Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bengio
tag
FSB-t tudsz feszemelés nélkül is állítani, de csak egy bizonyos pontig. Ez a pont függ alaplaptól, procitól, memóriátol stb.... Ha már megemelted annyira az FSB-t, hogy fagy a windows, vagy esetleg be sem tölt, talán el sem indul már a gép, akkor viszont kezdhetsz proci feszt emelni.
Viszont nagyon vigyázz, hogy 1,5V-nál többet ne nagyon adj a procinak, mert az már nem egészséges neki. -
falco5
tag
Sziasztok!
Általános tninggal kapcsolatban kérdezném, hogy anélkül is lehet fesb -t emelni, hogy a feszültséget meg minden egyéb beállítást békén hagyok?
Vagy ha már egy valamit állítok akkor mindent állítanom kell?
köszi -
Bengio
tag
heloka
most jut eszembe, hogy tavaly ilyenkor kb sikerült egy G1 steppinges 2.80-as Cerka D-t 4GHz-re felhúzni. Tuningnak ugyan tuning volt, de közel sem alapfeszen sikerült idáig tolni. Chaintech 9CJS lapomban a maximális, 1.65V-ot kapta BIOS-ban, ami win alatt kb 1.62V körül van (és még így sem volt teljesen stabil 4000MHz-en
). Zalman 7700Cu-val 65-68 fok alá nem nagyon ment, inkább a 69-70 fok volt jellemző.
Alapfeszen egyébként 3.2GHz-ig ment, utána már jöhetett a feszemelés...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mycso
veterán
válasz
djrobaa
üzenetére
Megnéztem a lapod kézi könyvét, és én sem találtam semmit...
Viszont a ctrl+1-et említi ugyan a könyv, de nem írja le konkrétan, hogy milyen menük is aktiválódnak....
Valószínűleg a ctrl+f1 után, ott kellene megjelennie a fesz emelési lehetőségnek is, ahol az fsb-t emelted.
-
eszenyis
csendes tag
Hali !
D331-est van értelme kicserélni D365-re vagy D356-ra ?Köszi. -
djrobaa
aktív tag
Proci feszkó az auton van, tehát a lap szabályozza. De ugynéztem 1.4voltot kap a mag. Igazábol aztse tudom hol keressem a proci fesz emelését. Gigabyte GA-965GM-S2 (rev. 2.0) az alaplap. Ctrl+F1 csak valami Advanced Chipset jött elő, és itt csak az alaplapi VGAt lehet állitani. Nem ismerem annyira Intelt, mert nekem AMD van. De ha esetleg ismered ezt a lapot akkor irhatnál róla pár infót.

Köszi.

-
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
Egy barátom eljátszadozott a procijával kicsit.
Intel Celeron D 331 2.66Ghz@3.7Ghz
Jó eredmény? A többit megtudjátok a linken.
-
mycso
veterán
Ááá, nincs ezen mit ragozni, nem kell vele foglalkozni...akkor egyszer írt ide, azóta be se lépett, azthitte ha benyög ide egy ekkora irgalmatlan baromságot attól ő lesz az isten...
vagy igazából nem is tudom mi lehetett ezzel a célja.....
min1 vannak ilyenek, majd felnő egyszer ő is...
-
alex89
senior tag
5Ghz mindez 19 fokon, én is ilyenekről álmodozom de aztán belelóg a bilibe a kezem...
mycso-nak igaza van az új ramokat fölöslegesen vetted böven elég lenne a legkissebb ddr2(533) mert 5Ghz-n 1:1-ben is csak 400-on megy(menne).
Az 5ghz még talán hihetőnek tűnik de nem egy "D"-s cerkával.Neked véletlenül nem egy "J"-s celeronod van ?azon belül is egy Cedar Mill avval elérhetők ilyen eredmények fesz emeléssel de smmiképpen sem 19 fok mellett
ja és én is megnéznék egy valid-ot
-
Wandamme
tag
Hali mindenkinek!
Szeretném egy kicsit tuningolni a procimat. Még soha nem csináltam ilyet ezért részletes leírást szeretnék kérni ha lehet.
A konfigom:
Intel Celeron D 330 2.66Ghz, s 478, gyári hűtővel
Abit IS7-E2
1Gb DDR ramElőre is köszi!
