hogy i865PE alatt is be lehet kapcsolni. Viszont ettől eltekintve is jóval gyorsabb az i875P (nekem is az van).
-
TexT-BoY
addikt
ugy érzem bejelenthetem mo egyik legnagyobb tuningját
:
2933mhz@2210mhz(100asFSB) 1.280V--> terhelve 40fok passzivan!!!! (TT fannles 103 12cm-es táp szivja rola a cugot és nincs több venti)
ez a negativ rekordom ami viszont halk
a másik pedig:
2933mhz@4004mhz(182esFSB) 1.520V--> terhelve 65fok 2db 8cm-es veti fujja rá a gép hátuljábol a levegőt at 20dBa
az downgrade eredménye az hogy kb egy tualatin cerka 1300mhz-es telejsitményét valamivel veri...
a tuningal viszont elértem azt a szintet amit szerintem egy P4töl is elvárhatunk..:
Everest ram olv: ~5300
Everest ram irás ~2300
ha meglesz az Xp120 12cm-es ventivel berobálom a 200as Fsb-t a 2930as cerkával addig is itt pihen 2930mhz-en
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nyuzge
tag
Asus P4P800-E Deluxe (Socket 478, i865PE) 25,990 Ft,-
ezzel megy a celD -
nyuzge
tag
Nagynehezen eldöntöttem beújítok egy ilyen celeronD konfigba.....
processzornak a 2.9 est néztem memória egy 500 as kingmax....az alaplappal vagyok gondban. Nyáron egy P4 re cserélném a Cerkát és ehhez kéne egy jo Lap...2,9 es proc legalább 3,5-4.0 án mennyen benne és jo legyen a p4 hez is majd 25K maxért... -
wsxde
csendes tag
Nem lehet azt megcsinálni hogy az eredeti bios beállításokkal induljon a gép?

-
wsxde
csendes tag
De ha nem történik semmi a bekapcsolás után, akkor hogy állítsam defaultra? Semmit nem lehet vele csinálni, nemhogy a biosba belépni.
-
wsxde
csendes tag
Celeron D, Gigabyte GA-81848PM, 2x256 400Mhz RAM. A szorzó 22 az FSB-t 170-re emeltem. A ramok az fsb 5:6-odát kapja. Ha bekapcsolom a gépet nem történik SEMMI, nézhetem a tök üres képernyőt. Mit kell ilyenkor tenni?
-
Atomant
tag
Gyerekeknél van 2.4 cerka + öcskösnek 2.4d, nekem 3.2 P4
nem hasonlitanám össze a 3om gépet. Ki mir akarja használni, mennyi van rá.
Szerintem utólagos fejleszthetőség a fontos. Jó lap, erős kártya, procit meg majd cserél(ha akar) -
banani
tag
biztos h jobb nála, én is olvastam teszteket róla, de meg vagyok győződve ill. tapasztalat, h 2.66 -os Cel. D vel is lehet szép eredményket kicsiholni a gépből pláne egy ütős vidkarival és megfelelő mennyiségű memóriával
meg sztem messze a legjobb ár/telj. aránya
ennek van
[Szerkesztve] -
-
Gleatcher
aktív tag
Az a baj, h a kisker, ahol vásárolok, ott nem lehet kapni 9550Xt-t és nem szeretnénk külön-külön vásárolgatni. Pénzben sem lenne túl jó az a +3,5k. (így is a határ felett vgayok 5k-val)
Tehát:
Sztem jó lesz bele az a 9600-os, nekik megfog felelni.
Nem nekem lesz, nem én fogok előtte szenvedni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
banani
tag
sztem is korrekt proc. a Cel. D!
nekem is ez van , bár az enyém 2.66 Ghz / D330/
eddíg egy fx5700U volt a gépben, hétfőtöl azonban HIS X800 pro