-
mycso
veterán
Előbb még alapfesz 5G, most meg már csak 3.7 esetleg 4.3.
Érdekes amiket írsz...
667 meóriával sikerült a 3.3-as celeront 4300-ig felvinni, de stabil csak 3700Mhz volt. Miután vettem bele 800 memóriat. Már 4300-is stabilan megy.
Ez azért vicces
gondold át még1x.Segítek: 25-ös a procid szorzója, tehát a 4300MHz-es órajelhez 172MHz FSB tartozik, ez szinkronban a ram frekivel azaz 1:1 beállítás mellett 344MHz-et jelent a ramnak. (neked 667-es ramod volt, akkor miért is ment jobban a tuning a 800-astól???)
ui.: nem baj az, ha nem értesz hozzá azért van ez a fórum, hogy segítsünk. Attól, hogy nagyokat mondasz meg hülyeséget nem leszel sem nagyobb, sem okosabb, stb. ...ja és mivel "TE nem változtatsz a véleményeden" -->Nézz szét ITT!!!<-- talán asszem a hőtan környékén keresgélj
-
mycso
veterán
Igen próbáltam rengeteg procit, köztük rengeteg celeronD procit is

Amint jön az előző hsz-emben kért cpu-z valid link, már el is hiszem.
(bár kizártnak tartom, hogy jönni fog)Előbb még 19 fokos volt, most 6-at több.... ügyes egyébként még ez is kevés --> valószínűleg félremér a szenzorod ;)
-
Stunti
csendes tag
válasz
Bojtossapka
üzenetére
Szia Ez a tipusú alaplapnál elméletileg független a videókártyától,tnningolható. Namost abban igazad van hogy a memória megfogja. Attól függ hogy hogy 533/667/800-as.
Nekem a pl-g változata van és kitünően tunningolható. 667 meóriával sikerült a 3.3-as celeront 4300-ig felvinni, de stabil csak 3700Mhz volt. Miután vettem bele 800 memóriat. Már 4300-is stabilan megy. Az alaplapról csak jókat irnak. -
Zozzant
addikt
és akkor? az egyben egy lehel hűtőgép is? szobahőmérséklet az elérhető elméleti minimum a léghűtéssel, de ez kizárt, az hogy a szenzor csal lefelé már ne is számold, akkor sem lesz szobahőmérsékletű sem a proci, hanem fölötte, ezen kár is vitázgatni, úgy mondtad ezt a cooler master totál rézbetétet mint valami űrtechnikát
a hűtők jelentős része rézbetétes, attól még nem lesz 19 fokos procid. pont. -
Stunti
csendes tag
http://prohardver.hu/teszt/sempron_celeron_olcso_processzorok_tesztje/resztvevok.html
Szerintem olvasd végig! Ajánlom! Jelenleg 25 fokos a szobában pedig 23 fok van. -
mycso
veterán
Aha és gondolom barlangban lax, ahol van vagy 15 fok....
Mivel levegővel hűtöd (és a proci bizony melegszik is) a szobádban lévő levegőnél nem lehet hűvösebba proci. (pedig ez csak fizika)
A másik --> több mint valószínűnek tartom, hogy a procid nem ment és nem is fog menni 5GHz-et főleg nem alapfeszen és főleg nem léghűtéssel.
Egyébként gondolom készült cpu-z screenshot és hitelesítő (valid) link is az alapfeszes 5GHz-ről...

-
Stunti
csendes tag
Igen 19 fokos ugyanis egy cooler master procihűtő van rajta totál rézbetéttel. A ház hátulján pedig egy sharkonn ventillátos szívja a levegőt.
-
Stunti
csendes tag
Sziasztok Énis csatlakoznék az előttem szólókhoz és azt kell mondjam meglepődtem e Celeron D tunningolhatóságán. Mint az alaplapom egy Gigabyte 8i-945pl-g és , 5GHz ig sikerült tunningolni a procit a mamoriáknak köszönhetően 800 mhz Fsb vel és ram Mhz el.
Alapon 19 fokos 3.3GHz -en , 5Ghz-en pedig 45 fokos volt és alapfeszkóval stabilan münködött. Tehát kifogtam egy nagyonspéci processzort. -
Bengio
tag
hali mindenkinek!
van egy 2.80-as G1 stepes Celeron D-m 478-as foglalatba, és az RMclock, illetve az EVEREST szerint is 14x/21x-es a szorzója. tehát 14-21ig lehet állítani. előfordulhat ilyen egy Celeron D-nél?
próbáltam rmclock-kal állítani de nem ment. valami tipp? 
-
turbodiesel
csendes tag
Egyébként a következő kérdésem az, hogyha egy brutál atomerőmű Core 2 Duo gépre felhúzok egy Xp-t (finomhangolt) akkor miért van az, hogy pár indítás után hulla lassú lesz a gép? Nemrég egyik ismerősöm vette a gépet, és elmentem neki felrakni rá Xp-t Linux helyett. Ügyes húzás a Linux, csak ha ingyenes, valami PDf is megjelenhetne mondjuk a 2.0-
ás UHU-ról. Szal felraktam az atomerőműre az Xp-t, indulásnál kiírta hogy 1GB RAM multiprocesszoros kernel, blablablablabla, aztán behullott nagyjából az én gépemnek megfelelő sebességgel az egész. Nos baráti berkekben az a hír jára, hogy az Xp még nem igazán támogatja a Core 2-őket így aztán vagy várunk a talán SP3-ra vagy váltunk Vista-ra. Mondom gyerekek, előbb volt Pentium D mint Vista, de erre csak a vállukat vonták. Valami hozzáértő szerzet ha tud választ adni, nagyon érdekelne mi lehet a folyamatos lassulás oka egy gyári értékeken futó Core 2-es gépnek Xp alatt? -
turbodiesel
csendes tag
Hát sajna az integrált LAN-om így is halott. Nem tudom mivel lehet tönkretenni egy integrált LAN-t de alaplapom előző gazdájának sikerült.
És a póén az, hogy azzal akart megetetni, hogy 2006-os az alaplap. Na hát nem kellettt sok ész, hogy rájöjjek, hogyha 478-as akkor nem lehet 2006-os, mert akkor már igencsak az LGA-k meg a 939-esek dögettek. Mondjuk egy apró felhívás amivel sokan szerintem tisztában vannak az az, hogyha valahol internetes hirdetésportálon drága húst adnak híg lével annak valami baja biztos van. 
-
mycso
veterán
válasz
turbodiesel
üzenetére
Hát az intelnek nem lett valami nagy húzása a CeleronD széria az biztos..
Marketing??? nem hinném (vagyis olyan értelemben nem, ahogyan te gondolod)
A Celeron D hamarabb kint volt, mint a Pentium D ...A ranglista úgy alakul, ahogyn írtad.
-
turbodiesel
csendes tag
Na frankó! Úgy látszik volt mit felfedezni még a BIOS-on. Sőt meghúzattam a procit AI Overclockkal 20%-on (nem overspectrummal!) azaz 3.084-en, és miután visszaállítottam a BIOS-t alapra, északi híd chipsetjébe a RAM-nak 400MHz-et és Ultra módot adtam igaz csak Single Channelben mert csak egy 512-esem van, rájöttem hogy így lett 3x gyorsabb a gép. És úgy néz ki, hogy az integrált LAN-om is helyreállt mert ezúttal, hogy elfelejtettem kikapcsolni a BIOS-ban, nem tett ki felkiáltójelet a windows hanem simán kirakta az x-es ikont. (Néztem is nagyokat!) köszönöm a segítséget, a VGA-ventinek meg megy egy flakon CHIP Spray
aztán úgy néz ki mégis jó ez a cucc. De ezen ki vagyok akadva: ha egyszer a D jelzést alkalmazták a Pentium D duplamagos prociknál, akkor eléggé félrevezető a celeron D-knél mert ahogy mondottad semmi köze hozzá. Hurrá egy újabb üzleti fogás az Inteltől. Viszont akkor az én felfogásom szerint 1. helyen áll a sima Pentium széria, 2. helyen áll a Celeron D széria, és a 3. helyen foglal helyet a Celeron kategória, ha a 478-as sorozatokat és a korai 775-ösöket nézzük. Javítson ki valaki ha nem így van. Mondjuk ha azon kívül semmi extra különbség nincs a Celeron D-knél mint amit elmondtál, akkor nagyot csalódtam az egészbe, és kellemesen a 2.8-amba
. De legalább kiderült az is, hogy jobb a sima P4 mint a CerkaD
Legközelebb az Xp fos multiprocesszoros kerneléről faggatom a társaságot! -
mycso
veterán
válasz
turbodiesel
üzenetére
Azért Celeron D, mert ezt a nevet adták neki...semmi köze a Pentium D-hez.
Celeron: 100FSB és 128MB L2 cache, northwood mag
Celeron D: 133FSB és 256MB L2 cache, precscott mag és ebből kifolyólag teljesen más arhitektúra (a lényeg, hogy több mindent támogat), létezik belőle 64 bites is
p4: általában 200FSB, 1MB L2 Cache és HT technológia (illetve még egy csomó új tudásbeli különbség a celeronhoz képest --> pl energia gazd, stb...)
Létezik 133FSB-s 1MB L2 cache-vel és HT nélkül, ezek is verik az előző celeronokat...A részletek miatt ha minden konkrétum érdekel, akkor esetleg járj utána az intel honlapján...
Nagyjából ez a tudásbeli különbség.
Ennyit az első témáról.A proci valóba valószínűleg a biosból húzták, persze már létezik több szoftver amikkel win alól is lehet. Az ATI kártyák húzására is rengeteg win alóli progi van (nem kalóz).
Hogy a húzott p4-ed től gyorsabb legyen a 2.4-es celeron, teljesen kizártnk tartom.
Maximum valami nem stimmel a gépeddel--> driver, túlhúzás, ilyesmi...A VGA vagy a húzás vagy a túlmelegedés miatt csinálhatja ezen dolgokat...
Járasd alapon és tegyél rá megfelelő hűtést (vagy csak a gyári coolert szedd ki, tisztísd meg és olajozd be vagy kontakt sprével fújd be a tengelyénél.) -
turbodiesel
csendes tag
Ja és most jut eszembe!
Létezik sima Pentium D processzor mpga478 foglalatba? Ja persze ha támogatja is az alaplapom a fentiekben azt is leírtam. Írtóra jó lenne egy segítő válasz a kérdéseimre!!!
-
turbodiesel
csendes tag
Ja egyébként arról van szeú, hogy van egy P4V800D-X alaplapom amit aproneten vettem VGA-val meg procival. Húzták a 2.8-as 1MB L2-ős nem HT-s procit 3.5-ön, meg a videókártyát ami egy 9600 ATI Radeon Connect 3D. A procit gondolom BIOS-ba overspectrummal a VGA-t meg valami kalóz szoftverrel. (nem hinném hogy köze lenne az ATI hoz). Na a lényeg az, hogy az iskolába ahova járok tanfolyamra, 2.4-es Celeronok vannak, és 3x gyorsabbak mint a húzott 2.8-asom 2.8-on. A VGA-nál meg néhány indulásnál szétesik a kép a ventje meg már úgy zúg, hogy fáj tőle a fejem. Ja és az integrált lan is szar az alaplapon szal. Mégegyszer ilyet nem veszek. Na a kérdésem az, hogy ehelyett a hulla 2.8-asomon segítene e egy 2.66-os Celeron D?
-
turbodiesel
csendes tag
-
alex89
senior tag
válasz
KOKOPROG
üzenetére
Hy!
KOKOPROG : "Én azt mondom hogyha DDR1-et duálba használsz (800MHz)"
hááát nem akarlak megsérteni téged mint "számítástechnikai programozó oklevélel rendelkező személyt" de ez elég nagy butaság, mellesleg elég furcsa dolog programozói oklevélre hivatkozni egy hardver témájú topic-ba
. Szerintem te valószínűleg arra gondoltál ha 2db DDR400-as ramot DC-ben használunk akkor az 800-on fog menni de ez nem így van
Írtál még egy-két érdekes dolgot pl. számomra újdonság a "KES" memória, cache-nek szokás írni és méretét tekintve sem feltétlenül mindig(jelen esetben igen) feleakkora mint a Pentiumoké lásd Cedar Mill vs.NorthwoodEgyébkén nemtudom hogy nézted-e a dátumokat de egy 2 hónappal ezelőtti hsz-ra válszoltál ami már szrintem rég nem aktuális.
bocs hogy így nekedestem de kötözködős kedvemben vagyok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
üdv.
-
Zolexx
aktív tag
Hello. nekem is van egy celeron d 352 3200mhz-es procim amit némi feszemeléssel lazán meg 4100mhz-t és még ki se probáltam hogy mit bír..24x171 -1,28v terhelve 55fok gyárival.. am eladó...
-
Bojtossapka
csendes tag
ma komolyabban eljátszottam vele és akárhogy próbáltam még a 10%-os húzást sem engedte, viszont CIA2-vel működik 3,8 GHz-ig ment és csak 62 fokos volt a gyári ventivel
Én szeretek tuningolni, úgyhogy most kicsit mérges vagyok. Eddigi csúcsteljesítményem nem procival, hanem egy Sapphire Radeon 9550-el értem el: a GPU 200%-osn a RAM pedig 150%-on ment (bár sistergett egy kicsit ha hozzáértél, ugyanis a gyári hűtő volt rajta) a tesztekben pedig otthagyta a 9600 XT-t.
-
mycso
veterán
válasz
Bojtossapka
üzenetére
ezeknél a prociknál, minnél kisebb a procid szorzója általában annál tovább lehet jutni velük...
Én max olyan 4GHz környékét mondanék rá így látatlanba.
-
Bojtossapka
csendes tag
Hali mindenkinek!
Nemrég szereztem be egy GA-8I945P-G alaplapot 3,2-es procival, de még igazán ki se tudtam próbálni, mert a vga amit kinéztem úgy látszik beszerezhetetlen a környéken, amúgy egy HD 2600 XT-ről van szó.
Szerencsére van itthon egy PCI-os vga-m, azt bele raktam és megnéztem mennyire tuningolható a proci, mert a prescott-ról azt hallottam elég jól. De el kellett keserednem mert csak 3,56-ig jutottam, valószinűleg a ram-ok miatt. Majd ha meglessz a vga-karim, meg frissítem a BIOS-t komolyabban nekiesem a tuningnak. Legalább 4 GHz-ig fel szeretném húzni.
Érdekesség: 2,66-os Prescott-ot 4,8-ig húzták (szóval az enyémet 5,76-ig lehetne húzni? )

-
KOKOPROG
csendes tag
Szevasz Jimmy8!
Elöször is: a Celeron fele akkora KES memoriával rendelkezik, mint a P4 nem beszélve arról,hogy csak 533MHz az FSB-je legalábbis alapból. (Én nem húztam a CELERON D-met!)

Én azt mondom hogyha DDR1-et duálba használsz (800MHz), vagy DDR2 memóriád van
ott is 667 vagy afölötti MHz-el, akkor BIZTOSAN megéri a csere.
Mint számítástechnikai programozó oklevélel rendelkező személy mondom ezt neked.
Ha működik a csere, akkor másnem a kódolások, tömörítések, grebbelések gyorsabbak lesznek, ha viszont a memória is gyors ahogy írtam, akkor viszont már MINDENHOL gyorsabb lesz a géped.

Légyszives írj vissza, hogy határoztál, mit gondolsz a dologról!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KOKOPROG
csendes tag
A JÁTÉKOK ÉS 3D-S ALKALMAZÁSOK TESZTELÉSE:
Akkor lehetne teljesen pontos összehasonlítást végezni két gép között, ha a CPU-n kívül minden más részegység megegyezne. (Pl: RAM, VIDEKÁRTYA), mert ezek teljesítménye
legalább olyan (szerintem egyenlőre) fontosabb dolgok a teljesítmény terén. Én amondó vagyok az a jobb gép, amely jobb teljesítmény, összeg arányt ad.- Minél több programot tudok használni élvezhetően egy gépen az annál értékesebb számomra.

Tehát a fontos az, hogy hány évig, és mennyiből tudom azt megoldani ne kelljen orrba szájba új gépet vennem, hogy ne diafilmek legyenek a játékok és egyéb felhasználói programok.
- még egy dolog, én le**arom hogy 155 vagy 55 fps egy program futása, számomra az a fontos hogy ne menjen 25 fps alá. Mert ekkor nem fogok időben értesülni az eseményekről, ekkor eltalálnak és én ideges leszek.

Aki meg csak teljesesítményt akar az meg egy új gép esteén nem hiszem hogy foglalkozik 30% többlet költséggel mert egyenlőre ennyi a különbség az AMD és P4
között.Ezt most közlöm 2007. Októberében!
-
gaborbol
őstag
üdv!
Van 2 öreg gépem,egy 1.6-os p4 meg egy 2200+ as semprom a kérdés, hogy
3 ghz-es celeron d-t tudnék most venni, vagy inkább vegyek egy bartont az amd-be.
Csak játékra kellene a gép.Melyik lenne gyorsabb?
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Szorzóját a celeronnak nem tod piszkálni, tehát csak FSB tuning (nem fps).
Elején 5-10MHz-esével emeld, majd ha fagy/újraindul/nemindul akkor egyesével vedd visszább, illetve emelhetsz minimálisan feszt is a procinak.
Az orthos egy stabilitás tesztelő program, ami leterheli 100%-ra a procidat így ha nem hibázi-nem idul újra-nem fagy, stb akkor ''stabilnak mondható'' a procid.
(bár saját véleményem/tapasztalataim alapján érdemes lehet játékkal is tesztelgetni)
Illetve még rengeteg rendszerstabilitás ellenőrző progi létezik: prime95, everestnek is van ilyen része, stb...
orhos: [link] -
B.Levi
csendes tag
ezt nem teljesen értem
szal mein az az orthos program? vagy...tudnál nekem egy linket ahonnan letudok tölteni? 
-
B.Levi
csendes tag
Thx a helpet...próbálkozok...
am mit mondtok...meik jobb?
úgy hallottam h a kisebb szorzó,nagyobb fps variáció a jobb...nekem a szorzó 24, az fsb 133Mhz...
az FSB hányasával állítsam? jah és...mennyi az a hőfok ami még elfogadható alapon...szal nem terhelve...
előre is köszi a helpeket!

-
B.Levi
csendes tag
Ilyen alaplapom van: Gigabyte GA-8I945PLGE-RH
-
B.Levi
csendes tag
Okay..azzal tudom is..csak azzal az a baj,h ha újraindul a gép akkor visszaáll alapra..
a másik meg h +feszt nem tudok neki adni :S
szal valami összetettebb progi kéne...
-
B.Levi
csendes tag
Hellósztok!
Nekem egy Intel Celeron D 3,2Ghz-es procim van,gyári hűtéssel!
Ezen szeretnék húzni win-ben,mivel a BIOS-ban sehol nincsen cpu húzás(gondolom alaplap nem támogatja vagy valami ien)
azt szeretném kérdezni h meik progit ajánljátok,amiben fsb,+feszt,ram időzítést...egyszóval majdnem mindent tudnék benne állítani...
előre is köszönöm a javaslatokat/véleményeket!
-
wedlock
tag
válasz
HodyDEATH
üzenetére
Sok az az FSB neki elsőre..
Kezdj valami emberibb értékkel. pl ird át 150-re,és nézd meg hogy indul e a gép.
Ha igen,és win valamint játékok alatt is stabil,növelgesd.
kis türelemmel eljutsz a max értékig amit még elvisel a proci.
Persze közben nézd a hőmérsékletet,nehogy megfőzd.... -
Messi19
csendes tag
Sziasztok
Csak úgy kíváncsiságból: ezek a 4xx szériás celeronok dualmagosak, vagy mi az új bennük? -
HodyDEATH
tag
Sziasztok.. valaki megtudja mondani hogyan lehet a procimat húzni???
csak mert a biosba átirtam az alap 133-at 200ra (x18)
elméletileg így 3,6 procinak kéne megfelelnie... viszont mikor elmentem és újraindul már ott a gyári értéket írja ki és egyik program se ír változást (everest, cpuz)
mi lehet a baj??? -
TomBoy1986
veterán
Sziasztok, egy kis tesztre invitálnék olyan Celeron tulajokat, akiknek:
- X1950Pro-juk van
- meg van avagy meg tudják szerezni a FEAR-t (más játékba is be lehet szállni)
- van kedvük tesztelni
Erről a topicról van szó: [link]
Ilyen eredményekre lenne szükség: [link] (bármilyen órajelű processzornak örülnék, de lehetőleg közelítőleg osztható legyen 100MHz-cel)
A CPU túlhajtása megengedett, mint látható, csak fel kell tüntetni az órajeleket, mint a többieknél (azaz amiket a táblázatokban látni, azokat kell megadni). -
Rabbitf_24
addikt
Hello
Asszem a végéhez értem a húzásnak, mert az alaplapnál a memóriaosztást nem
lehet beállítani rendesen.
3840en megy a proci (3.2ről) 24X szorzó
160 system
640FSB (533ról)
Ramok 200-on (4:5 osztóval)
Én valahogy nem tudok osztót megadni a biosba?
Van még 1:1 , 2:3 lehetőség, de ezek nem nagyon passzolnak ide....
Jah, a rendszer még bírna jóval többet is sztem (56°C fullon terhelve ebben az időben...) -
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Lehetőségem nyílna egy 2.66Ghz-es CeleronD-t (E0) lecserélni egy 2,6Ghz-es P4-re (512kb/800, HT). 5 ezer pénzt kellene rádobnom. Szerintetek érdemes cserélni? Észre fogok venni látványos javulást? Húzni nem tudom (a cerkát sem) mert a lap nem támogatja (Intel), csak külső progival, akkor meg emelem a PCI frekvenciát is, azt meg nem akarom.
A látványos alatt min. 15-20%-os gyorsulást értek. Amire főleg használnám: video/zene kódolás, Tv tuner felvétel, minimális játék....
[Szerkesztve] -
kizul
tag
Hello
még nemdöntöttem el de ezis benne van a választásba: Intel Celeron 3,6 GHz/533 MHz LGA775 512kb 64bit
vmi vélemény?? igazából régebben nem nagyon csípték a Celeron-t és sok rosszat is hallottam róluk, de hallottam, hogy az új Celeron az jobb..szóval nemtudom biztosan, ezértis kérdeztem meg (többek között) itt a PH! -n is.
előre is kösz! -
djsunny
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy Abit IP95 alaplapot és hozzá egy Celeron 360-as procit amit lefelé szeretnék tuningolni (hogy az miért jó nekem ne kérdezzétek, hosszú). Szóval sajnos csak 2.8GHz-re tudtam legjobban lebutítani. Nincs valakinek tippje, hogy hogyan lehet egy ilyen procit visszafogni pl.: 1.7GHz-re

-
probizz
tag
pedig így volt, egyébként asrock 775i65pe
-
mycso
veterán
válasz
laceeek
üzenetére
Hú, ha winben alapjáraton produkál 60-65 fokot, akkor eszedbe ne jusson tuningolni.
Valószínűleg rosszul van a cooler a procin, vagy csak újra kellene pasztázni.
Tehát először ezt oldd meg valahogy, aztán majd mehet a tuning, egyébként biosból nemtudsz tuningolni???
Bár a progiban is tudok segíteni.
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
válasz
laceeek
üzenetére
Szia!
Intelem legutóbb 3 éve volt, azóta sokat változtak a dolgok, tuningjában sajnos nem tudok segíteni. Szerintem alap hűtővel 2.8GHz-ig elmehetsz. Proci ez is, gondolom az FSB-vel, szorzókkal, memóriával kell játszadozni itt is. Ha meg kevés már a fesz, akkor adni neki egy kicsit. De komolyabban belemenni nem tudok.
Sok sikert! Tuti lesz itt valaki aki segít neked. Clockgennel Windows alól tudod húzni a gépet, de én nem ajánlom a Win alól való húzást (nézőpont kérdése van aki ajánlja, van aki nem), ha valami nem passzol, akkor a Win láthatja kárát. Tuningra ott a BIOS.
Üdv.! -
lacikas11
csendes tag
Sziasztok. gépem: celeron 2 Ghz, 512Mb ram, Geforce fx5200 Mb,ASUS P4S8X-X
Hogyan tudnám a processzor frekvenciáját növelni?
A BIOS-ban rámentem enterrel a processzorra (2000 Ghz), és egy kék kis ablak jelent meg: manual, 2000Mhz, 2667Mhz opciókkal. Meg tudná valaki mondani hogy mit is jelent ez. -
laceeek
aktív tag
még 1 kérdés milyen programmal lehet windows alol tuningolni?
-
probizz
tag
üdv! elmondok egy történetet,hátha jól jön Neked is:
a lapom leírása szerint lehet állítani az fsb-t
amikor összeraktam a gépet lehetett is, próbálgattam is, később visszaállítottam eredeti fsb-re, eltelt egy pár hónap, gondoltam,hogy megint felhúzom, de eltűnt ez a menüpont a biosból! (valami oknál fogva letiltotta), ekkor csináltam egy rutinszerű ''alaplapi elem ki->vár néhány perc->be'' procedúrát, utána láss csodát megint ott volt a ''menüpont'' amivel az fsb-t lehet állítani
de elképzelhető,hogy a te lapod egyáltalán nem teszi lehetővé...
ennyi a tapasztalat
bár arról nem írtál,hogy milyen a lapod
[Szerkesztve] -
SworD!
tag
hali,
erdekelne letezik e olyan windowsos progi amellyel lehet huzni pl. egy celeron procit!?!?!az alaplap biosa ugyanis nem tamogatja a huzast!
koszi, udv. -
mycso
veterán
Hali.
Hát igaz ami igaz, a prescott celeronokkal jól meghúzva (szerencsére szinte mindegyik jól húzható) azért el lehet/lehetett játszogatni.
Én egy 2.26GHz-eset használtam 3.73GHz-en, és játékok alatt majdnem ott volt mint a 3 gigás prescottom. /abban az időben 27-ért adtam el a 3 gigás p4-et és asszem 12-ért vettem a celeront, tehát ha az ár/teljesítményt nézzük akkor eléggé megérte, csak egy a bibi, ha nem lehet tuningolni/.
A melegedéssel nekem nem volt bajom, nem produkált vészes értékeket.
/buta kis 2k-s CM hűtővel olyan 50 fok környékére kúszott fel max. terhelve/ -
Bengio
tag
sziasztok!
csak annyit szolnék a topikhoz, hogy nekem volt egy 2.80GHz-es Celeron D-m s478-as (335) asszem E0-s steppinges, Malayos, telekondis, gond és feszemelés nélkül vitte a 3.65GHz-et egy mezei Abit IS7-E-ben gyári hűtővel. ez az egyik dolog. a másik az, hogy 3.2-n volt használva (ha jol emlékszem) és azért a 3D-t is elég jol vitte (természetesen azért elmarad a P4-től), az ára sem volt vészes. Persze termel is hőt rendesen a Prescott maggal, de én jó vételnek találom igy utólag.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Witcher topik
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- BMW topik
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Viszont nagyon vigyázz, hogy 1,5V-nál többet ne nagyon adj a procinak, mert az már nem egészséges neki.
). Zalman 7700Cu-val 65-68 fok alá nem nagyon ment, inkább a 69-70 fok volt jellemző.
gondold át még1x.
a hűtők jelentős része rézbetétes, attól még nem lesz 19 fokos procid. pont.
És a póén az, hogy azzal akart megetetni, hogy 2006-os az alaplap. Na hát nem kellettt sok ész, hogy rájöjjek, hogyha 478-as akkor nem lehet 2006-os, mert akkor már igencsak az LGA-k meg a 939-esek dögettek. Mondjuk egy apró felhívás amivel sokan szerintem tisztában vannak az az, hogyha valahol internetes hirdetésportálon drága húst adnak híg lével annak valami baja biztos van. 
aztán úgy néz ki mégis jó ez a cucc. De ezen ki vagyok akadva: ha egyszer a D jelzést alkalmazták a Pentium D duplamagos prociknál, akkor eléggé félrevezető a celeron D-knél mert ahogy mondottad semmi köze hozzá. Hurrá egy újabb üzleti fogás az Inteltől. Viszont akkor az én felfogásom szerint 1. helyen áll a sima Pentium széria, 2. helyen áll a Celeron D széria, és a 3. helyen foglal helyet a Celeron kategória, ha a 478-as sorozatokat és a korai 775-ösöket nézzük. Javítson ki valaki ha nem így van. Mondjuk ha azon kívül semmi extra különbség nincs a Celeron D-knél mint amit elmondtál, akkor nagyot csalódtam az egészbe, és kellemesen a 2.8-amba

Ugyanis, hogy tuningolni tudj biosból, a biosban le kell nyomni talán az F1-et (de lehet másik F-et) és előjönnek a tuningolási lehetőségek. bios alól érdemesebb tuningolni amúgy.