én eedíg nem láttam értelmét h vegyek egy P4-st, legyen legalább 1 Gb memóriád, vmi normál videocard, és 100*szor jobb választás mint Amd sempron...
[Szerkesztve] -
bci
tag
Ez így majdem igaz. Én ugyanis a valódi P4-el kalkuláltam, nem holmi 533-as fsb-ssel az pedig ca. 35 rugóval van többe mint a cel, és ha vesz modjuk 50-60 körül 1 9800 prot akkor +35 el már kap 1 Abit X800 Pro-t 85 ezres, a két konfig közti különbséget + had ne említsem...
-
Hát azért a 9600XT-t ne hasonlítgassuk már az x800 pro-hoz. Az előbbi alsó kategória, az utóbbi felső, az árkülönbség olyan nagy, hogy lehetetlen a proci árának spórolásával kiváltani. Egyébként meg a 9800 pro is már a középkategória legaljának számít.
A celeron D vásárlásával csak annyit érne el, hogy a proci limitált játékok jóval lassabban fognak futni (amiből egyre több van az AI-k fejlődésével), viszont a vidkari limitált játékok se nagyon lesznek gyorsabbak, mert azzal a 10k spórolásával úgysem tud magasabb kategóriájú kártyát venni, vagy csak nagyon picit tud előrelépni, ami nem igazán lesz érezhető a lassabb proci miatt. -
Gleatcher
aktív tag
Akkor most mivan?
Belezavarodtam mi legyen.
Ezek közül tudok választani:
2,9-es Cerka D 21k
2,4-es Cerka D 16k
2,4-es Pentium4 (533FSB/1MB) 26k -
bci
tag
De mondom mert így van !
Játékban is sokkal jobban jár 1 felsőkategóriás VGA val +CelD, mint 1 P4-el középkategóriás VGA-val!
De ha nem hiszed, kérdezz meg valakit tud -e a legújabb játékokkal játszani 9600XT-vel v. mondjuk 9800 Pro-val 1280x1024-ben full grafikán 8x os álsimítás és 16x-os anizo mellett játszani a P4-ével, mert én röhögve tudok úgy hogy meg se kottyan a gépnek !!! -
aga
tag
Ezt nem mondanám. Benchmarkok alatt lehet ugyanolyan eredmény (manapság szinte teljesen procifüggetlenek), de játékok alatt sokat jelent.
Kicsit régi példa, de egy ismerősömnél egy 2.8-as Cerkával (Northwood) és egy 9600-os kártyával nem ment úgy az NFSU2 mint nálam egy 2.2-es P4-el és 9550@9600-al. -
Ilyet ne mondj, mert nem igaz, hogy a cerkával (még ha Celeron D is) közel annyit ér, mint a P4-el. Óriási a különbség. Az egy dolog, hogy 3dmark03-ban és 05-ben alig van így különbség, de játékokban óriási.
És mondom ezt úgy, hogy inkább Celeron D-t vennék, mint AMD procit, de P4 helyett semmiképpen sem Cerkát. -
-
-
-
Ameda
tag
Az én konfigomon is szépen mennek a játékok.
-
Gleatcher
aktív tag
Hi!
Tudtok tapasztalatokat mondani a CerkaD 2,9Ghz-es modellről. Ilyet szándékozok venni, főleg game-re kell.
Bírni fogja a jobb játékokat? (vga: 9600, ram:512/400), vagy felejtsem el és válasszak egy 2,4-es igazi P4-et? -
-
atwe
tag
Elvileg a Celerond is tudja a dualt
probáld a ramokat az 1 és 3 teni -
Vettem a családnak internetezni egy Asus P4P800-MX-et. 865G chipset van benne. Beletoltam egy 2,66-os Celeron D-t, és nem értem, hogy miért nem mennek a RAM-ok DUAL-ban? Csak az igazi P4 képes DUAL-ban hajtani a RAM-okat? Van ezen kívül még 2 másik 865-ös lapom, azokban rendes P4 van, azok mennek is DUAL-ban. Valakinek van valami ötelete?
-
hétalvó
addikt
Sok az a 60 nekem 30 fok abit lapban terheletlenül 3.6-on. tényleg nem szeret többet kapni. hagyd 1.3on. terhelve nem megy 50 fölé. van rajta egy 7000alcu.
-
Public Enemy
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ha te mondod tesó úgy van és úgy lehet mer az enyém is az!

Oh most látom a dobozán apró betűvel: 1,4 V max. Akkor nem is próbálom feljebb venni. Ilyennel még nem találkoztam a legutóbbi 2 procim 1,55el simán ment
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Public Enemy
üzenetére
Az összes CeleronD Prescott magos.
-
Public Enemy
csendes tag
Alapbeállításon a 2.66 D celkám terheletlenül 52 fokon 100%on 62 fokon megy sok ez? Többen azt mondták h az abit lapom mér fel v 10 fokot. Igaz lehet? A hűtő gyári a fordulatot magának állígatja. Másik gondom h a proci feszültsége csak 1.35 V. Ha felveszem 1,45 re lefagy a vindóz bootnál. Lehetséges h ennyin müxik? Asszem northwood.(de ha hazaértem meglesem)

-
Monya78
veterán
Tudnátok írni PCmark2002-es, SuperPi, 3dmark2003 CPU eredményeket???
-
hétalvó
addikt
IS7E2 vagy VT7 ha nagyon olcsó kell. Nekem ez van 3.6-on megy vele a 2.4d. Csak via-s.
-
Havernak CeleronD van,2,6Ghz-es,egy QDI P4S648-as (SiS) alaplappal.
Úgy érzi,a lap nem az igazi.Tudnátok ajánlani hozzá aránylag olcsó,jobb alaplapot? -
TexT-BoY
addikt
na gyerekek megyeget itten a cerka D 340-em
4016mhz-en 1.52V-vel 60fokon
annyi hogy most ratyi a hűtés de egy rendes hűtővel tuti befuto vagyok szvsz
amugy aida:
ramolvasás :~5300
ramirás:~2100
késleltetés: 74ns
nem is rosz igy elsőre sajnos azonban alapfeszen semmit nem ment (136os FSB-nél kakukk volt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elfelejtettem a film címét
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- LEGO klub
- Assetto Corsa Rally
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A Barton-os részt vállalom szívesen és IC7-es lapom is lenne tesztelni, de akkor kéne a procid. A RAM-ok a sajátjaim lennének persze
egy év garral 15k. Ezek megközelítőleges PH-s árak.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a másik pedig: